EUneeComiteZowel door de Nederlandse als door de EU. Alweer “Over u, zonder u!” Deze keer over het uitleveren van gegevens over onze bankrekeningen aan Amerika. Daarover hebben we niets gelezen in de nieuwsbrieven van de regering en ook niets gehoord via andere kanalen. (Al laten we mogelijkheid open dat we het gemist hebben). Dank zij een reactie van Blind op Vrijspreker-artikel “Prettige zondag! (ondanks alles!) werden we er attent op gemaakt dat de EU (met provincie Nederland) dit morgen met de Amerikanen gaat overeenkomen. En wel morgen, 30 november, omdat op 1 december het Verraad van Lissabon in werking treedt. En dat brengt het risico dat het Europarlement het geheel minstens kan vertragen.
 
Het is belangrijk dat ook deze sluwe actie van de EU openlijk aan iedereen bekend wordt. Dat geeft in ieder geval meer inzicht in hoe die lieden werken en handelen: ”Over u, zonder u”.

 ————————————————

Vanwege het grote belang er meer bekendheid aan te geven, herhalen we hier de Reactie van Blind (29-11-09):

3

Nog een uitermate zorgwekkend bericht…

De EU gaat de VS onbeperkt toegang geven tot alle bankgegevens buiten SWIFT om

De ministers van justitie en interne zaken staan op het punt overeenkomst te bereiken omtrent een grootschalige gegevensuitwisselings programma met de VS. De overeenkomst zal enorme impact hebben op de privacy van de bankgegevens van Europese bedrijven en burgers.

De deal betreft SWIFT, een instelling die banktransacties afhandelt voor duizenden banken, inclusief de meeste Europese banken. SWIFT is gebaseerd in België maar heeft ook een Amerikaanse tak. Onder het TFTP-programma heeft de overheid van de VS de Amerikaanse tak gedwongen toegang te verlenen tot alle gegegevens. De Amerikaanse SWIFT tak houdt een volledige live kopie bij van alle Europese gegevens waardoor ook Europese rekening- en transactiegegevens inzichtelijk zijn voor Amerikaanse overheidsinstanties. Dit alles onder het mom van terrorisme.

SWIFT is zijn Belgische vestiging aan het verplaatsen naar een land buiten de EU (Zwitserland) waardoor Amerikaanse instanties toegang zouden kunnen verliezen tot deze gegevens. Om dit te voorkomen wordt nu onderhandelt tussen de EU en VS om deze toegang buiten SWIFT om te regelen. De EU zal hierin waarschijnlijk binnenkort, op 30 november, toestemmen. Natuurlijk zal deze ingrijpende maatregel ondemocratisch, zonder referendum, worden doorgevoerd. De reden dat de EU ministers deze deal zo snel willen sluiten op 30 november is namelijk dat de dag erna het verdrag van Lissabon in werking treedt en het EU parlement zich ermee zouden kunnen bemoeien en de deal zouden kunnen tegenhouden. De verhuizing van SWIFT is namelijk een grote kans om de Amerikaanse toegang tot de gegevens juist te stoppen.

Door de deal net voor deze datum te sluiten kunnen slechts enkele ministers ondemocratisch beslissen over de privacy van bank-, transactie- en rekeninggegevens van honderden miljoenen Europeanen.
Zie:
http://brusselsblogger.blogactiv.eu/2009/11/26/swift-eu-to-grant-usa-nearly-unlimited-access-to-all-eu-banking-data/#

14 REACTIES

 1. Natuurlijk! Nederland en de Europese landen geven alle informatie aan de US omdat dat land er zelf helemaal niets aan doet. Bij elke overheidsinstantie moet je alles weer aantonen. Dit is dus wel zo makkelijk en goedkoop voor de US. Ik vind het schandalig!

 2. Ik heb al eerder gezegd, boycotten dat land. Maar ja, we willen zo graag en we ‘moeten’ daarheen, naar het land van belofte. Het heilige der heiligen, het land waar de EU wonderbaarlijk genoeg niet zonder kan en ze zich als een totale aarskruiper nederig opstelt ten opzichte van de Amerikanen. Veel plezier in Amerika jongens en meisjes, mij zien ze er niet weer.

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Hub Jongen [3]:

  Niet alleen om deze reden dat ik het land zou willen boycotten, er zijn meerdere zaken op te noemen waarom ik voor een algehele boycot ben of anders gezegd ben ik voor een soort van ‘bezoekersstaking’. Het zijn twee kwaden die samenspelen en wie van de twee het dan moet ongelden vind ik niet zo heel interessant.
  Er gebeuren naar mijn mening rare dingen in de wereld, waarbij, dat is mijn mening, de Amerikanen een belangrijke rol spelen. Het land is hoe dan ook, op dit moment, niet mijn ding. Hoewel ik Amerika een prachtig land vind, voel ik me op dit moment niet geroepen daar, om wat voor reden dan ook, naar toe te reizen.

