dinsdag, 10 november 2009
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Geweldig fijn hè die Europese Unie!!!!!

EU_cartoonWie kan/ wil onderstaand bericht controleren op waarheid.?

Het is te gek voor waarheid, maar met de EU zoals die zich nu ontwikkelt, is er niets te gek!
 
Geweldig fijn hè die Europese Unie!!!!! 

Recentelijk GOEDGEKEURD !!!
Pensioen op 50-jarige leeftijd en 9.000 (NEGENDUIZEND!) euro (bruto) maandelijks voor EU- ambtenaren.
340 Europese ambtenaren gaan dit jaar met vervroegd pensioen vanaf de leeftijd van 50 jaar en dit met een pensioen van ………. 9.000 euro (bruto) per maand.

Om ambtenaren uit de nieuwe lidstaten van de Europese Unie (Polen, Malta, Estland) aan de slag te helpen, geeft de Europese Unie functionarissen uit de oude lidstaten (België, Duitsland, Frankrijk) dus een gouden handdruk!!!!!

Daar wordt een mens toch echt hartstikke ziek van !!!
Waarom …… en wie betaalt dit allemaal ???????

En ‘Jan en Miep Splinter’ moeten steeds langer werken voor hun pensioentje en een AOW-tje!!!

Hoe zou het toch komen dat de kloof tussen burger en politiek zó groot is???

Waarom gaan wij Europeanen daar niet massaal de straat voor op?
Waarom ‘bombarderen’ wij niet massaal de politieke partijen en de Europese Unie niet met boze, verontwaardigde e-mails?????

Doorsturen s.v.p.!!!
Iedereen moet dit schandelijke gedoe toch weten!!!!!

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Belastingen, Economie, EU, Overheid, Vrijheid
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Lemetje schreef op : 1

  “Ze’ moeten daar hetzelfde doen als hier; voor je leeftijd met pensioen, dan lever/eet je het gespaarde geld maar eerst op en daarna krijg je een mager pensioentje, zodat je moet bijbeunen om een redelijk bestaan te hebben.
  En balkenende moet daar straks maar zijn ‘norm’ introduceren, zodat ze ook flink moeten inleveren.
  Er moet veel meer gebeuren, maar alles op zijn tijd en stapje voor stapje, zodat de ‘schok’ niet te hard aankomt?

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.

 2. max schreef op : 2

  Zeer goede informatie alhoewel de meesten tussen hun 52e en 55e gaan. Zeg 12 -15j beter als de eu burger

  Er komen opnieuw ambtenaren bij in Brussel om deze ‘oudjes’ te vervangen. Nu werken er 55.000-man. Als 1% ervan op 50 met pensioen gaat wordt dat dus 5500 over een aantal jaren .
  Niemand protesteert dus gaat de trend gewoon verder.
  Ook worden er veel ambties aangenomen op een leeftijd van 48j. 45j. 50j. Die hebben ongeveer 5-10 jaar te gaan voor de 9000 euro is bereikt.

  Veel van die ambtenaren zijn overschot uit de Eu landen en worden zo nog even “gesteund voor een goede toekomst van hun gezin”.
  Velen Eu burgers moeten dit met de dood bekopen.

 3. max schreef op : 3

  De achterliggende redenen van het verhogen naar 67….
  Velen niet in staat zijn tot hun 67 ste te werken.Een stratenmaker, een bouwvakker, een landbouwer, een fabrieksarbeider e.a.
  Dat weet Bos en Bak maar al te goed.Statestieken laten dit in een oogopslag zien.

  Als er vermogen is opgebouwd, de meesten hebben bijv. een huis gekocht en hebben spaargeld dan moet dit na 2 jaar ww worden opgegeten voor de bijstand kan toeslaan.
  Daarom is het sparen in het buitenland ook zo hard aangepakt.

