Person_Ratelband-EmileDe schijnoplossingen door politici kennen we intussen wel. Een crisis die ontstaan is door te veel geld te creëren, los je eenvoudig op door nog meer geld te creëren!!
Daarom las ik onderstaand bericht in de Telegraaf met stijgende verbazing.
De schrijver ervan heeft in het verleden wel vaker dingen verklaard waar we het niet mee eens waren, maar nu komt hij toch met een reële oplossing die in de goede richting werkt! 
 
Crisis en ik

De oplossing: een 42-urige werkweek

Hoe lossen we deze crisis op? Eerst een wetmatigheid: Zonder arbeid geen productie. Zonder productie geen consumptie. Hoe is dan mogelijk dat ‘zonder arbeid’ er toch zoveel consumptie mogelijk is en was? Vandaar de ontzaglijk grote staatsschuld.

Zijn de graaiers de schuldigen? Neen. Het totale graaigeld stelt niets voor in verhouding tot de bijstand van de staat aan de banken. Dit zijn alleen maar jaloezieverhalen als afleidingsmanoeuvre.

De politiek kan dit z.g.n.wel oplossen die zegt gewoon :

1. Nivelleren.
2. Belastingen omhoog.
3. Reserves opeten en halen waar het is.
4. AOW opschuiven.
5. Verder is de politiek erg druk met het zoeken van schuldigen (volgens de Minister van Financiën de graaiers, die heeft dit woord altijd voor in de mond liggen).

Het eindresultaat is dan honger en armoede vooral voor diegene die geen arbeid verricht. Maar de politiek durft en of kan niet zeggen wat er dan wel moet gebeuren.

De oplossing is in wezen heel simpel:
Minimaal een werkweek van 42 uur oftewel ca. 2100 uur per jaar, voor het zelfde loon. Circa tachtig procent van de subsidies afschaffen. De prijzen dalen, waardoor de koopkracht groter wordt, dus de spiraal naar boven kan gaan beginnen. Dan hebben we ook weer voldoende handen aan het bed, genoeg politie op straat en de overheid werkt sneller, enzovoorts.

Wat gebeurt er als we vasthouden aan de huidige ‘verworvenheden’ en aanhangende flauwekul en vasthouden aan circa 1500 uur arbeid per jaar? Dat is onmogelijk. Wordt deze crisis wereldwijd niet opgelost dan komt er oorlog.

Voorstel: Werkjaar opvoeren naar ca. 2100 uur .per jaar. Dit kan door iedere normale werknemer gedaan worden.

Reken dit maar eens door je zult verbaasd zijn .

Met een werkweek van minimaal 42 uur, dan kan de leeftijd van de AOW op 65 jaar blijven. En zullen de problemen zich oplossen. Dit alles zonder loonsverhoging, want dit betaalt zich uit in de vorm van prijsdaling.

Door J.W.Ratelband  

(Vet door Red) 

24 REACTIES

 1. Dit lijkt mij niet eens zo’n slechte oplossing.

  Maar hoe ga je mensen 42 uur laten werken?
  Verplichten is i.m.o. geen optie.

 2. Het maakt niet uit hoe hard, en hoe lang je werkt, er is altijd de overheid die al je inspanningen teniet doet met weer een nieuwe, of alweer hogere belasting.
  En ze hebben NOOIT genoeg.
  Het geld is al op voor ze het van ons hebben gestolen.

  Het maakt niet uit hoe hard, en hoe lang je werkt zolang de roverheid een groot deel van je centen opeist, en aan dingen besteedt waar jij het absoluut niet mee ens bent.
  Je kunt je eigen zuurverdiende geld niet aan de dingen besteden die je zou willen.
  Ook al heb je werk, het gaat bijna allemaal op aan de vaste lasten, die allemaal steeds duurder worden.
  Als je geen werk meer hebt, sta je er nog slechter voor.

  Wat voor werk moet ik gaan doen, als niemand geld heeft om mij ervoor te betalen?