 4. ‘Amerika’ zelf is niet zozeer de boosdoener.
  De Amerikaanse bevolking is het zelf zo ontzettend zat, dit is overal te merken op forums, Youtube Media, de personen zelf, de bewegingen en groeperingen die gaande zijn. Er hoeft niet veel te gebeuren of land valt weer in aparte staten, er zijn zelfs hele groeperingen bezig zich hierop eventueel voor te bereiden, doodgewone domme mensen zoals u en ik.

  Amerika wordt misbruikt door een clubje, hetzelfde clubje wat de EU misbruikt en hun invloeden in israel.

  We worden genaait waar we bij staan, eigenlijk al honderden jaren. Achterlijke domme slaven zijn we allemaal, de 1 slechts wat meer dan de ander, vrijheid kun je kopen tegenwoordig, geen geld, geen vrijheid. Raar maar Waar!

  Ons ras als Mensheid is een lachtertje voor dit Universum.

  Het lijkt wel alsof wij een invasie van boze nare buiten aardse wezens nodig hebben om allemaal de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Misschien dan maar toch lid worden van de NWO?

  Dan heeft elk groep, elk land, elk volk, iedereen die maar wil mee doen een gezamelijk Aards Export product. Oorlog, Devide and Conquer.

  Lang Leve Aarde!

 5. De enigste manier is niet meer op de politiek stemmen, of eventueel allemaal op de partij van de dieren!!!!!!! Het is dood ordinair stuivertje wisselen. Je wordt van voren tot achten genaaid door de politiek en het rechtelijke systeem, het zijn allemaal NSBers en oplichters!!!!!!!!!!!

  Maik [7] reageerde op deze reactie.

 6. Mijn beloning is 100.000 euro link 100
  http://www.dedoorzetter.nl
  Ik kan niet vaak genoeg waarschuwen voor die boeven met stropdas. lees link 100 t/m 110
  Je word door deze heren beduveld tot te met
  Ik probeer nu 10 jaar uit te zoeken hoe deze boeven samen werken
  Kost tijd en geld ,maar wil weten hoe deze heren met elkaar het spel spelen. zeg het voort
  Mvg Lolke
  De rechter zijn mening leest u op link 57 Wie is gestoord?

 7. Troost je met de gedachte dat het de laatste stuiptrekkingen zijn van een natie in haar nadagen. produceren kunnen ze niets meer, en repressie is het enige wat dan tijdelijk nog respijt geeft.

  Het verre oosten neemt de winkel over en wij zullen ons daarop moeten gaan richten in een maatschappij waar de democratie feitelijk is afgeschaft en big brother zijn voltooiing nadert.

 8. In de “goeie ouwe tijd” dat de DDR nog bestond ben ik er twee keer geweest. De laatste keer was in transit, eind augustus 1989.

  Daarvoor ben ik er ook eens geweest en wel in Leipzig en Berlin (ost-Berlin, hauptstadt der DDR). ’s avonds in het hotel keek ik naar de TV en zag de nieuwsberichten (Aktuelle Kamera): propaganda zender nummer 1, alles over de successen van de socialistische maatschappij en hoe slecht het westen wel was.

  Destijds was ik nog een tiener maar ik begreep al wel dat van de nieuwsberichten geen zak klopte en dat het pure propaganda was.

  Nu gebeurt binnen onze EU hetzelfde. Democratie is sowieso al ver te zoeken. Smerige spelletjes worden gespeeld en de burger wordt dom gehouden.

  Ik zie dit als de zoveelste poging om ons als eervolle burgers te onderdrukken. Dit maakt mij erg kwaad, vooral ook omdat er geen (legaal) middel is om mij hiertegen te verzetten.

  Ik ben mij ervan bewust dat wat ik nu ga neerschrijven reacties zal opwekken, maar hoe meer ik over de EU (en NL) nadenk, hoe meer ik ben voor vrij wapenbezit. Al was het alleen maar om ons te verdedigen tegen onze te bemoeizuchtige overheid.

  De overheid weet dat zij het monopolie heeft op geweld en is daarddor altijd al in een voordelige positie. Je mag protesteren, maar met de rug tegen de muur.

  Dat is nu ook precies de reden dat ik niet geloof in demonstraties zoals de vrijheidsparade op 13 december a.s.. Al zou je het hele volk kunnen mobiliseren, dan nog trekt de overheid (Den Haag, dan wel Brussel) zich er niks van aan. Het geeft misschien een gevoel van saamhorigheid, maar het zal niks uithalen.

