dinsdag, 3 november 2009
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Het laatste vleugje hoop vervlogen

Held_niet meerVanochtend was er nog een vleugje ijdele hoop dat Vaclav Klaus niet het verraad van Lissabon zou tekenen, maar een eervolle aftocht zou kiezen door af te treden. Vanmiddag werd bekend dat hij getekend heeft!
 
De NOS:”De Tsjechische president Klaus heeft het verdrag van Lissabon ondertekend. Hij vertelde journalisten vanmiddag rond vier uur zijn handtekening gezet te hebben. Het Europese hervormingsverdrag kan nu in werking treden, omdat alle 27 EU-lidstaten het verdrag hebben geratificeerd. Tsjechië was het laatste land dat nog moest tekenen.”

 Ik vond Klaus een held omdat hij als enige Europese politicus stand hield tegen de EU en tegen de politieke klimaathype. Die eerste pilaar is nu weg. Zeer teleurstellend nadat hij zo sterk heeft uitgesproken dat dit nadelig voor zijn volk is.
Ik blijf respect hebben voor wat geprobeerd heeft, en misschien nog gaat proberen. Maar de “status Held” is hij nu kwijt. Of hij die ooit terug kan verdienen, zal de toekomst leren.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: EU, Politiek, Vrijheid
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. IIS schreef op : 2

  Ze dronken een glas en ze deden een plas (+snuifje) en NL zal nooit meer worden zoals het was.

 2. Scrutinizer schreef op : 3

  @marianne [1]: Als dat zo makkelijk gaat als het splitsen van een kiesarrondissement in Belgie (“B-H-V”), dan zou ik me maar geen illusies maken over de opheffing.

  surfer [9] reageerde op deze reactie.

 3. Liberaal Anarchist schreef op : 5

  Hmmm…. Ben erg benieuwd naar de dingen die achter de schermen gezegd zijn tegen Klaus. Hoe vrijwillig zou hier getekend zijn?

  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.

 4. Hub Jongen (auteur van dit artikel) schreef op : 7
  Hub Jongen

  @Scrutinizer [4]:
  “Of zou ook die als het erop aankomt een laffaard blijken?”

  Ja, Scutinizer. Heel goede vraag.
  We moeten nooit vergeten dat Ron Paul een politicus is.
  Ik heb hem ontmoet, en hij heeft me niet 100 % kunnen overtuigen.
  Maar dat zegt niet veel. Kan ook aan mijn argwaan liggen.
  En misschien is hij wel de held die in het vijandelijke kamp vecht voor de persoonlijke vrijheid. Ik vind zelfs dat hij dat heel goed doet.
  En zolang ik die overtuiging houd, zal ik hem blijven steunen waar ik maar kan.

  surfer [10] reageerde op deze reactie.
  Scrutinizer [11] reageerde op deze reactie.
  R. Hartman (NI) [12] reageerde op deze reactie.

 5. Rothschild schreef op : 8

  Het verraad van Versailles is er niks bij…

  Waar gaat dit naartoe, we zeiden: ‘HO, geen EU!’ en wat krijgen we???
  WTF!!!!!!!!

  Wat is hier aan de hand, waar is de journalistiek gebleven die vragen stelt…zucht??

  Ik hoop dat de jongens van Wilders populair worden binnen europa en de boel gaan opblazen. Al ben ik geen Wilders aanhanger.

 6. surfer schreef op : 10

  @Hub Jongen [7]: Ik heb er vertrouwen in dat hij geen lafaard is. Zonder politici zullen politici nooit verdwijnen, zij maken immers de wetten. Het zal eerder afhangen van de kiesintenties van het Amerikaanse volk.
  Ron Paul for President 2012!

  Scrutinizer [11] reageerde op deze reactie.

 7. Scrutinizer schreef op : 11

  @surfer [9]: Ik hoop het. Zowel dat Belgie barst als dat de EU volgt.@Hub Jongen [7]: Is vooralsnog ook mijn insteek.@surfer [10]: Hear hear. Tussentijds hopelijk winst voor Schiff in de senaat.

 8. R. Hartman (NI) schreef op : 12
  R. Hartman

  @Scrutinizer [4] en Hub Jongen [7]: Lafaard?
  Hij heeft geen keuze meer. Hij heeft geen veto-recht of zo waarmee hij dictatoriaal ‘democratische’ beslissingen kan blokkeren.

  Wat had aftreden gebracht? Helemaal niets. Een interim opvolger had de boel getekend waarmee exact dezelfde status quo zou worden gerealiseerd, en Klaus had zichzelf aan de zijlijn geparkeerd, op voorhand zijn invloed op toekomstige ontwikkelingen opgevend.

  Klaus heeft zeer ver zijn nek uitgestoken, en zijn verzet volgehouden tot aan de grenzen van zijn politieke mogelijkheden. Hij heeft zichzelf beslist impopulair gemaakt bij de baantjesschuivers en daarmee zichzelf buiten het circuit geplaatst waarin de toekomstige luxe, luie en vet betaalde baantjes worden verdeeld.

  Klaus heeft zich naar beste kunnen ingezet voor de belangen en de soevereiniteit van Tjechië. De lafaarden zitten in de Tjechische regering en het constitutionele hof, Klaus heeft een hoeveelheid lef getoond die geen enkele andere politieke bobo in heel Europa bezit. Om het nog maar niet over zijn gebrek aan machtsgeilheid te hebben. Hoe anders dan bv. een Balkenende of een Sarkozy, die in andere tijden wegens landverraad berecht zouden zijn.

  Laf is Klaus dus zeker niet. Maar er zijn grenzen aan zijn mogelijkheden, en die heeft hij verregaand opgezocht. Ik doe niet aan heldenverering, maar als je in die termen wilt spreken is Klaus eerder een held dan een lafaard. Ook nu nog.

 9. Oscar schreef op : 13
  Oscar

  @Hub Jongen [6]:

  Ik ook. Bij Henk Westbroek kennen we de reden waarom hij uit de politiek is gestapt. Maar die reden, bedreiging van zijn familie en een pistool tegen zijn hoofd, werd pas jaren later bekend. Je hebt kans dat als Klaus bedreigt is, dat dit subtieler is gebeurt. Bijvoorbeeld middels iets dat geen echte bedreiging inhoudt, voor de wet, maar een uitspraak die een doorredenering vraagt voor de persoon waarnaar deze geuit is. Zoiets als ”Leuke dochter heb je. Ze zit in groep 6 van basisschool de Klimop. Het zou jammer zijn als er iets met haar zou gebeuren. Erg zorgwekkend die berichten van meisjes die verdwijnen en dan jaren later verkracht en vermoord terug worden gevonden…” Zoiets, maar dan diplomatieker.