Witwasofficier__scha_68298bIn navolging van het artikel dat Anarchiel plaatste over de criminele km-heffing, het antwoord van de provincies op dit plannetje. Onderstaande citaat komt van www.inoverheid.nl en… afijn leest u het zelf maar. Mij schieten woorden te kort…

(Begin citaat) De provincies willen een nieuwe inwonersbelasting invoeren. Dat meldt het Financiele Dagblad op basis van bronnen in het overleg tussen Rijk en provincies.

De provincies lopen inkomsten via de Motorrijtuigenbelasting mis als de kilometerheffing wordt ingevoerd. Dat willen zij nu compenseren met een belasting per inwoner.

Eind mei werd in het overleg tussen Rijk en provincies definitief bezegeld dat de provincies bij het verdwijnen van de Motorrijtuigenbelasting een eigen belasting mogen invoeren.

Met de nieuwe belasting zou een bedrag van 1,4 miljard gemoeid zijn. ‘We moeten iets vinden dat nominaal dezelfde opbrengst heeft,’ zegt een woordvoerder van de Provincie Noord-Brabant tegen het FD.

Huishoudens die de nieuwe belasting niet kunnen betalen, worden mogelijk vrijgesteld van de koppentaks. (Einde citaat)

38 REACTIES

 1. Dat is een logische reactie van de lagere overheden.
  Ik zou teleurgesteld in ze zijn als ze geen compensatie zouden invoeren voor “inkomstenderving”. De belastingbetaler heet niet voor niets “betaler”. Links of rechtsom het is altijd meer en nooit minder belastingdruk.

 2. waar gaat het nog over, zo worden we weer dubbel genaaid….nog meer belasting betalen, wie kan dit straks nog volhouden, zorgpremies weer omhoog, wat volgt….tijd om in actie te komen!!!!!

 3. Ik vraag me af hoelang het duurt voor dat we allemaal alleen maar zakgeld krijgen?
  Dat zal natuurlijk in de vorm van een plastic kaartje krijgen.
  Hebben ze me toch nog te pakken want betaal alleen met contant.
  VERDORIE!

 4. Nu gaan we ineens heel anders kijken naar wilders uitspraak, over “”kopvoddentax”.
  Wist hij al iets meer dan wij, over deze “koppentaks”.
  Of heeft hij daarmee voor de provincies een prima idee gelanceerd.

  Ik weet nu! wat ik vroeger had moeten leren, het belasting stelsel.

  Paul Martens [10] reageerde op deze reactie.

 5. @LvM [2]: Inderdaad LvM, alleen maar groeien. Ondanks alle beloften van de laatste 5 kabinetten is inmiddels al bekend dat we in NL vanaf nu tot 2015 elk jaar 4000 rijksambtenaren erbij krijgen. ERBIJ !!! Dat zijn er weer 20.000 als we 2015 niet eens meerekenen.

  Dit land is gewoon naar de kloten. Volgens mij niet eens meer te redden. Zelfs de Telegraaflezer (waarschijnlijk niet de intelligenste lezers, maar voor een deel toch rebels) vindt in een poll met ruim 35% dat de km-heffing een prima idee is.

  Ik zou zeggen: massaal stoppen met inkomstenbelasting betalen en zoveel mogelijk zwart werken en zwart inkopen.

  Tetris [11] reageerde op deze reactie.
  HJ [33] reageerde op deze reactie.

 6. Dit had je kunnen zien aankomen. Het is nog niet de strot van Bos uit of de provincies hebben het al bedacht hoe ze weer de mensen financieel een kopje kleiner kunnen maken. En reken maar dat dit meer wordt dan wat ze anders aan opgeld niet zouden krijgen. Ik vraag me echt af hier in Nederland of al die overheden wel eens beseffen dat ze er zijn voor ons en niet andersom. Ga zo door, ga vooral zo door. Bezuinigen? Iedereen behalve al die inefficiënte overheden. Die zitten op hun pluche en vinden het prachtig om het gepeupel met 1000 en meer regeltjes in de tang te houden. Ik kots van dit land en ik kots op al die volks”vertegenwoordigers”. Ik zou me onderhand schamen om me zo te noemen als ik hun was. I ‘m very pissed. Maar ik houd hoop dat de toekomstige verkiezingen andere uitslagen laten zien.