  Dat betekent dat velen rond hun 60-65ste blut zullen zijn en op bijstand niveau verder moeten. Voor velen is dat zwaar en kunnen dit niet verwerken… Komt dat even goed uit….

  Net als die Baxter sorry mexicaanse griep vaccins. Doch veel nederlanders (buiten de 1 miljoen ambtenaren stemmen allen op t CDA dus weer de grootste partij…) grazen rustig verder.

  Armin [11] reageerde op deze reactie.

 4. max schreef op : 4

  Correctie: 1% norm wordt er gehanteerd in Brussel. 550 ambtenaren kunnen op hun 50ste.
  Nu komen de 2% de 3%… 4%… 10% norm daar nog bij op leeftijd 52 tot 58 ..60j.
  62 jaar is de bovengrens.Tel uit het aantal werkenden welke hiervoor onder de zoden moeten.

  We spreken nog niet eens over het nettosalaris van 14.700 € netto per maand.De netto ‘onkosten’ vergoeding van 4-5000€ p/maand laten we even buiten beschouwing.

 5. Hub Jongen schreef op : 5
  Hub Jongen

  @Lemetje [1]:
  “…… stapje voor stapje, zodat de ’schok’ niet te hard aankomt?..”

  Goede vraag. Zou een chirurg het kankergezwel in één keer moeten weghalen, of stapje voor stapje in een groot aantal operaties?

 6. IIS schreef op : 7

  …Mooi voor de leden van de nieuwe lidstaten, kunnen daar toch nog een paar mensen roepen dat de EU zoveel goeds doet. Maar hoe verder daarna met de mensen die wonen in de failliete nieuwe landen? Niet dat ik me zorgen maak over deze mensen, hoewel ik ze gun dat deze landen juist uit de EU stappen, maar ik maak me meer zorgen over de kosten van deze failliete landen, kosten die wij moeten ophoesten…..En we hoesten al zoveel op….ennuh, het zwaarste gedeelte moet nog komen.

 7. IIS schreef op : 8

  @Ragnar Daneskjolld [6]:

  Ja, privé eigendom is een vies woord voor de linkse ratten. Als het aan de rat lag dan kocht roofde ze Whiskas. Proletariërs van de bovenste plank.

 8. surfer schreef op : 9

  bericht uit 2007

  euobserver.com
  “According to Die Welt, the average yearly pension for EU civil servants is €70,124, meaning a monthly amount of €5,844. From this, around €1000 a month is deducted for tax and social security.”

 9. surfer schreef op : 10

  Bij deze:

  www.nieuwsblad.be

  EU-ambtenaren: pensioen vanaf 50 jaar en 9.000 euro per maand

  Dit jaar gaan 340 Europese ambtenaren met vervroegd pensioen. Dat gebeurt met een wel heel aantrekkelijke regeling. Opstappen kan vanaf 50 jaar en daarbij krijgen ze een uitkering mee die kan oplopen tot 9.000 euro per maand.
  Om ambtenaren uit de nieuwe lidstaten van de Europese Unie (Polen, Malta, Estland) aan de slag te helpen, geeft de EU functionarissen uit de ’oude’ lidstaten (België, Duitsland, Frankrijk) dus een gouden handdruk. Volgens europarlementslid Ivo Belet (CD&V) gaat het hier om een ,,heel bedenkelijk signaal”.

  on ge lo fe lijk

 10. Armin schreef op : 11

  @max [3]: De achterliggende redenen van het verhogen naar 67….

  Heeft niets te maken met langer werken, maar met 2 jaar minder AOW betalen.

  Discussies over wel of niet kunnen werken tot je 67e zjin onzinnig.

  Overigens kan dat best. ook stratenmakers. Immers, warom zou je een job voor het leven moeten nemen? Hier in de VS kunnen 67 jarige ook werken. Zijn Nederlandse odueren slapper dan Amerikaanse. Dacht het niet. Mensen moeten alelen leren dat ze een andeer baan MOETEN gaan accepteren ipv een pensioen uit belastinggeld opeisen.

