`
Democratie-BerlusconiBent u nog zo simpel dat u die belofte van de politici nog gelooft? Kijk dan nu alleen maar eens naar wat er gebeurt bij het veroveren van de nieuwe baantjes als President en Minister van Buitenlandse Zaken.
 
Om te beginnen moet je je dan herinneren dat die banen verdwenen waren toen “Nederland” de EU grondwet overtuigend afstemde. Althans dat zeiden politici waaronder Balkenende, Verhagen en Timmermans. Om de herschreven grondwet (Verraad van Lissabon, VvL) er door te smokkelen, met dezelfde inhoud als de grondwet, werden deze functies vermomd onder andere namen: Voorzitter, en Hoge Vertegenwoordiger.

Maar nu het VvL officieel wordt, hoeft deze vermomming niet langer door te gaan. Balkenende kan nu openlijk naar het baantje van President EU lobbyen.

 En dan zien we ook geen schijntje van iets dat op democratie lijkt. Alleen maar een vies ritselpartijtje. Balkenende die beweert tegen zijn trawanten en onderdanen dat hij niet in de running is. Buitenlandse diplomaten zeggen echter dat zijn ambtenaren in Brussel druk bezig zijn. Ook op het Internet verschijnen veel aanwijzingen dat Jan Peter wel degelijk meeritselt, zoals:”Balkenende lobbiet zich het lazarus

Balkenende blijft ontkennen en zegt dat het niet waar is. Maar stel nu eens dat hij die baan toch krijgt. Of misschien die Buitenlandse Zaken baan. Wordt er dan niet gefeest en hoog van de toren geblazen dat dit “zo goed is voor Nederland”.?
En als dat zo goed is voor “Nederland” zou hij dan nu niet heel echt hard moeten vechten om die baan wel te krijgen? Of wordt het dan weer een heel ander verhaal?

 Gelooft u nu nog in de democratie van de EU?

7 REACTIES

 1. Daar heb ik nooit in geloofd om je vraag te beantwoorden. De EU is even democratisch als China en Noord Korea. En als de burgers van Europa de politici hun gang laten gaan, ook even tiranniek straks.

  Kijk nog maar eens naar het smoelwerk van Genossin Merkel toen haar laatst een onwelgevallige vraag werd gesteld tijdens een persconferentie. De DDR mentaliteit zit er nog steeds in. Dat is het soort tuig (je kan ze toch moeilijk edelmoedig noemen) dat de EU bestuurt.

  Balkenende is wat mij betreft de meest grauwe drol die het CDA ooit heeft uitgepoept. En minstens zo kleurloos als die andere grijze muizen die zijn genoemd als kandidaat voor die functie.

  Die sollicitaties doen mij denken aan ergens in de jaren 80 toen Brezjnev werd opgevolgd door een rijtje technocraten die allemaal even kleurloze apparatsjiks bleken. De “Kremlin watchers” kwamen er ook niet uit. Hoe vergaat het de “Brussel watchers”?

  Ik hoop van harte dat het ons Mirakel Van Capelle niet lukt bij zijn sollicitatie. Dat is een passende straf voor zijn achterbakse gedrag.

  Een echte vent wordt geen Balkenend.

 2. “Balkenende blijft ontkennen en zegt dat het niet waar is. Maar stel nu eens dat hij die baan toch KRIJGT”

  ????????

  In een democratie wordt de president toch gekozen of heb ik iets gemist????

  Dit is zegt toch alles.

 3. Volgens het zuur.nl moet hij achter de bouten, omdat hij genocide op het iraakse volk heeft gepleegd door in te stemmen met UK en de VS, zodat de hele nederlandse bevolking medeplichtig is, waar ik het niet mee eens ben, bij deze dan. Moet hij dan, die hoge functie als beloning krijgen, dan weet ik het niet meer, het lijkt wel of onze bestuurders steeds crimineler moeten worden en daar voor beloond worden als zij UK en de VS maar achterna lopen met hun criminelen activiteiten.

  peter [7] reageerde op deze reactie.

 4. Bij de telegraaf mag je altijd reageren.
  bij de Eu artikelen niet altijd.
  Bv. benoeming bij de Eu president kan dat niet.11-11-09
  Hetzelfde geldt voor koningshuis artikelen.
  In een open democratie zijn de kranten toch onafhankelijk?

  peter [6] reageerde op deze reactie.

 5. De EU is net zo democratisch als Nederland. Niet dus.
  @Dodo [5]: Als ze reageer-module voor een artikel over bijvoorbeeld het koningshuis openzetten, hebben ze het veel te druk met het censuur-filter. Het is namelijk zo, dat 97% van de recties één grote scheldkannonade op de monarchie c.q. balkenende c.s. is. Je snapt er niks van en dat terwijl 80% van onze landgenoten pal achter oranje staat. (?)

 6. @K.Klop [4]: Het is hier niets anders als in de US, wij zijn namelijk een wingewest van dat uit de kluiten gewassen corporatistisch wangedrocht, ontstaan uit brits monarchaal kolonialisme. Die link is er nog steeds, ook met Canada overigens.
  Je wordt “beloond” met iets moois, op het moment dat je bent te chanteren door degenen die jou op die plek nodig hebben. Onze 1e kleuter is te chanteren.
  Irak, Margarita, Machangulo, en zo zal er nog wel wat zijn. Integriteit op topniveau is hetzelfde als chantabel, dat is mijn mening.

Comments are closed.