Auto_Km-heffingEen nationale campagne tegen kilometerheffing is begonnen.
Geen Big Brother in mijn auto!

Via een burgerinitiatief hebben Nederlanders het recht invloed uit te oefenen op de agenda van onze overheid! Tocqueville Media wil proberen met uw steun een referendum af te dwingen m.b.t. de kilometerheffing.

Het is in uw belang om ook deze kans aan te grijpen om te trachten deze nieuwe kostenpost en inbreuk op uw privacy te voorkomen.

U hoeft alleen onderstaand formulier in te vullen en uw telt mee bij de 40.000 unieke steunbetuigingen die nodig zijn om dit punt op de agenda te krijgen.

Klik hier  :

http://www.kilometerheffing-nee.nl/digitale_steunbetuiging.php  

52 REACTIES

 1. En de overheid neemt steekproeven om te kijken wie de petitie heeft getekend.. Walgelijke lui.

  Ik heb hem getekend.

  En heb ook bedacht dat minstens 300 mensen moeten werken, vijf dagen per week, om die griezel van een Balkellende aan zijn belachelijke hoge salaris te laten komen. Ik word daar echt onpasselijk van!! Wij hebben steeds meer moeite om de dingen die nodig zijn te betalen en hij krijgt zoveel geld om ons af te persen. Het is toch te idioot voor woorden.

  Naast, dat ik intens medelijden heb met zijn vrouw. Je zou toch iedere dag wakker worden naast zo’n engerd.

  M. van den Heuvel [4] reageerde op deze reactie.

 2. Het is al erg zat dat het tijdelijke kwartje van Kok nu nog tijdelijk is,
  het is schijnbaar de regering worst dat de nederlander
  normaal wil leven.
  Het is voor hun denk ik vanzelf sprekend dat we met zijn allen de hele wereld voorzien van inkomen zodat zij kunnen zeggen hoe goed wij zijn in ons kleine landje .
  Dat ze maar eens eerst aan zijn eigen bevolking denken en niet aan zich zelf de uitzuigers.

  M. van den Heuvel [5] reageerde op deze reactie.

 3. Dat kastje bestaat nog niet. Dat moet dus uitgevonden worden. Het betreft hier behoorlijk ingewikkelde materie waar de Maut invoer (waar Duitsland jaren mee worstelde) kinderspel bij is. Waar eens de zinsnede ‘ vrouw en techniek…’ opging, is het nu ‘ overheid en techniek…’ (met een meewarige blik). We kunnen dus op een paar zekerheden rekenen: a. de uitbesteding hiervan zal als gebruikelijk behoorlijk amateuristisch zijn. b. het project zal minimaal 2x zo lang duren als gepland. c. het project zal minstens 2x zo duur uitvallen als begroot. d. als de rookwolken boven dit mislukte project opgetrokken zijn, blijkt niemand verantwoordelijk te zijn.
  Al met al een gunstig scenario dat een vroegtijdig einde van Big Brother op het dashboard kan inhouden.

  Armin [9] reageerde op deze reactie.

 4. In feite hebben we de politici bij de ballen, alleen willen we dat niet geloven en durven we ze niet de ballen om te draaien. Het probleem is dat ieder mens een mening heeft en dat is op zich geen probleem, maar in dit geval wel, want over dit smerige kastje zouden alle NL het eens moeten zijn en eensgezind roepen dat ze geen judaskast in de auto willen.

  Indien we willen en de moed kunnen opbrengen om de auto massaal één keer per week te laten staan. bijv. op zondag en gezellig thuis te blijven voor de goede zaak. Geen familie bezoekjes afleggen (lekker toch, niet naar de schoonmoeder!!), geen dagje weg, geen restaurant bezoek, niet tanken, niet naar de kerk, niet naar de maîtresse, niet naar de rookvrije kroeg,…Niet anders doen dan gewoon thuis blijven en de auto laten staan. Eens kijken hoe lang de overheid dat volhoud? Zouden NL zoveel lef hebben en de discipline kunnen opbrengen dit te doen?…Ik betwijfel het…NL’ers zijn geïndoctrineerd door kerk en staat en zijn er te gemakzuchtig voor.
  GB [12] reageerde op deze reactie.
  Eugenie [14] reageerde op deze reactie.

