Gold_capt_photoVandaag steeg de goudprijs tot $ 1118,88 per troy ounce. Dit wordt mede veroorzaakt doordat overheden, en vooral Obama c.s. nog steeds doorgaan met de crisis “op te lossen” fantasiegeld. Uit dunne lucht maken ze geld en gebruiken dat als steun voor banken, auto- en andere industrie.
Zie een artikel op Drudge Report.
Het is nuttig om goed na te denken wat je met je spaarcenten doet.

78 REACTIES

 1. Mensen verkopen hun gouden tanden voor fantasiegeld uit dunne lucht.
  Maar goed dat de meerderheid niet weet wat er aan de hand is, of gewoon alles geloven wat de overheid hen voorkauwt.
  Maar wat zouden we ertegen kunnen doen?

 2. De Federal Reserve, welks aandelen in handen zijn van een aantal particuliere banken, geeft Treasury Bonds uit aan de overheid en in ruil daarvoor wordt uit dunne lucht geld gefabriceerd. Die gaat de economie in. De overheid bouwt schuld op en moet miljarden rente betalen om die TB’s af te betalen en daar is de IRS voor. Zolang het goed gaat komt dat waardeloze papier terug bij de overheid, lukt dat niet meer, dan wordt er een crisis geïnstigeerd en kan via de vuistpandregel van de banken en IRS rechtmatig eigendom worden verkregen van b.v. grond, grondstoffen, alles wat waarde houdt. Vaak wordt de rente die de overheid moet betalen uitbetaald in goud.
  Het is een systeem geboren uit het kwaad. Er is een selecte elitaire groep van misschien 0,5% van het mensdom die ervan profiteert, ieder ander is er vroeg of laat het slachtoffer van.
  Wat kunnen we hieraan doen?
  Niet vluchten in goud, want de eigenaren van de geldpers bepalen ook de goudprijs.

  Oscar [6] reageerde op deze reactie.

 3. Je kan beter vluchten in eenvoud en andere zaken, indien dit mogelijk is bijvoorbeeld in zaden voor groenten enz kleine huisdieren zoals kippen schapen koeien enz. Goud heb ik nog niemand zien eten, ik heb enkel wat mensen met enkele gouden tanden in hun mond gezien. De Federal Reserve,die de aandelen in handen hebben zijn van een aantal particulieren, die zij met sjacheren in hun bezit hebben gekregen, maar onterecht, die behoren aan het volk. Zo wordt ook nederland naar de hel gebracht met het zelfde principe, door de zogenaamde democratie, terwijl de volksvertegenwoordigers ons vernaggelen.

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.
  Paul Martens [13] reageerde op deze reactie.
  bert [32] reageerde op deze reactie.

 4. Zoals bekend is excessieve democratie erg dom en destructief. Het is volksverlakkerij waarbij het domme volk eist dat ze voor de gek gehouden worden. Dat is natuurlijk wel weer ironisch …

  Net zoals eisen dat mannen en vrouwen gelijk zouden zijn. Ook zo’n schlemielig idee alhoewel er natuurlijk sommige vrouwen zijn die veel slimmer en onthechter zijn dan veel mannen.

 5. @K.Klop [3]:
  Je hebt gelijk. Goud kun je niet eten.
  Echter brood kun je geen 20 jaar bewaren en het is enorm volumineus.
  Goud heeft het voordeel dat die boer over 20 jaar graag brood verschaft voor een echt gouden munt!
  Dat is al 3000 jaar zo, en er is een heel grote waarschijnlijkheid dat dit ook over 20 jaar nog zo is.

  trui [10] reageerde op deze reactie.

 6. @Hub Jongen [5]: Het vervelende is dat op dit moment boeren worden weggestuurd. Tussen Zwolle en de gemeente Epe komt dat regelmatig voor. Daarmee wordt ook de kennis om akkers te bewerken en voedsel te verbouwen de deur uitgezet. In het midden oosten ruilt men suiker en drinkwater.

  het recht van de creativelingen, het recht van de doorzetters of het recht van de sterksten.

 7. Wat ook een goed ruilmiddel was / is in plaats van goud:

  zeep en pijnstillers.

  Nederlanders zijn op dit moment verslaafd aan pijnstillers.
  Zij zijn goedkoop en makkelijk te bewaren.
  Kleine zeepjes, die men in hotels kan krijgen, zijn makkelijker te vervoeren dan goud, goed te bewaren en onopvallend.

 8. Wat ik met mijn spaargeld zou doen? Land kopen. Agrarisch of een recreatie terrein. Op een weiland en of akker mag men een stal bouwen. Richt de stal zo in dat men er ook in kan wonen. Dus schaf een houtkachel of allesbrander aan waarop gekookt kan worden. Zet er fietsen neer. Een bakfiets is ook handig. Vele balen hooi en stro zijn goed voor de isolatie.
  Hennie van der Most is met het plan dat de overheid land moet kopen van particulieren al naar het ministerie van Economische Zaken gegaan. Hij heeft het ook besproken in BusinessClass met de heer Mens.
  zie: http://www.watvindtnederlandervan.nl/index.php?fPID=Nieuws&fID=327
  Trui

  Paul Martens [13] reageerde op deze reactie.

