Person_kroes_europese_comEn de Minister van Buitenlandse Zaken ook. En de vicevoorzitter van de EU-commissie ook. Dit wordt voorgesteld door Neelie Kroes en nog twee EU-vrouwelijke politica. Zie NRC-bericht hieronder. Binnen het ritselen om de mooie baantjes te verdelen, is dit een goede zet van Neelie om een kans voor zichzelf te creëren.

Dit is wel duidelijk discriminatie. Maar als het om jezelf gaat dan mag dat kennelijk.

Over de baan van voorzitter van de EU-commissie twijfelen we nog.
Immers de staatshoofden hebben die baan al toegezegd aan José Barroso. Die kunnen ze natuurlijk nog wel wegritselen en ook door een vrouw vervangen. En als dat lukt, dan zal het niet zo moeilijk zijn om nog meer commissiebaantjes aan vrouwen te geven.

 Maar Jan Peter dan? Die had toch ook een kans? Och, die zal het best zo draaien dat dat een overwinning voor hem zou zijn. In het Nederlandse kabinet zijn ze immers al lang aan het proberen om minimum quota vast te stellen voor vrouwelijke topfuncties. En als je de baan niet krijgt, is het zachter dat er een vrouw moest komen dan een Belg!

——————————————————-

ANP: gepubliceerd: 16 november 2009

Kroes: Vrouw moet EU-president worden

Londen, 16 nov. De eerste EU-president moet een vrouw worden evenals de eerste Hoge Vertegenwoordiger. Daarvoor pleiten drie van de machtigste EU-vrouwen, onder wie EU-commissaris voor Concurrentie Neelie Kroes, in de Britse krant Financial Times.

Volgens de vrouwen, naast Kroes ook de vicevoorzitter van de Europese Commissie, Margot Wallström, en Diana Wallis (vicevoorzitter van het Europees Parlement) is „de juiste man op de juiste plek vaak een vrouw”. Er zijn genoeg politiek actieve vrouwen die in aanmerking komen voor de topfuncties, aldus de drie. Ze hopen dat de EU nu daadwerkelijk de daad bij het woord voegt en vrouwen op topposities benoemt. Kroes pleitte al eerder voor vrouwen in politieke topfuncties.

De EU-leiders beslissen donderdag tijdens een speciale [ritsel] top in Brussel wie de twee topposities gaan bekleden. Al weken circuleren namen van mannen als premier Jan Peter Balkenende en de Luxemburger Jean-Claude Juncker. Ook de bijna 72-jarige voormalige Letse vrouwelijke premier Vaira Vike-Freiberga zou in beeld zijn voor een van de functies.

Over enkele weken treedt een nieuwe Europese Commissie aan, die waarschijnlijk uit nog minder vrouwen zal bestaan dan nu het geval is.

5 REACTIES

 1. Het is interessant te zien , hoe als uitwas van deze tijd men voor een functie geselecteerd wordt op grond van het feit dat men
  vrouw, zwarrt ,lesbisch, invalide , doof, blind of iets anders is, het liefst alles gecombineerd natuurlijk.
  Hugo van Reijen

 2. Europa is een oud wijf. Wat dat betreft zou een vrouw als president een hele symbolische betekenis hebben.

  Ik vraag me af of al die empancipatiemensen hun eigen seksistische denken inzien.

 3. Wat een ondankbaar nest. Ze heeft al een topbaan omwille van haar vrouw zijn, maar ze is inhalig en wil meer. Politica!

 4. Zij past precies in het rijtje van de illuminaten, dan kun je het wel vergeten! Soort zoekt soort is mij altijd verteld!

 5. Zal ik dan maar één maand lang president van de EU worden? Ik ben een vrouw, praktisch ingesteld.

  De weinige dingen, die ik zou doen is zonnepanelen of lichtpanelen in samenwerking met bijvoorbeeld ECT daadwerkelijk opzetten.

  Opossingen gebruiken! die de aardolie nu kunnen vervangen Ruilhandel accepteren (= geen BTW).

  Het leger combineren met de politie. Legale wapentransporten in Rotterdam, Schiphol en in l’Harve verbieden.

  En verder iedereen met rust laten. De ambtenaren naar huis sturen hoort daarbij.

  Vrijheid is voor mij zelf verantwoordelijkheid, dus met die instelling begint de grote opruiming.
  Trui

Comments are closed.