CIA-logoVolgens een artikel in de Telegraph van 19 sept 2000, dat door de Nederlandse media praktisch, zo niet geheel is genegeerd, blijkt uit gedeclassificeerde Amerikaanse documenten, dat Europese Federalisten in de jaren ’50 en ’60 werden gefinancierd en gedirigeerd door de Amerikaanse geheime dienst CIA. De documenten bevestigen de verdenking, dat Amerika destijds achter de schermen agressief bezig was Groot-Brittannie in de richting van een Europese Staat te duwen.

Geheime operatie (1)

Een memorandum, gedateerd 26 juli 1950 bevat instructies voor een campagne voor de bevordering van een Europees Parlement. Het is ondertekend door Gen. William J. Donovan, hoofd van het Amerikaanse Bureau voor Strategische Diensten in oorlogstijd, de voorloper van de CIA.

Het belangrijkste instrument van Washington voor de vormgeving van de Europese agenda was het Amerikaanse Comite voor Verenigd Europa (ACUE), opgericht in 1948.

De voorzitter was Donovan, destijds een particuliere advocaat, de vice-voorzitter was Allen Dulles, CIA-directeur in de jaren 1950. Verder zaten in de Directie: Walter Bedell Smith, de eerste directeur van de CIA en een waslijst van ex-OSS figuren, die de CIA in- en uitliepen. De documenten tonen aan, dat de ACUE de Europese Beweging financierde, de belangrtijkste federalistische organisatie na de oorlog.

De Belg Baron Boel ontving maandelijkse betalingen op een speciale rekening. Toen het hoofd van de Europese Beweging, de in Polen geboren Joseph Retinger, deze mate van Amerikaanse inmenging beteugelde en probeerde fondsen in Europa te werven, werd hij spoedig op zijn vingers getikt.

De leiders van de Europese Beweging – genoemde Retinger, Robert Schuman en de voormalige Belgische premier Paul Henri Spaak- waren allemaal handlangers van hun Amerikaanse sponsors. De rol van de V.S. werd behandeld als een geheime operatie. ACUE’s financiering was afkomstig van de Ford en Rockefeller Foundation, maar ook van zakengroepen met hechte banden met de Amerikaanse regering.

Het hoofd van de Ford Foundation, ex-OSS functionaris Paul Hoffman, trad in de late jaren 1950 tegelijk op als hoofd van de ACUE. Ook het State Department speelde een rol. Een memo van de Europese sectie, gedateerd 11 juni 1965, adviseerde de vice-president van de Europese Economische Gemeenschap, Robert Marjolin, in het geheim een monetaire unie na te streven.

Het memo beveelt onderdrukking van debat aan tot het moment, waarop de voorstellen practisch onontkoombaar zouden zijn.

Commentaar van de Pravda (2)

Volgens een commentaar op het Engelstalige forum in de Pravda waren alle OSS-CIA-ACUE principalen die in de Europese Federale Beweging betrokken waren, Donovan, Smith en Dulles, lid van de Council on Foreign Relations, de tegenhanger van het Royal Institute (Chatham House). Deze organisaties faciliteren plannen van de Bilderberg Groep (4) en hun PR-branche, de Club van Rome. Zij zijn aangesteld als belangrijkste recruteringsbureaus voor de vestiging van het bureaucratisch apparaat van een totalitaire Wereld Regering, die tot doel heeft 80 % van de wereldbevolking te elimineren door middel van ziekte, honger en oorlog.

Bronnen:

(1) http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/1356047/Euro-federalists-financed-by-US-spy-chiefs.html

(2) http://engforum.pravda.ru/archive/index.php/t-238121.html

(3) http://www.stoptheftaa.org/artman/publish/article_8.shtml

(4) https://www.vrijspreker.nl/wp/2009/10/boekbespreking-bilderberg-conferentie-5e-en-laatste-deel/

18 REACTIES

 1. Je kunt beter onderhandelen met een kip, dan met 100 kippen tegelijk, voor je het in de gaten hebt springt er eentje uit moeten zij gedacht hebben de slimmeriken!!!!! Dus hier in Europa zijn ze niet zo slim enkel de NSBers!

  Spy-Nose [3] reageerde op deze reactie.

 2. Dit ligt in de lijn wat ik in mijn omgeving al vaak verteld heb.
  De kracht van Europa heeft altijd gelegen in de vele centra van macht. Daardoor is het zo goed als onmogelijk om het totaal te veroveren.
  Als je 1 centrum hebt, dan is de macht veel eenvoudiger te grijpen.
  Maar ja ik ben negatief, en een gek.
  Kom nu niet met het argument van geen oorlogen meer, want de meest bloedige zijn in scène gezet. Gewone mensen willen geen oorlog, gewoon het beste voor hun familie en andere geliefden.