 9. @trui [12]: Land kopen? Met welk vooruitzicht, dan? Dat de roverheid het komt onteigenen wanneer zij daar gewoon zin in heeft?

  Het enige nuttige bezit is, volgens mij, iets wat in het algemeen als heel waardevol gezien wordt, gemakkelijk mee te nemen is en lang houdbaar. Dus edelmetalen en dergelijke.

  @K.Klop [3]: Nog even een flauwe opmerking: “kleine huisdieren” en dan “koeien” in dat rijtje?
  Zaden voor groenten e.d. daarentegen is wel een goede optie.

  trui [15] reageerde op deze reactie.

 10. @Paul Martens [13]: Het enige dat je echt bezit en helemaal van jouw is is je lichaam. Jouw verantwoordelijkheid. Natuurlijk loop je het risico dat jouw land wordt ingepikt. Men kan ook jouw huis afpakken en stelen wat los en vast zit. het vooruitzicht van eigen land is is dat jij / wij self supporting kunnen zijn. Het kost wat meer tijd en energie.
  Neem geen negatieve, afwachtende houding aan. Op jouw eigen landje en in jouw eigen huisje, hut, caravan, tipi of stal mogen jullie doen en laten wat jullie willen, zonder anderen te kwetsen of lastigvallen. Trui

  ps vergeet de lucifers niet, K.Klop

  IIS [16] reageerde op deze reactie.
  Paul Martens [17] reageerde op deze reactie.

 11. @IIS [14]: Mijn stukje grond en mijn huis/stal/caravan kan ik niet zo gauw verbergen.
  Enkele kilootjes edelmetaal is veel gemakkelijker uit het zicht van die “roof-erheids-honden” te houden.

  @trui [15]: In principe: ja, je hebt gelijk. Echter, wanneer de Haagse mafia besluit dat mijn schrijfsels op deze site staatsgevaarlijk zijn en men mij van enge geestesziekten gaat beschuldigen, zou ik weleens ontvoerd kunnen worden door de rechtbank. Om dan in een of ander psychiatrische omgeving gedwongen te worden testjes af te leggen. In hoeverre is mijn lichaam dan nog van mij?
  Dit gaat wellicht extreem ver (hoewel???), maar het is om aan te geven dat er niets in de weg staat voor “zij met de wapens en de wet in de hand” om bezit te nemen van wat er ook maar in hen opkomt.

  Oscar [24] reageerde op deze reactie.

 12. @IIS [16]: Beste IIS, dat valt reuze mee, want als jij ergens een tipi neerzet (ervaring van mij) dan krijg je inderdaad de overheid over je heen. Maar! als jij ze dan zegt dat het geen tent is en geen huis, omdat het geen fundering heeft, dan kunnen en mogen zij de tipi niet verwijderen. Geldt ook voor een huis op wielen. Op agrarische grond mag men een stal neerzetten. Wat jij in die stal doet is jouw verantwoordelijkheid. Koop je een stuk land in een natuurgebied, of binnen 500 meter, zoals een MOB – complex (ex militaire ruimte + land waar niet gebruikt leger afval wordt / werd gedumpt) dan mag je dus helemaal niets. Trui

 13. ■Onderstaande tekst is nog veel enger om te lezen, Paul,

  Chip in je hand, chip in je hoofd

  Apr 26, 2007 | Reeds eerder deden wij verslag van de opmars van de chip, een opmars die niet te stuiten lijkt, waar iedereen aan mee dient te werken binnen het kader van zelfbescherming, makkelijk betalen, geen paspoorten meer mee dragen en nog wat van die onzinverklaringen waarom de Chip zo ideaal is.

  De werkelijkheid is zoals velen inmiddels weten meestal anders maar met name de opzet is een andere. Je kunt buiten de voordelen van de chip nergens meer anoniem zijn, de gegevens zullen worden opgeslagen in computers van de overheid, let op, niet alleen van onze overheid maar overheden die er belang bij hebben zoals die van de VS, de Britten en anderen.

  De VS heeft een netwerk van computers klaarstaan die al actief zijn waarbinnen al deze informatie zal worden opgeslagen en voortdurend uitgewisseld met elkaar, dit systeem heet GIG oftewel Global Information Grid. Maar wij kunnen dit systeem toch gewoon weigeren! Is dat zo? Konden wij de stemcomputers weigeren? Konden wij het biometrisch paspoort weigeren?

