Mental-HealthDie vraag stelde ik mezelf nav de vijfde sterfdag van Theo van Gogh.

Deze man zei wat hij dacht en werd daarom vermoord. Wilders doet dat ook enigszins en krijgt daarom een commissie op zijn dak die kijkt of hij via bepaalde regels monddood gemaakt kan worden (onderzoeks commissie Binnenlandse Zaken, naar radicalisering)Hier nu geen standpunt over van Gogh of Wilders, wat ik u wil vragen is: aan welke kant staat u?

Die van de regelaars die alles volgens de wet- en regelgeving willen hebben/krijgen en stellen dat je daar recht op hebt (zonder zich af te vragen ten koste van wie, of wat de onverwachte consequenties zijn),

of hoort u bij de groep waarover geregeld wordt, die het moet opbrengen, ten koste van wie het gaat en die totaal geen invloed op de regelneven en dat proces heeft?Hoort u bij die laatste groep?

Denkt u dan dat vanwege het ‘democratisch gehalte’, waar de regelneven zich op beroepen, dat al die wetten dus eerlijk zijn? Dan stel ik voor dat u blij en gelukzalig ophoudt met lezen, nadenken en hoogstens af en toe terugkeert naar deze blog, om uit nieuwsgierigheid te zien of deze nog steeds mag bestaan binnen de steeds verder aan gepaste regels van de vrije? meningsuiting en het democratisch radicaliserend gehalte, want wij komen nog! steeds op voor de rechten van het individu, zoals u in het korte filmpje op de homepage kunt zien.

Hoort u bij de groep zich geregeld afvraagt of al die regels wel in overeenstemming zijn met uw echte basis rechten; wederom zie het filmpje op de home page: blijf dan komen, stel uzelf en ons, kritische vragen en laten we onze mentale gezondheid hier-mee versterken en opbouwen.