[HTML1]

Vers van de pers. Hattip PrisonPlanet.

28 REACTIES

 1. Nigel Farage sprak eens goed de waarheid over de demoncratie in europa, die zei terecht dat het zo ondemocratisch was, dat de mensen niet zelfstandig kunnen stemmen,wat ze gewoon ontnomen worden door criminelen, die aan het roer zitten in betreffende staten, waaronder nederland frankrijk enz.

 2. Was democratie al verrot, dan is het ongevraagd schuiven met poppetjes ongehoord en buiten alle proporties. En degene die er wat van zegt, wordt even als verrot weggezet. Het einde van het filmpje vond ik geweldig….USSR is helemaal terug. Braakneigingen met een heel brak gevoel filmpje. Wie is godverdomme nu in de EU de baas? Of lopen we hier inderdaad aan het lijntje van een sinister en obscuur clubje die gemakshalve en ten behoeve van zijn eigen soort de wereld naar de kloten gaat helpen. Bewust ramkoers varen, het heeft er alle schijn van.

  Ik dacht eerst dat het een grap was, hoe naïef kan een mens zijn.
  henk [5] reageerde op deze reactie.

 3. Nigel Farage is een moedig mens om ij het hol van de leeuw (of van de aasgieren?) hardop de waarheid te vertellen.
  Hoe kunnen we dit bandje nog veel meer bekendheid geven?

  Laat om te beginnen iedreen het doorsturen aan zoveel mogelijk vrienden en bekenden.

  Ik zal daarbij aan alle NL-fractieleiders vragen of ze het met Nigel Farage eens zijn, en zo niet, waarom niet.

 4. @IIS [3]:
  dat laatste dus.

  En ja die mevr uit hngerijen is blij met haar in verhouding met mensen uit haar eigen land, miljonairs loon.

  Maar de vraag is hoe heeft het kunnen gebeuren dat we het met ze allen geaccepteertd hebben terwijl wij ooit een referendum hebben gehad en we toch duidelijk nee haden gezegd tegen dit alles.

 5. Kiest u maar: communisme, dictatorschap, totalitair regime? Ik weet het niet en die termen interesseren me ook niet.
  Wat ik wél weet is, dat dit EU parlement niets te maken heeft met volksvertegenwoordiging of democratie. Deze farce moet stoppen, waar zijn we eigenlijk aanbeland? Een Debiel Eurlings met zijn km-heffing leugens, een aanstaande klimaattop in Kopenhagen, EKD, EPD, dit voorbeeld van de EU en nog duizenden van dit soort feiten?
  Is het klootjesvolk dan nóg niet wakker? Beseft de grijze massa nog steeds niet hoe de wereld er op dit moment uitziet?

  We (de vrijsprekers, vrijdenkers, vrijdoeners) moeten wegen zoeken om op korte termijn de media op te zoeken, voordat het te laat is en wij een tweede China, Rusland of erger geworden zijn.

  Hub Jongen [15] reageerde op deze reactie.

 6. @henk [6]:

  Voor het zingen de kerk uit? Helaas, men is reeds gekomen…, dankzij onze gristenvrinden die elkaar onder het scrotum hebben lopen kietelen ging het helse spul iets eerder af. Wedden dat de EU geen mooi kindje baart, maar een duivelse mutant is.

  Ik zie parallellen in de NL’se arrogantie van de heren hier in Den Haag en met het piratenschip in Brussel. Reken maar dat er veel meer komt, we hebben alleen wat voorproefjes gezien. (EU)rekeningrijden, meer controle, verhogingen van lasten en globale belastingen (EU belasting!!!).
  henk [17] reageerde op deze reactie.

 7. @IIS [7]: Voor velen een dooddoener, maar zoek eens naar de doelstellingen van de Bilderbergers. Heb onlangs een soort boekbespreking gehouden (even in de archieven duiken onder mijn naam) en dat besproken boek is echt de moeite. Het is maar een tip.