  Spy-Nose [3] reageerde op deze reactie.
  Augusto [18] reageerde op deze reactie.

 3. @J.Klein [1]:

  Kikkers springen nog beter dan kippen. 😉

  @Ivor Biggun [2]:

  Oorlogen, belastingen en terreur zijn de instrumenten, waarvan de meeste staten zich stelselmatig en rücksichtslos bedienen om de zakken van het establishment gevuld te krijgen.

  De EU houdt via het import- en exportbeleid en zijn ontwikkelingsprogramma’s het Afrikaanse continent in de tang. Met een Europese President en Minister van Buitenlandse Zaken zal dit beleid verder krachtig worden doorgezet.

  Gezien zijn rol op internationaal politiek en militair vlak blaast NL een aardig partijtje mee in dit gehele orkest.

  Een “trogoorlog” lijkt niet heel erg ver meer in het verschiet te liggen helaas.

 4. @Hub Jongen [4]:

  “Ik lees dat wel vaker in allerlei berichten.”

  In welke bijvoorbeeld?

  Het onderhavige statement komt uit een commentaar van de Pravda. Maar er zijn sterke aanwijzingen, dat de bewering niet zomaar uit de lucht gegrepen is.

  Hij wordt in verband gebracht met het Amerikaanse eugenetica- / depopulatieprogramma, dat sinds het rapport van Kissinger (kortweg het NSSM 200 uit1974) deel uitmaakt van de Amerikaanse politieke agenda.

  http://www.larouchepub.com/other/1995/2249_kissinger_food.html

  Verder aanknopingspunten voor de bewering kunnen gevonden worden in het relaas over de Georgia Guidestones in Elberton.

  http://www.nicenetruth.com/2008/09/elite-planned-depopulation-the-georgia-guidestones.html

  “Het betekent voor de overgebleven 20 % ook alleen maar armoede, honger, ziekte, enz. doordat de mogelijkheden om welvaart te produceren steeds geringer worden.”

  Dat is helemaal niet gezegd. Die 20% kan zich veel beter beschermen tegen “onheil” dan de armoedzaaiers en hongerlijders. Als je ziet, hoe het establishment zich onder elkaar gedraagt, blijft het een kwestie van overleven ten koste van de ander, gebaseerd op klassieke Darwiniaanse principes.

  Het evolutionaire experiment van de natuur, de begiftiging van een zoogdier met de ratio, dreigt door zijn succes te mislukken, doordat de ratio overboord wordt gegooid en wordt vervangen door moreel niet te rechtvaardigen, amorele (pseudo-)religieuze, luciferiaanse ideeën.

  Dat zal het grote ideologische twistpunt worden in de komende trogoorlog.

 5. @Talleyrand [4]:

  Ik (echte conspthink) vraag me af of de Georgia Guidestones niet verkeerd worden geinterpreteerd door mensen die iets te veel op de loop gaan. Er staat “maintain popularity”; dat betekent “behoud de bevolkingsdichtheid op 500 miljoen”. Ik denk eigenlijk dat dit monument is neergezet door een groep die gelooft dat er een gigantische catastrofe gaat gebeuren waarna de wereld die overblijft behoefte heeft aan ‘nieuwe tien geboden’. Dit monument met ‘nieuwe wereld orde’-regels is voor de mensheid die overblijft ná de catastrofe. Uit niets valt af te leiden dat zij deze catastrofe ook zullen veroorzaken. Zij weten of geloven dat die er komt, maar het een betekent niet meteen ook zij de veroorzakers zullen zijn. Misschien geloven zij wel in 2012… Maar… ook ik vind de Georgia Guidestone een monument uit de metafysische hoek met aanwijzingen dát er iets gaat gebeuren.

  Spy-Nose [8] reageerde op deze reactie.

 6. vergeet niet dat voor die 20% opeens vele zo niet alle onderdrukte technologie vrijkomt.

  maar dan nog snap ik het niet zo waarom ze dat willen, dr zit hier meer achter, ik denk dan zo wild en vrij in het rond denk aan contact met ander buitenaardse beschavingen het zij in vrede of oorlog..

  Spy-Nose [9] reageerde op deze reactie.

 7. @Melanie [7]:
  “Zij weten of geloven dat die er komt, maar het een betekent niet meteen ook zij de veroorzakers zullen zijn.”

  Welk belang kan gediend zijn met de oprichting van een dergelijk monument, dat toch moet zijn betaald door een belanghebbende?

