De grote winnaar van de vervroegde Gemeenteraadsverkiezingen is niet de vote_nobodyPvdA, niet de VVD, niet het CDA, niet TON maar het groeiende contingent van mensen die zijn of haar buik vol heeft van de politiek en niet meer stemt. De continue leugenstroom zat, keert een steeds grotere groep zich af van de zogenaamde volksvertegenwoordigers, op wat voor niveau dan ook.

Hier de opkomstcijfers: Oldambt: 42,1 %, Venray: 44,7 %, Venlo: 46,3%, Zuidplas: 49,3 %, Peel en Maas: 50,1 % en Horst aan de Maas: 50,6 %.  In alle deelnemende gemeenten zijn de opkomstcijfers lager uitgevallen dan in 2006.  Stemniet is de gedoodverfde winnaar van alle toekomstige verkiezingen.

12 REACTIES

 1. En ik zou ook graag zien als de mensen massaal wegbleven bij de gewone verkiezingen. Dat mensen eindelijk eens doorkrijgen, dat dat het enige middel is, dat zou kunnen werken. Je kunt een probleem niet oplossen op het niveau, waarop het is ontstaan.

  En stel je voor: 15% opkomst bij landelijke verkiezingen. Dan kunnen ze toch niet langer meer blijven beweren, dat ze ons vertegenwoordigen. Zodat we niet langer blijven meedoen aan die poppenkast. Democratie? In de DDR mocht je ook stemmen hoor! In Iraq onder Saddam moest je zelfs stemmen.

  Zonde van je tijd. En wegblijven is mijns inziens de enige kans op echte verandering.

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Sigmund [1]:
  “En wegblijven is mijns inziens de enige kans op echte verandering.”

  Dat is heel juist gezien. Een immorele situatie, (zoals we nu hebben), kun je nooit oplossen met immorele middelen.

  Maar nietstemmen is niet genoeg.
  Het is even (of meer) belangrijk te werken aan dat veel meer mensen de moraliteit (en het practische) gaan inzien van een vrije maatschappij (geen dwang/geweld)

  Pas als velen dat begrijpen en er naar verlangen, dat ontstaan krachten die in de juiste richting werken.

 3. Een volksvertegenwoordiger dient de belangen van degene die op hem heeft gestemd te behartigen. Door zijn grondwettelijke eed van trouw aan de koning op het moment van installatie in het parlement, gaat de stem van de kiezer verloren.

  In het stemhokje weet je niet wie de minister president wordt, wie kabinetsformateur wordt, wie minister wordt. Een staatshoofd kun je ook al niet kiezen. De commissaris van de provincie en de burgemeester worden geselecteerd en aan je gepresenteerd. Een EU grondwet serveer je via een referendum af en komt onder een dekmantel alsnog weer tevoorschijn.

  Stemmen heeft geen zin. Democratie is een dekmantel voor onbevoegd handelen, verrijken, chanteren en onderdrukking.

 4. Stemmen is een doel, maar heb je gestemd schiet je je doel voorbij.

 5. Ook hier kan internet weer uitkomst bieden, het zou handig zijn als er een site komt waarop je kan aangeven dat je niet stemt.
  Als men kan zien dat de hoeveelheid nee-stemmers toeneemt of exact kan zien hoeveel mensen er niet gaan stemmen, is men misschien eerder geneigd hetzelfde te doen.

  Zouden er te weinig nee-stemmers zijn of men vermoedt dat bijvoorbeeld CDA of PvdA toch met meer stemmen er vandoor gaan, dan kan men eventueel alsnog het besluit nemen wel te stemmen. Bijvoorbeeld een proteststem op de PVV. Is misschien niet consequent en verdient geen schoonheidsprijs, maar ergens moet men op de één of ander manier een begin maken en kan dit een weg zijn. En als het in één keer niet lukt, dan lukt het misschien wel bij een volgende ronde?

 6. Probleem is dat de gemeenteraden wel volledig bezet zijn, dus niet voor maar maximaal 50%. Zelfs al zouden nog maar 10% van de mensen stemmen, dan nog…

 7. En wie denk je dat er op het pluche komen als je niet stemt? Precies: dezelfde incompetente banenjagende apparatsjiks als er nu ook al zitten, alleen met nóg minder mandaat. Het enige is dus massaal partij steunen die wel naar de mensen luistert en zich niets van de politiek correcte prietpraat aantrekt. Helaas gaan veel mensen als het erop aankomt toch óf niet stemmen óf stemmen ze toch weer op die stompzinnige systeempartijen waarvan we allang weten dat het een pot nat is. De marges tussen PvdA, CDA en VVD zijn immers uiterst klein, zeker in coalitieverband. Het enige wat daarom zou kunnen helpen is een verpletterende massale steun voor die ene eerder genoemde partij, die dan een zo groot mogelijke, liefst absolute, meerderheid moet krijgen. Klinkt eng, maar kan niet anders op dit moment. Tenzij we nog jaaaren zo door willen blijven tutten.

  Sigmund [9] reageerde op deze reactie.
  LvM [10] reageerde op deze reactie.

 8. @Arend [8]:

  “En wie denk je dat er op het pluche komen als je niet stemt? Precies: dezelfde incompetente banenjagende apparatsjiks als er nu ook al zitten, alleen met nóg minder mandaat”

  Precies, wat ik wil! Dat ze afgaan en dat het hen en de hele wereld duidelijk wordt dat ze slechts voor eigen parochie preken.

  Ik zal een voorbeeld geven. Stel je voetbalelftal staat in een verkeerde opstelling, de trainer deugt niet en de reserves zijn ook al pet. En dat gaat al jaren zo. Na afloop van de wedstrijd mag je als fan een stem uitbrengen op je favoriete speler, maar niet dat dat wat uitmaakt. Nu kun je langs de kant met z’n allen heel hard gaan roepen, maar dat helpt geen zier. En als je tot acties overgaat, grijpt de politie in. Dan is het toch veel effectiever om gewoon weg te blijven. Spelen voor een muisstil stadion. Dat komt binnen.

 9. @Arend [8]:
  Stemmen is immoreel, dus als je stemt hoef je niet eens meer te mopperen over immoraliteit, want dat zou hypocriet zijn. Als je stemt ben je mede-verantwoordelijk voor dat wat je verguist.

  Het is bovendien utopisch om te denken dat de PVV -net zo goed een “sociaal-democratische” partij- daadwerkelijk iets kan of gaat veranderen. Ik betwijfel of Wilders integer is, hij is immers een politicus. Politiek incorrect of niet.

  Maar als je toch opportunistisch wilt doen, stem dan inderdaad maar op Wilders en de PVV, zodat je snel uit de illusie komt dat stemmen iets uithaalt.

  @Sigmund [9]:
  Juist, het aura van legitimiteit valt weg. Dan wordt de overheid onthuld voor wat het is: een criminele bende.

 10. @Hans van Rijnsoever [11]:

  Ze leggen BLANCO ook uit zoals ze willen. Zo zitten ze namelijk in elkaar, Hans van Rijnsoever. Ik ga mij niet aanpassen aan de hand van de verwachte (non)interpretatie van de klojo’s.

  Beste is je helemaal niet in te laten met de spelletjes van die jokers. Met een BLANCO stem erken je het systeem net zo goed als met een stem op een klojo.

  Voor de goede orde: politicus = klojo.

  Het systeem is immoreel en verdient daarom mijn steun niet.

Comments are closed.