  De kosten van de overheid zelf zijn zo gigantisch hoog, en men werkt zo ontzettend inefficiënt, dat geen enkel bedrijf het een maand uit zou houden od die manier.
  Is het teveel als ik beweer dat de overheid een efficiëntie van een 30% heeft?
  Waarom moet de overheid de AOW voor mij regelen?
  Ik kan zelf prima een verzekering daarvoor afsluiten.
  Dan weet ik zeker dat het geld er nog is als ik het nodig heb.
  Waarom kan een Europarlementariër al met zijn 50e met pensieon, en krijgt dan 9000 € per maand?
  Wat heeft de overheid de überhaupt voor mij gedaan, wat ik ook niet zelf zou kunnen regelen?
  Ze vergaderen in feite over niks anders dan of er kromme komkommers, of rechte bananen verkocht mogen worden.
  En daarvoor betalen wij hen miljarden per maand.
  Oh, en vergeet de “vredesmissie” niet.

  Als je maar een fractie van je geld aan belasting zou betalen, zou je duizenden per jaar voor je oude dag kunnen besparen.
  Reken dit maar eens door je zult verbaasd zijn.

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.

 3. Dit verhaal is net zoiets als files oplossen door tegen alle filerijders zeggen dat ze allemaal ineens gas moeten geven.

 4. Wow!
  Het is zo als minstens de helft van de papierschuivers bij de overheid vrijgemaakt zouden worden om werk te gaan vinden in de produktieve, dwz. de particuliere sektor, dan zou dat weliswaar betekenen dat we dan, waarschijnlijk, net zo lang zouden kunnen blijven werken, maar met meer assistentie, zodat de werkdruk dus wel wat minder zou kunnen. Dat is dan de overgangsfase van overheid naar de vrije economie, waar veel energie los zou komen en dankzij de veel lagere belastingdruk en vele nu nog onrendabele projekten mogelijk zouden worden.

  Velen betrokken bij de overhead-produktie van rijkswege zouden gezegend worden om betrokken te raken in de sektor waar het de eigen verdienste is, indien men er in slaagt geen verlies te maken, ipv. de sektor waar nooit iets de eigen schuld schijnt te zijn (laat ik niet beginnen over de tunneltjes her en der).

  Als de malloot, die Ratelband tot nu toe was, zich een beetje zou gaan inlezen, het mechaniekje van de valsmunterij van de overheid ism. het nabijstaande bankenkartel en meest favoriete corporate clients echt zou doorgronden, dan zouden we te maken kunnen hebben met een echte, mediagenieke gangmaker.

 5. @Hub Jongen [5]:

  Ja, als de overheid dat ook zo zag…
  Maar de bureaucratie wordt steeds groter.
  Neem nou dat rekeningrijden.
  Dat wordt een ongelooflijke bureaucratie, en er zal zeker een 1500 mensen extra in dienst moeten worden genomen.
  Dan de belastingdienst.
  Die dient er alleen voor om te zorgen dat jij hun betaalt, en zelf slokken ze een groot deel van dat geld op.
  Mijn moeder van 65 zou het beter doen dan alle politici van NL en Brussel bij elkaar.
  Het is echt niet zo moeilijk als zij je dat wijs proberen te maken.
  Maar als ze nou om te beginnen gewoon hun gezond verstand zouden gebruiken.
  Als de overheid een centje over heeft, ziet het weer ruimte om verder te groeien.
  En ze eisen steeds meer geld van ons.
  Is er een oplossing voor de crisis?
  Of er enige groei van de economie, zonder dat de overheid met belastinggeld strooit?
  Nee, die is er niet.

  Onze economie is als de Titanic.
  We zijn allen passagiers, en het orkest speelt vrolijk verder.
  Hij zinkt nu wel een beetje, maar straks zal hij weer uit de golven opduiken.

  http://www.youtube.com/watch?v=kb9rde8pTTw

  Eugenie [7] reageerde op deze reactie.

