Tatoeeren BSNOnlangs een ID of paspoort aangevraagd? Laat dan nu kosteloos uw Burger Service Nummer aanbrengen! Een folder met deze boodschap viel de afgelopen dagen bij verschillende mensen op de deurmat. Bijna was ik mijn koffers gaan pakken om te vertrekken naar Dubai. De politiestaat is daadwerkelijk begonnen!
 
Na wat te Googloeren bleek het echter een fantastische actie te zijn van burgerinitiatief: “2 Plus 2 Makes 4”.
 Zij verzetten zich tegen de steeds verdergaande privacyschending door de overheid, met name tegen het opslaan van vingerafdrukken bij de aanvraag van een id of paspoort. Ze willen een brede discussie aanwakkeren over het nut en de juridische legitimiteit van de database en de toenemende verzameldrift van de Nederlandse overheid in het algemeen ( www.hetnieuwerijk.nl ).
Libertariërs, wij zijn dus niet de enige die de ontwikkelingen omtrent onze privacy met vrees tegemoet zien!

 De folder suggereert dat het nu mogelijk is om het Burger Service Nummer bij wijze van proef te laten tatoeëren. Je kunt je zo immers nog eenvoudiger identificeren aan de balie en bij internationale vluchten. Handig toch!

De folder is volledig in de huisstijl van de folders van de overheid gegoten, en op de voorzijde is de wijze van het aanbrengen van de tatoeage te zien. Daarnaast wordt er ingespeeld op een eerder verzonden folder vanuit het Ministerie van Binnenlandse zaken over de invoering van het nieuw paspoort met vingerafdrukken. Dit alles resulteerde  in een hoop verwarring.

 Staatssecretaris Ank Bijleveld (Binnenlandse Zaken, CDA)  gaat aangifte doen tegen de verspreiders van de folder. De reden hiervoor is dat de folder vrijwel geheel identiek is aan brochures die de overheid uitgeeft. Volgens de actiegroep is dit echter volkomen kansloos, het is duidelijk dat de folder een persiflage betreft. Daarnaast zeggen ze dat de reactie van Bijleveld laat zien dat het niet al te best gesteld is met de vrijheid van meningsuiting in Nederland.

 Naar mijn mening is dit een goed “burgers wordt wakker” initiatief. Big Brother kijkt bij je over je schouders mee, en het wordt steeds maar erger. Rekeningrijden, OV-chipkaart, elektronisch kinddossier en nu dus ook het biometrisch paspoort. Hoe je het ook wendt of keert, we worden nou eenmaal van wieg tot graf gevolgd.
Dat de overheid op een dag op de proppen komt zetten met het tatoeëren van het burgerservicenummer, is dus wellicht helemaal niet zo’n onrealistisch scenario. Het is daarbij niet voor niets zo dat velen de folder daadwerkelijk als een uitgave van de overheid afkomstig bestempelden. Deze folder is dan ook een waarschuwing. Tijd dus om wakker te worden.

 Op de site van de actiegroep is een petitie te vinden tegen de opslag van vingerafdrukken. Bij deze wil ik graag alle libertariërs oproepen deze ook te tekenen. Ga dus snel even naar www.hetnieuwerijk.nl

 Ingezonden door Ward de Rooij.

15 REACTIES

 1. De overheid zou natuurlijk ook bij iedereen een onderhuidse chip kunnen plaatsen.

  Deze kan dan op afstand steeds van nieuwe gegevens worden voorzien.

  Hugo van Reijen

 2. Briljant idee zo’n tatoeage! Op die manier kun je nog beter pedofielen en terroristen opsporen. Wie kan daar nu tegen zijn? Tip: neem er ook een op je voorhoofd voor nog snellere identificatie!

 3. Mooie stijlloze actie!

  Zo’n tatoeage is natuurlijk ook erg handig als de pandbrigade je huis komt doorzoeken omwille van je “veiligheid”.

  Men reageert natuurlijk niet voor niets zo aangebrand. Deze actie legt de vinger op de zere plek: de regering van dit land is verworden tot een Stasi/DDR/Gestapo (even geen Godwin hier) regering, en wordt daar liever niet aan herinnerd.

 4. In plaats dat de gemiddelde burger zich het e.e.a. gaat afvragen, is men weer geschokkeerd. De politiek is geschokkeerd. De joden zijn gelijk ook weer op de kast gejaagd, i.p.v. op te merken, hebben we dit niet eerder gezien…

  Slaap verder…

  Eugenie [5] reageerde op deze reactie.

 5. @Rob ter Horst [4]: Ongelofelijk, he? Maar ja, je maakt van een schaap helaas geen wolf door hem een folder voor te lezen.

  Ik ken ZOVEEL mensen die hier niet eens mee bezig zijn! Die met de zoveelste vakantie bezig zijn… zucht…

 6. @Ward de Rooij: hier is de originele folder.
  http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=9175
  Nu had ik op deze site bij het onderwerp Mensenwerk ook al een link gezet naar hetnieuwerijk.nl*, maar dat drong niet door: op deze pagina lukt dat wel, zie ik. Nog maar weer eens in de herhaling, dit omdat je nog steeds mensen hebt die niks te verbergen hebben en ik dat soort naïeve reacties altijd pareer met:
  GEEF DAN JE PINCODE MAAR!
  http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=9134
  *gelet op de mentaliteit van politiek Den Haag(ook vanwege dat kastje in je auto)mag het van mij in het vervolg Das Vierte Reich
  heten.
  http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=9790

 7. De reacties op deze site doet vermoeden dat het vooral voor vrijsprekers, door vrijsprekers is! Daarbij wordt het ”reactiegedeelte” nogal vaak gebruikt om elkaar te wijzen op de kwaliteit van elkanders stukjes. Dus mensen die vooral met elkaar bezig zijn!! Hobbyschrijvers met pretentie!!
  De actie van het burgerinitiatief: “2 Plus 2 Makes 4” is in 1 klap vele malen effectiever dan alle stukjes op de vrijspreker in lange tijd. Een slimme actie van deze groep en een voorbeeld voor de vrijsprekers van deze site. Actie heren! Wees ook eens creatief!

  Rob ter Horst [8] reageerde op deze reactie.
  henk [9] reageerde op deze reactie.

 8. @Maik [10]:

  ach ja….de PVV. Onze jongens die het wel zien zitten die hele vingerafdruk datatbase. waarvan de voorman niet in debat drft te gaan….ach ja…

  maar ik mek dat er weinig fantasie nder de vrijsprekers. wellicht dat de creativelingen maar weer de kar moeten gaan treken.

  ER zijn zoveel mogelijkheden. zoveel mogelijkheden om mensen in beweging te krijgen en met een beetje rondjes om elkaar heen praten in hetzelfde cafe op de hoek zoals ik de vrijspreker toch wel zie, bereik vrij weinig in verhouding.

 9. @Mariposa [11]: Zolang de mens alleen z’n persoonlijke boodschap, en niet een gezamelijke boodschap verkondigd gebeurt er niks. De mens is nog veels te veel verdeeld in arm en rijk, in verschillende geloven, in verschillende politieke idealen. Ik spreek daarom liever van de mens, niet mensheid…

Comments are closed.