EindeDe politici hebben nu hun zin. Ze hebben Vaclac Klaus tot tekenen van het Verraad van Lissabon door Tsjechië kunnen krijgen (dwingen?). En daarmee de sluizen open gezet voor de EU-dictatuur.

Gisteren heeft Klaus, die een “rots in de branding” was, getekend.

Tekenend is dat van de teken-plechtigheid heel weinig of niets in de media verschijnt. Allen de laatste zin van de verklaring van Klaus: “Ik heb getekend” wordt voluit met veel enthousiasme gepropageerd.
 
De hele plechtigheid, de belangrijkste in de EU van 2009, duurde nog geen anderhalve minuut! Maar in die minuut, kreeg ik wel de koude rillingen.

Vaarwel Nederlandse zelfstandigheid en vrijheid.

De vertaling (uit het Tsjechisch) van Klaus heb ik nergens kunnen vinden, met uitzondering in kleine lettertjes op de video.

Bekijk de video. Registreer de beelden in je geheugen. Het zal een referentie zijn voor de toekomstige ontwikkelingen in de EU. Je kunt daarmee aan je kinderen en kleinkinderen vertellen hoe het ging: “I told you so!”

 Een snelle vertaling:

Klaus komt binnen, loopt naar de microfoon en:

“Goede middag. Goede triestige middag. Laat mij een korte verklaring afleggen over de uitspraak van het Constitutionele Hof van vandaag. 

Punt 1. Ik verwachtte deze beslissing en ik respecteer het, zelfs terwijl ik het niet eens ben met de inhoud en de argumenten. 

Punt twee. Ik kan het niet eens zijn met de methode – en de juridische kwaliteit. De uitspraak van het Constitutionele Hof is niet neutraal-juridisch geanalyseerd maar een politiek tendentieus pleidooi voor het Lissabon Verdrag door zijn supporters. Duidelijk te zien in de absolute onbevredigende manier van verklaring en presentatie van deze uitspraak.

 Punt drie. Boven alles kan ik niet akkoord gaan met de inhoud omdat ondanks de politieke mening van het Constitutionele Hof de Tsjechische Republiek nu zijn soevereiniteit zal verliezen. Deze verandering van vandaag en in de toekomst zal dat deel van onze bevolking legaliseren dat niet onze zelfstandigheid wil behouden.

 Punt vier. Ik kan niet respecteren de formulering van het Constitutionele Hof dat de President verplicht is om dit, of welk ander internationaal contract dan ook, zonder enige vertraging te ratificeren, refererende aan de wet voor het Constitutionele Hof. Dit is een wet die betrekking heeft op het Hof, maar niet op de rechten van de President die alleen maar door de grondwet worden bepaald.

 Punt vijf. Ik verklaar dat ik het Lissabon Verdrag vandaag om 15.00 uur heb getekend.

 En toen draaide Klaus zich om en verliet onder doodse stilte de zaal.!

 Dit was het einde van een stuk vrijheid! Onze laatste verdediging is verdwenen.

 ———–
Zie Video  http://weblogs.nrc.nl/europablog/2009/11/03/klaus-tekent-maar-niet-zonder-morren/

9 REACTIES

 1. Ik wacht al wanneer en waar de volks opstanden gaan beginnen.
  Dit gaat zeker gebeuren.

 2. Europa zal ten onder gaan aan de spil, en regelzucht, de goedbetaalde vriendenbaantjes, en de corruptie van Brussel.

  Wie kent niet dat verhaal van dat roeiteam dat slecht presteerde, waarvan de enige overgebleven roeier ontslagen was wegens wanprestatie na onderzoek door een commissie.
  Zo voel ik me in het huidige Europa.

 3. ik hoop dat klaus blijft zitten waar hij zit en de rest van het europees parlement het levenzuur maakt en al hun “dirty secrets” zal openbaar zodat er volksopstanden overal zullen uitbreken..

  ik ga alvast wat skimaskers en honkbal knuppels aanschaffen..

 4. Arme Europeanen,ja arm ,waarom arm? Of het nu aan de heer klaus
  ligt betwijfel ik ten zeerste !
  Dit proces heeft zich reeds veel eerder in werking gezet!Het waren de eerste Presidenten en vooraanstaanden ,welke de weg niet meer wisten en dachten dat door het samengaan ,de wereld er beter uit zou gaan zien ,jammer ,maar bedroevend,wij met elkaar hebben onze ziel aan Europa verkocht en het probleem is, Europa weet het ook niet! Wat Europa wel weet ,is regeltjes maken ,regeltjes waar een ieder zich aan dient te houden ,maar waar ook een ieder zich achter kan verschuilen!!De regel is de wet !! Wij mensen zijn een produkt van die regel aan het worden en zijn niet meer in tel.
  Daarom kan Jan Peter ook zo moeilijk tot een beslissing komen en heeft hij 20 commissies nodig voor onderzoek en advies!!Lieve mensen ,wij zijn de weg kwijt ,er zijn geen mensen meer ,die de richting durven en kunnen aangeven!!Het zal mij benieuwen ,vluchten kan niet meer!!Jaap Koopman Schoonebeek.

 5. Ik denk dat dit een waar woord is. Schrijven op het internet leidt tot bewustwording bij een groeiende groep van mensen. Maar we zullen ons nu ook moeten realiseren dat het noodzakelijke veranderingsproces niet door schrijven alleen zal worden gerealiseerd.

 6. De mensen die het minst te verliezen hebben komen het eerst in opstand. Meestal zijn zij ook niet al te slim en gaan zij met de politie vechten.

  De wat slimmeren hebben vaak nogal wat te verliezen en hebben hun twijfels om alles in de waagschaal te stellen voor het collectieve belang.

  mark [8] reageerde op deze reactie.

 7. @Nico de Geit [7]: degene die het minst te verliezen hebben zullen niet in opstand komen zolang het sociaal systeem niet instort, aangezien degene die het minst te verliezen hebben het meest profiteren van het systeem. uitkering, sociale woning… de kans is groter dat degene die het eerst in opstand zullen komen de slimmere zullen zijn, wanneer ze zodanig zijn uitgezogen dat ze niks meer hebben. al heb ik een vermoeden dat men al de nodige voorzorgen aan het nemen zijn, het zou me niet verwonderen dat i n het vaccin voor de mexicaanse griep het nodige zit om de mensen voldoende volgzaam te maken.

Comments are closed.