NOVA op 3 november schijnt achter een interessant onderwerp aan te zitten over corruptie van bankcontacten met politici.
Als we alleen maar zien de grote invloed en bemoeienis van EU (Neelie) en Wouter met Nout op de bankwereld, dan krijg je vanzelf de koude rillingen.
De Amerikaanse Ann Minch is een strijd tegen de banken begonnen en schijnt nogal succesvol te zijn. Daar kunnen heel goede dingen uit voortkomen
Wie heeft zin, tijd, ambitie om daarover eens een duidelijk verhaal voor de lezers van de Vrijspreker te maken?
Zie: “Ann Minch’s Debtors Revolt
Een aanzet tot duidelijk verhaal staat vamorgen in De Standaard.
(herlees Ron Paul “End the Fed”)
Wetstraat maakt zich op voor stoelendans
woensdag 04 november 2009
Auteur: Steven Samyn
BRUSSEL – Claimt de MR het premierschap, eisen de liberalen extra ministers, keert Vervotte terug? Het vertrek van de premier kan heel wat in gang zetten.
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DP2HGGCG
Op 04 november 2009 omstreeks 02u06, zei Ivo Cerckel:
De laatste Franstalige eerste minister die ‘we’ hadden was Edmond Leburton van januari 1973 tot april 1974. Dat was dus juist na 15 augustus 1971 toen VS president Nixon de Bretton Woods akkoorden van 1944 ophief. Deze akkoorden verbonden de VS dollar aan een vaste koers aan goud en alle andere munten aan de dollar. In 1973, da’s dus ten tijde van Leburton, was er dan de eerste oliecrisis. Zou het kunnen dat de aanstaande Grotere Depressie nog steeds het gevolg is van die wijze beslissing van Nixon? Zou een Franstalige (socialist?) dan niet het symbool kunnen worden van de monetaire heropleving? Allez kom, ‘we’ hebben toch nog één kans, als Onzen Herman meewerkt. Ah ja, want het verdrag van Lissabon ontneemt de bureaucraten van de Europese Centrale Bank de weinige onafhankelijkheid die ze hadden, alhoewel ECB op papier haar rechtspersoonlijkheid behoudt. Lissabon maakt van ECB een EU instelling, naast EU raad, parlement en commissie. Gelukkig is Onzen Herman economist met een achtergrond in burenhinder.
Chantage hoort er ook bij. Deze hoeft niet altijd te worden uitgesproken. Het is een vanzelfsprekend iets. Als je niet mee doet, dan is er later geen ander baantje als burgemeester, commissaris van de koningin, president van de dnb, enz,….
Deze corruptie connecties bestaan trouwens ook tussen politici, ambtenaren en het andere bedrijfsleven. Niet allleen bij banken. Dit is altijd zo geweest en nog steeds zo. Een wegenbouwer verdient meer met een kleine wals dan een grote voor snelwegen. Met de kleine kun je (gratis) opritten asfalteren en de order voor de grotere wals komen dan vanzelf.
Het bedrijfsleven neemt niet voor niets mensen uit de politiek in hun bedrijf als commerceriaat. Niet voor de kennis van de branche, voor de voorstellingsvermogen van deze mensen, maar enkel en alleen voor de connecties van deze mensen. Ook aandelen zijn afhankelijk van politieke besluiten. Geef deze mensen aandelen en het is gepiept.
Je moet deze mensen dan niet weer aan de kant schuiven.
Vraag het maar aan Dirk,
Denk je er anders over, dan ben je naïef.
De realist.
Mevrouw Minch is naïef.
Ze nam een creditcard, een jaar lang tegen 0% rente. De rente bedraagt momenteel 22%. Dat vindt ze teveel. Haar creditcardschuld bedraagt slechts $ 3.500,00.
Er zijn twee opties: gewoon betalen of de schuld aflossen.
Het begint een behoorlijke chaos te worden.
Update:
Er komt binnenkort wetgeving in de VS die extreem hoge rentes verbieden.
Misschien heeft de actie toch geholpen.
Comments are closed.