  Hoe had Beatrix anders eedbreuk kunnen plegen door ons uit te leveren aan de EU poppenkast? Omdat zij vooraanstaand lid is van die Bilderbergclub, gesticht door haar pappie.

  IIS [12] reageerde op deze reactie.

 8. @Paul Martens [11]:

  Er is één zwak lichtpuntje, de uitgevogelde (controle) systemen zullen ooit als een kaartenhuis inklappen (zie reeds de misstanden EPD). Maar de overheid en politici inschattende voorzie ik dat men stoïcijns alle aangerichte ellende zal negeren en men zal trachten het systeem meer en meer uit te bouwen en zal het geheel rond het systeem en het systeem zelf alleen maar groteskere vormen aannemen (voor de overheid is de burger reeds hartstikke dood en is geen obstakel meer) en trekt men zich niets meer aan van wat er fout gaat/ging en hakt met de botte bijl rustig verder. Het doel van Bilderberg? Skull and Bones? Vrijmetselaars? is voor hen duidelijk, met of zonder fouten, het doel is het doel en niemand zal ze kunnen stoppen. Totdat er ooit is fout gaat. Misschien een oorlog tussen de verschillende genootschappen? http://nl.wikipedia.org/wiki/Categorie:Geheim_genootschap
  Bon Vivant [13] reageerde op deze reactie.

 9. @IIS [12]:

  Een verdeel en heers strategie tussen die genootschappen lijkt mij wel een goeie. Maar daarvoor zul je zelf waarschijnlijk ook in het politieke stelsel moeten stappen.

  Het artikel op Prison Planet is ook de moeite waard. In het bijzonder de opmerkingen dat leden van het EU parlement pogingen ondernemen om de “blogosfeer” (bijv. de Vrijspreker) aan censuur te onderwerpen. De kameraden dulden geen kritiek op hun dictatuur.

  Farage is een held. Ik hoop niet dat hij binnenkort onder een Brusselse vrachtwagen beland. In de Sovjet Unie was dat een beproefd middel tegen dissidenten.

  En hoe zit het hier mee?:
  Farage effectively broke a tyrannical 1999 law that states it is illegal to criticize the EU.

 10. I LOVE NIGEL!!!

  Denk dat deze man 99,5% van de EU inwoners vertegenwoordigd.
  De man verdient een standbeeld van puur goud.

 11. @Paul Martens [9]:
  “……moeten wegen zoeken om op korte termijn de media op te zoeken…. ”

  Wat denk je van een heel gemakkelijk (automatisch??) systeem ontwikkelen waardoor artikelen van de vrijspreker door iemand (wie? meer personen?) worden doorgestuurd naar (geselecteerde?) media?

  Dat kost niet veel geld, alleen wat tijd van de actievoerders.
  En met enig volhouden zou het wel eens zeer effectief kunnen zijn.

  En dan een tweede groep/persoon die artikelen doorstuurt naar kamerleden en/of andere politici.

  Het is een kwestie van DOEN.

  Paul Martens [16] reageerde op deze reactie.
  surfer [19] reageerde op deze reactie.
  henk [20] reageerde op deze reactie.

 12. @Hub Jongen [15]: Prima idee. Ik zal mij komend weekeinde bezig houden met het verzamelen van e-mailadressen van politici/politieke partijen. Daar maak ik dan een “verzendgroep” van.
  Enig minpuntje dat ik in de aanpak van het doorsturen van artikelen zie, is dat men op den duur heel simpel de verzender als “ongewenst” kan aanmerken, waardoor de e-mails geblokkeerd worden, in de spam-bak komen en niet meer gelezen worden.

  Ik laat zondag wel even iets weten via ons gezamenlijke VSS e-mailadres.

 13. @Hub Jongen [8]:
  WEllicht is dat een initiatief voor vrijspreker. Ik zie het graag tegemoet.

  @IIS [10]:

  dat is zo, maar het is wel een signaal. Als er de petitie en succes wordt en overal flink kabaal gemaakt wordt dan heeft dat altijd een effect.