  Om daar achter te komen ga je kijken naar bewegingen, die dergelijke gedachten uitdragen. En dan kom je nolens volens terecht bij neomalthusiaanse clubs, zoals de Rockefeller Foundation, de Club van Rome, etc.

  Precies dezelfde machtige clubs dus, die krachtige politieke en economische invloed uitoefenen in de richting van een NWO.

  Dus ook al hebben we geen absoluut bewijs voor het antwoord op de vraag, wie de opdrachtgever van de Guidestones was, het is niet verboden te discussieren over de ideeën, die dit soort clubs beweegt, zoals eugenetica en depopulatieprogramma’s en de aanwijzingen, die over de realiteit van dit soort programma’s voorhanden zijn.

  Dat lijkt me al genoeg rechtvaardiging voor deze discussie, nietwaar?

 8. @fuqua [8]:
  “denk aan contact met ander buitenaardse beschavingen het zij in vrede of oorlog..”

  Denken staat vrij.
  Maar wat brengt je tot deze wel heel ver van de huidige realiteit staande denkbeelden?
  Zijn er ooit concrete relevante plausibele aanwijzingen voor geweest?
  En zo ja, welke, hoe plausibel zijn die en in welk verband staan die tot de onderhavige sociaaleconomische en politieke vertrouwenscrisis?

 9. Dank om dit onder de aandacht te brengen.
  Ik heb even zitten rondzoeken, maar het desbetreffende doc niet gevonden online.

  Via scroogle.org (gebruik dat liever idpv google als je om privacy geeft)
  site:.gov
  doorzoekt alle US overheidssites met je zoekterm.

  Zo kwam ik vb dit interview tegen
  http://tinyurl.com/yhyunnd
  (link naar google cache, het origineel was in het mij onbekende sgm? formaat en ging niet vanzelf open)
  There were some rumors all the time about the European Youth Campaign and all that, but really we were not in the position to argue. We didn’t know the facts. Why I didn’t question it is because as a leader of the Socialist youth, it took me one or two years to discover that actually my salary was not paid by the Socialist Party. It was paid by the Ministry of Education, which had a budget for helping all youth organizations. I also realized that salaries in the World Assembly of Youth were not covered by genuine foundations but by a foundation in New York serving as a conduit for the CIA.

  Dat is ook wat in de Telegraph staat
  The European Youth Campaign, an arm of the European Movement, was wholly funded and controlled by Washington.

  Ik kijk graag de officiële ‘declassified’ docs in, maar twijfel hoe dan ook geen letter aan het verhaal , en document dat de researcher (Joshua Paul) heeft gevonden. Er zijn al teveel dingen boven water komen drijven om anders te geloven.
  Spy-Nose [12] reageerde op deze reactie.

 10. @Hub Jongen [3]:

  Dat depopulatie hoog op de agenda van de machtselite staat is helemaal niet zo verwonderlijk. De aarde is een beperkte ruimte en er is gewoonweg geen plek voor iedereen. Want ieder mens wil vooruitgang. Naast eten, drinken en een huis, wil je al snel een auto, tv, wasmachine, afwasmachine, electrische tandenborstel etc. Zoveel grondstoffen zijn er helemaal niet. Om maar een voorbeeld te geven: Als alle Chinezen ook hun billen gaan afvegen met wc-papier, dan kunnen wij ons geen krant meer permiteren. De papierprijs zal omhoog schieten en de ontbossing zal enorm zijn. Dus wat gaat er, als de wereldbevolking in hetzelfde tempo blijft toenemen, vanzelf ontstaan? Honger, oorlog en ziekte. Maar daar heb je als het eenmaal zo ver is, geen controle meer over.

  En de controle over dit proces, daar is het ze om te doen. Dat er geen welvaart over is, voor de laatse 20% is natuurlijk kolder. Hoeveel boeren heb je nodig voor de voedselproductie van 500 miljoen mensen? En zo geldt dat toch voor alle (noodzakelijke) producten. De gedachte is een populatie van 500 miljoen, dus een reductie van 90%. Dan houden we in Nederland 1,6 miljoen mensen over. Dan hebben de koningin en de Nederlandse Bilderbergers dus anderhalf miljoen mensen ter beschikking om voor te maken, wat ze maar nodig hebben. Alle infrastructuur is er al, het moet alleen onderhouden of zelfs afgebroken worden. Dat moet lukken, toch?

  De uitdaging voor het kloodjesvolk lijkt te zijn, om bij de 500 miljoen te horen. Dus vooral geen donorcodicil invullen!

