Milieu_climate_fraudVia DrudgeReports vernamen we uit een artikel in de Telegraph en uit de Washington Times dat er gezwendeld is met de cijfers in de officiële IPPC rapporten die zoveel toekomstige ellende voorspellen. Als dus inderdaad die gepresenteerde cijfers niet kloppen, wat blijft er dan over van het overheids-klimaatbeleid?

En de dat er met verkeerde gegevens wordt gewerkt, wordt ook hevig gesuggereerd door de bekende film van Al Gore waarin alleen al 35 aantoonbare fouten in zitten. Eigenlijkzal niemand verbaasd zijn door deze zwendel. Of wel?
 
Het artikel in de Telegraph is geschreven door James Delingpole, en hij noemt het:“the greatest scandal in modern science”, die meteen al iedereen die aandelen heeft in klimaatbedrijven aanraadt om die aandelen maar te dumpen!

Een hacker heeft geheime gegevens van de Klimaat Reseuarch Unit van de Universtiteit East Anglia te pakken gekregen die zeker 1079 e-mails en 72 rapporten omvatten. Dat “hacken” roept dan wel enige twijfel op; vandaar dat we eerdere geruchten over deze onthulling nog niet gemeld hebben. Maar de juistheid van de inhoud ervan kan natuurlijk wel gecheckt worden. Vragen in de Tweede Kamer zouden dat eenvoudig kunnen oplossen.
De Amerikaanse senator Imhofe heeft al verklaard dat hij er in de senaat vragen over gaat stellen.*)

De e-mails en rapporten tonen aan dat er met de brongegevens is geknoeid en alternatieve gegevens zijn vernietigd om zodoende de door de mens veroorzaakte opwarming aan te tonen.
In het artikel staan een aantal voorbeelden.

Dit is zo belangrijk, zeker met “Kopenhagen” voor de deur, dat snel een onderzoek gerechtvaardigd is. Maar zal er ook één parlementarier te vinden zijn die zo reëel is dat hij dat aandurft? Of aan kan?

———————————
*) Senator Inhofe: Well, on this thing, it is pretty serious. And since, you know, Barabara Boxer is the Chairman and I’m the Ranking Member on Environment and Public Works, if nothing happens in the next seven days when we go back into session a week from today that would change this situation, I will call for an investigation.  ‘Cause this thing is serious, you think about the literally millions of dollars that have been thrown away on some of this stuff that they came out with.  (http://epw.senate.gov/public/index.cfm?FuseAction=Minority.Blogs&ContentRecord_id=2188feb3-802a-23ad-4de4-3fbc0a92e126&Issue_id  )

26 REACTIES

 1. ‘Minister’ Cramer is uiteraard verontwaardigder over de hack dan over de scam die is blootgelegd. Als belanghebbende van de scam is zij natuurlijk niet blij met de onthullingen, die voor haar als ‘wetenschapper’ (ze schijnt biologe te zijn) niet als een verrassing zouden mogen komen.

  Op voor politici typerende wijze heeft ze kennelijk niet in de gaten dat ze zich met haar opstelling nog ongeloofwaardiger maakt dan ze al was. Een goed politicus heeft door wanneer de bodem in drijfzand verandert, en zorgt daarvan afstand te nemen. Zo niet Cramer, die vertrouwt gewoon op een brandend touw. Dat ze maar hard mag vallen, als dat touw uiteindelijk doorbrandt. Dogmatische ideologiën maken inderdaad volkomen blind, dat mag duidelijk zijn.

  Lees ook het uitstekende, goed gedocumenteerde overzicht van Clark Kent over deze zwendel.

  En ook Lord Monckton, die de handschoen tegen Al Gore opnam en daarvoor stevig gekritiseerd werd heeft inmiddels opgeroepen tot vervolging van de zwendelaars.

 2. @J.Klein [2]:

  Klopt helemaal. De raarste leugen die ik hoorde is dat ze nu een neger als president hebben gekozen. Kan natuurlijk nooit. Dat is natuurlijk gewoon een neef van Sjors Bos die Sinterklaasje speelt.