  En zelfs als ze dat niet kunnen, moeten ze zelf sparen voor een oude dag. Met 70 euro per maand heb je moeiteloos 2 jaar pensioen gekocht via een spaarverzekering (laag rendement, hoge zekerheid). heb ik ook gedaan, omdat ik zelf al jaren gelden niet dacht met mijn emoties, maar met mijn verstand en zag dat de demografische ontwikkeling zodanig was, dat 65 jaar niet houdbaar was. Zelfs 67 is niet houdbaar als er geen extra belastingen komen op de babyboom generatie.

  surfer [13] reageerde op deze reactie.

 11. surfer schreef op : 13

  @Eugenie [12]: het bericht doorsturen naar je kennissen is een begin, pro eu-mensen beginnen het misschien ook te snappen met zo’n duidelijke berichten.

  @Armin [11]: heeft er veel mee te maken.. door de verspilling door de overheid moet de burger opdraaien voor de kosten en schulden onder de vorm van arbeid.

 12. max schreef op : 14

  @Armin… wat een armoe…. Een spaarverzekering is een combinatie van sparen en verzekeren.

  Bereken eens de kosten aankoop-beheers-administratie allen of variable of vastwelke aegon en/of andere VS-kornuiten in rekening brengen en vermeldt dezen eens hier in europe voor de rekenaar.
  Van ieder 70€ is 21€ or less verloren geld. Spaarverzekering betekent een gegarandeerd bedrag uitgekeerd. Dit bedrag is Soms gelijk zijn aan de ingelegde premie minus kosten. Kostenposten zijn Ook als je spaar- opeens wordt overgezet naar een andere polis vorm. En.. en… en.. Gegarandeerd daar betaal je hoge prijs voor en wel 30-40% van de maandelijkse inleg.
  (bij aegon e.a. liggen ze dubbel….)

  Elke 70€/104$ levert 49€ of less op over …x aantal jaren. We nemen de inflatie (de waarde van je dollar i.v.t.) over de 49 euro mee. Indexeer.

  Das geen krentebrood….

  Eugenie [16] reageerde op deze reactie.

 13. max schreef op : 15

  @armin: Variabele beheerskosten… Vaste beheerkosten..VenV (vastenvariable) aankoopkosten..maandelijkse poliskosten…bij switchen…VenV transactiekosten etc.
  Bovendien: deze kosten worden verrekend door onttrekking van participaties.

  Wil je nog een krent..?

 14. Eugenie schreef op : 16

  @max [14]: Ok, ik kom van ver en mijn hersens hebben zich al tijden niet met cijfers beziggehouden, komen slechts krakend op gang.

  Als ik E100 spaar in een spaarverzekering dan…?

 15. max schreef op : 17

  @armin:More=Less… je verliest zeker 30-33% van je inleg. Hoe lager je inleg hoe minder verlies.Tevens sla geen betalingen over je polis wordt opgedoekt door die Mij. en wat overblijft is 1/20 van de gehele inleg. (More = Less tot de macht 5..)
  (Vraag Hub mijn email buiten topic)

  De Eu… hoe meer landen hoe minder er voor de nederlander e.a. overblijft.
  De Eu… hoe meer regels en regelgevingen, intussen 129.000 en ambtenaren hoe minder ervoor de burger overblijft niet alleen financieel ook zorg ,cultuur ,kunst, homeopathie, mense(n)lijkheid, e.a.
  De Eu… hoe meer vaccinaties en Baxter bestudeer and H2N3 e.a.varianten hoe minder er overblijven zie de Oekraine.

  H1N1 is ook een man-made virus.Centraal uitzetten in de Eu. Centraal wegspuiten vanuit de Eu.

 16. max schreef op : 18

  Link welke niet vaak wordt vermeldt doch uiterst wakker: www.wijwordenwakker.org