 7. @Helder [6]: Ja ja, dat was al bekend. Zoals je in het artikeltje kunt lezen was die vervangende provinciebelasting afgelopen mei al bezegeld.

 8. @Tetris [11]:

  Dit is een site om van gedachten te wisselen, niet om elkaar uit te schelden.
  Laten we het gewoon gezellig houden.

  Dank u.

 9. @Tetris [11]:

  Je blijkt veel te weten van Paul Martens.
  Wat doe jij zelf?

  Ik was laatst, 5 weken terug, op een demonstratie met een beroerde opkomst. Het stikt blijkbaar van de blaters.

  Ik weet weinig van demonstraties organiseren. Maar valt er niet iets te regelen via de community van vrijspreker? Een demonstratie tegen de belastigen en socialisering. Nu geen vreugdedans maar gewoon recht voor z’n raap.
  Kan er geen topic gestart worden waarin mensen kunnen aangeven mee te willen doen/organiseren?

  Ik ben serieus gaan nadenken over emigratie. Het is misschien weglopen, maar ik geloof niet meer in het moraal van de nederlander. Dit wordt me elke discussie weer duidelijk.

  John [17] reageerde op deze reactie.
  IIS [18] reageerde op deze reactie.
  paashaas [37] reageerde op deze reactie.

 10. Ik woon in de provincie. IJsseldelta ook een leuke vondst, maar dat is een ander verhaal. Wat schetste onze verbazing, dat als men eigenaar van een huis is en er zelf met echtgenote woont dan betaalt men voor vier personen belasting (waterschap). De eigenaar verhuurt het huis aan zichzelf, omdat hij in zijn huis woont. Ik vind het moeilijk om uit te leggen, dat kan ik eigenlijk niet, want het is te gek voor woorden, maar ik wel dat mijn echtgenoot en ik voor vier personen tellen in de provincie Gelderland.

  Het zou mij niets verbazen dat men in opdracht van de gemeente huizen weer taxeren. Hoe hoger de waarde, hoe meer belasting wij moeten betalen. Dat is op zich wel begrijpelijk, maar de taxatie zou wel reeel moeten zijn. Zeker als men zegt dat de huizen prijzen dalen. Trui

 11. Ja, ja budgetneutraal. Maar wel een nieuwe provincietaks. En dan komt er ook nog een Europa ‘groen’taks aan. En die nieuwe wereldregering. Die doet het ook vast niet gratis.

  Gelukkig zorgt het wel voor extra ontzag voor die instellingen.
  Dit in analogie met onze minister Guusje ter horst. Zij stelt: “Hoe meer bonnen er worden geschreven, hoe hoger het gezag van de burger voor de politie”.

  Want laten we wel zijn, wie heeft er van jullie ooit iets gemerkt van al dat zinvolle werk, wat er door al die provincieambtenaren met bloed, zweet en tranen bij elkaar wordt gewerkt? Blijkbaar moesten ze in het verleden elk kwartaal mijn automatische overschrijving voor de Motorrijtuigenbelasting minitieus nakijken en controleren. En dat voor al die miljoenen Nederlanders. Wat een karwei! En vergaderen natuurlijk. Daar moeten we ook echt niet te makkelijk over denken. Al die kopjes koffie en die gebakjes, dat gaat je ook niet in de koude kleren zitten. Mede door hen hebben we nu van die prachtige overvolle steden en van die fantastische wegen. Die zijn zo populair, dat er geen doorkomen aan is! En wie moet er anders over vergaderen, als Nederland weer eens onder water is gelopen? Nee, laten we vooral stellen dat de provincie de laatste is, om in deze tijd van crisis in te leveren. Het instituut is immers de kurk, waarop onze natie drijft! Weet je wat? Ik zoek het eens op:

 12. @Jerom [13]:

  Demonstraties en protesten zijn zinloos.
  Ze laten hen wel zien hoeveel mensen er ontevreden zijn, maar dat interesseert hen niks.
  We zijn niets meer dan vee.
  Ik zou wel een oplossing weten, maardat soort dingen mag ik hier niet denken, laat staan als een oplossing voordragen.
  Maar ik denk dat sommigen wel weten hoe en wat.
  We moeten meer geld voor de groei van de economie uitgeven, én meer belasting betalen…
  Maar er is steeds minder werk.
  Maar de belastingverhoging zal er evengoed komen.