 3. Wat mij zo irriteert als het over het klimaat gaat, dat het dier de mens denkt dat hij of zij dat zogenaamde probleem kan oplossen. Is het een probleem? Misschien zijn de aardkorsten aan het schuiven. Wat zich werkelijk binnen in de aarde afspeelt weet geen mens, want de mens is nog nooit in de kern van de aarde geweest. De aarde en de zon hebben hun eigen leven.
  Waar de mens wel wat aan zou kunnen doen is het stoppen van het slopen van de regenwouden. Voor het afval, dat een comsumptie maatschappij met zich meebrengt, zou naar oplossingen moeten worden gezocht. En als de oplossing is gevonden ook moeten worden uitgevoerd. Trui

  Sigmund [15] reageerde op deze reactie.

 4. Geesteszieke mensen met allerlei wanen worden echt niet opeens gezond als hun zeepbellen worden doorgeprikt. Ze blijven gewoon stug vasthouden aan hun wanen.

  Het ligt voor de hand dat een ieder die kritiek heeft op hun waanideeën in de cel gesmeten wordt. De hacker ‘crimineel’ noemen is de eerste stap in die richting.

 5. Vamorgen op de radio gehoord: vanaf 2012 zal de energierekening van de Nederlander per huishouden enkele honderden euro’s per jaar hoger worden (in vergelijking met nu). Reden is, dat dit extra geld nodig is voor de klimaatverandering.

  We worden dus keihard in ons kruis gepakt door die farizeeërs. Hoe gaan mensen in de categorie “minima” dit betalen? Waarom slikken wij deze onzin nog langer? Hoe krijgen we de werkelijkheid tussen de oren van de burgers en de overheid?

  henk [7] reageerde op deze reactie.
  trui [8] reageerde op deze reactie.

 6. @Paul Martens [6]: Beste Paul. om een voorbeeld te nemen aan bijvoorbeeld Greenpeace: wat zij ook verzinnen om aandacht te krijgen: er wordt niet naar geluisterd. Als je demonstreert tijdens een top overleg in de buurt van een vergaderruimte al waar het gesprek van de regeringsleiders plaats vindt, belandt jij ook in de bak.

  Ik vermoed dat de prijzen van het energie verbruik omhoog gaan, omdat een accu die op dit moment in Japan wordt gefrabiceerd nog even op zich laat wachten. De accu is in staat om in elk huis, elk gebouw haar eigen electriciteit op te opslaan en gebruiken. Nu werkt het systeem zo dat als jij bijvoorbeeld zonnenpanelen of licht panelen hebt of warmwater uit de grond haalt, jij de overtollige energie moet terugkoppelen naar het electriciteitsnetwerk van bij voorbeeld Nuon. Wij zouden blij moeten zijn dat dat systeem in Japan wordt gemaakt, want zij hebben het patent. Zou het in Nederland worden ontwikkeld dat verdwijnt het in een bureaula.
  De voorloper van dit systeem is de hybride auto.

  Hogere energie prijzen: Zou juridisch er niets tegen te doen zijn? Straf recht. Bij voorbeeld als een gezin in de bijstand de rekeningen van gas, water en electriciteits leveranciers niet meer kunnen betalen en het is aantoonbaar, dan wordt een basis behoefte hen ontnomen. De huur contracten doorspitten dat de verhuurder verantwoordelijk is voor de levering van gas, water en electriciteit op hun kosten. Mocht zo’n clausule niet in het huurcontract staan, dan kan met behulp van een kosteloos juridisch advies bureau dat wel worden beschreven. De huurprijzen mogen dus ook niet stijgen! Een adder onder het gras.

  Trui

  henk [9] reageerde op deze reactie.

 7. ONDERSTAANDE TEKST KREEG IK VAN GREENPEACE IN MIJN MAIL BOX / BRIEVEN BUS. IK STEM IN IEDER GEVAL NIET. Trui

  Help mee Kopenhagen een succes te maken!

  Beste . . . . . ,

  Je bent niet gewend om e-mail van mij te ontvangen. Maar vandaag wil ik je iets heel belangrijks vragen.

  Volgende maand beslissen wereldleiders in Kopenhagen over een nieuw klimaatakkoord. Dit is dé kans om de toekomst van de aarde veilig te stellen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat die kans niet verloren gaat. Ruim 180.000 Nederlanders hebben zich uitgesproken voor een sterk klimaatakkoord. Zo moedigden ze Jan Peter Balkenende aan om zich in Kopenhagen sterk te maken voor het klimaat.