 6. Ik vraag me al vele jaren af hoelang de burger dit nog pikt ?? We lopen vast in een volkomen dolgedraaid systeem. Steeds meer ambtenaren zuigen de modaal verdienende arbeider (witte en blauwe/zwarte boord) leeg. Het proces versnelt alleen maar, is niet meer te stoppen.
  Wat zou hier nog tegen te doen zijn? Moet de burger dan echt naar het ultieme middel grijpen en een dag uitzoeken voor een algehele nationale staking?
  Graag zou ik van mensen, die hiervoor geleerd hebben, horen/lezen dat dit middel te rigoreus is, ofwel het medicijn erger is dan de kwaal.
  Ik ben zeer benieuwd.
  Nicko

  Eugenie [9] reageerde op deze reactie.

 7. @Nicko [8]: Simpel. Massaal weigeren belasting te betalen, je hypotheek niet betalen en dat massaal volhouden, zelfs als het leger ingezet zou worden. Daar kunnen ze echt niet tegenop. En niet 1 keertje niet meer betalen maar gewoon helemaal niet meer. Kijken wat ze dan doen, de parasieten.

  trui [10] reageerde op deze reactie.

 8. @Eugenie [9]: Beste Eugenie en Nico, beste lezers, massaal weigeren belasting te betalen: dat zou je kunnen oplossen door met iedereen af te spreken dat men drie dagen lang geen boodschappen doet en geen benzine tankt. Begin met maandag tot en met woensdag. Het zou op zaterdag gezellig en hectisch kunnen zijn als men met het hele gezin voor vier dagen lang levensmiddelen gaat inslaan. Donderdag wordt dan ook een aparte dag.

  Laatst zag ik Maarten van Rossem in het programma De Wereld draait door: hij merkte op dat de overheid banen zou moeten creeeren, want er is werk genoeg. Vooral in de gezondheidszorg. Het is beter als jouw oma (dat heeft Maarten niet gezegd) in de gevangenis haar oude dag slijt dat in een verzorginstehuis. Trui

  Eugenie [11] reageerde op deze reactie.

 9. @trui [10]: Wat zou het gevolg zijn voor Balkellende en de rest van het parasietenkabinet dan, als we alle boodschappen op 1 dag doen, en dan drie dagen niet?

  Ik zie toch meer in het, met een grote schaterlach, eindeloos lang die blauwe krengen uit de brievenbus in de fik steken, in de wetenschap dat heel Nederland dat op dat moment doet. Moehahahaha!! Kan me er nu al op verkneukelen… Tot de enkels afbranden, die dieventroep! Je moet ze gewoon niet te eten geven, die parasieten, dan sterven ze vanzelf uit. Zonder geld zijn ze NIETS!

 10. Welvaart is een ander woord voor het aanbod van een groot aantal goederen en diensten. Als iedereen veel produceert komt er vanzelf overvloed.

  De overheid pakt de vruchten van de arbeid af. De overheid is zo hebberig dat veel mensen helemaal niet meer willen produceren. En zonder productie geen welvaart.

  In China snappen ze het. Daar werken ze lang en maken ze allerlei nuttige en zinloze dingen die ze aan ons verkopen. Die dingen ruilen ze voor dingen die wel waarde hebben. Slim.

  John [13] reageerde op deze reactie.

 11. @Nico de Geit [12]:

  Dacht je dat het in China beter gaat?
  Stop dreaming!
  Bekijk dit…
  http://www.pbs.org/pov/utopia
  China wedijvert met Amerika om de kampioenstitel geld drukken.
  En dat moet steeds sneller, en steeds meer om nog werkzaam te zijn.

  Alleen lang en hard werken helpt niet zoals Eugenie al opmerkte.
  En dat alleen omdat je al langer hoe meer belasting moet betalen.
  Als je veel belasting moet betalen kun je niks meer kopen, waardoor er niks meer geproduceerd hoeft te worden.
  Want het wordt toch niet verkocht.
  We werken voor een groot deel alleen voor de belasting.
  Verder eten, onderdak, water, gas ,licht.
  En dan mogen de meesten heel erg blij zijn als er nog wat over is.

  Eugenie [14] reageerde op deze reactie.

