moneykidDe staat aast als een roversbende op uw geld en vindt steeds meer oplossingen om het geld hoe dan ook te verkrijgen. Daarbij worden alle mogelijke beperkingen op steeds grovere wijze omzeild.

Probleem: een burger of ondernemer kan failliet gaan.
Oplossing: eerst krijgt de staat alles wat hij wil en rest blijft over voor de andere schuldeisers.

Probleem: burgers gaan steeds beter opletten in het verkeer om boetes te vermijden.
Oplossing: leg de lat hoger en ga controleren op plaatsen waar overtredingen onvermijdelijk zijn.

Probleem: niet alle overtredingen kunnen worden geconstateerd.
Oplossing: plaats een kastje in iedere auto wat de plaats en snelheid registreert en alle overtredingen verschijnen vanzelf op het scherm.

Probleem: niet iedereen betaalt de boete, waardoor een incasso-procedure noodzakelijk wordt.
Oplossing: na twee aanmaningen wordt het geld gewoon van de rekening geschreven zonder mogelijkheid het geld terug te storten.

Probleem: er moet meer geld worden geïnd dan de burgers hebben en met arbeid kunnen verwerven.
Oplossing: sluit een gedwongen lening af op naam van de burgers waardoor ook hun toekomstige inkomsten alvast kunnen worden geïnd.

Dat laatste is de meest schandalige vorm van inning: het innen van toekomstige inkomsten. Wouter Bos geeft miljarden uit die nog verdiend zullen moeten worden door onze (klein)kinderen. Wie dan leeft, wie dan betaalt maar de staat heeft in ieder geval vandaag alvast het geld geïnd van morgen.

Het botweg leeghalen van andermans rekening, is reeds ten hemel schreiend, maar voor het plunderen van de toekomst, bestaan geen woorden.

Sen Huwa

13 REACTIES

 1. Een simpele oplossing is om geen geld op je rekening te hebben en ook vooral niet met een pinpas betalen. Op deze manier is het bijna niet te controleren hoeveel geld je hebt en waaraan je dat uitgeeft.
  Ook is de vermogensbelasting slecht in te schatten of te bewijzen. De rente is toch niet hoog maar het risico van geld op de bank wel (in deze tijd).

 2. “Een simpele oplossing is om geen geld op je rekening te hebben en ook vooral niet met een pinpas betalen.”

  Nee hoor. De Belastingdienst krijgt de mogelijkheid de volledige dispositieruimte (i.e. saldo + maximale roodstand) te benutten. Een oplossing is niet meer meedoen en in opstand komen.

  Eugenie [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Leopold Mozart [2]: Maar ook op de Vrijspreker kankeren we liever samen dan dat we iets doen..

  “In opstand komen???? Daar heb ik echt geen tijd voor. Ik moet naar mij werk. Anders kan ik mijn hypotheek niet betalen. En als ik tijd over heb kots ik op de acties van anderen, heerlijk!”

 4. Nou de overheid waakt anders wel over ons hoor, boetes voor gevaarlijke “gedragingen” worden in ons eigen belang stelselmatig verhoogd. Het is niet leuk maar voor ons eigen bestwil, al zien we dat niet maar dat ligt aan ons zelf. Zo zijn het levensgevaarlijke “geen gordel dragen” en “telefoon vasthouden” recentelijk weer duurder geworden. Maar vooral het verhogen, van het le-vens-ge-vaar-lijke parkeren zonder vergunning of bonnetje of met verlopen bonnetje, van 45 naar 60 euro zal veel levens redden !! Die zero-tolerance is er trouwens ook niet voor niks, anders leren we het immers nooit!! Een ieder slaapt toch ook rustiger nu het terrorisme een zware slag is toegebracht met de identificatieplicht vanaf 14 jaar??

  Mocht er iemand zijn die denkt dat ik dit meen: het tegenovergestelde is waar! Maar ja , in NL pikken de burgers alles. Een artikel van mijn hand waarin ik aantoon dat e.e.a. geheel volgens planning sinds 1989 is uitgevoerd krijg ik niet gepubliceerd ; dat schiet ook niet op he??

 5. @Ewt [5]:
  Dit kan deze “organisatie” zich toch echt alleen maar veroorloven omdat het gros van de slachtoffers, wij Nederlanders dus, liever de kop in het zand steekt of het laffe standpunt heeft “wat kun je er aan doen” !! Het gezegde “de burgers krijgen de regering die ze verdienen” gaat voor NL 100% op. Een andere Nederlandse eigenschap completeert de staatsterreur; een relatief groot aantal nsb-types die met liefde en plezier het vuile werk opknappen zorgt dat er geen tekort komt aan figuren die het geweldsmonopolie gestalte geven.

  Balkenende kan met zijn huichelarij van “respect voor elkaar”, “normen en waarden” en “rechtvaardigheid” zo makkelijk te kakken gezet worden; en wie doet het??

 6. De wal zal het schip keren,oftewel de vlam zal eens in de pan slaan en dan ook goed, dan zal je het zelfde krijgen als met de franse revolutie, helaas hebben ze toen de groep, die achter de schermen zat vergeten onder de guillotine te brengen.

 7. Zolang we ons salaris op een bankrekening gestort krijgen,is alles te controleren. Bestaat er geen weg om het verdiende geld, zoals het eens was, aan het einde van de maand weer gewoon in een bruin zakje te krijgen? Is er een jurist die die mogelijkheid eens wil onderzoeken?

  Paul Martens [11] reageerde op deze reactie.

 8. @Richard [10]: Misschien kan dit wel, ik ben geen jurist. Maar eigenlijk is dat helemaal niet belangrijk meer en dat is het ergste. Ga maar eens na in je eigen huishouden, welke zaken je eigenlijk niet contant kan of mag betalen: energie, huur/hypotheek, verzekeringen… noem maar op. Hoe kun je nog functioneren als je inderdaad écht weer helemaal contact zou gaan leven?
  Dat heeft die roverheid namelijk al mooi voor elkaar, het controlemiddel is er stiekem ingeslopen. Huichelaars zijn het.

  KlaasDenHelder [13] reageerde op deze reactie.

 9. @Paul Martens [11]:

  Toch werkt die oplossing niet.

  De werkgever moet voordat hij je geld uitkeert, daarvan een bedrag inhouden en dat aan de belastingdienst afdragen. Dit inclusief de bijbehorende gegevens.

  Dus of het bedrag op je bank wordt gestort of niet. De belastingdienst weet toch wat je hebt gekregen.

  Alleen zwart werken werkt op die manier.

  Klaas

Comments are closed.