  En dit is wat ik jou ook wil vragen: Spreek je nu uit voor een sterk klimaatakkoord en help mee de toekomst van de aarde veilig te stellen.

  Vriendelijke groet,
  Reinout Wissenburg
  Projectleider Kopenhagen
  Greenpeace

  PS Je hebt nog 10 dagen om je stem te geven voor een sterk klimaatakkoord. Stem nu voor het klimaat en help mee Kopenhagen een succes te maken!

  R. Hartman (NI) [12] reageerde op deze reactie.

 8. @trui [11]: 180.000 Nederlanders moeten dus ‘democratisch’ 16.000.000 Nederlanders een hoax door de strot drukken?

  Valt iemand op dat deze club niet regeert, maar wel allerlei zaken probeert vast te leggen die allemaal na de huidige regeringsperiode vallen? Om daarmee een volgend kabinet (waarin naar men vreest de PVV sterk zal zijn) met zoveel ellende op te zadelen dat dit niet of nauwelijks terug te draaien zal zijn, zeker gezien de te verwachten tegenstand van de uitvoerende partijen (ministeries, provicies, gemeentes, etc.)?

  De enige optie die een volgend kabinet heeft om dit voortvarend aan te pakken is al deze wetten en wetsvoorstellen rücksichtslos intrekken en alle tegenwerkende ambtenaren, op elk niveau, oneervol te ontslaan, dus zonder wachtgeldregeling. Ik vraag me af of Wilders daar de ballen voor heeft, ALS hij al de kans krijgt… Van de rest hoeven we zéker niets te verwachten.

 9. Ik willen adviseren om bij god te rade te gaan en vragen wat hij nu eigenlijk van plan is? Laten we allen bidden en afwachten of god kan zorgen dat overtollige CO2 in het niets oplost. Laten we gelijk even vragen of hij rekeningrijden, verhogen van premies verzekeringen, belastingen, heffingen enz en evenzo het judas liegen en bedriegen door zijn gristelijjke overheid en regering kan stoppen. En laten we gelijk even vragen of god het nodig acht dat we zo vreselijk worden achtervolgd en gecontroleerd door de gristelijke overheid. “…is dat nodig god, en vind u dat allemaal maar normaal??”

  Zo opgelost, god is altijd en overal en zal dit ook wel lezen en begrijpen dat het nu afgelopen moet zijn…Wel handig zo’n god.

 10. @J.Klein [2]: Helaas voor jou komt dit bericht uit Groot Brittannië, een EU land. Waarom hoor ik hierover nog niets uit Brussel??

 11. @trui [4]:

  Het probleem is gevonden: overbevolking en de oplossing is ook al bedacht depopulatie en de politiek om dit tot stand te brengen wordt al uitgevoerd.

  Maar om dat zo te noemen, daar maak je geen vrienden mee, toch? Dus hoe krijg je onwetende mensen zo ver een plan te steunen, dat tot depopulatie leidt? Je verzint een gevaar voor de aarde, de bedreigng van co2 voor het klimaat. En wie is er nu niet voor bescherming van onze planeet? Dus je geeft de massa het geloof dat co2 het grootste gevaar voor de mensheid en de planeet vormen. Mensen en dieren stoten co2 uit. Als je wereldwijd co2 vermindert, dan verminder je uiteindelijk ook het aantal mensen en dieren. Hoe dat werkt? De voedselprijs zal stijgen, dus hongersnood. Voedsel wordt als biofuel gebruikt, nog meer honger. Mensen met honger worden kwaad, dus oorlog. Nog meer doden. En mensen worden zwak en ziek van honger, dus nog meer doden. Dat schiet lekker op en dat alles onder het mom van het beschermen van onze planeet. (Bovendien rem je zo de wereldwijde consumptie in het geheel af, want alles wordt duurder).

  Aan de andere kant is het grootste probleem in de wereld daadwerkelijk de overbevolking. Grondstoffen raken nu eenmaal uitgeput. De taart wordt als het ware kleiner en er komen steeds meer taarteters bij, die allemaal een steeds groter stuk van de taart willen. Daar gaat niet! Maar hoe lossen we dit op? Hoe krijgen we de mensheid als geheel zo ver om minder te consumeren? Is het niet juist de aard van het beestje om steeds maar meer te willen? Ik ben dan ook bang, dat ons dat nooit gaat lukken en dat de natuur zelf voor het noodzakelijke everwicht zal zorgen. En achter de krachten, die wij als het pure kwaad ervaren, rampen, honger en oorlog, schuilt misschien wel niemand minder dan moeder natuur, die probeert een noodzakelijk evenwicht te herstellen. In de natuur blijven na een correctie altijd de slimsten, de sterksten de degene met het meeste geluk over en dat is maar goed ook.

