kmheffingEn daar heb ik meteen maar even gebruik van gemaakt…

De kilometerheffing is een gedrocht waar lieden als Mao, Lenin en Stalin allen maar van konden dromen, als hun ‘visie’ zover gereikt had.

Ten eerste
Het spionagekastje legt van elke reiziger precies vast wanneer hij waar geweest is, hoe lang, en met welke snelheid en langs welke weg deze zich verplaatst heeft. Dit geeft de staat een ongekende macht, en maakt van Nederland een politiestaat die in de geschiedenis haar weerga niet kent. Temeer daar middels de OV-chipkaart exact hetzelfde gebeurt. In combinatie met de centraal opgeslagen vingerafdrukken is het voor de staat kinderspel om lastige elementen te bestrijden door valse bewijzen te bouwen door bv. vingerafdrukken te ‘ ontdekken’  op een plaats delict waarvan men weet dat het doelwit daar in de buurt geweest is. Ik noem maar iets. Ver gezocht? Er zijn voldoende zaken waarvan inmiddels bekend is dat het OM aantoonbaar alles in het werk heeft gesteld een onschuldige achter de tralies te krijgen door een casus te fabriceren.

Ten tweede
Mobiliteit wordt veel en veel duurder; dit is naast een controlemaatregel een ordinaire graaimaatregel. De genoemde bedragen zijn verre van budgetneutraal, zoals een middelbare scholier simpel kan uitrekenen, en op zeer gekunstelde wijze becijferd. Men gaat uit van het wegvallen van de opcenten (een leugen), van buitenlandse kilometers, en nog zo wat fantasievolle aannames. Daarbij gaat men er volledig aan voorbij dat iedereen die nu al een auto heeft de BPM al eens betaald heeft, en die straks dus nog een keer mag betalen. Hooguit wie een nieuwe auto koopt ná invoering betaalt de uitgespaarde BPM via de heffing, ware het niet dat de BPM gewoon vervangen wordt door een milieuheffing van gelijke grootte, zoals ook de ecotax op bv. stroom laat zien.

Ten derde
De autobranche zal geheel instorten. Iedereen die overweegt nu een nieuwe auto te kopen zal zich nog wel eens achter de oren krabben en wachten met die aanschaf totdat de BPM eraf is. Anders betaalt men dubbel, zoals hierboven aangegeven. Als bedrijven hun lease-beleid hierop aanpassen zal ook de lease-branche klappen krijgen. Prachtig natuurlijk, voor de autohaters in Den Haag.

Ten vierde
De straffen die voor niet-werken van het kastje, al dan niet door knoeien, in het vooruitzicht worden gesteld zijn buitenproportioneel. Let wel; we hebben het hier over slachtofferloze ‘misdrijven’ die zwaarder bestraft gaan worden dan meervoudige moord of verkrachting. Dat kan slechts betekenen dat het controle- en het financiële aspect zwaarder weegt voor de graaiers dan welke andere overweging dan ook. Een bovengemiddeld verdienende Nederlander komt door een dergelijke straf aan de bedelstaf; het laat zich raden wat de effecten op een modaal of onder modaal verdienende Nederlander zijn. Totale vernietiging van de welvaart is kennelijk het doel, zoals gepredikt door de Frankfurter Schule.

Ten vijfde
Politici en leden van de grootste uitkeringstrekkersfamilie van Nederland, de Amsbergjes, krijgen de mogelijkheid het kastje uit te schakelen. Goh. Waarom zou dat zijn? Zou het ooit ingeschakeld worden? Het lijkt het N1H1 griepvaccin wel, dat voor gewone burgers (in Duitsland) ook een andere variant is dan voor de ‘elite’. Zodra politici zaken gaan verzinnen die voor iedereen behalve henzelf gelden stinkt er iets; het wordt tijd dat die beerput open gaat.

Ik kan nog even doorgaan, maar het zal u duidelijk zijn dat ik tegen ben, en waarom.

Stop deze onzalige plannen, en neem de OV chipkaart meteen mee (zie ook de plannen van NS om ‘inchecken’ voor niet-chipkaart reizigers te gaan verplichten).