 13. @Jerom [13]:

  Zolang de neuzen niet dezelfde kant op wijzen is protest zinloos. Vraag eens je omgeving hoe deze denkt over de meest eenvoudige zaken, neem 10 mensen en je krijgt tien meningen en wedden dat ze protesteren of boycotten niet als oplossing zien.
  Ik persoonlijk zie bepaalde zaken boycotten wel zitten.

  Emigratie zie ik niet als weglopen, maar als kiezen voor jezelf en je toekomst. Naar welk land zou je willen emigreren?

  Vergeet niet dat andere landen, ook die buiten de EU of Amerika ook nadelig kunnen veranderen.
  trui [21] reageerde op deze reactie.

 14. wat hebben we aan nog meer idioten, die er slechts op uit zijn om het eigen volk te laten steriliseren?? ja, daarom, is er geen economische groei, en aan hulp van idioten uit andere landen heb je ook niet veel. Ze hadden ook kunnen ijveren voor de groei en de contiuiteit van het eigen volk, daar werden ze voor betaald, maar ze zochten slechts nieuwe bewoners van het land in buitenlandse vluchtelingenkampen, ze dachten dat het waardevolle mensen waren. ja dat komt er nou van als je teveel mensen van het eigen volk laat steriliseren,dan blijven er niet genoegt over en dan kan je minder groeien. de enige die groeit is de overheid en die heeft niets meer te zeggen want het eigen volk sterft uit

 15. Overheid.nl, Wat is de provincie

  Nederland is ingedeeld in twaalf provincies. De provincies vormen de bestuurslaag tussen het rijk en de gemeenten. Ze doen het werk waarvoor het rijk ’te groot’ en de gemeente ’te klein’ is. Of in een bepaalde regio een ziekenhuis kan worden gehandhaafd of met andere zorginstellingen moet fuseren, of er alternatieve vormen van openbaar vervoer moeten worden ontwikkeld, maatregelen op het gebied van de jeugdhulpverlening, de aanleg van fietspaden en tal van andere activiteiten van de provincie zijn direct of indirect van invloed op het dagelijks leven. Maar slechts zelden is de provincie de enige instantie die zich met deze zaken bemoeit. De provincie is vaak een ‘gebiedsgerichte regisseur’ en werkt nauw samen met andere overheden (rijk, gemeenten, waterschappen), het bedrijfsleven, organisaties en instellingen. Het provinciaal bestuur is actief op een breed terrein: ruimtelijke ordening, verkeer en vervoer, economie, agrarische zaken, milieu, recreatie, natuur en landschap, welzijn, cultuur, bestuurlijke organisatie, toezicht op de waterschappen en op de financiën van de gemeenten.

  Nou, op al die beleidsterreinen gaat het toch gewoonweg fantastisch? Over gelazer bij zorginstellingen hoor je toch zelden? Ja, je verdient er geen knoop. Maar billenwassen kan toch iedereen? Alleen voor de directeur wordt er altijd heel goed gezorgd. Laatst mocht er een meer dan een half miloen lenen voor een huis. Maar wat koop je daar nu nog voor, tegenwoordig? Jeugdhulp. Nog zo’n parel van de Nedelandse verzorgingsstaat. Die stoppen kinderen als er geen plek is in de gevangenis. Maar daar zit vast een gedachte achter. Kunnen ze alvast wennen voor later!

