Witwasofficier__scha_68298bIn navolging van het artikel dat Anarchiel plaatste over de criminele km-heffing, het antwoord van de provincies op dit plannetje. Onderstaande citaat komt van www.inoverheid.nl en… afijn leest u het zelf maar. Mij schieten woorden te kort…

(Begin citaat) De provincies willen een nieuwe inwonersbelasting invoeren. Dat meldt het Financiele Dagblad op basis van bronnen in het overleg tussen Rijk en provincies.

De provincies lopen inkomsten via de Motorrijtuigenbelasting mis als de kilometerheffing wordt ingevoerd. Dat willen zij nu compenseren met een belasting per inwoner.

Eind mei werd in het overleg tussen Rijk en provincies definitief bezegeld dat de provincies bij het verdwijnen van de Motorrijtuigenbelasting een eigen belasting mogen invoeren.

Met de nieuwe belasting zou een bedrag van 1,4 miljard gemoeid zijn. ‘We moeten iets vinden dat nominaal dezelfde opbrengst heeft,’ zegt een woordvoerder van de Provincie Noord-Brabant tegen het FD.

Huishoudens die de nieuwe belasting niet kunnen betalen, worden mogelijk vrijgesteld van de koppentaks. (Einde citaat)

38 REACTIES

 1. @Armin [31]:

  Het zou best kunnen, NL’ers zijn nogal merkentrouw.

  Maar, als ze flink het vuur aan de schenen krijgen gelegd en de bodem van de portemonnee in zicht is, misschien dan? En ik lees in de reacties geen hosanna, maar een mens is en blijft een raar ding, de politici hoeven maar een paar keer iets ‘leuks’ te doen voor het volk en prompt zijn ze alles al weer vergeten.

  Armin [38] reageerde op deze reactie.

 2. @Paul Martens [7]:
  Ik zou zeggen: massaal stoppen met inkomstenbelasting betalen en zoveel mogelijk zwart werken en zwart inkopen.

  Dus je leverancier de vrijheid gunnen!

  Dat is een mogelijkheid die iedere vrijspreker heeft.

  Indien mogelijk betaal ik altijd cash. Zeker in de slijterij en bij de sigarenboer. Ik gebruik nooit klantenkaarten. Dat zijn zaken van gelegitimeerd eigenbelang vanwege de toekomstige bestandsvergelijkingen. Verder vraag ik bijna nooit om bonnetjes. Alleen als het nodig is voor garantie. En zelfs dan is het meestal een kwestie van vertrouwen en mogen ze vaak het bonnetje houden. Bij auto onderhoud moet je een eerlijke beunhaas zoeken, voor het schilderen Polen of postbodes inhuren of een schilder die grijs werkt. In sommige situaties vooraf kenbaar maken dat je geen bonnetje wenst. Zo moeilijk is het niet. Ik geef mensen meestal vertrouwen en de kans onder belastingen uit te komen. Het is hun keuze, ik wil ze vrijlaten. Door om bonnetjes te vragen, of rekeningen, en giraal te betalen speel je het spelletje mee en maak je de terreur van de overheid mogelijk. En ben je ook medeschuldig! Net als alle domme Hollanders die bukken! Het is de zaak gewoon steeds voldoende cash bij je te hebben en altijd cash betalen. Geen bonnetjes, geen giro, gewoon cash, zo moeilijk is het niet. Kan iedere vrijspreker gemakkelijk in praktijk brengen.

  Paul Martens [34] reageerde op deze reactie.

 3. @HJ [33]: Helemaal correct en gemakkelijk toepasbaar. En wat dacht je van dienst – wederdienst?

  Als voorbeeld: mijn buurman is ZZP’er, net als ik. Hij heeft een timmerbedrijfje, ik doe wat in de industrie met getalletjes. Buurman had enkele avonden hulp nodig met de computer en wat excelbestanden. Daar moest ik gewoon een factuurtje voor schrijven, vond hij (ze wonen nog niet zo lang naast ons, dus er is nog geen innig vriendencontact).
  Maar volgend jaar gaan we in de achtertuin nieuwe afscheidingen plaatsen. Dan heb ik zijn hulp en eventuele kortingen op materialen weer hard nodig. Dus ik heb geen factuurtje gemaakt, we ruilen gewoon diensten aan elkaar uit, zonder geld.

  Ook dat kan iedereen relatief gemakkelijk toepassen op allerlei situaties. Ik heb dit de laatste jaren al tientallen keren gedaan en dat werkt ook prima. je bepaalt samen hoeveel wederdienst de ene dienst “waard” is, zonder onderhandeling. Komt toch allemaal niet op een uurtje tijd of uitlenen van een stukje gereedschap?

  En wat is er mis om iets voor iemand te doen voor niets anders dan een simpel “dankjewel”? Dat kun je later ook altijd weer terug geven.

 4. provinciale opcenten rijtuigenbelasting (anno 1890 ofzo) word vervangen door een belasting voor iedereen in de provincie.

  Jij hebt natuurlijk alleen maar een fiets en een OV abonnement. ja hoor.

  slaap lekker.

 5. Ik wacht gewoon tot de zwarte pest komt en de hele regering met de ambtenaren zijn gestorven, kunnen we gewoon opnieuw beginnen en dan met enkele ambtenaren die ten dienste van de mensen staan en niet van de illuminaten.

 6. @Jerom [13]:Voor iedereen die aan een staking denkt heb ik nog een suggestie nl. een ‘februarie’ staking, dat is al weer een tijd geleden en u heeft nog wat voorbereidindstijd.

  ‘Of zullen we vragen of de Duitsers weer terug willen komen’

 7. @IIS [32]: Maar, als ze flink het vuur aan de schenen krijgen gelegd en de bodem van de portemonnee in zicht is, misschien dan?

  Dan stemt men nog nmeer PvDA omdat de buurman dan maar meer moet betalen. En anders desnoods maar SP …

  E als puntje bij paaltje komt, zijn die ook voor km-heffing. Enkel anders vrees ik.

Comments are closed.