PRETTIGE dAG cartoonEr komen allerlei nare berichten op ons af. Het ene is nog niet weg en het andere komt al. Echt iets om je de zondag te laten verpesten. Om je zorgen te maken voor de toekomst van jezelf en je (klein)kinderen. Maar geef daar niet aan toe. Als je de berichten stuk voor stuk bekijkt, valt het nog wel mee. Elk op zich is niet zo erg. En bovendien begrijp je toch niet de volledige consequenties.

Vergeet al die ellende en begin opnieuw vanaf de basis. Of hoe de basis zou moeten zijn! Bvb zoals de missie van de Vrijspreker?
 
Zo lezen we steeds meer berichten dat de topman van onze grootste staatsbank, Gerrit Zalm toch niet de juiste man is. Hij heeft van bankieren te weinig verstand en is ook nog verantwoordelijk voor allerlei slechte dingen bij de faillietgegane DSB Bank.
Dat staat natuurlijk los van het feit dat hij geen bankier maar een politicus is. En daarom kon hij natuurlijk niet een aanbod van zijn collega-politicus, Wouter Bos, afslaan voor een baantje dat tonnen per jaar oplevert, en nog meer tonnen vertrekpremie garandeert.

 Nu komt daarbij dat Dubai failliet gaat, wat extra kosten voor de ABN en de Nederlandse belastingbetaler oplevert.

 Ondertussen wordt door “Brussel” (Neelie Kroes) het Nederlandse bankensysteem in mootjes gehakt. Zie daarvoor het lezenswaardige artikel in de NRC: “Brussel doet Europese banken in de uitverkoop”, waarin staat onder andere: ” Consultants van KPMG: Ingrepen Europese Commissie verzwakken de financiële sector”.

Die zeggen ook:’ De manier waarop eurocommissaris Kroes ingrijpt in de financiële sector verrast veel banken. „Ze wisten niet dat dit de sanctie zou zijn op het krijgen van staatssteun”, zeggen twee consultants van KPMG”. 

Uiteraard stom dat die banken niet wisten dat als ze door de politiek zogenaamd “gered” worden, dat ze dan volledig afhankelijk van die overheid zijn. 

Nu hebben onze politici vol trots geregeld dat Neelie weer voor 5 jaar door mag in de ondemocratische EU-dictatuurcommissie om onze internet en communicatie vrijheid verder te gaan beperken.

En dat terwijl ze tegelijk ervan overtuigd zijn dat  “Nederland” uit het geritsel maar tweede rangs prijzen heeft gesleept. België heeft er veel meer winst uitgehaald!

Van de NOS berichten van de laatste paar dagen wordt je ook niet erg optimistisch. We pikken er hier een paar deeltjes uit:

NOS 091127: ·De Nederlandse overheid loopt een risico van enkele honderden miljoenen euro’s door de financiële crisis in Dubai. De overheid heeft voor dat bedrag exportgaranties gegeven aan Nederlandse bedrijven. De Golfstaat heeft door de economische crisis betalingsproblemen.
 
Aedes, de koepelorganisatie van woningbouwcorporaties, wil dat de overheid maatregelen neemt om de crisis in de sector aan te pakken. “Als er niet wordt ingegrepen, stevent de sector af op een ramp”, zegt voorzitter Calon.

De lasten voor de corporaties moeten worden beperkt“, zegt Aedes. Ook moet de overheid stoppen met het nemen van allerlei fiscale maatregelen, zoals het laten betalen van btw over eigen grond.

Gisteren bleek uit NOS-onderzoek dat de corporaties tientallen miljoenen euro’s verlies hebben geleden en dat dit in 2010 alleen maar erger wordt. Calon wijt de problemen aan de economische crisis.
—————————–
NETWERK
De betalingsproblemen van het emiraat Dubai zorgen niet alleen voor de grootste verliezen aan de Europese beurzen in de afgelopen zeven maanden, maar kunnen de Nederlanders ook schade toebrengen. Nederlandse bedrijven hebben veel geld in Dubai geïnvesteerd. ING heeft miljoenen geleend aan het emiraat. De Nederlandse overheid staat voor enkele honderd miljoenen garant voor de export naar de stadstaat.
——————————–  
NOS:
ABN Amro, Fortis en de vakbonden zijn het eens geworden over een sociaal plan voor het personeel van de banken. De vakbonden en de banken hebben het principeakkoord gisteren ondertekend.

Door de voorgenomen fusie van ABN Amro en Fortis verliezen de komende 3 jaar zo’n 8000 mensen hun baan. In het plan staat dat er binnen de fusiebank een nieuwe functie voor hen wordt gezocht. Als dat niet lukt, wordt gezocht naar een werkplek buiten de bank en krijgen werknemers een ontslagvergoeding.

