EU_COMMUNISMEDe laatste echte verdediging tegen de grote volgende stap naar collectivisering van de EU is gevallen. Het Tsjechische Hoge Gerechtshof heeft het protest van Klaus en 19 senatoren afgewezen. Nu rest alleen nog de symbolische verdediging van een handtekening van Vaclav Klaus! Een zwarte dag voor alle Europeanen. De politici vieren feest.
 
Klaus zou nog niet kunnen tekenen. Waarschijnlijk alleen door nu meteen af te treden. Met als extra reden dat hij bij zijn makkers in Brussel toch uitgespeeld is; ze zullen hem tegenwerken waar ze maar kunnen. Als hij echter wel zou aftreden, dan is dat alleen maar een vertraging en nog geen einde. Immers de kans dat een nieuwe president niet zou tekenen is zo goed als nul.

 Voor mensen met een geheugen zal het ook lachwekkend zijn dat men nu al druk bezig is met een president van de EU te ritselen, terwijl bij het doordrukken van het verraad van Lissabon (VvL) als argument gebruikt werd dat er geen president zou komen. Dat was toen een van de grote veranderingen ten opzichte van de afgekeurde EU-grondwet! Een demonstratie hoe politici het volk belazeren.

 Om de haverklap verklaart nu een politicus, en ook de pers, dat het VvL nodig is om de EU beter “bestuurbaar” te maken. Dat klopt. Het betekent immers dat een stuk soevereiniteit van de afzonderlijke landen verdwijnt. Voor veel beslissingen verliezen landen hun vetorecht. Ze hebben getekend dat zij zullen gehoorzamen aan de besluiten van “Brussel”, die al of niet met meerderheid van stemmen worden genomen. De macht van de EU wordt groter en die kunnen ze gemakkelijker doorduwen.
Dat werkt overigens nu al: iedereen kan zien hoe de wil van de EU gehoorzaamd wordt in de Europese bankenwereld.
De weg naar de communistische heilstaat staat open.

14 REACTIES

 1. Het ging V.Klaus dus achteraf ook alleen maar om financiële belangen. Zie artikel Azijnbode:
  http://www.trouw.nl/nieuws/europa/article2905066.ece/Tsjechisch_Hof_keurt_hervormingsverdrag_EU_goed.html

  Ondanks mijn principiële weigering om geweld te initiëren pleit ik er toch voor, dat de jacht op politici geopend mag worden. Natuurlijk uit pure zelfverdediging.

  Wat ik persoonlijk dan wel weer humor vind, is dat er veel gesprekspartners geweest zijn die mij met dit soort onderwerpen beticht hebben van complotdenken, enz. Die mensen ga ik binnenkort weer eens even langs. Effe jennen door de gesprekken van enkele weken/maanden geleden nog eens te herhalen.

  Ivor Biggun [3] reageerde op deze reactie.

 2. Tsjechië heeft een traditie hoog te houden, wanneer Klaus ondertekent is het werkelijk totaal deplorabel gesteld in de westerse wereld, en inderdaad een groot verlies voor echte vrijheid, we gaan het toch al totalitaire regiem nog erger beleven vrees ik.

 3. @Paul Martens [1]:
  Ik moet u helaas gelijk geven.
  De huidige machthebbers zullen nooit in de buurt komen om enige vorm van soevereiniteit terug te eisen.

  Elk verdrag is evenveel waard als een lucifer.
  Dus, revolutie en de hens erin.

  Maar ik eet eerst mijn boterhammen op.

 4. Het christenfundamentalisme helpt ons regelrecht naar de afgrond, waar de menslievende waanzinnigen ons zogenaamd willen redden en we moeten wachten op Jezus, want de lieve man zou pas kunnen komen meende ik als het 1000 jarige rijk een feit is. Zal juist het christenfundamentalisme het voor elkaar krijgen ons naar de ,door haar gecreëerde, hel te helpen. Er is geen hel en er zal nooit een hel zijn, maar de mannetjes en vrouwtjes die zich grote leiders (…van god) noemen, die graag een hel zien, hebben de poorten van de hel hier reeds zelf gebouwd en de EU is de sleutel om de poort te openenen. Proost (bakkie troost), op alle ellende die mag komen…enhu, wilt u gered worden, ga dan zondags even in de kerk zitten, makkelijk toch!?

 5. Het was ook wel onnozel van die “voormalige” communistische rechters te verwachten, dat er RECHT zou worden gesproken.

  Er is in heel Europa niet een onafhankelijk rechtsinstituut te bekennen. Laten we ons niets wijsmaken

  IIS [7] reageerde op deze reactie.

 6. @Wannes [6]:

  Maar als men mag kiezen tussen recht spreken en een oorlog ontketenen of (smeer)geld, veel geld wel te verstaan, denk aan palmbomen, mooie meiden, zon en zee en vele wensen die in vervulling gaan, waar zou men dan voor kiezen?

 7. Misschien kan hij bij terugkomst uit de VS ziekvallen (Mexicaanse griep weet u wel) en wordt zijn functie waargenomen door de vice president maar verklaart deze zich slechts bevoegd voor lopende zaken en niet voor ondertekening van zulks een belangrijk verdrag wat de soevereiniteit van het land overdraagt.

 8. @IIS [4]:

  Nee joh. Over een tijdje hebben we zelfs een wereldregering.
  Naar mijn mening heb je niets nodig boven gemeenteniveau.
  Geen Brussel, geen den Haag, geen provincie.
  Het systeem is al bezig zichzelf te vernietigen.

 9. Wat een teleurstelling: het verraad van Praag m.b.t. het verraad van Lissabon. Zou dan alleen Ron Paul een betrouwbaar politicus zijn? Of zou ook die als het erop aankomt een laffaard blijken?

Comments are closed.