Person_Kroes_Neelie2EU-commissaris Kroes wordt tot mijn verbazing door tallozen gevierd als de beste uitvinding sinds de magere yoghurt, het lijkt wel of er een pandemie van het Stockholm syndroom is losgebarsten.

Mevrouw Kroes zit bij de EU, een totaal nutteloze en uiterst schadelijke DDR-achtige bestuurslaag die, net als alle overige bestuurslagen in deze monsterachtige socialistische dwangstaat trouwens, nergens iets nuttigs aan weet toe te voegen en alleen bezig is om het zichzelf prettig in stand te houden met het uitzuigen van mensen met een echte baan, belastingheffing dus.

Het is daarom schier onmogelijk dat mevrouw Kroes binnen zo’n nutteloos instituut wel iets zinnigs zou kunnen bijdragen en dat klopt ook, het enige wat zij doet is onder dreiging van het lichamelijke politiegeweld en de politiepistolen waar zij over kan beschikken boetes opleggen aan weerloze bedrijven die zelf niet over gewapende bendes in staatsuniform kunnen beschikken, zonder dat daar duidelijke regels voor zijn zodat zij naar willekeur alles kan doen en laten waar zij zin in heeft om die bedrijven uit te persen.

In een echte vrije markt kunnen geen monopolies worden gevormd, er zijn wereldwijd zoveel aanbieders voor ieder product en dienst of alternatieven daarvan dat het onmogelijk is dat die allemaal prijsafspraken zouden kunnen maken zodat er geen noodzaak is dat overheden daarover waken.

Verder zijn de miljarden €€ boetes die mevrouw kroes oplegt  doodordinaire EU-belasting die niet wordt doorgegeven aan de “slachtoffers” van zo’n vermeend monopolie zoals men zou verwachten maar verdwijnen in de vele bietenbakken van de EU.

Wat de fanclub van mevrouw Kroes kennelijk niet door heeft is dat al die boetes gewoon als kosten worden doorberekend aan de consument en dat zij, de fans dus dat geld gewoon moeten ophoesten. Zo is door die miljarden boetes aan Microsoft ieder exemplaar van Windows enige tientjes duurder geworden, met dank aan die geweldige mevrouw Kroes.

10 REACTIES

 1. ik besef dat Louis ditzelfde onderwerp vlak hiervoor ook heeft behandeld maar ik had deze al klaar liggen als ingezonden brief voor de Telegrof en de Metro en dan is het ergens zonde om hem hier niet te plaatsen.

 2. Ook lachwekkend dat de overheid vaak eerst een monopolie aan die bedrijven toekent (onder de noemer patenten).

 3. @K.Klop [3]: niet om het een of ander maar het ov is nooit echt geprivatiseerd, het is nog voor 100% in handen van en onder invloed van de staat. Feitelijk is niks echt geprivatiseerd, nou ja, het telefoneren dan met het gevolg dat de tarieven met duizenden %% zijn gedaald. Ik moest in 1975 iets van Fl 3,20 in geld van toen per minuut aan de PTT betalen om naar Engeland te bellen en nu is het slechts een zwaar geinfloiteerde pleuro cent. De staat heeft nog steeds een enorme invloed op het telefoneren met allerlei regeltjes, autoriteiten en waakhonden die het geheel vele keren duurder maken dan nodig, dus zonder al die staatsbemoeienis zou het een fractie van een cent kosten.

  Bon Vivant [5] reageerde op deze reactie.

 4. @Wladimir van Kiel [4]:

  Iets vergelijkbaars heb je met vliegtickets tussen Nederland en Engeland. Met maatschappijen als Easyjet, Ryanair of Flybe kun je voor ±20 euro een retourtje hebben, maar door alle belastingen (eufemistisch ’toeslagen’ genoemd) zit je nog steeds snel tegen de 100 euro. In al die toeslagen zit misschien nog wat brandstof geld, maar dat is ook niet meer dan een tientje.

  Vergelijk deze prijzen eens met staats-dinosaurus NS, waar je voor 20 euro nog niet eens een retourtje Amsterdam-Rotjeknor hebt, in de randfigurenklasse. En dan moet daar nog subsidie bij ook.

  Freek [6] reageerde op deze reactie.

 5. @Bon Vivant [5]:
  Ik las dat de NS zelfs geld wil vragen voor het doorgeven van real-time informatie aan particuliere bedrijven. Nu hoeft dat op zich niet gratis, maar als je al bergen subsidies krijgt, dan lijkt me dat je dit als overheid toch wel even kunt afdwingen.
  .
  Overigens is de NS zo duur, dat je zelfs met de extreme benzine accijnzen in NL, al snel goedkoper uit bent als je met de auto gaat.

 6. In Nederland b.v. laten mensen zich doen tegen misstanden waar ze dagelijks mee geconfronteerd worden. Daarentegen hebben ze een mening over dingen waar ze geen mening over kunnen hebben. Zij komen niet verder dan ik als krantenlezer.
  Ik weet niets wat er daar in dat Europese Kremlin omgaat. In De Telegraaf daartoe aangevuurd door de redactie vinden ze dat Kroes nog een periode zich mag verrijken en de EUdSSR-kas moet kunnen blijven vullen.

  Inderdaad zien de z.g. slachtoffers er geen dubbeltje van terug en dat jatten ze dus gewoon. Gelegaliseerd, dat wel natuurlijk, maar diefstal blijft diefstal. Ik verbaas mij ook over al die steun die deze aasgier krijgt. Verdienen de mensen eigenlijk wel beter als zo’n monsterinstituut als de EUdSSR

  Wladimir van Kiel [8] reageerde op deze reactie.

 7. @Wannes [7]: ik heb ook de indruk dat de Telegraaf als VVD-aanhangsel een forse lobby voor Kroes aan het oppompen is, als het niet lukt voor nog een termijn bij de EU dan ergens bovenin de VVD-lijst bij de komende Kamerverkiezingen. Zo probeert de Telegrof heel gluiperig via de achterdeur de PVV onderuit te halen.

  Ik heb dit stuk gisteren op http://www.WUZ.nl gezet en het is daarna vrij snel in de een of andere bietenbak verdwenen, ik kan het niet meer terug vinden en heb de redactie gemaild met de vraag waar het gebleven is, maar nog geen antwoord gezien tot nu toe.

 8. schiet me net te binnen,als iemand vreselijk goed is waarom werk zo’n persoon dan in de gewone business wereld, de echte , maar kiest voor een politieke baan?

Comments are closed.