De bonden leggen het plan binnenkort voor aan hun leden. Als die instemmen, gaat het sociaal plan op 1 maart in

Daarna bereiken je berichten dat er door de Amerikaanse regering geknoeid zou zijn met hun voorraad goud. Het binnendeel van een groot aantal blokken goud (tonnen!) zou vervangen zijn door wolfraam. Kijk hier : http://www.financialsense.com/fsu/editorials/kirby/2009/1112.html       De consequenties zijn niet te overzien, maar we komen daar zeker op de Vrijspreker nog op terug.

En in die situatie zijn de Nederlandse overheid / politici met alle macht aan het werk om nog meer verplichtingen op de belastingbetaler en het bedrijfsleven te leggen door klimaatverplichtingen af te spreken in Kopenhagen.

Terwijl een ander deel van onze leiders bezig is met een (nu al) miljarden-kostend twijfelachtig project voor kilometerheffing.

En als klap op de vuurpijl hoor je dan ook nog dat de levensverwachting voor Nederlanders de ongeveer de slechtste van de hele wereld zijn.

NETWERK: v http://player.omroep.nl/?aflid=10339430   “Nederlanders worden minder oud dan de bevolking in veel andere landen in de hele wereld, en de levensverwachting van de Nederlanders stijgt bijzonder langzaam. Nederland haalt met een gemiddelde levensverwachting van 79 jaar slechts de dertigste plaats in de ‘wereldranglijst’. En per decennium komt er maar één jaar aan levensverwachting bij; in Japan zijn dat 2.5 jaar.

Dit blijkt uit een internationale vergelijking van levensverwachtingen van de Leyden Academy on Vitality and Aging. Binnen Europa worden de mensen ouder in onder andere Frankrijk, Zweden, Zwitserland, IJsland, Italië, Spanje, Noorwegen, Griekenland en Oostenrijk. Ook de meeste Europese ministaten zoals Monaco en San Marino doen het qua levensverwachting en qua stijging in levensverwachting beter dan Nederland.

We denken dat we de beste gezondheidszorg ter wereld hebben, maar de stagnerende levensverwachting van onze bevolking laat iets anders zien. Netwerk ging op zoek naar de oorzaak.

En al die dingen en omstandigheden hebben we te danken aan onze overheid die we de kans hebben laten nemen om ons te betuttelen.
Laten we trachten dat te begrijpen en uit te dragen. Pas als veel meer mensen dit begrijpen kunnen we los komen van deze collectivistische slavenmaatschappij.

Maar ja, toch maar een prettige zondag!

8 REACTIES

 1. Het zou alleen opgelost kunnen worden als de politiek zichzelf oplost.
  In principe dus dat een ambtenaar inziet dat hij nutteloos werk doet, en ontslag neemt.
  Nou, daar kun je dus erg lang op wachten.

  Er is een grote kans dat de kilometerheffing zichzelf niet eens terugverdient.
  Bouwkosten 4 miljard. Te verwachten zijn 10 miljard. Jaarlijkse kosten 1 miljard.
  Dit geld moet eerst van de te verwachten inkomsten af.
  Dus het kan NOOOIT goedkoper zijn dan nu.
  Het wordt net zo’n project als de Betuwelijn.
  Het moet er kost wat kost komen.

 2. ‘Vergeet al die ellende en begin opnieuw vanaf de basis.’
  Soms zou ik wel willen dat ik in deze tijd van het jaar een beer ben, die een winterslaap houdt.

  Vandaag geen competitie, want dat is volgens mij de basis van heel veel ellende. Het begint met jaloezie.

  Deze film zouden jullie moeten zien.

  The Gods Must Be Crazy Part

  De film begint als een documentaire, waarin op satirische wijze een beeld wordt geschetst van het jachtige westerse leven. Daarna zien we een vliegtuigje, waarvan de piloot een glazen Colaflesje uit het raam gooit. De bosjesmannen komen, na het vinden van het flesje voor het eerst met de buitenwereld in contact. Ze bedenken allerlei nuttige gebruikswijzen voor het flesje, maar na een tijdje ontstaan er spanningen: ze worden afgunstig en krijgen ruzie, iets dat ze eerder nooit meemaakten. Daarom gelooft Xixo dat het flesje een kwaadaardig ding is en besluit het weg te gooien aan het einde van de wereld.

  Hij gaat op reis en komt hier verschillende “goden” tegen en andere voor hem onverklaarbare zaken. De verschillende verhalen worden parallel verteld: het verhaal van Xixo op reis naar het einde van de wereld, een schooljuf die komt lesgeven in Botswana en wordt opgehaald door een ietwat wereldvreemde, stuntelige en verlegen onderzoeker met een halfdefecte auto en een oogje op de lerares. Tenslotte verschijnt een guerrillaorganisatie die een aanslag wil plegen op de president. Uiteindelijk komen alle verhaallijnen samen. Het is een film vol humor, met veel slapstick door middel van versnellingen.

