EU_BananenHet is ons niet gelukt om het volk wakker te maken om te voorkomen dat iedereen in de fuik liep die door politici was opgezet om hun eigen macht in de EU te vergroten. Het is de politici gelukt om met mooie woorden, bedrog, landverraad formeel een constellatie te maken waarin ze volop hun gang kunnen gaan om het volk verder te knechten.

Rest ons om de komende tijd regelmatig er op te wijzen dat we het toch voorspeld en er voor gewaarschuwd hebben. Ik vrees dat we aan die verleiding niet kunnen weerstaan.

Maar ondanks dat, zal ons nieuwe project gericht worden op hoe komen we weer uit die EU en hoe kunt u er de minste last van hebben.
 
Wij citeren een stukje uit de nieuwsbrief van “Ander Europa” die een helder inzicht geeft over de recente ritselpraktijken in de EU. Klopt helemaal met de video van Nigel Farage die het ongezouten verklaart in het spek en bonen Europarlement.
———–

Citaat van Ander Europa: 

De banencaroucel

Van de Europese grondwet en later van de herschreven versie daarvan, het verdrag van  Lissabon, werd gezegd dat het Europa transparanter en democratischer zou maken. Daar was de afgelopen weken nog niet veel van te merken. De door het nieuwe verdrag gecreëerde functies van president en minister van buitenlandse zaken van de Unie leidde tot een ongekende drukte in de Europese achterkamertjes. En ook de benoeming van de van de nieuwe Eurocommissarissen werd in grote geheimzinnigheid achter gesloten deuren beklonken. Met transparantie en democratie heeft dat weinig te maken.

Bij deze banencaroucel werden een aantal duidelijke principes gehanteerd.

1. Het ging niet over de inhoud van het beleid. Niet over de vraag of Europa nog neoliberaler moest worden of eindelijk wat socialer; niet over de vraag of  Europa eindelijk effectief wat ging dien aan de klimaat crisis of de economische crisis.

2. Het ging wel over de partijpolitieke kleur van de kandidaten. (De Christendemocraten hadden recht op de eerste, en de sociaal democraten op de tweede prijs.)

3. De regeringsleiders zelf moesten zo veel mogelijk speelruimte houden, dus vooral grijze muizen in de nieuwe functies.

4. En de bevolking van Europa die mocht natuurlijk in het geheel geen rol spelen of invloed hebben.

Met de aanname van het verdrag van Lissabon en de benoeming van de nieuwe functionarissen is een nieuw hoofdstuk begonnen in de geschiedenis van de Europese Unie. Nadat er de afgelopen jaren ruimte was voor discussie over de toekomst van Europa, er zelfs referenda werden gehouden is de poort nu weer gesloten. Zoals staatssecretaris van Europese Zaken Timmermans het uitdrukte, het moet nu afgelopen zijn met de discussie over de structuur van Europa, het moet nu weer gaan om de inhoud. Met ander woorden we hebben het niet meer over democratie en besluitvorming, de Europese elite moet nu weer ongestoord haar gang kunnen gaan.

9 REACTIES

 1. Nee….dream on… de Eu is opgezet als de Vs en de ECB is opgezet als de FED . Zelfs mensen uit de FED hebben de ECB opgezet. Fractional Reserve Banking onders joodse leiders.Evenals de Bank of England Gelijk aan de FED.
  De EURO blijft In de VS zie je de ambtenaren groep steeds groter worden hier groeit het aantal ambtenaren in Brussel met ook 10% per jaar. Nu 55.000 man. De ambtenaren hebben de justitie, politie en het geld.Alle macht en middelen.
  Wie doet daar iets tegen …? Ze lachen erom helaas. Bak, Brown, Sarkozy, werken via de IVLP voor Rockefeller en gespuis en helaas dat blijft alleen de georganiseerde misdaad wordt gemakkelijker zo.
  Twee spuiten met 21,38miliigram Squalene voor een nederlander dat betekent een zachte dood voor velen.

 2. Je komt alleen maar van de EU af, als je thuis orde op zaken stelt.
  Nu Klaus onder de druk is bezweken zijn wij op onszelf aangewezen.
  Het thuis orde op zaken stellen behelst het naar je toe trekken van de souvereine bevoegdheden als Nederlands volk. Een voorzet:
  1. Herschrijven van de Grondwet uit 1848
  * gekozen staatshoofd
  * regionale verkiezingen
  * scheiding van kerk en staat
  * maatgevend referendum
  2. Ontmantelen monarchie
  3. Ontmantelen ministeries (op een paar na)
  4. Nederlandsche Bank opheffen
  5. Afschaffen BTW

  Als eerste een referendum uitschrijven dat ons land alleen Europees wil samenwerken in een handelsunie (valuta,tarieven, etc.)

  Natuurlijk niet compleet, maar je moet ergens beginnen.

  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.

 3. @maudri [2]:

  Inderdaad de kredietcrisis zal uiteindelijk de euro en daarmee de EUSSR opblazen.
  De zwakste schakels zoals Griekenland en Italië staan er niet veel beter voor dan Dubai.
  Een huis zonder fundamenten gebouwd op drijfzand zal uiteindelijk in elkaar storten en dat is -ondanks de grote ellende die de val met zich mee gaat brengen- goed nieuws.

  Die video van Farage geeft trouwens glashelder weer met wat voor een dictatoriaal zooitje we opgescheept zitten.

 4. @The Red Pill [1]:
  “wat is dat voor club dat ‘ander europa’?”

  Het is een socialistische club. Zij zijn tegen de EU en voor overheid. Tegen EU omdat EU niet socialistisch genoeg ig is.

  Maar ze zeggen ook wel juiste dingen, bvb zij veroordelen terecht de tot stand koming en de benoemingen van baantje en de dictatoriale handelwijze. Zoals bvb in het geciteerde stukje.

 5. @peter [4]:
  Goed begin, maar er moet meer in:
  Bij 1 bvb
  *scheiding van school en staat
  *scheiding van economie en staat
  *scheiden van “zorg” en staat

  en als uitgangspunt moet komen de verklaring dat ieder mens het recht heeft op zijn eigen leven.

 6. Een ietwat anders georienteerde site uit de VS stelt het zo;

  The chart below, courtesy of CreditTrader, demonstrates that the sovereign credit spread between BRICs and PIIGS (Portugal, Italy, Ireland, Greece and Spain: the Eurozone’s weakest legacy links) continues converging. The market is now fully expecting the next risk flaring event to occur deep within the bowels of Europe. And with the ECB’s head stuck firmly up its rear end, and in fact threatening it is preparing to raise rates, the Stardust has started a line on the number of months before the break up of the European Union experiment becomes a fact.

  Vrije markten winnen altijd… Zie link voor grafiek en de comments zijn ook interessant http://www.zerohedge.com/article/contagion-risk-back-table-will-piigs-spreads-fly

  Tevens van die site en een mooie primeur (in NL dus) voor Vrijspreker.nl. Nederland voor $ 4,5 miljard het schip in in Dubai. Staatsbank ABN (samen met RBS) voor $ 2.1 miljard. Bron http://www.zerohedge.com/article/dubai-digits. Daar was die 3 miljard voor nodig.

 7. Laat die Nigel Farage de vaandel zwaaien voor Europa die heeft ten minste een gezonde visie op het geheel. Mijn complimenten Nigel Farage, daar kunnen de politici een lesje van leren. Jou are the best!!!!!!!!! of all policy, daar kunnen die NSBers van nederland nog heel wat van leren!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.