[HTML1]

Het is in hoog tempo een pleonasme aan het worden, de kop van dit artikel. Wie de gangen van ‘ons eigen’ CDA volgt zal dat herkennen. Maar ook in Duitsland kunnen ze er wat van. Angela Merkel gaf weer eens het ‘goede’ voorbeeld.

In de Telegraaf van 25 oktober stond een treffend staaltje van waar politici mee wegkomen:

Merkel maakte gisteren opgelucht haar nieuwe regeringsploeg bekend. Haar ‘Mannschaft’ bestaat uit een centrumrechtse coalitie van christendemocraten (CDU/CSU) en liberalen (FDP) die onze oosterburen uit het economische moeras moet trekken. Maar er bestaan twijfels over de betrouwbaarheid en geschiktheid van sommige van Merkels ministers.

[…]

Uiteindelijk kostte de smeergeldaffaire oud-kanselier Helmut Kohl en zijn kroonprins Wolfgang Schäuble de kop. Schreiber is na een jarenlange vlucht net aan Duitsland uitgeleverd. Nu mag Schäuble (67 jaar) het opnieuw proberen. Merkel stamelde gisteren na vragen van De Telegraaf over het besmette verleden van Schäuble: “Hij heeft veel ervaring en ons volste vertrouwen.” De kanselier reageerde enigszins uit het veld geslagen door de confrontatie met het verleden, ook coalitiegenoot en de nieuwe vicekanselier Guido Westerwelle sloot uit vertwijfeling even de ogen.

Verder zit er nog een homoseksuele Minister van Buitenlandse Zaken in Merkel’s ploeg, die zijn talen niet spreekt en zelfs het Engels niet machtig is. Strikt genomen zou zijn seksuele geaardheid irrelevant moeten zijn, maar het gegeven dat hij gezien zijn functie ook relaties met moslimlanden zal dienen te onderhouden kan, los van de taalproblemen, nog wel eens interessante situaties opleveren.

Ach, binnenkort neemt de EU toch al deze zaken waar, dus who cares?

Who is John Galt?

“In een vrije samenleving is alle dwang vrijwillig – R. Hartman”.

13 REACTIES

 1. Het is alleen maar een voordeel als hij met die moslims gaat communiceren en zijn talen niet spreekt, dan kan kunnen alle mistverstanden op de taal geschoven worden.

 2. Wat krijgen we nou? De Telegraaf die kritische vragen stelt?
  Goh, waarom doen ze dat in Nederland nou niet een keer, genoeg open zenuwen zou je denken.

 3. hhmm ik denkt dat het nu klaar is “all chains have interlocked” nu nog even trekken en alles valt om (politiek, banken, corporaties) ik vraag me af welk “event” het trekken zal doen..

 4. Wat zal er door het hoofd van Merkel zijn gegaan? ‘Verdammt noch mall der Adolf had jemanden vergessen!!’ Af en toe keert het geloof zich tegen de gelovige zelf. Maar zand erover en vergeten die hap.

  Men kan er niet genoeg op blijven hameren dat kerk en staat gescheiden moeten worden. Ik mag me graag verdiepen in astrologie,’vreemde’ zaken doorgronden en toetsen. Maar ik zie al dat er een astrologische bijbel bestaat en vele mensen geloven dat de astrologie onze redding zal zijn en men dit gaat gebruiken in de politiek….Natuurlijk duldt ook het geloof geen andere toverclub, want de bijbel is over astrologie duidelijk (angst voor de waarheid??). Maar geloven in één of ander niet zichtbaar wezen en een boek vol hel en verdoemenis, dat is voor een mens dan weer geen probleem om mee te nemen in de politiek en haar besluitvorming.

  Tja, er lopen meer gekken buiten het gekkenhuis dan er binnen. Dat komt hoogst waarschijnlijk doordat men niet alle gekken (politici en aanhang) kan opsluiten, want het zijn er te veel en ze zijn te machtig en daarom sluiten we ze niet op, maar geven ze stemmen zodat ze de wereld naar de filistijnen kunnen helpen en ze vervolgens kunnen roepen dat god onze redder zal zijn.

  Maar blijf, uit naam van vrijheid en vrede, er op hameren dat het geloof weg moet uit de politiek.

 5. het ergste is nog dat de duitse media geen kritische vragen durft te stellen en dat dus overgelaten moet worden aan eenbuitenlandse krant.

  Als de media niet onafhankelijk en kritisch is dan wordt het nooit wat.

 6. “Strikt genomen zou zijn seksuele geaardheid irrelevant moeten zijn, maar het gegeven dat hij gezien zijn functie ook relaties met moslimlanden zal dienen te onderhouden kan, los van de taalproblemen, nog wel eens interessante situaties opleveren.”

  Wat is dat nou weer voor een opmerking?
  Dat is gewoon dwars liggen om dwars te liggen.

  Je zou juist blij moeten zijn met die geaardheid, juist omwille van de contacten met Moslims.
  Anders zou je voor een vrouwelijke minister van buitenlandse zaken opmerken. “Ze draagt echter geen hoofddoekje, en het gegeven dat zij gezien haar functie ook relaties met moslimlanden zal dienen te onderhouden kan dan nog wel eens interessante situaties opleveren”. Of van eender welke minister van buitenlandse zaken die geen vegetarier is “Naar verluidt verorbert hij af en toe een coteletje, maar het gegeven dat hij gezien zijn functie ook relaties met moslimlanden zal dienen te onderhouden kan nog wel eens interessante situaties opleveren”.

  Dat is natuurlijk een belachelijke redenering, die getuigt van een Dhimmi-attitude. Alsof wij ons zouden moeten aanpassen aan de Moslims door onze minister van buitenlandse zaken volgens hun normen te laten leven. Waar ligt de grens? Moet ie 5 maal per dag zijn kont omhoogsteken?
  (Nou goed, dat doet ie misschien nu ook wel) 😉

  R. Hartman (NI) [10] reageerde op deze reactie.

 7. @Scrutinizer [8]: Dwars liggen? Volgens mij is het een vrij neutrale opmerking, naar believen te interpreteren. Gezien de voorliefde van islamieten om homo’s ‘head first’ van flatgebouwen te flikkeren (pun intended) kon dit nog wel eens aardige tafereeltjes opleveren, waarmee het taalprobleem dan ook meteen geheel irrelevant wordt 😀

  @Wanda [9]: Het herinnert je nog maar weer eens aan de integriteit (of liever: het gebrek daaraan) van de lieden die in jouw zakken zitten te graaien, zonder jouw permissie, en hoe dat beloond wordt, in plaats van bestraft. Dat zou je aandacht moeten hebben.

  Tenzij je, al dan niet werkend voor de staat, in de categorie uitkeringtrekkers valt, natuurlijk. Dan word je uit dat gegraai betaald en kijk je er mogelijk wat anders tegenaan…

Comments are closed.