Libertarische groet,
R. Hartman

Meldpunt: geenkilometerheffing@pvv.nl

50 REACTIES

 1. Iets opbouwen, je gedegen inzetten voor je toekomst, sparen, respect tonen voor je medemens, studies afmaken om misschien ooit dienstbaar kunnen zijn voor de maatschappij, je met volle overgave storten in de wereld van morgen enz.enz. waren gedachten uit het verleden waarin we bezig waren met werken aan de toekomst, bezig waren met een gedegen toekomst op te bouwen en vooral hoe we deze voor ieder individu en vooral voor onszelf prettig en solide konden opbouwen. Maar het verleden en zijn gedachten over de toekomst zijn voorbij, het bleek een illusie, een leugen, we zijn ingehaald door de judassen, we zijn verneukt en bedrogen door een leugenachtig stel ordinaire landverraders en hooghartige konkelaars die alleen praten achter gesloten deuren.

  Ik heb geen criminele inslag, maar indien de vaste bodem, door toedoen van de overheid, onder mijn voeten zou worden weggeslagen en mij een normaal leven niet meer is gegund, dan zal ik mij er niet voor schamen om het criminele pad op te zoeken. Waarom niet de heren volgen, en liegen en bedriegen en beter worden over de rug van een ander, precies zoals onze misselijkmakende regering? Als men niet een gezond en evenwichtig leven mag hebben, waarom dan nog krampachtig vasthouden aan het idee dat zoiets moet of beter is?
  Als de parasieten en landverraders alleen maar bezig is de burger uit te zuigen, waarom zou de burger zich dan nog netjes moeten gedragen? Omdat ze anders opgesloten worden of straf krijgen? Het zal onder toekomstige omstandigheden denk ik niet erg zijn dat men wordt opgesloten of zogenaamd straf krijgt, ik denk dat de bak in de toekomst meer heeft te bieden dan een leven daarbuiten.
  RENE BRONE [41] reageerde op deze reactie.

 2. Ik sluit me hier voor 100 % bij aan………deze conclusie had ik trouwens jaren geleden al getrokken.
  Maak het mij vooral lekker onmogelijk om normaal te leven en ik zorg er zelf wel voor, smerig `sociaal` tuig !
  Ik ben zooooo klaar met jullie.

  IIS [5] reageerde op deze reactie.

 3. Waar ik helemaal niks over hoor is wat de plannen zijn als het geweldige systeem geheel of gedeeltelijk uitvalt….. wat dan? Iedereen een rijverbod? Wordt het kastje verbonden met ’t contactslot zodat we met een simpel signaaltje stilgezet kunnen worden?

 4. @Tony [2]:

  …De onvrede onder de bevolking is groeiende, dat voorspelt niet veel goeds.
  Maar wel vreemd dat niet steeds meer mensen dat zo voelen en toch iedere keer weer braaf op de landverraders stemmen.
  Natuurlijk wel verklaarbaar als je ziet wie van wie afhankelijk is. Een ambtenaar zal uit lijfsbehoud altijd op de partij stemmen die hem van werk zal blijven voorzien. Werkvoorziening die alleen in stand kan worden gehouden door de burger uit te knijpen en ten koste van de vrije economie.
  IIS [7] reageerde op deze reactie.

 5. Geachte Overheid,

  Ik wil graag iets aan Uwe Alwetendheid kwijt:
  Ik voel mij sinds geruime tijd als burger misbruikt door U.

  U heeft mij gedwongen om mezelf te kunnen identificeren aan U.
  U laat mij werken voor Uw inkomsten.
  U filmt en stalkt mij op de openbare weg.
  U heeft mijn vingerafdrukken en persoongegevens geplaatst op een RFID-chip in een paspoort.
  U heeft mijn overgewicht en bezoekjes aan mijn psychiater voor mijn alu-hoedjes-syndroom geregistreerd in het Elektronisch Patienten Dossier.
  U heeft de cupmaat van de borsten van mijn puberende dochter laten prijken in een grafiekje van het Elektronisch Kind Dossier.
  U tapt mijn telefoon stelselmatig af.
  U filmt en stalkt mij op de openbare weg.
  U bewaart en monitort mijn internet en e-mail verkeer.
  U heeft inzage in al mijn betalingsverkeer.

  En nu wilt u het plekje waar ik met mijn gezin mij vrijelijk in kan voortbewegen voorzien van een elektronische enkelband.

  U zegt dat deze maatregelen nodig zijn voor mijn eigen veiligheid want:

  U probeert mij bang te maken voor een griepje.
  U probeert mij bang te maken voor terrorisme en aanslagen.
  U probeert mij bang te maken voor criminaliteit.
  U probeert mij bang te maken voor overstromingen en klimaatveranderingen.
  U probeert mij bang te maken voor financiële catastrofes.

  Geachte overheid, U mag mijn handje nu wel loslaten, want ik ben niet meer bang voor de risico’s van bovenstaande fictie.
  Ik ben namelijk oud en wijs genoeg.