 12. @John [13]: Bovendien zorgt de gigantische expansie in China voor een waanzinnige toename van olie gebruik, een bron die toch al uitgeput aan het raken is. De produktie van Amerika veroorzaakt 25 % van de vervuiling worldwide. We kunnen het ons helemaal niet veroorloven als China op hetzelfde niveau als Amerika wil komen.

  Het moet minder! Minder produceren, minder consumeren.

 13. Inderdaad de loonkosten per uur met ca. 10% verlagen (want daar komt het op neer) zou de competitiviteit van ’s lands bedrijfsleven een boost geven en een hoop banen creeren.
  Probleem is, hoe kan je als buitenstaander (overheid) zomaar bepalen dat een contract gesloten tussn twee partijen, nl. werkgever en werknemer zomaar in 1 klap veranderd moet worden?
  Ik bedoel niet: hoe kan je het juridisch (de overheid maakt immers zelf haar eigen wetten) maar moreel? Accross de board 10% eraf (per uur) kan dus niet maar in wezen is de oplossing simpel, immers de lonen zijn nu juist artificieel hoog (wat tot werkloosheid leidt) a.g.v. vakbonden en de algemeen bindendverklaring van CAO’s (door overheidsinterventie in de vrije arbeidsmarkt), dus: schaf deze marktverstoring weer af en laat de markt zijn werk doen. Dan dalen lonen als vanzelf heus wel weer tot een evenwichtsniveau (vermoedelijk meer dan 10%) tot er geen noemenswaardige werkloosheid meer is.
  Hiervoor volstaat het uiteraard niet alleen de algemeen bindendverklaring van CAO’s af te schaffen doch eveneens andere marktverstoringen zoals ontslagrechtbepalingen etc.

  Eugenie [16] reageerde op deze reactie.

 14. @.M [15]: Jullie blijven de oplossingen maar BINNEN het bestaande systeem zoeken terwijl de oorzaak van alle problemen, het systeem is.

  Ik vrees dat jullie het antwoord op een ander niveau moeten zoeken. En ik weet niet hoe het met jullie is maar dat niveau, daar kan ik (nog?) niet op kijken want ik heb het bewustzijn (nog?) niet.

  Echt veel hoop op dramatisch grote positieve veranderingen heb ik niet. Ik vrees dat het alleen maar erger wordt..

  fuqua [19] reageerde op deze reactie.

 15. Zolang er mensen zijn die braaf naar de stembus gaan, blijft het huidige systeem voortduren. Dit stemvee doet namelijk niets anders dan zijn eigen dieven kiezen. Lijkt me nogal dom, eufemistisch gezegd. Niet stemmen dan? Ja, maar dan ook massaal. Is dat een oplossing? Wellicht ook niet, want de overheid zal dan een verdeelsleutel vinden op basis van stemgedrag in de afgelopen honderd jaar. Wat dan? De economie ontwrichten. Daar hebben ze in Verwegistan veel ervaring mee. Omdat de mentaliteit hier ter lande niet veel ontwikkelder is, zou dat hier ook kunnen werken. Alle autowegen en spoorlijnen blokkeren, net zolang tot de burger wees baas over zichzelf is.

 16. @Eugenie [7]:

  godzijdank zegt iemand het ! nog meer werken ? ik dacht het echt niet he ! nog minder tijd voor je partner, kinderen, familie en vrienden ?!

  nog minder tijd voor waarheidsvinding, minder tijd om te disccusieren over de misstandingen in nederland en daarbuiten.

  wil je weten waarom de overhe(id)(den) wegkomen met hun ziekelijke regelgeving ? omdat mensen geen tijd meer hebben om zich daarover te bekommeren. te veel andere (sociale) zaken die voor gaan.

  en dan maar blijven afvragen waarom de wereld met de minuut associaaler word.

 17. @fuqua [19]: Hier zijn miljoenen mensen voor gestorven, hier is bloed voor vergoten; de Vrijheid! En in mei staan die hypocriete klootzakken met serieuze smoelen kransen te leggen. Als een slang verorbert dit monster langzaam, beetje bij beetje onze vrijheid en het wordt echt, echt tijd om op de been te komen.