  Burgerlijke ongehoorzaamheid, mits massaal uitgeoefend, zal wellicht effect hebben, maar eigenlijk geloof ik meer in een flinke opstand (in de hoop dat het nooit zo ver zal moeten komen).

  Annelies [14] reageerde op deze reactie.

 9. Waarom verbaast mij dit alles niets? Hier wordt al veel langer aan gebouwd. Mag ik even herinneren aan de campagne van 1 november over het foldertje van de algemene gewijzigde bankvoorwaarden? http://www.nvb.nl/index.php?p=16226

  Artikel 10 Persoonsgegevens

  De bank mag persoonsgegevens van de cliënt en van diens vertegenwoordigers, alsmede gegevens met
  betrekking tot door de cliënt afgenomen producten en diensten, verwerken met inachtneming van de
  geldende wet- en regelgeving en de bank bindende gedragscodes en deze binnen de groep waartoe de
  bank behoort uitwisselen voor het beheer van de relatie met de cliënt, ter voorkoming en bestrijding van
  criminaliteit en voor commerciële doeleinden. Persoonsgegevens kunnen ook worden uitgewisseld met
  derden die de bank inschakelt bij haar bedrijfsvoering of de uitvoering van bankdiensten. Dit kan, onder
  meer in het kader van het betalingsverkeer, doorgifte meebrengen aan derden in landen die niet hetzelfde
  beschermingsniveau kennen als Nederland. Persoonsgegevens kunnen zowel tijdens als na de
  verwerking voorwerp zijn van onderzoek door bevoegde nationale autoriteiten van de landen waar
  dergelijke gegevens zich vanwege het verwerkingsproces bevinden.

  Misschien mosterd na de maaltijd, maar de oude bankvoorwaarden van voor 1 november 2009 kan ik (toevallig?) nergens meer vinden op de NVB site en ik heb ze voor de geïnteresseerden even geupload: http://www.2shared.com/file/9568680/681dc0b2/algemenebankvoorwaarden.html

 10. Vele Nederlanders hebben al ongewild hun toestemming gegeven tot het EPD, door niet te reageren. Het lag als een lullig foldertje in de brievenbus wat menigeen ongetwijfeld als nietszeggend heeft weggegooid. Inmiddels zijn al die mensen opgenomen in het EPD, omdat ze niet gereageerd hebben. Het ontzettend toegankelijke EPD-systeem, voor iedereen die ook maar iets weet van de computer, legt al de gegevens open en bloot voor iedereen die het maar wil weten !! Kinderen van 12 jaar kunnen erin. Zo “veilig” is het !!

  Hadden wij niet massaal NEE gezegd tegen de EU-grondwet?

  Balkenende heeft dit op persoonlijke titrel doorgevoerd. Wat zegt dat over hem?

  Nu alle lidstaten getekend hebben, is er een Europese grondwet. Een grondwet die alle souvereiniteit uit handen geeft aan machthebbende organen, ergo het kapitaal !! Ons lot ligt nu volledig in handen van de bankiers (Rothshilds en de Rockefellers), de farmacie ( Novartis, GSK, Baxter ) en de elite (Bilderberg, Beatrix en zie boven)

  En waar zijn de echte reporters? Bestaan er nog wel echte reporters? Journalisten die echt werken en onderzoeken? Laat een echte journalist zich tegenhouden door de media-beheersing?

 11. @JanR [10]:

  Jan,

  Als we niets doen weten we zeker dat er niets gebeurt. Wij verspreiden concrete, controleerbare informatie, informatie die onze overheid niet geeft. Belangrijke informatie !! Informatie over vaccins, controle over al onze gegevens (privacy, heet dat).

  Ja, we staan met de rug tegen de muur, maar we zijn geen willoze slachtoffers. Als wij twee mensen wakker kunnen maken hierdoor, hebben wij twee mensen gered. We zullen nooit weten wiens leven wij gered hebben, maar dat is wel waar het om gaat. Maak tenminste 1 iemand duidelijk, wat er gaande is, zet tenminste 1 iemand aan bewustwording door er te zijn op 13 december. Laat zien dat jij wilt, dat jij tenminste 1 leven wilt redden door de info die jij hebt te geven.

  Dat is waar de vrijheids-parade om gaat. Laat zien waar jij voor staat. Ik vecht al maanden lang tegen het Mex. griep-vaccin en kan alles bewijzwen wat ik daarover zeg.

  Jan, we hebben jou nodig op 13 december, omdat jij iets te zeggen hebt !!

Comments are closed.