 5. Ik zelf heb geen rijbewijs maar heb wel mijn steun betuigt aan de automobilist.

 6. @Seneca [3]: Je vergeet dat alle negatieve zaken op de burger afgewenteld worden. Het kastje komt er, met vertraging, maar de hogere kosten worden doorgeschoven naar de burger.

  het is alleen zo laat. Nu pas wordt Nederland wakker, terwijl alle bezwaren die men nu uit, 10+ jaar gelden al bekend waren. Toen echter bleef Nederland vredig slapen … ;-(

  En nu is het al lang in kannen en kruiken. Van GL t/m VVD is iedereen voor, en SP en PVV zijn geen regingswaardige partijen (in de zin dat ze geweerd worden). En 90%+ van de tekenaars zal haar stemkeuze toch laten bepalen door andere zaken.

  Nederland laat zich gewillig naar de slachtbank brengen.

  Peter [52] reageerde op deze reactie.

 7. Hoe krijg ik de mensen zover of gek, dat ze zelf om brandstof verhoging vragen.
  Misschien moet ik ze eerst even bang maken met iets anders en dan weer geruststellen.

  Misschien is dit ook wel te ver gezocht.
  Van sommige mensen is het moeilijk te achterhalen of ze nu knettergek of geniaal zijn.

  Ik ken kinderen van Einstein.
  Hun moeder heette Marilyn Monroe.
  Ze hadden het uiterlijk van hun vader en
  de intelligentie van hun moeder.

  Het is zo jammer.

 8. En toch blijf ik zeggen dat WIJ de power hebben dit gebeuren te voorkomen.

  Eén dag in de week de auto laten staan? Prima, maar dan allemaal.

  Eén maand geen zorgverzekering betalen. Moet je kijken wat er gebeurt, maar……werkt alleen als we allemaal meedoen.

  Er hoeft geen geweld aan te pas te komen, alleen een shift in bewustzijn en de bereidheid passief verzet te plegen maar wél te handelen.

  Eugenie [20] reageerde op deze reactie.

 9. @IIS [7]:

  Hier ben ik het mee eens. Veel effectiever dan petities. Daar worden de huidige machthebbers koud noch warm van.

  Ik kan die auto steeds beter missen en heb helemaal geen moeite om hem zelfs een vastgestelde week te laten staan. Ik doe meteen mee. Een week niet voldoende? Maken we er gewoon twee van. Met het fietsje naar het werk van die kleine 30 km want ga ik niet dood.
  Het probleem is dan inderdaad zo opgelost.
  Waarom krijgen we zoiets niet van de grond als massa?

 10. Ik heb getekend en doorgestuurd naar vrienden. Ik woon buiten, op het platteland. Zonder auto of tracker kan ik de pony’s niet bij voeren, dus als ik één dag de auto zou moeten missen, dan is dat niet goed voor de pony’s. Wat ik wel zou kunnen doen en dat gebeurt al regelmatig is drie dagen lang geen boodschappen doen (BTW) en bezine (BTW) tanken. De dag voor GEEN BOODSCHAPPEN DOEN goed inslaan. Er gaan meer stemmen op dat wij geen belasting zouden moeten afdragen. Mijn echtgenoot noemt dat zijn spaarpotje. Hoe krijgen wij dat voor elkaar?

 11. @IIS [7]: Ik zie niet wat dat voor effect zou hebben? Je doet dan toch je boodschappen? In plaats van verspreid over dagen krijgen ze hun btw dan in 1 klap binnen. Zouden ze echt onder de indruk zijn?

  De overheid is in dienst van ons, bij ons. Wij betalen die lui. Als ze hun werk slecht doen moeten ze ontslagen worden, klaar. Weg met die salarissen. Dus we betalen niet meer. Ik pleit nog steeds voor een massale weigering van betalen van belasting en hypotheken. En wat daar voor nodig is… kijk naar websites als “Verontruste moeders”. Samen met nog drie andere sites hebben zij zoveel heisa gemaakt dat de nederlanders zich massaal hebben teruggetrokken van zich te laten vaccineren. Natuurlijk zijn er nog duizenden zombies wel gegaan maar er is een grote verschuiving ontstaan van klakkeloos je lek laten prikken naar massale kritiek en vragenstellen. Ik las laatst nog een ‘dreigend’ artikel dat ouders van babys ECHT volgende week moeten komen want na volgende week worden er geen babys meer geprikt. En daar zitten ze dan met hun overschot aan naalden en duur ingekochte troep. Wij betalen het uiteindelijk allemaal maar er is wel voorkomen dat er weer en vaccinatiegraad werd behaald van 95%, wat normaal is voor Nederland.

