RitselaarsNadat de eerste fase van de EU-baantjes ritselarij voor Balkenende mislukt is, schijnt  de tweede fase voor een baantje bij de Commissie voor Neelie Kroes meer succes te hebben. Het kabinet heeft haar officieel kunnen voordragen. (Wat meestal betekent dat het al afgesproken is met de betrokken politici) 
 
Rutte is blij omdat een VVD-benoemd wordt.
Van Geel is tevreden want er was toch geen betere in het CDA.
 PvdA en Wilders slaakten ook tevreden kreetjes. (Niet genoemd welke precies).
Femke GL is verheugd dat een vrouw dat baantje krijgt.
Iedereen blij.
Het volk gaat door met betalen.
———————————————————-
NOS:
VVD-fractieleider Rutte is blij dat het kabinet Neelie Kroes opnieuw heeft voorgedragen als eurocommissaris. Rutte complimenteert premier Balkenende met de keuze. Kroes is volgens haar politiek leider iemand die Europa een gezicht geeft.

CDA-fractievoorzitter Van Geel is ook tevreden. De keuze voor Kroes bewijst volgens hem dat er geen partijpolitieke spelletjes zijn gespeeld.

Tevreden reacties komen ook uit de mond van Hamer (PvdA) en Wilders (PVV), al vindt hij dat de Europese Commissie met minder leden toe kan. Femke Halsema van GroenLinks reageert ook verheugd.

3 REACTIES

  1. Tja, toen zij eenmaal de staatssteun van Bos aan ING goedkeurde mocht zij blijven. Mede omdat Balkie niet als EU Capo di Capi werd aangesteld.

  2. Als ik in Den Haag zou zitten zou ik crimiNeelie ook niet graag in de buurt hebben. Dus ergens kan ik het wel begrijpen. Aan de andere kant is het wat merkwaardig dat zij hun eigen soortgenoten zo op afstand willen houden…

    En Rutte: ach, de VVD is ten dode opgeschreven. Totaal gebrek aan principes en zelfs richting. Zwalk, zwalk. Wat zijn die jongens blij dat de gemiddelde kiezer nergens over nadenkt…

    Wilders valt hier gewoon weer eventjes door de mand, als zijnde niet zo voor ‘vrijheid’ als zou moeten. En, niet onbelangrijk, niet zo anti-EU als zou moeten. Is het belangrijk of je berover een Nederlander is of niet? Slaat een Nederlander je iets vriendelijker in elkaar als je niet meewerkt?

    Is een dolk in je rug door een Nederlander minder dodelijk dan door een ander? Of een kogel in je hoofd? Pim kan er over meepraten (als je spiritueel ingesteld bent, dan). En die had al eens een column over crimiNeelie geschreven, die prompt door Elsevier geweigerd werd…

Comments are closed.