  Dus wat mij betreft, niets dan lof over deze onmisbare instelling. Gelukkig wordt mij ook niet de keuze gesteld of ik hier wel voor wil betalen. Dan moet ik weer nadenken en dat nadenken, daar betaal ik die lui nu juist voor. En datzelfde geldt voor Europa. Een zege, van heb ik jou daar. Dat ik altijd maar het idee heb, dat het ons met de gulden beter verging, is een illusie zeggen ze, en zij kunnen het weten. Die vergaderen daarover, toch? En ik mag toch stemmen. Leuk! Net idols, maar dan zonder idols. Anders wordt dat ook weer zo gecompliceerd.

  En die wereldregering? Ik begrijp niet, hoe we het al die eeuwen zonder hebben kunnen stellen. Want dat de wereld geregeerd wordt door een handjevol mensen via een stel vage clubjes, dat weet ieder geinformeerd persoon. Maar ik heb het over de poppekast eromheen. Je moet toch een goed doorgeefluik hebben voor je propaganda. En dat gaan de mensen echt wel weer betalen. Wat kunnen ze anders…..

 16. Waar laten ze al dat provinciegeld eigenlijk……….

  N-Holland stopt met bankieren
  HAARLEM – De provincie Noord-Holland gaat niet meer zelf overtollig geld uitzetten bij binnen- of buitenlandse banken. Dat maakte de provincie maandagmiddag bekend. Aanleiding is een advies uit het rapport van een onderzoekscommissie over het uitzetten van geld. Dat rapport kwam er naar aanleiding van het verlies van 78 miljoen euro aan provinciaal geld bij Landsbanki in IJsland.

  Geld dat de provincie tijdelijk niet nodig heeft, wordt voortaan bewaard bij het ministerie van Financiën. De provincie wil geen risico meer lopen en het geld op die manier veilig wegzetten.
  Volgens gedeputeerde Elisabeth Post van financiën verwacht de burger dat de provincie goed op het geld past. „Juist in de huidige onzekere economische tijden ligt deze keuze voor de hand. We zetten hiermee een stap verder op de goede weg.

 17. Dit was al 10 jaar geleden bekend, maar voorstanders ontkenden het, bureaucraten zeiden dat het nog niet besloten was en de ANWB etc slikten het voor zoete koek.

  Maar het was evident vanuit de uitgangspunten:

  1) alle autobelastingen zouden vervangen worden, dus ook de provincien
  2) de km-heffing mag alleen ten goede komen aan vervoer via een rijksfonds.

  Nu werd 2 later al aangepast, maar kern bleek dat provincien niet gecompenseerd zouden worden voor hun deel van de MRB. Dit terwijl zij dit gebruikten voor algemene middelen.

  Meteen stelden zij voor een nieuwe inwonertaks te heffen. Er werden sussende woorden gesproken vanuit Den Haag, er kwam overleg met de provincie waardoor die ophielden met sputteren zodat het uit de mediaaandacht ging. Maar het probleem was niet weg.

  Dus als alle huidige autoheffingen in de km-tarieven gaan, en de provincien krijgen geen kopensatie gaan ze een nieuwe heffinh introduceren en gaan we in ieder geval – waarschijnlijk veel meer – extra betalen.

  Overigens, is deze belasting wel beter dan de autobelasting. Immers, waarom zouden fietsers niet moeten betalen voor de uitgaven van de provincien? En waarom iemand met 3 auto’s 3 keer zoveel?

  Het is alleen dus weer een en-en belasting …

  Ook de 5% extra vanwege deinvoering van de kastjes is een en-en deel.

  Plus dat vorotaan ELK JAAR de tarieven aan de inflatie aangepast worden. Dus niet de brandstof en MRB, maar het hele tarief. De jaarlijkse totale autokosten stijgen dus nu meer mee met de inflatie dan vroeger.

  Al met al wordt het dus en duruder en meer privavcy gevoelig.

  Plus dat het een kwestie van enkeel jaren is alvorens de km-gegevens van individuele burgers gebruikt worden voor nieuwe heffingen.

  Sigmund [25] reageerde op deze reactie.

 18. @Sigmund [25]: Sterker nog, zoals het er nu uitzoet wordt rijden met 3 auto’s niet goedkoper. Tenzij je 3 kleine koopt en in totaal (!) weinig km rijdt, maar dat doen de meesten niet …

  De ‘milieu’ heffing zoals in het conceptwetsvorostel staat is verder een hefing op basis van brandstofsoort en gewicht. Niets milieu dus, maar zoals nu de wegenbelastingtabellen zijn.