  Dus als we op willen staan moeten we dat eens op een vergelijkbare manier proberen; een site maken waar wordt uitgelegd, samengevat, wat hier in al die verschillende artikelen aan de orde komt, toewerkend naar een nationale actie om per (datum) massaal te stoppen met het voederen van de beesten. Simpel, effectief.

  Wat vinden jullie hier van?
  Graag commentaar, aanvullingen en vooral; wie heeft zin hier aan mee te werken?

  trui [16] reageerde op deze reactie.
  IIS [17] reageerde op deze reactie.

 12. AUTO 1 DAG LATEN STAAN?
  Dat klinkt leuk, maar is het te verwezenlijken? Er zijn zoveel uitzonderingen van mensen die het om bepaalde redenen niet kunnen/willen.
  Bovendien is het een methode om jezelf te kwellen ipv Koenders c.s.
  Desalnietemin kun je proberen een dergelijke actie op gang te brengen. Bvb door er mee te beginnen, reclame te maken en steeds meer mensen ervan trachten te overtuigen.
  Dit is een grote taak, maar er staat ook veel op het spel.
  Ik ben ook benieuwd hoe lang het duurt om de hier aanbevolen 40.000 toezeggingen te verzamelen.

 13. @Eugenie [14]: Beste Eugenie, op dit moment stoppen met onze hypotheek te betalen en bruto loon te ontvangen vind ik te spannend. omdat de gevolgen niet te overzien zijn: deurwaarders op de stoep? In de zomer heb ik mij als 51 jarige ingeschreven bij uitzendbureaus. Ik had een stevige discussie aldaar, want ik wilde het bruto loon in een envelop ontvangen. Nooit meer wat van de uitzendbureaus gehoord, dus geen baan. Een krantenwijk begonnen in het buitengebied / platteland. 5 euro cent per krant verdien ik. Hoe dat zit met belasting ivm de werkgever: ik heb geen idee! Trui

  Eugenie [40] reageerde op deze reactie.

 14. @Eugenie [14]:

  Kijk, al weer een andere mening. Waarom, ook als aanjager voor nog meer acties, niet je auto uit protest één dag in de week laten staan? Reken maar dat die ene dag de overheid behoorlijk pijn zal doen. Eén dag helemaal geen leven op straat, alles ligt stil. Ik ben er van overtuigd dat precies die ene dag veel teweeg zal brengen. Maar je krijgt de NL’ers niet zover…Men laat nog niet de auto uit protest een uur staan, want iedereen heeft een mening en iedereen denk weer anders en ziet het anders. Laat maar het is wel goed zo…misschien verdienen NL’ers wel zo’n kastje, ik ga wel een feestje bouwen, voor mezelf. La dolce vita!
  Eugenie [21] reageerde op deze reactie.

 15. Beste mensen,
  Laten wij met z’n allen eens eindelijk gezamelijk gewoon simpel reageren tegen de kilometerheffing: zeg het lidmaatschap op van je partij en geef de partij die deze (onze) belangen wel wilt behartigen een kans. Met Pim Fortuyn hebben “ze” al een waarschuwing gekregen dat wij Nederlanders het niet langer meer pikken. DOE het nu weer: stem op de PVV of op een partij die ons niet langer wilt laten uitmelken. DOEN – ZEG NEE TEGEN DE KILOMETERHEFFING.
  Nog andere tips voor politieke partijen: verminder ontwikkelingshulp; wijzig het asielzoekersbeleid; verminder hulp m.b.t. het legeroptreden in het buitenland; verzwaar het straffenstelsel t.a.v. criminelen en witte boorden-aanhangers enz.
  LATEN WE NOU EENS STOPPEN MET ONZE MEE-BUIG-POLITIEK!
  CT

 16. @IIS [17]: Oh, ik ben van harte bereid mijn auto een dag te laten staan. Prima.

  De rest van je reactie deed bij mij het vermoeden omhoog komen dat je pissed bent over mijn reactie…?

  Wat vind jij er van als we massaal weigeren vanaf een bepaalde datum nog 1 euro belasting te betalen, massaal? En dan niet 1 keer, of een maandje, maar helemaal niet meer.

  IIS [24] reageerde op deze reactie.

 17. Het Openbaar Ministerie onder vuur
  zondag 22 november 2009 12:00 Ned 1
  maandag 23 november 2009 10:20 Ned 2 (Herhaling)
  >
  >Het einde van de files

  Een debat tussen VVD’er Charlie Aptroot en CDA’er Ger Koopmans over de kilometerheffing. De VVD is mordicus tegen omdat het zou gaan om een gigantische belastingverhoging, de regeling onwerkbaar zou zijn en de privacy van de burger zou worden aangetast. Het CDA gelooft juist dat het nieuw in te voeren systeem de files als sneeuw voor de zon zal doen verdwijnen. En het oplossen van die files is nu juist het heikele punt dat de VVD al sinds jaar en dag wil aanpakken.

