CO2 is door de politiek, media en milieubeweging gebombardeerd tot het co2 is groengrote kwaad van onze tijd. In werkelijkheid is CO2 een zegen voor de aarde, mens, dier en plant. Zonder CO2 geen leven op aarde. Het is geen verontreinigende stof maar het maakt de aarde groen omdat het plantengroei ondersteunt. CO2 is zeg maar een natuurlijk kunstmest dat via de lucht wordt verspreid. Zelfs menselijk gemaakt carbon dioxide draagt bij tot plantengroei dat op zijn beurt de mensheid en ecosystemen helpt. Echter het verlagen van de CO2 uitstoot zal leiden tot vermindering van de plantengroei en een lagere voedselproductie.  

Ook hier gaan onze overheidsdienaren ijzerenheinig voort op de totaal verkeerd ingeslagen weg. Zij willen koste wat kost de uitstoot van CO2 verminderen. Hierdoor schaden zij niet alleen de economie maar ook de ontwikkeling van flora en fauna op aarde. Daarnaast levert de handel in CO2 emissies (cap and trade) weliswaar de overheid en een handjevol investeerders een fortuin op maar zal het verder iedereen treffen in hogere voedsel- en energieprijzen.

Letterlijk duizenden laboratorium en veldexperimenten hebben overtuigend bewezen dat als je de lucht verrijkt met carbon dioxide dit de groei en ontwikkeling van alle planten stimuleert. Hogere CO2 concentraties verbeteren drastisch de efficiency waarmee planten hun waterverbruik regelen. Zij leiden tot intensievere en meer actieve wortelstelsels waardoor de productiviteit zelfs in woestijngebieden omhoog schiet.

Stijgende CO2 waarden zijn geen risico voor onze gezondheid maar leveren een kostbare bijdrage in de aanvoer van voedsel over de hele wereld. Sinds de Industriele Revolutie stijgen de CO2 niveaus en dit heeft wonderen verricht om aan de groeiende vraag naar voedsel te voldoen. 

Naast het vergroten van de kwantiteit, zorgen de gestegen CO2 concentraties ook voor het vergroten van de kwaliteit van voedsel dat we consumeren. Bijvoorbeeld de hoeveelheid vitamine C in citrusvruchten. 

Kortom, een ongemakkelijke waarheid die snel kaltgestellt moest worden. De oppermachtige CO2 is evil ! kerk en haar ijverige discipelen brachten hun favouriete wapen in stelling: initiatiefnemers H. Leighton Steward en Corbin J. Robertson Jr. van CO2 is green en Plants need CO2 hebben nauwe banden met de olie- en kolenindustrie. Wink, wink, nudge, nudge ?! Say no more !  Inhoudelijk hoeft er niet meer op de zaak worden ingegaan. Dit volstaat voor de hogepriesters van het 5 voor 12 geloof. Ignorance is bliss…

 

 

15 REACTIES

 1. Hub als jij achterdochtig bent ben je zeker niet de enige. Het eerste wat in mijn gedachten opkwam was ook: ‘aha, dáárom hebben ‘ze’ het er zo druk mee om de CO2 terug te dringen’.
  Zo langzaamaan vallen de stukjes op plek en wordt het plaatje completer en duiderlijk voor iedereen.

 2. Volgens mij wordt het groene feit juist gebruikt om nog zo’n politieke onzinnigheid hoog te houden, namelijk klimaat-neutraal maken van uitstoot. Door zogenaamd een equivalent aan co2-consumerende bomen te planten wordt zogenaamd het klimaat gered.

 3. Fosfaten zouden ook schadelijk zijn, maar het zorgde er wel voor dat de Noordzee vol zat met vis.
  Minder of geen CO2 zal waarschijnlijk hetzelfde effect hebben op bomen en planten…Hoe zal de natuur gedijen zonder onze hulp? We gaan er altijd vanuit dat de mens schade toebrengt, maar dat we de natuur door ‘vervuiling’ helpen is fout en wordt afgewezen.

 4. Ook goedemorgen mensen! We worden wakker!
  Dat planten CO2 ‘ademen’ is iets dat je op school met de biologieles al leert!? Niet alle, maar veel wel.
  Ze noemen de tropische regenwouden toch niets voor niets ‘de longen van de Aarde’?! Wil er nog iemand een teakhouten tafel of tuinsetje uit het oerwoud? Wie vindt niet dat je in de bossen een schonere lucht hebt dan in de stad? Je krijgt meer zuurstof! Je bent in de bossen dichter bij de bron van zuurstofrijke lucht dan overal anders.
  De Aarde zelf regelt haar CO2 gehalte; de ene keer meer dan de andere en de gevolgen zijn dan ook wel merkbaar. Dus wat wij produceren is een druppel op een gloeiende plaat. Ga maar lekker door in je CO2 producerende auto en haal maar eens diep adem en adem ook weer uit(CO2). Laat de koeien ook maar lekker in de wei staan, totdat de miljoenen bisons werden uitgeroeid, begin 20e eeuw, was er ook geen CO2 overschot. Ik laat er ook een dikke sch… op, proost!

 5. Het lijkt mij niet verstandig om kletskoek met kletskoek te bestrijden. Ofwel dat er allerlei halve gare mensen van alles roepen over CO2=slecht terwijl ze enkel anderen napraten, is waar.

  Maar om dan met – ik hoop ironisch bedoelde – artikelen te komen dat CO2 goed is, is weer de andere kant op.

  Het is namelijk even grote kletskoek om te beweren dat meer CO2 = altijd goed, want planten gaan harder groeien.