  De opzet achter de chip is om er voor te zorgen dat er geen weigering mogelijk is, het zal worden gebracht als de oplossing tegen al het kwaad. Wetten die nu al in de maak zijn voorzien in regels die een weigeraar buiten de samenleving zal sluiten, je kunt niks meer kopen, je kunt nergens meer de grenzen over, je krijgt geen medische hulp want ben je niet met ons dan ben je tegen ons en zullen wij je als zodanig behandelen.

  Een veelgehoord antwoord op de chip is; “Ik heb niks te verbergen dus wat maakt het uit?!” Inderdaad, je hebt nooit meer iets te verbergen nadat de chip in je systeem zit. Ik wil jullie echter nog een stapje verder brengen.

  Paul Martens [20] reageerde op deze reactie.
  IIS [22] reageerde op deze reactie.

 14. @trui [19]:

  Die laatste paar zinnen zijn duidelijk en leuk, en jij maar denken dat je in je tipi veilig zit.

  Ik heb wel eens het plan opgevat een kunstgebit te nemen en een schip te kopen en een plekje op te zoeken in de wereld waar men nog enigszins een vrij bestaan kan opbouwen. Maar ja, of ik ook een echte robinson ben?

  Moet je nagaan wat men alles kan met chippies? Vaartuigen/voertuigen, mensen, alles kan men controleren, geen smokkelwaar komt nog ongezien het land binnen, schepen zonder chip die geen respons geven worden lek geschoten.
  De overheid zal alles controleren en de drugs en wapenhandel zal totaal in handen zijn van overheids-syndicaten.
  trui [26] reageerde op deze reactie.

 15. @Paul Martens [17]:

  “Dit gaat wellicht extreem ver….”

  In communistische landen heel normaal. We worden door de kwaliteitscourant NRC Handelsblad al beschouwt als extreem-rechtse site, of in ieder geval bij de extreem-rechtse sites, en het zou best kunnen dat we op een dag ‘met z’n allen afspreken’ dat extreem-rechtse uitingen niet kunnen en dat je elkaar met respect moet behandelen en wie dat respect niet kan opbrengen maar de consequenties moet aanvaarden.

 16. @IIS [22]: Ik heb geen idee of wij in de tipi veilig zaten. Nooit bij stilgestaan. Voor opgroeiende pubers was het ook leuk: zelf vuur maken, worstjes braden en een kratje bier. De tipi ligt nu opgevouwen op zolder. Als je hem hebben wil, dan mag je hem komen halen. 15 meter hoog en diatermeter ongeveer 5 meter. Tipi palen liggen onbruikbaar, verrot, op het weiland.

  Soms is het leuker/beter/prettiger om iets weg te geven, dan het te verkopen.

  Als ik iets zou kunnen doen met mijn spaargeld, dan zou ik een stal bouwen van strobalen op mijn eigen grond. Bij ons in de omgeving staat zo’n hooiberg. Trui

  IIS [31] reageerde op deze reactie.
  Marion Bartels [51] reageerde op deze reactie.

 17. @Paul Martens [20]: Beste Paul, was het maar complotdenken. Ik hoorde van mijn huisarts, dat in de VS, in de staat Californië de politie agenten al met een chip in hun lichaam rondlopen. In Engeland zijn er al gevangenen die verplicht een chip krijgen.
  Verder wordt er onderzoek gedaan naar dementie in combinatie met een chip; het zou genezend werken. De start is gemaakt met het patienten dossier. Ik heb het Bezwaarformulier EPD keurig ingevuld en opgestuurd naar BSN. Trui

 18. @peter [28]: Als ik me er even mee mag bemoeien: wat versta je onder goudprijs? De prijs die je op de grafiekjes van de beurzen ziet (dus de beleggingswaarde)?

  Wat ik veel belangrijker vind, als we even het doemscenario volgen dat er straks geen dollar en euro meer zijn, is:
  Wat vinden jij en ik dan van die waarde van goud. Jij en je gezin hebben goud en honger, ik heb voedsel maar geen brandstof. Hoeveel goud is jouw een deel van mijn voedsel waard? Hoeveel goud wil ik van jou om later verder te ruilen voor mijn gewenste brandstof? Daar heb ik geen beurzen en beursgoeroe’s voor nodig.

  M.a.w.: die hele fictieve wereld over goudprijzen is toch eigenlijk niet interessant? Waarom praten over de waarde van goud binnen het systeem van fictieve girale overboekingen en fiatgeld?

  trui [35] reageerde op deze reactie.
  Oscar [36] reageerde op deze reactie.
  peter [38] reageerde op deze reactie.

 19. @Paul Martens [25]:

  Ik ontmoet veel mensen die zelfs niet eens hebben gehoord van complotdenken. Precies het volk dat zich makkelijk naar de slachtbank laat brengen, maar verder geen enkel verzet biedt.

Comments are closed.