  Het grootste risico en het enige waar ik bang voor ben en waar ik mij niet tegen kan beschermen, dat bent U.
  Ik voel mij niet meer veilig bij U.
  Maar misschien heeft u hier binnenkort wel een prikje voor zodat ik daar ook geen last meer van heb.
  RENE BRONE [35] reageerde op deze reactie.
  Marijke [50] reageerde op deze reactie.

 6. @MAA-AC [8]:

  Wat denk jij, dat ze net zo behandeld worden als de doorsnee koelie? De elite, het koningshuis of politici hebben de macht, en wie de macht heeft deelt de lakens uit en bepaalt wie wel of iets niet krijgt.
  Met het oogpunt op veiligheid, dat zal wel de dooddoener zijn waarmee ze komen om te bedanken voor de judaskast.

  Misschien ook maar beter dat ze het kastje uitzetten, want uiteindelijk moet de belastingbetaler ook die ongein ophoesten.
  MAA-AC [10] reageerde op deze reactie.

 7. Wat in het artikel niet genoemd staat, is dat de 4 miljard (uit mijn hoofd) die die ongein gaat kosten, ten koste van andere bestedingen geschiedt. Het geld voor deze “investering” zal linksom of rechtsom via belastingen binnen worden geharkt.

  De politici in Den Haag hebben to-taal geen kaas gegeten van economie. Ze zouden Henry Hezlitt moeten lezen: Economics in One Lesson. De burgers zijn weer eens een keer het slachtoffer van deze megalomane maniakken.

  Wegwezen uit Nederland.

  R. Hartman (NI) [12] reageerde op deze reactie.
  Free-M. [22] reageerde op deze reactie.

 8. @MAA-AC [8]: Deze info kwam ik tegen in één van de vele publicaties die ik van de week onder ogen kreeg. Was ‘verantwoord’ onder het mom van ‘staatsveiligheid’. De belangrijke staatslieden moeten zich ‘vanwege hun veiligheid’ en ‘in het landsbelang’ ‘in voorkomende gevallen’ anoniem kunnen verplaatsen.

  Spreekt trouwens boekdelen, dit voorbehoud. Ik weet niet of het in de wet staat, maar het zou blijken uit de ’toelichting’ op de voorstellen. Ik kan mijn bron helaas even niet zo snel meer terugvinden.
  R. Hartman (NI) [23] reageerde op deze reactie.

 9. Het valt mij op dat partijen als D666 die normaal voor inspraak van het stemvee zijn, klakkeloos instemmen met dat DDR-kastje.

  Het blijkt maar weer eens voor de zoveelste keer; politieke partijen zijn hoeren van de macht. Van de PVV verwacht ik ook weinig. Het wordt inderdaad tijd om weg te wezen uit dit apenland.

 10. waarom weg gaan als anderen zonodig hun droomheilstaat willen maken? ik zou zeggen, plaats ameland vol camera’s en prikkeldraad en men kan zich daar fijn uitleven.
  het wordt echt tijd deze wanhoop te stoppen. ik neem aan dat de baasjes dit in hun sprookjesboeken van strafrecht en vordering allemaal hebben verboden. zeg het hardop en het hoort tot de verboden ideeen, goed voor 10 jaar cel? 🙂

  en zo gaat het maar door.. je MOET een staatsausweis hebben anders mag je niet wonen/werken/op straat lopen, maar dan MOET je vingerafdrukken afstaan… en MOET belasting betalen om deze zwakzinnigen van een salaris te voorzien..

  en over weggaan gesproken… de maan???

  RENE BRONE [42] reageerde op deze reactie.
  RENE BRONE [43] reageerde op deze reactie.

 11. Nu de heilige koe onder de totale controle komt van de overheid wordt er op een moord en brand geschreeuwd. Waar waren de klagers toen het sofi nummer werd ingevoerd? Waar waren ze toen de straten werden volgehangen met camera’s? Waar waren ze toen besloten werd telefoon en internetgegevens voor lange tijd op te slaan? GroenLinks waarschuuwt daar al jaren tegen. Maar nu de auto aan bod komt schrikt men opeens. Nu hoor je opeens niet meer: als je niks te verbergen hebt, heb je niets te vrezen. Het laatste was altijd al een niet al te handig standpunt.