  Meer CO2 geeft bijvoorbeeld enkel meer aangroei van organisch materiaal als bepaalde andereomstandigheden in orde zijn. O.a. vocht. Diverse wetenschappers hebben reeds onderzoek gedaan, dat de hogeer CO2 concentratie in bepaalde gevallen géén hogere plantengroei geeft indien de vochtgehalten niet meestijgen. In diverse plaatsen daalt echter die lucht vochtigheid juist …

  De stijging van CO2 geeft vaak/soms meer plantengroei, maar niet altijd.

  Let wel, ik zeg niet dat meer CO2 dus slecht is, maar laten we simplistische verhaaltjes betreft CO2 = slecht, niet ‘weerleggen’ met even te simpele verhalen de andere kant op.

  CO2 stijging zal – los van of global warming doro de mens nu waar is – winnaas en verliezaars kennen. Het is geen doem, maar ook geen overal-jubel verhaal.

 6. Mooie timing dit artikel, maar het schandaal komt nu eindelijk naar boven.
  De schrijver weet kennelijk nog niks van CLIMATEGATE
  Mailboxen gehackt van klimaatonderzoekers. Grafieken en gegevens vervalst etc
  Toch gaat Kopenhagen gewoon door.
  Het echte nieuws vind je op conspiracy sites, want Pressgate is al bezig sinds de uitvinding van de boekdrukkunst.
  http://www.climateaudit.org/?p=7806
  http://www.eastangliaemails.com/index.php (de post zelf)
  http://newsbusters.org/blogs/noel-sheppard/2009/11/24/climategate-totally-ignored-tv- (onderdrukking pers)

 7. Er is een gekweekte bacterie, die co2 omzet in een druppelvorm die dan neerslaat op aarde.

  Deze bacterie zal binnenkort worden losgelaten.
  Stel, de bacterie vermenigvuldigd zich razend snel, en vreet alle co2 op uit de lucht.
  Is dat ons 2012?

  henk [11] reageerde op deze reactie.

 8. CO2 is niet simpel een kunstmest te noemen, het is juist een van de twee essentiele bouwstoffen voor de plant. Middels fotosynthse wordt CO2 met H2O omgezet in de organische koolstofketens waar de planten uit bestaan (ja Zuurstof komt vrij).
  Te weinig CO2 betekent geen planten dus geen dieren dus geen voedsel dus geen mensen.
  De CO2 concentratie is van historisch hoge waarden van 7000 ppm al enkele malen gevaarlijk gezakt tot 250 ppm waarbij platengroei nagenoeg stil valt. De natuur is namelijk continu onderhevig aan het proces waarbij voornamelijk Calcium uit de gesteenten zich bind met CO2 tot CalciumCarbonaat
  Wij bevinden ons dus juist in een gevaarlijke zone van lage CO2 concentratie (385 ppm), en op lange termijn zal deze steeds verder dalen.
  Ja, we kunnen het nog even opwaarderen door fossiele verbranding maar daarna is de koek op.

 9. @Peter de1e [9]:

  weet je ik vind het zo mooi van de natuur dat dat altijd in evenwicht schijnt te lijken.

  En dat gerommel wat wij proberen te doen lijkt me niks en gevaarlijk. Bacterien en virussen gaan de mens iverleven uiteindelijk. Dus daar moet je niet mee spelen.

  Ik ben er voor om geen chemisch afval te dumpen, maar Co2 is nou net zo iets dat in evewichten en buffers werk en de natuur allemaal zelf wel weet.

 10. Dit doet me denken aan de fosfaat hype van jaren geleden:
  Na het fosfaatverbod was er ineens een enorme achteruitgang van de haringstand.
  Wat blijkt, fosfaten zijn in principe een meststof.
  De Noordzee is biologisch gezien een woestijn. Zand met een laagje water erop. Door de fosfaten kreeg je meer algen met dus meer dieren die hiervan leven enz. Een boost voor de voedselketen. Oh ja, en dus meer haring….
  De persoon waar ik nu naar link gaat nog verder en beweert dat de vervangende wasmiddelen zelfs giftig zijn.Specifiek hierover moet je rond pagina 6 zijn.

  http://74.125.77.132/search?q=cache:v9z71kjNF0UJ:www.neoweb.nl/infopages/Martin%2520Scholte.doc+nitraat+verbod+wasmiddelen&cd=1&hl=nl&ct=clnk&gl=nl

 11. Wil ik een spatie toevoegen, krijg ik geen toestemming om te wijzigen….

 12. Van de totale jaarlijkse co2 uitstoot is de mens voor circa 3 procent verantwoordelijk de rest doet de natuur zelf
  Enkele jaren geleden was ik in Zwitserland bij de Rhone gletsjer
  Foto”s aldaar lieten zien dat de gletsjer zich al 100 jaar zich aan het terug trekken is
  Tevens heeft de nasa ontdekt dat ook de temp op mars gestegen is
  Rijden die marsmannetjes soms ook al met hummers rond
  DE hele hype rondiom global warming is een grote leugen en bedrog bedoelt voor persoonlijk gewin van diverse betrokkene
  Merv Cramer heeft recentelijk zelfs ingestwemd met de bouw van 5 kolen /gas gestookte centrales
  Hoezo??????

 13. Mooi dat het eens gezegd wordt. Al die leugens over het “gevaarlijke” CO2. Het is al net als met water, daar worden ook altijd horrorverhalen over verteld. Tsunami’s, overstromingen, zeespiegelstijgingen, waterboarding en noem maar op. Maar water is juist fantastisch spul. Het is de basis van het leven op aarde. Iedereen die verzuipt zou eens wat vrolijker moeten zijn in plaats van te klagen over deze unieke bron van leven op aarde.
  En zo is het met CO2 ook. Bij goede dingen geldt altijd: meer is beter. Dus bij CO2 ook.

Comments are closed.