  Ontvangen van “http://nl.wikipedia.org/wiki/The_Gods_Must_Be_Crazy”

 3. Nog een uitermate zorgwekkend bericht…

  De EU gaat de VS onbeperkt toegang geven tot alle bankgegevens buiten SWIFT om

  De ministers van justitie en interne zaken staan op het punt overeenkomst te bereiken omtrent een grootschalige gegevensuitwisselings programma met de VS. De overeenkomst zal enorme impact hebben op de privacy van de bankgegevens van Europese bedrijven en burgers.

  De deal betreft SWIFT, een instelling die banktransacties afhandelt voor duizenden banken, inclusief de meeste Europese banken. SWIFT is gebaseerd in België maar heeft ook een Amerikaanse tak. Onder het TFTP-programma heeft de overheid van de VS de Amerikaanse tak gedwongen toegang te verlenen tot alle gegegevens. De Amerikaanse SWIFT tak houdt een volledige live kopie bij van alle Europese gegevens waardoor ook Europese rekening- en transactiegegevens inzichtelijk zijn voor Amerikaanse overheidsinstanties. Dit alles onder het mom van terrorisme.

  SWIFT is zijn Belgische vestiging aan het verplaatsen naar een land buiten de EU (Zwitserland) waardoor Amerikaanse instanties toegang zouden kunnen verliezen tot deze gegevens. Om dit te voorkomen wordt nu onderhandelt tussen de EU en VS om deze toegang buiten SWIFT om te regelen. De EU zal hierin waarschijnlijk binnenkort, op 30 november, toestemmen. Natuurlijk zal deze ingrijpende maatregel ondemocratisch, zonder referendum, worden doorgevoerd. De reden dat de EU ministers deze deal zo snel willen sluiten op 30 november is namelijk dat de dag erna het verdrag van Lissabon in werking treedt en het EU parlement zich ermee zouden kunnen bemoeien en de deal zouden kunnen tegenhouden. De verhuizing van SWIFT is namelijk een grote kans om de Amerikaanse toegang tot de gegevens juist te stoppen.

  Door de deal net voor deze datum te sluiten kunnen slechts enkele ministers ondemocratisch beslissen over de privacy van bank-, transactie- en rekeninggegevens van honderden miljoenen Europeanen.

  http://brusselsblogger.blogactiv.eu/2009/11/26/swift-eu-to-grant-usa-nearly-unlimited-access-to-all-eu-banking-data/#

 4. Ik ben vandaag zo stout, dat St. Nicolaas mij meeneemt naar Spanje. Met de stoomboot. Ik kan mij er nu al op verheugen. Mijn echtgenoot is nog stouter dan ik, dus die gaat ook mee. Trui

 5. KPMG heeft ook boter op het hoofd (eufemistisch gezegd).
  Zo viel onlangs nog in Computable te lezen dat de malaise in de ICT markt een uitgelezen kans voor de staat bood om ontslagen ITers uit de private markt in dienst te nemen.

  Gelukkig blijken die ITers intelligenter te zijn dan de KPMGers, want recent bleek dat de staat ondanks die malaise toch nauwelijks de vacatures kan vervullen.

  Een club als KPMG zou beter moeten weten: een ITer in private dienst produceert en schept welvaart; een ITer in staatsdienst consumeert en confisqueert welvaart. Daarbij wordt hij ook nog eens misbruikt om geautomatiseerd allerlei vrijheidsbeperkende maatregelen te controleren, ook die waarvan hij zelf de wrange vruchten mag plukken. Dat is op zich wel weer terecht, dat dan weer wel. Maar ook KPMG heeft geen moraal en voldoet slechts blind aan de wensen van de klant, moreel of immoreel.

  Ik denk dat de gemiddelde prostituee de wensen van haar klanten nog beter overdenkt dan dit soort ‘bedrijven’.

 6. ‘Vergeet al die ellende en begin opnieuw vanaf de basis. Of hoe de basis zou moeten zijn! Bvb zoals de missie van de Vrijspreker?’ Hub

  voor mij betekent dat om zo min mogelijk mee te doen aan COMPETITIE.

  Trui

 7. Laat de overheid de schulden maar betalen met de pensioen gelden.

  Geen land in Europa heeft zoveel pensioen geld.

  Dat is over een paar jaar met hyperinflatie door de hyperschulden in Europa en onder aanvoering van Amerika toch geen ruk meer waard.

  Opmaken wat er is, en tegen de tijd van uitbetaling uit omslag stelsel betalen.
  Geld word de komende 100 jaar toch bijgedrukt als oude kranten.

  Vorig jaar zei de financiële minister van Zimbabwe het al als grap.
  De wereld neemt het goede voorbeeld van Zimbabwe over

Comments are closed.