  Niks doen is niks doen.

 14. @Hub Jongen [8]:
  wellicht zo albert spits ook kunne helpen met voorstellen hoe we dat finacieel gaan oplossen. Ook dus een heel programaa eraan gekoppeld.

  Met alle consequenties ook finaciele. bijv dat we dand e goudstandaard weer kunen invoeren. Voordat het te laat is.

 15. @Hub Jongen [15]: Elk ‘doe’ initiatief is steun waard. Al blijf ik er wel bij dat het beter is om samen te werken met een hele reeks andere websites en bloggers.

  De EU doet aan psychologische oorlogsvoering met hun propaganda machines. Misschien is het tijd om gelijkaardige middelen in te zetten.

  Zoals er nu ook honderden websites zijn met een ‘Green’ label (zoals Het Laatste Nieuws dat samenheult met http://www.co2stats.com), is het misschien een idee om een soort ‘Freedom Europe’ label te maken.
  Maar over zo’n dingen moet goed nagedacht worden en is er effectieve organisatie nodig, met medewerking uit heel Europa.
  Er hoort een statement bij opgesteld door een paar visionairen met een krachtig pleidooi waar iedereen met gezond verstand zich in kan vinden, en effectief druk kan zetten door de talrijke aanhang.

  Ondanks het besef van veel mensen dat de huidige EU niet is wat ze willen, zijn er evenees een heleboel schapen die al gevallen zijn voor de propaganda.
  Zij leggen hun vertrouwen in de traditionele christelijke, socialistische en liberale(?) grote partijen. De politieke weerstand hier tegenover, zoals Nigel Farage prima werk levert, is net als websites en blogs ook versnipperd.. wat jammer is.
  Organisatie is de sleutel volgens mij.

  Hub Jongen [21] reageerde op deze reactie.

 16. @Hub Jongen [15]:

  Ik denk ook dat er ludieke actie’s moeten ontstaan. net zoals het sof-nummer gebeuren van het nioeuwe rijk. Publieke figuren optrommelen. e lekker stangen.

 17. @henk [24]:
  @Hub Jongen [23]:
  abuis -> http://www.vrijspreker.nl/wp/2009/09/vrijheidsparade-2009-het-begin-is-er/

  Het mooie daaraan is dat er mensen zich spontaan aansluiten.. Plaats en timing is erg belangrijk imho voor zo’n dingen.

  ps, ken je Charlie Veitch?
  channel: http://www.youtube.com/user/cveitch
  voorbeeld filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=nuYSVCW9ILs 🙂
  Kick ass acties met impact. Het vergt wel veel moed, gezien de ‘exposure’ die je er jezelf mee op het lijf haalt. Als je met zoiets begint, verandert het heel je leven… volgens mij wordt hij er constant over aangesproken.

  henk [26] reageerde op deze reactie.
  henk [27] reageerde op deze reactie.

 18. @surfer [25]:
  Captains of industry write EU’s script
  The real power in Europe isn’t wielded by MEPs or by unelected officials, but by male-dominated corporations
  Comments (…)
  Buzz up!
  Digg it

  David Cronin
  guardian.co.uk, Friday 27 November 2009 07.00 GMT
  Article history
  It is little wonder that José Manuel Barroso is seldom seen without a grin on his face these days. For the European commission chief is one of the luckiest guys in international politics. First, the appointment of a low-profile Belgian as the EU’s first permanent president has meant that Barroso will be able to keep on behaving as if he is the most powerful man in Brussels. And now, it looks likely that Barroso won’t need to lose any sleep about assembling his new team of commissioners (even if they don’t formally start work until January, a few months later than originally expected).

  Theoretically, it’s still possible that MEPs will cause him difficulties as they did in 2004, when they objected to the nomination of Rocco Buttiglione as justice commissioner because the Italian equated homosexuality with sin. The signals from the European parliament have been that if it wanted to embarrass Barroso this time around, it would take issue with the grotesque gender imbalance in the EU executive. However, the probability of this happening has lessened in the past few days as the final composition of his 27-strong team emerged. It features nine women – one more than the outgoing commission.