 12. Als de kilometerheffing door onze strot gedrukt word, begint de ellende voor de bevolking in kleine aanliggende dorpjes en plaatsjes pas. We krijgen Franse toestanden, want als het om geld draait, heeft geen enkele Europese burger zoveel inventiviteit als de Nederlander. Zo zullen veel automobilisten de autosnelwegen gaan vermijden en hun routes voort te zetten in alternatieve wegen, en dat zijn veelal door de omringende kleine dorpjes/plaatsjes.
  Dit gaat gepaard met veel extra overlast en ongelukken, want daarop zijn dan weer deze kleine gemeenschapjes niet uitgerust om dit te verwerken. Er zal dan ook hiervoor weer een oplossing moeten worden gezocht, kortom extra geld om dit probleem op te gaan lossen.
  Minister Eurlings de jonge hond uit het kabinet wil nog net even voor de valreep zijn naam extra kracht bij zetten in de Wikipedia of geschiedenis boeken, alvorens hij met de rest van dit kabinet de belastingbetaler nog gauw even een financiële poot wil gaan uitdraaien.
  Ella Vogelaar met haar achterstands wijken, het kwartje van Wim Kok, de nacht van Smeltzer, en als het even meezit voor de verkeersminister, het cameraatje van Camiel Eurlings, namen die je niet snel zult vergeten, je denkt dan al snel aan Hollywood toestanden.

  KlaasDenHelder [18] reageerde op deze reactie.
  Armin [25] reageerde op deze reactie.

 13. @Jack [17]:
  <>

  Nee hoor, dat hebben ze namelijk al afgevangen d.m.v. het sluiproutetarief.
  Dat is uiteraard een stuk hoger dan het spitstarief.

  Klaas

 14. >>Politici en leden van de grootste uitkeringstrekkersfamilie van Nederland, de Amsbergjes, krijgen de mogelijkheid het kastje uit te schakelen. Goh. Waarom zou dat zijn?>>

  Dat is simpel, een huurmoordenaar zou de informatievoorziening van het kastje kunnen hacken en daardoor precies weten waar zijn target zich bevind.

  De echte reden is uiteraard dat ze niet hetzelfde willen betalen als het gepeupel, want dat de beveiliging helemaal nergens op slaat is inmiddels ook wel gebleken

  Klaas

  R. Hartman (NI) [23] reageerde op deze reactie.

 15. “De inkosten zullen weer worden gebruikt voor de infrastructuur”

  Kortom de overheid zal de gelden die nu naar de algemene middelen gaan ergens anders moeten gaan halen.

  Dus ja .. de uitruil van belastingen zal op het oog kostenneutraal lijken, maar in werkelijkheid gaan we veel meer betalen.

  De koppentaks is daar het beste voorbeeld van.

  Klaas

  R. Hartman (NI) [23] reageerde op deze reactie.

 16. Laten wij ons in hemels naam (wie dat dan ook wezen mag) niet BANG maken. Niet doen, want ik hoorde gisteravond van een vriendin dat Duitsland de Nederlandse regering, overheid (onderheid) waarschuwt voor dit systeem. Want, stel dat jij moet bewijzen dat het kastje kapot is: dan is het goed mis. Dat klopt voor geen meter vindt zelfs Duitsland.
  Hetzelfde principe geldt voor de electirciteitsmeter van de Nuon. Ik moet bewijzen dat dat ding het niet doet. Nuon vindt dat ik binnen en buiten maar eerst moet laten ijken. kosten: 1.200 euri. De electricien wil zich zijn handen niet branden, want het ding is en blijft van de Nuon. Dus deze merkwaardige conclusies en gedachten gang is al begonnen.
  Voor mij geldt nog steeds: ik ben verantwoordelijk voor wat van mij is. Als ik leen dan worden er goede afspraken gemaakt.
  Afijn: laat je niet meesleuren in de angst maatschappij.
  Trui

 17. @Andre NI [11]:

  “De politici in Den Haag hebben to-taal geen kaas gegeten van economie. Ze zouden Henry Hezlitt moeten lezen: Economics in One Lesson. De burgers zijn weer eens een keer het slachtoffer van deze megalomane maniakken.”

  Misschien zijn ze in Den Haag wel heel goed op de hoogte van de gevolgen, maar zijn het wellicht andere doelen die ze nastreven.

 18. @R. Hartman (NI) [23]: Beste R. Hartman,
  Wat zou u van ‘kopmunt’ vinden? De associaties vind ik grappig:
  Kop of munt?
  De munt is het ruilmiddel. Goud eerst, later zilver.
  Of een muntje voor in de botsauto op de kermis.
  Een munt ergens uitslaan (je voordeel uit iets halen)
  Ik ga voor kopmunt, als ik het over belastinggeld zou hebben.
  Trui

 19. @Jack [17]: Zo zullen veel automobilisten de autosnelwegen gaan vermijden en hun routes voort te zetten in alternatieve wegen, en dat zijn veelal door de omringende kleine dorpjes/plaatsjes.

