PERSON_kLINKaB_CartoonDaar hebben ze Ab Klink. Die vertelt precies wat er moet en mag gebeuren.
En hij doet dat met harde hand en bedreigingen.
Als duidelijk voorbeeld speelt er nu de Mexicaanse griep.
 
Ab Klink heeft al vroegtijdig gewaarschuwd dat die griep er aan stond te komen. Hij nam (zegt hij) ook goede voorzorgen en kocht 34 miljoen vaccinaties. Voor iedere inwoner twee.

 Hij overwoog om de vaccinatie voor iedereen verplicht te stellen. Maar toen mensen toch met voldoende twijfels kwamen, zelf gingen denken, bleek dat hij daar deze keer nog te vroeg mee was. Daarom een strikt voorschrift. Welk “burgerservicenummer” moet/mag wanneer gespoten worden. En wee de dokter die zelf bepaalt of bepaalde patiënten eerder of later aan de beurt moeten komen! Die worden voor de tuchtraad gesleept! En dan?

 Onduidelijk is nog waarom Klink de argwaan bij velen heeft laten ontstaan of zelfs aangemoedigd. Bvb door te weigeren gewoon te vertellen wat er allemaal in de spuit zit toen artsen hem dat vroegen. En, ook onbegrijpelijk, kreeg Ab in een kort geding nog gelijk ook. Hij “hoefde” dat niet te vertellen!

 Doktoren zijn overbodig. Dokters kunnen vervangen worden door ambtenaren. Die krijgen instructies wat ze in een bepaald geval moeten doen. Allemaal in de voorschriften!

 Deze trend zie je ook in regels betreffende medicijnen die dokters mogen voorschrijven. En welke dokter je mag behandelen. Toen ik onlangs een specialist wilde consulteren en een afspraak wilde maken, kreeg ik van de assistente te horen dat ik eerst een “verwijsbrief” moest halen bij de huisarts!!

 De persoonlijke vertrouwelijke band arts-patient bestaat al bijna niet meer!

3 REACTIES

  1. Klink heeft 34 mio spuiten ingekocht, voor iedere Nederlander 2. In principe goed, maar waarom krijgt dan niet iedereen de mogelijkheid om ingeënt te worden? Het komt mij over dat hij een groot deel met vette winst verkocht heeft aan andere landen, anders zou de discussie er nu niet zijn.

  2. Klink is een socioloog maar heeft ineens omdat hij een politiek baantje uitoefent zomaar meer verstand van medicijnen dan medici. Het is wonderlijk hoe het bijwonen van 500 partijvergaderingen een mens beter opleidt tot medicus (en alle andere vakken) dan het volgen van een ter zake doende studie.

Comments are closed.