Person_Clinton_Hillary cartHillary Clinton verweet de Pakistaanse politici dat zij te weinig belasting uit hun onderdanen zuigen. En zij stelt Amerika als voorbeeld.
Een artikel in de Daily Times citeert haar: “The percentage of taxes on GDP (in Pakistan) is among the lowest in the world… We (the United States) tax everything that moves and doesn’t move, and that’s not what we see in Pakistan,” she said.

8 REACTIES

 1. Hillary is als een obesitas patient die een ander verwijt te weinig te eten… Moeten wij dit gekakel serieus nemen?

  Als de US regering niet zo veel geld had, dan had men ook geen geld voor nutteloze oorlogen in Afganistan en Pakistan, hoewel dat laatste land officieel geen oorlog is verklaard.

  De min of meer laagste belastingen ter wereld? Dan is Pakistan in dat opzicht een lichtend voorbeeld voor de rest. Dat het land verder een puinhoop is ligt niet aan lage belastingen maar aan die gekke religie van ze. Moet je maar niet naar oude pedofielen luisteren…

 2. if it moves;tax it
  if it keeps moving;regulate it
  if it stops moving: subsidize it

 3. @Ewt [4]: Nee, dat zegt me niet veel nee. De oorlog wordt ze opgedrongen ‘imposed’, maar men had ook al lang voor dat de Amerikanen hun 911-probleempje hadden, inderdaad dagelijks problemen van soortgelijke aard.

  In mijn ogen vocht men die oorlog al heel wat langer voordat de Amerikanen er mee begonnen, maar wil men dat niet toegeven omdat hun afkeer tegen hen net iets groter is …

  En dat is jammer, want moslim-terrorisme is een bestaand probleem, dat niet spontaan verdwijnt als de Amerikanen maar ophouden met hun war on terror …

  Ewt [7] reageerde op deze reactie.

 4. @Armin [6]: Niemand ontkent dat Pakistan genoeg problemen van zichzelf heeft, ook Pakistani niet. Maar ze hebben ook wel een hoop te danken aan bijvoorbeeld de Britten die met dikke potloden landen creëerden, waar eeuwen oude stammen leefde, zonder iets van de geschiedenis of demografie in consideratie te nemen.

  En nu komt Amerika wederom, voor de zoveelste keer, zich bemoeien zonder de situatie goed te kennen. Pakistan is geen land met Pakistanen, maar een land met Tajiks, Hazaras, Uzbeks, Persians, Panjabis, Chitralis and Gypsies etc. Als je daar als superpower binnen komt ben je gedoemd vrienden te kiezen waar je later weer ruzie mee krijgt omdat de vijand je dan beter ligt. In het process haat inderdaad iedereen je, en met goede reden. Wat zou jij er van vinden als 5000km verre vreemdelingen jou land menen te besturen dmv een puppet en misschien zelfs je familie bombarderen?

  Laat ik het anders stellen. Hebben de invasies van Afghanistan en Irak, de predator attacks op Pakistan, de steun aan Uganda tegen de Somalische Islamitsische Rechtbanken in 06 (die Obama nou weer lijkt te steunen) en alle dreiging tegen Iran de wereld een veiligere plaats gemaakt of zijn er nu meer terroristen met machtigere vriendjes?
  Armin [8] reageerde op deze reactie.

 5. @Ewt [7]: Laat ik het anders stellen. Hebben de invasies van Afghanistan en Irak, de predator attacks op Pakistan, de steun aan Uganda tegen de Somalische Islamitsische Rechtbanken in 06 (die Obama nou weer lijkt te steunen) en alle dreiging tegen Iran de wereld een veiligere plaats gemaakt of zijn er nu meer terroristen met machtigere vriendjes?

  Goede vraag. Het antwoord is mijn inziens geen duidelijke ‘nee’ (of ‘ja’). Bepaalde ontwikkelingen zijn positief geweest, andere negatief.

Comments are closed.