POLITICIAN2Een dergelijke titel (zonder vraagteken) in een NOS-TELETEKST bericht*) laat meteen een rood waarschuwingslampje branden. Dat die waarschuwing terecht is, zal iedereen met een beetje verstand onmiddellijk zien bij het lezen van dat bericht. (hier onder)
 
Je pakt de huidige staatsafhankelijke economie. Noemt dat: “kapitalisme” en laat dan de mensen hun ontevredenheid er over uitspreken. Inderdaad ben ik dan ook ontevreden!

 Veel artikelen op de Vrijspreker wijzen al op deze fout. We leven helemaal niet meer in een kapitalistisch systeem. De staat bemoeit zich met “alles”, zelfs als je seks wilt kopen of verkopen moet je een vergunning hebben! En er extra belasting voor betalen!

Het huidige systeem kan mogelijk het beste worden aangeduid met “corporatisme”, al is ook de term “fascisme” dicht bij de feiten. Namelijk een systeem waar het (schijn)eigendom nog particulier is, maar waarin de overheid alles voorschrijft: Wat je, hoe, mag produceren, waar dat mag, wie je in dienst mag nemen en voor welk salaris, en wat je moet afdragen aan de staat.

 Het gemene hierbij is, dat de overheid bewust deze verkeerde voorlichting geeft. Het is één van de beste manipulatietrucs van de overheid. Alles wat er in de maatschappij verkeerd loopt, verwijten ze het kapitalisme. En onder die mantel vegen ze dan ook iedereen die succesvol produceert en die ze zo graag nog meer willen controleren. Zo zie je bvb hoe de door de overheden veroorzaakte crisis in de schoenen van het zakenleven wordt geschoven, en hoe knap overheden kans zien om hun macht te vergroten. Zo bestaan er nu al bijna geen particuliere banken meer. Alleen nog maar staatsbanken. En dat noemen ze kapitalisme! (Zie ook de Woordenlijst)

 Iedereen die probeert objectief naar de feiten te kijken zou daar in enkele tellen doorheen kunnen kijken. Maar dat gebeurt (nog) niet.
Hoe komt het toch dat zoveel mensen, zonder kritische blik, maar alles geloven wat politici staan te preken en hen gedwee volgen?? 
—————————————–

*)  NOS: 09 November 2009   Steun voor kapitalisme neemt af :

Wereldwijd is maar elf procent van de mensen tevreden met het kapitalistische systeem. Volgens een BBC-peiling onder 29.000 mensen in 27 landen wil de meerderheid hervormingen en eerlijker verdeling van de welvaart.

De val van de Muur werd door velen als een overwinning van de vrije markt gezien. Twintig jaar later is alleen in de VS en in Pakistan nog meer dan 20% van de mensen enthousiast over het systeem. Vooral in Frankrijk, Mexico en Brazilië is men negatief.

Bijna overal wil een meerderheid dat de overheid krachtiger ingrijpt. Alleen in Turkije is een meerderheid daartegen

33 REACTIES

 1. @trui [19]:
  Waarom zou je van een “ruilmiddel” af willen? Al duizenden jaren geleden hebben ze dat uitgevonden: schelpjes, kraltjes en daarna goud.
  Werkt redelijk goed, tot de staat ontdekt dat ze daar niet goed mee kan sjoemelen. Dan neemt ze papier, zet er een cijfer op met wat nullen en zegt at tegen Trui :”Hier heb je weer 1000 gulden” of wat dan ook.
  Simpistisch, OK!
  Haal staat er uit en laat de markt het oplossen.

  Oscar [32] reageerde op deze reactie.

 2. @Hub Jongen [31]:

  Het lijkt mij zeer onwenselijk om van een ruilmiddel af te gaan. Een goed ruilmiddel dat niet beschimmeld of roest maakt specialisatie mogelijk. Hoe meer specialisatie, hoe meer uitvindingen er kunnen worden gedaan en hoe meer welvaart er kan ontstaan.

  Zonder een ruilmiddel zou je halve dagen kwijt zijn met directe ruil.

 3. Ik ben zeer tegen globalisering. Voor mij is het niets anders dan ordinair imperialisme. Regeringen die zich niet willen inlaten met de Nieuwe Wereldorde en opkomen voor hun eigen soevereiniteit, worden eenvoudig weggepoetst. Als voorbeeld noem ik het voormalige Joegoslavie. De Balkan vormt een sleutelpositie in de politiek van de Nieuwe Wereldorde.De strijd in voormalig Joegoslavie was en is een strijd tussen het Duitse en het Amerikaanse kapitaal om daar voet aan de grond te krijgen.Slobodan Milosevic diende als symbool van de tegenstand tegen de Nieuwe Wereldorde.Hij en zijn regering weigerden mee te werken… zij waren de grootste hindernis voor het doorzetten van de Nieuwe Wereldorde op de Balkan. Daarom moest hij in een schijnproces veroordeeld worden… als voorbeeld voor alle ’onwilligen’, dissidenten en andersdenkenden, die geen vazallen van die Nieuwe Wereldorde willen zijn.

Comments are closed.