  Dat is al hetgeval. Dat heet sluipverkeer.

  Momenteel lost men dat op via omleidingen, drempels en andere maatregelen om het voor auto’s nog onaantrekkelijker te maken dan de files die ze proberen te ontwijken.

  Km-heffing heeft hier ook over nagedacht, door deze roetes extra zwaar te belasten, zodat men op de file-snelweg blijft.

  Jouw geschetste situatie zal niet gebruen. Het is namelijk al realiteit.

 20. Belachelijk die kilometer heffing en dan nog zon lelijk kastje op je dashboard dit is weer 1 van zo n vele domme ideeen van de kamer laten ze eerst eens wat aan die kredietcrisis doen en ze wat minder bezig houden met Europa en wat meer met Nederland zelf. Heb het idee dat mijn zuur verdiende belasting centjes gewoon over de balk gesmeten wordt. Alles wordt duurder en als ik een tweede baan erbij wil nemen wordt ik gestraft door de belasting dienst. Kortom waar gaan we heen !!

 21. even los van deze discussie, wie gaat in NL nog met de auto als je overal in de file moet staan ?

 22. Ik ben tegen dit onzinnige voorstel van Eurlings. Hoe kan iemand dit bedenken en dan ook nog denken dat wij dit allemaal moeten geloven? Hoe gedegeneerd kan men zijn?

  Kastje in de auto is schending van mijn privcay.
  Bovendien ben ik dan op allerlei door mij ongewenste manieren te traceren.
  Bovendien is deze kilometerheffing een ongeleid projectiel. Komt men geld te kort, zoals gewoonlijk dan hup, de prijs kan wel omhoog.
  Volgende stap is natuurlijk boetes wegens te snel rijden via dit systeem te laten plaatsvinden, want het scheelt zoveel geld wanneer men geen camera’s meer hoeft op te stellen. Etc. wat nogmen nog meer gaat doen hiermee.

  Ik heb nergens gehoord wat voor een slim plan Eurlings heeft indien het kastje gestolen wordt. Dit is natuurlijk straks erg gewild; rijden op kosten van een ander. Hoe is dit afgedekt? Niet gehoord.
  Systeem valt uit en dan?

  De mensen staan niet voor niets in de file. Er moet gewerkt worden. Dus wie worden er weer gepakt? Juist ja, de werkende Nederlanders. Zij zijn trouwens de enige waar nog geld te halen is, al houden zij de economie draaiende. Jarenlang zijn er grote bedragen aan accijnzen op brandstof en de wegenbelasting betaald. Indien dat bedrag ook aan het wegennet was gespendeerd was dit dus niet nodig geweest. Helaas zijn die bedragen in de grote graaipot terecht gekomen.
  Dan komen er natuurlijk verhogingen voor de niet rijders in de vorm van hogere consumentenprijzen; tenslotte moet er ergens aan doorberekend worden door de vervoerders.
  Dan komen er natuurlijk de provinciale kosten er ook nog bij; die zijn natuurlijk weer veel hoger dan het bedrag van de opcenten (misbruik weer).

  Wie kan zich een hybride auto privé veroorloven?
  Wie rijdt er in een nieuwe auto? Wie kan zich dat veroorloven zonder in de schulden te geraken?

  Dit idee moet direct vernietigd worden. Alle oplettende Nederlanders weten inmiddels dat:
  a: de kosten altijd de spuigaten uitlopen (men kan niet calculeren);
  b: er altijd meer dingen bijkomen dan in eerste instantie wordt gezegd;
  c: dit kabinet onbetrouwbaar en onbekwaam is gebleken en dat nog steeds is;
  d: de mensen dit kabinet spuugzat zijn vanwege diezelfde onbetrouwbaarheid en onbekwaamheid;
  e: de mensen het idee hebben dat zij er voor de overheid zijn in plaats van andersom;
  f: moet ik doorgaan met opsommen?

  trui [30] reageerde op deze reactie.

 23. @MareJane [29]: Beste MareJane, Dit idee moet direct vernietigd worden. Alle oplettende Nederlanders weten inmiddels dat:
  h. stop maar, want a. tot met met f. is duidelijk genoeg. Goed geschreven!
  Op elke site met de vraag wel of niet km heffing die ik tegenkwam heb ik tegen het voorstel gestemd. Wat zou ik, als leek zijnde, nog meer kunnen doen om dit plan tegen te houden? Trui

  RENE BRONE [39] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.