  Like many men, I feel slightly ill-at-ease addressing gender issues. Yet it strikes me that anyone who believes in equality should applaud the campaign being run by the European Women’s Lobby for more females to be appointed to top jobs. Not only would I be in favour of rules stipulating that there should be an equal representation of men and women in EU institutions, I feel that all the obstacles preventing a greater female participation in politics should be removed.

  During the 1990s, I worked as a press officer for an Irish MEP who married and had a child following her election; when she inquired about the parliament’s provisions for maternity leave, she was informed that it had none. I’m sure that steps have been taken to rectify this omission since then but the way that EU bodies operate in general (with debates continuing until midnight, for example) can hardly be considered as welcoming to people with young families.

  That said, if there’s one thing more important than having more women in politics, it’s ensuring that policies are implemented that genuinely benefit women. And because most politicians of both genders can’t be trusted, there’s no guarantee that female leaders will introduce such policies.

  Catherine Ashton, the new EU foreign minister, has held the trade portfolio until now. She has used this to forward an aggressive trade liberalisation programme drawn up by her predecessor, Peter Mandelson. This has involved pressurising a range of poor countries in Africa, Asia and Latin America to open their markets to European goods and companies in a way that shows scant regards for the interests of small-scale farmers and industrial workers, many of them female. Ashton has been particularly adamant that “technical barriers” to trade should be scrapped; these “barriers” are frequently social and environmental laws that multinational firms regard as too onerous. And Benita Ferrero-Waldner, the external relations commissioner, has promoted closer relations with Israel, even as it subjected Palestinian women and children to an increasingly cruel occupation.

  To a large degree, the hearings in the European parliament which Barroso’s new team is required to undergo will amount to a tedious charade. The real power in Europe isn’t wielded by MEPs or by unelected officials but by male-dominated corporations. If you don’t believe me, here’s an exercise I recommend. Click on the website of BusinessEurope, the umbrella group for major companies, and read a few of their policy papers. Then check the European commission’s statements on the same subjects; if you can spot any substantial difference, you deserve a higher reward than I can afford to give you.

  This week Barroso issued a “consultation paper”, ostensibly designed to kick off a debate on what the EU’s strategic goals should be for the coming decade. The top two priorities it identified were to improve the “knowledge-base” of the European economy and to ensure that its labour markets become more “flexible”. Can it be a coincidence that Jürgen Thumann, the president of BusinessEurope, urged that the EU set exactly the same two priorities in a speech earlier this month?

  Both Barroso and Thumann want lower wages (though not for themselves, of course) and measures that curb the influence of trade unions. The former seeks reforms on labour relations to make Europe more competitive, the latter indicates that it’s necessary to “contain wage pressures” to stimulate exports. Despite their claims to the contrary, it seems that they wish to start a process whereby Europe’s welfare states begin to implode, condemning millions of men, women and children to greater hardship. The commission’s recent calls on many EU governments to cut public expenditure suggest, too, that this is its agenda.

  Without doubt, Barroso will make some efforts on the public relations front to persuade us that he cares deeply about social and environmental issues. The expected appointment of a commissioner for climate change is one such ploy. Nobody should be fooled by these efforts, however. Barroso may be adept at smiling for the cameras but that’s exactly what you’d expect from an actor reading a script written by the captains of industry.

  larger | smaller
  World news
  European commission
  More comment
  More from Comment is free on

  World news
  European commission
  Related
  25 Nov 2009
  With this timid choice of leaders, the EU may have the faces it deserves | Timothy Garton Ash

  6 Oct 2009
  Roger Beetham obituary

  22 Jul 2009
  With the passing of the last wartime Europeans, history’s time has come | Timothy Garton Ash

  27 May 2009
  Darling opposes EU super-regulator for banks

Comments are closed.