  Moraal is dus dat iemand die nu veel betaald omdat die een ‘zware’ auto heeft, dan dus veel betaald omdat die een hogeer tarief heeft.

  Uiteindelijk zijn we allemaal duurder uit, tenzij je in een uiterste groep valt. Namelijk weinig km’s maakt ine en zeer dure (BPM) auto. Dus verzamelaars van Ferrari’s etc zullen goedkoper uit zijn, maar daar blijkft het bij.

  Zij die modaal rijden zijn bij ongwijzigd gedrag duurder uit omdat:

  1) ze nu provinciebelasting betalen
  2) ze de 5% extra kosten voor de kastjes etc betalen
  3) de overheid in haar budgetneutraliteit al incalculeert dat we minder gaan rijden
  4) de inkomsten die de staat misloopt aan hen die nu BPM korting krijgen, gecompenseert worden door de rijdenden mensen.

  Enkel dure voertuigen die relatief weinig rijden gaan erop vooruit.

  Tweedehands rijders het meeste er op achteruit, want zij betalen mede de BPM, roettaks, energielabeltaks en slurptaks die afgeschaft wordt.

  Uiteraard worden nieuwe auto’s goedkoper, maar de eigenaar van een perfect werkende 2e hands heeft daar weinig an, want moet toch extra betalen indien die dat gaat rijden. Enkel minder extra, omdat de taks wegvalt.

 19. @LvM [2]:
  Rupsje-nooit-genoeg moet in hoog tempo zichzelf volvreten tot het ontploft. Liever snel dan langzaam dus.
  Daarom niet balen van deze zoveelste belasting, maar juichen.

 20. En zo gaat het rijksoverheid met de eer strijken, minder belasting betalen aan de rijksoverheid.
  Vervolgens wordt je door de lagere overheden dubbel teruggepakt maar dat raakt niet alle Nederlanders en komt dus ook niet ruim in het nieuws…

  Slim toch?

 21. Ik lees de diverse reacties op de site von der Telegraf en men kan daaruit opmaken dat het hééééél goed gaat met NL…

  GEEN spionagekastje in mijn auto. Dan maar de cel in. Het leven met deze overheid is niet meer te betalen. Zucht lig nu al wakker van de verhoogde zorgverzekering. Weet het echt niet meer. Straks weer een provinciale belasting erbij. Heb nog nooit een dag mijn hand opgehouden. Geef het op, geef mij maar een uitkering of het gevang in want dat geterroriseer van de overheid heeft me moedeloos gemaakt. Zie het echt niet meer zitten.

  Dik 1600 reacties… http://www.telegraaf.nl/binnenland/5341563/___Cel_in_bij_kapot_km-kastje___.html?p=21,1

  Armin [31] reageerde op deze reactie.

 22. En nu zou het koningshuis of vorstin…(waar is Pieter als je hem nodig bent?) zich een keer voor haar burgers kunnen inzetten en met de vuist op tafel moeten slaan en zeggen dat het genoeg is!…Of komt dit project juist uit de koker van de Bilderbergers? Waarom hoort men haar niet, of haar geweldige zoon die alleen maar wakker ligt van zijn Afrikaanse hut? Trouwens, de zorgen die onze prins heeft wil ik zo van hem overnemen, met alle erop en eraan.

  Wat deed onze vorstin eigenlijk in Mexico? Daar ligt iedereen toch dood te gaan van de griep. Maxima en Alex waren niet ingeënt, maar gingen naar HET land waar de griep voor het eerst uitbrak.

  Toe vorstin en sla met de vuist op tafel en kom op voor je volk! Ik weet protocol en niet mogen inmengen in politiek..blablababal…Maar sluiten ze haar op als ze laat zien dat ze opkomt voor haar volk? Ze kan nu het bewijs leveren dat Bilderberg een onschuldig clubje is.
  Mocht rekeningrijden een feit worden dan zegt dat al genoeg, tenminste zegt het mij genoeg.

Comments are closed.