  Een gewaarschuwd mens….

  trui [16] reageerde op deze reactie.

 12. @Sigmund [15]: Beste Sigmund, Dank voor jouw uitleg en duidelijkheid!

  Het komt er op neer, wat mij betreft, dat het een kwestie is van persoonlijke keuzes maken: leef in het hier en nu. Zorg voor de dieren (mens inbegrepen) om je heen en vooral voor je zelf.

  Het vervelende is dat in mijn een geval een kleinkind aanwezig is. Elk dier wil het beste voor haar / zijn kind. Het beste zou kunnen zijn deelneming met heel veel geld aan de consumptie maatschappij en dat is dus als ik jouw artikel goed heb gelezen de grootste valkuil.

  Zelf redzaamheid zou dus boven aan het lijstje moeten staan wat men kinderen in deze tijd zou moeten leren dan wel bijbrengen.

  Nederland heeft een enorme steek laten vallen als het gaat om de invulling van zelf redzaamheid. Als je wel eens door andere landen trekt, dan zie je al gauw, als je daar tenminste op let, dat ook al woont men in een stad, de kennis betreffende de basis produkten groot is. Grootouders wonen vaak (weer) op het platte land; zij worden vaak bezocht. Het respect voor ouderen is een gewone zaak. Ouderen geven hun kennis door.

  Ben ik in staat om Nederlanders te laten inzien, dat zij zelf redzaam moeten worden. Nee, dat ben ik niet. Ik kan alleen maar voorstellen doen, zoals een moestuin bij elke school en de pil van drion, maar uitvoeren is een ander verhaal.
  Trui

  Sigmund [18] reageerde op deze reactie.

 13. In de Belgische krant De Tijd gevonden. Trui

  DE ZON IS DOOD

  De zon is dood, zegt de Nederlandse astronoom Kees de Jager uit Texel. De vermaarde deskundige op het gebied van zonne-explosies stelt dat er momenteel verontrustend weinig van zulke explosies op de zon zijn.
  (belga) – Mogelijk wordt het daardoor kouder op aarde. Tussen 1650 en 1710 ging de temperatuur al gemiddeld iets omlaag door een gebrek aan zulke explosies op de zon.

  De zon heeft elke elf jaar een piek en een dal in het aantal zonne-explosies. In 2006-2007 was er zo’n dal. ‘Inmiddels zou het aantal explosies weer moeten toenemen, op weg naar een piek rond 2011 à 2012. Maar tot onze verbazing werd het aantal explosies alsmaar lager en lage’, zegt De Jager.

  ‘Een paar weken geleden was er nog wel zo’n explosie, na lange tijd. Sommigen dachten dat de stille periode voorbij was. Maar sindsdien is de zon weer dood. Zo dood als een pier.’

  Over de reden van de trendbreuk tast De Jager in het duister. ‘Geen mens die dat weet’, zegt hij. ‘Het is erg intrigerend. We hebben het er met wetenschappers voortdurend over.’

  12:42 – 26/11/2009 Copyright © De Tijd

 14. @Sigmund [18]: Beste Sigmund, heb jij de film Gandhi gezien? Wat ik heel goed vind gedaan, gespeelt in deze biografie, is dat als hem wat werd gevraagd, Gandhi de rust en de tijd nam om antwoord te geven. Het was een man, die bij mij wakker heeft gemaakt: doe naar mijn woorden en naar mijn daden. Trui

  henk [20] reageerde op deze reactie.

 15. @Sigmund [22]:

  Nou ik ben voor openheid en transparantie.
  Gahndi was een racist een kinder molester en behoorlijk naar mannetje voor zijn omgeving. Overigens is de verandering door andere krachten bewerkstelligd.

 16. @Perik Erikson [24]:

  da’s precies het probleem. mensen worden gebrainwashed tot en met dmv sales tactics. Dat is ook de reden dat ze de hoax niet zonder meer kunnen ervaren. Het is een mindtrick uitgevonden in de kampen van krea.

Comments are closed.