  Ik ben bang, dat mijn reactie bij enkelen in het verkeerde keelgat zal schieten. “Het zal je kind maar wezen”-argument. Maar deze discussie vergt enige afstandelijkheid. Dat gaat de elite meestal makkelijker af. Maar als we de dreigende ellende willen afkeren, dan kunnen we met zijn alleen onmogelijk doorgaan, zoals we dat hebben gedaan. Als we daar niet toe bereid zijn, dan moeten we ook niet klagen over de snode plannen van de elite. Want wat maakt het uit; dood door een vaag griepvirus of door honger? Door een plan, of door noodlot?

  Spy-Nose [12] reageerde op deze reactie.
  surfer [13] reageerde op deze reactie.

 11. @Sigmund [12]: Dat deze discussie afstandelijkheid vergt beseft iedereen.. Maar ook, hoop ik, dat de realiteit niets met afstandelijkheid te maken heeft. Als ze jou komen halen, zal je je mening niet meer herhalen.
  En die kans schat ik voor ieder van ons eigenlijk best groot, spijtig genoeg. Wij westerlingen uit de “vreedzame generatie” hebben gewoon geen besef van wat oorlog écht inhoud, denk ik. TV is echt wel anders dan iemand die je nauw aan het hart ligt, in 20 stukken zien.

  Want wat maakt het uit; dood door een vaag griepvirus of door honger? Door een plan, of door noodlot?

  Dat maakt wel degelijk uit. Ik WIL leven, een toekomst voor mezelf, nakomelingen, en alle andere mensen.
  Iedereen krijgt vroeg of laat met de dood te maken, daar kan je niet omheen. Maar denk eens even na, wat al jouw voorouders hebben moeten doen, om tot hier te geraken. Dat is zo enorm, dat ik uit respect en oer- overlevingsinstinct, me dat niet zomaar laat afpakken door een bende machtige criminelen met een plan.

  Je zou kunnen stellen dat op een slagveld eindigen, ook je noodlot kan zijn. Maar, er op voorhand niets aan doen om dit proberen te voorkomen, is een eigen keuze.

  Sigmund [16] reageerde op deze reactie.

 12. Wij Europeanen moeten handel drijven met de Russen, niet met ze vechten. Rusland had vanuit WO2 alle reden om argwanend t.o.v. het westen te zijn.Onze toekomst echter ligt in samenwerking met Rusland, wat alleen al geografisch gezien voor de hand ligt.Liever nu als Europa Rusland de hand reiken, dan voor de krakende handkar van USA te worden gespannen….De Amerikaanse strategen willen ten allen prijze verhinderen dat Europa een wordt, dat de twee /longen/ van Europa , de westerse en de orthodoxe goede maatjes worden met elkaar. Daarom willen de VS ons verzwakken door Turkije binnen de Europese Unie te sleuren en door Rusland van ons weg te duwen. Onze regeringen[EU] zijn vazallen van de VS.

  Spy-Nose [17] reageerde op deze reactie.

 13. Helaas is NAVO al lang geen echte internationale organisatie. Dat is een fictie die US beleid volgt. EU heeft daar absoluut geen invloed , alles is aan US uitbesteedt. Je ziet NAVO, maar dat betekent US.

 14. @surfer [13]:

  Ook ik wil leven. En ik gun een ieder hetzelfde!

  Maar je beschrijft toch juist de kern van het probleem?

  “denk eens even na, wat al jouw voorouders hebben moeten doen, om tot hier te geraken. Dat is zo enorm, dat ik uit respect en oer- overlevingsinstinct, me dat niet zomaar laat afpakken”.

  Ieder mens op aarde denkt zo, maar er is niet genoeg plaats op de aarde voor al die mensen met die gedachte. Want we willen niet alleen overleven, maar het beste voor onszelf en het nageslacht. En daar hoort inmiddels aardig wat overconsumptie bij!

  En je zaken niet zo maar laten afpakken: Waarom denk je dat die palestijnen zo woest zijn (oorlog). Deze gedachte is heel menselijk, maar als de taart kleiner wordt en iedereen wil een groter stuk en is bereid om daarvoor te sterven, dan is moord, honger en dood voorgeprogrammeeerd.

  Ook ik zou er graag wat tegen doen en doe ook iets. Ik heb altijd groot respekt gehad voor de geweldloze wereldverbeteraar Mahatma Ghandi en ik volg zijn advies: ‘Be the change you would like to see in the world’.

 15. @Max [14]:
  Inderdaad. Laten we niet vergeten, dat de Angelsaksische bankiers de Bolsjewistische revolutie hebben georchestreerd, evenals WO-I en WO-II.
  Dus er is alle reden een serieuze dialoog met de Russen – i.t.t. de communisten- aan te gaan.

Comments are closed.