  Massaal stoppen met werken, stoppen met belasting betalen, stoppen met de hypotheek te betalen!!!

  Huur de film van Ghandi en analyseer hoe hij het deed.
  Er zal opnieuw bloed gaan vloeien want ze zullen het leger wel in gaan zetten en individuele mensen gaan terroriseren om de massa angst aan te jagen maar als de Holbe’s verdreven zijn (Hoog Opgeleide Laag Bewusten) kan eindelijk de wereld beginnen te leven voor en vanuit liefde.

  En laat die poolverschuiving ook maar starten!!

 18. Hier info over hoe groepen zich gedragen in tijden van stress, als de keuze er is om dader of slachtoffer te zijn. Het verdient aanbeveling diep te voelen waar jezelf zal staan als je onder druk gezet gaat worden: http://www.theintentionexperiment.com/the-power-of-the-group-beyond-mob-rule.htm

  Het zijn spannende tijden. Het wordt erop of eronder; of we verlaten de democratie en krijgen een bewind dat wordt gevoerd vanuit de hoger bewusten of we houden democratie waarbij iedere stem even zwaar als de andere telt, hetgeen beteken dat 70% van de bevolking, die potentieel geweldadig zal worden, het roer in handen zal blijven houden, hetgeen wat mij betreft de ondergang van het menselijke ras inhoudt.

  Als ik dit allemaal van te voren had geweten, had ik een andere planeet gekozen. De maan bijvoorbeeld! Daar hebben ze water gevonden, yay!!, door er een 2500 kilo bom tegenaan te lazeren met een snelheid van 9000 km per uur. Hopelijk blijft de maan in haar zelfde baan draaien, anders krijgen we daar ook nog eens bedreigingen van. Lang leve de vooruitgang!

 19. Geld creëeren mag alleen maar als er productie (arbeid) tegenover staat. Uit dunne lucht geld maken is gelegaliseerde valsemunterij en daar staat gevangenisstraf op.

  Ook als iemand toevallig goud op zijn akker vindt, heeft die persoon geluk. Maar als die persoon met dreigend wapengeweld dat van zijn buurman ook confisqueert, is het diefstal, maar nu zichtbaar.

  Langer werken? Dat is export van werkloosheid, maar daar staat geen straf op, dus komen landen daarmee weg.

  De eerlijkste manier is geld creëeren uit prestatie en door geen belasting te heffen op het loon, maar wel op de winst van de onderneming wordt het al wat overzichtelijker. Het belastingregime wordt heel wat simpeler en die dienst kan grotendeels worden ontmanteld, door in de eerste plaats de BTW te elimineren. Bedrijven gaan vele malen goedkoper want mijn ervaring leert mij dat de boekhouding van een bedrijf ten behoeve van de BTW administratie meer dan 50% uitmaakt van de werkzaamheden.

  De overheid speelt dan geen rol meer, en kan terug naar 10% van wat het nu is.

  P.S.
  Ik wacht het verhaal van Hugo uit Utrecht met spanning af.

 20. we zijn beland in de begindagen vd weimar.. geduld..het lost zichzelf op!

 21. Roverheid, media, gauwdieven, bedriegers, economen en andere zakkenvullers weten het ons haarfijn uit te leggen:

  Het gaat slecht, dus er moet ‘bezuinigd’ worden. Dat wil zeggen door hardwerkende mensen, gepensioneerden, minder bedeelden en iedereen ANDERS dan zijzelf!

  Maar . . . hoe kan dat nou ? We produceerden jaar na jaar na jaar als maar MEER en toch moeten we jaar na jaar na jaar NOG weer meer ‘bezuinigen’.

  Hier klopt iets niet. Veertig jaar geleden dachten we met z’n allen dat we NU door het door ons allen gerealiseerde sky-high automatiserings- en productiesucces met 50 JAAR MET PENSIOEN zouden kunnen gaan, en nu zegt de Roverheid dat de pensioenleeftijd OMHOOG moet??!

  We worden BEZWENDELD en GENAAID, van voren en van achteren.

Comments are closed.