  Presentatie: Clairy Polak
  Columnist: Max Pam
  Eindredactie: Corinne Hegeman

  BOVENSTAANDE GEKOPIEERD VAN BUITENHOFTV.NL Trui

  R. Hartman (NI) [47] reageerde op deze reactie.

 18. @Eugenie [21]:

  Pissed? Ben je mal, het is alleen jammer dat we niet massaal ergens de neuzen dezelfde kant op kunnen krijgen.

  Ik erger me vaak wel als ik kijk naar mensen hoe eensgezind men bijv. op een dansfeest kan zijn of hoe voetbalstadions vol lopen met tigduizenden die met bewondering kijken naar de miljoenen kostende spelers die vaak matig presteren ook nog. Niet dat ik ze dat potje voetbal of het feestje niet gun, maar die eensgezindheid komt niet van de grond als het gaat om essentiële, belangrijke zaken.

  Maar goed, daar leeft, groeit en smult de politiek van. Volk, brood, spelen weet je wel.

  Jammer dat we ons, ik ook, zo makkelijk laten inpakken.

  trui [27] reageerde op deze reactie.
  Eugenie [29] reageerde op deze reactie.

 19. Vraag me ook af of het kastje op basis van juridische gronden kan worden geweigerd of dat de overheid hier zelfs in overtreding is door dit kastje te verplichten in een privaat bezit? uiteindelijk is een auto een privaat bezit en kan ik me niet voorstellen dat men gedwongen kan worden hier een kilometer/controlekast in te plaatsen. Zou de overheid ook in huis zomaar een judaskast mogen plaatsen al ze vind dat dit nodig is?

  Eugenie [31] reageerde op deze reactie.

 20. Natuurlijk kunnen we de boel ook omzeilen door gewoon te emigreren naar een vrij land, bijv. naar Nood-Korea 🙂

  Is als bekend wanneer de muur terugkomt in Europa?

 21. jammer dat we niet massaal ergens de neuzen dezelfde kant op kunnen krijgen. @IIS [24]: Beste Eugenie, ik reageer op jouw zin hierboven neergezet. Als je op dit moment iemand in de familie hebt, die hulpbehoevend is, dan zit je ook met je handen in het haar. Bijvoorbeeld: de Alpha hulpen worden ontslagen, de wet maatschappelijke ondersteuning wordt uitgevoerd door de gemeentes zelf, die er allemaal anders mee omgaan. In de gemeente Epe werkt het voor geen kanten, want de ambtenaren willen er geen geld aan uitgeven. Dus er is veel te veel aan de hand in Nederland. Ik heb het leger in Afghanistan niet eens genoemd. Heb jij een journalist op het Journaal gezien, die wat zegt over de kilometerheffing? Ik niet. Heb jij een journalist gezien op het Journaal, die laat zien hoe het is gesteld in verpleegtehuizen, bejaardentehuizen etc. Ik niet. De makers van het journaal en andere organisaties, die daarmee te maken hebben, worden betaalt in de vorm van subsidie. Ik neem aan dat ik jou dat niet hoeft te schrijven.
  Er is op dit moment te veel nare en rare dingen aan de hand. Trui

  Eugenie [28] reageerde op deze reactie.

 22. @trui [27]: Hai Trui, ik schreef dat niet, maar maakt niet uit. Je hebt gelijk; er is ontzettend veel aan de hand en mis in dit land.

  De overeenkomst in al die toestanden echter is, dat het met name wordt veroorzaakt door een incapable overheid die hoognodig van hun pluche gewerkt moet worden en wat mij betreft voor een eerlijke, niet corrupte rechtbank zou moeten verschijnen om verantwoordelijkheid af te leggen voor al het onrecht dat men heeft aangericht onder de vlag van de vrijheid.

 23. @Eugenie [29]: Beste lezers! ik ben zeker bereid om mee te helpen om een plan uit te voeren, alleen ik zou niet weten welk plan; op dit moment kan ik niets verzinnen. Behalve de huis aan huis bladen/kranten, die wekelijks gratis in de bus vallen. Die worden uitgeplozen = goed gelezen.
  Hebben jullie Op zoek naar Maria op deze site bekeken? Trui

Comments are closed.