Bank_PiggieBankDoor: ANP | 23 december 2009 
ABN Amro heeft niet meer de pretentie ‘Dé Bank’ van Nederland te zijn. Liever stelt de bank zich voortaan aan zijn klanten voor als ‘Uw Bank’. Dat bleek woensdag tijdens een informele persbijeenkomst met topman Gerrit Zalm.

Eerder dit jaar moest de staatsbank een paar keer aankloppen bij minister Wouter Bos van Financiën voor extra geld. De Staat heeft inmiddels meer dan 30 miljard euro gestoken in de samen te voegen financiële concerns. ‘Ik ga niet meer voor extra kapitaal. Ik heb geen enkel voornemen om daarvoor nog eens aan te kloppen. We moeten ons nu zelf redden’, stelde Zalm.Beetje cynisch van Zalm: natuurlijk is het onze bank, wanneer ‘wij’ er ongewild 30 miljard in hebben moeten stoppen. Op 16 miljoen Nederlanders is dat € 2000 per hoofd. Begin maar eens met ons wat aandelen ABN te geven, misschien krijgen wij dan ooit nog een bonus, maar ook daar heb ik grote twijfels over.

12 REACTIES

 1. Het is onze bank wat betreft het lammeren, maar als er wat verdiend wordt gaat het geld naar naar de directeuren en anderen,die zich al hebben ingedekt. Hoe kan zo iets nog op zijn pootjes terecht komen?

 2. Alle NL banken zijn de facto van ons. De kleine banken gaan binnenkort vallen. NIBC bijvoorbeeld ziet er erg gaar uit. Lees maar op http://www.foutwellink.nl
  Langzaam maar zeker wordt het systeem ontrafeld.

  Ludwig von Mises:

  “It would be a mistake to assume that the modern organization of exchange is bound to continue to exist. It carries within itself the germ of its own destruction; the development of the fiduciary medium must necessarily lead to its breakdown.”*

  *Mises, The Theory of Money and Credit, pp 446-448

 3. @Niro [7]:

  Enig contact met de (goud)wereld? http://www.goldmoney.com is 1 van de manieren. Klaarblijkelijk heb jij liever wat schulden geprint op papierpulp in verschillende kleurtjes, of misschien nog liever wat bits& bites. Prima, leg daar al je welvaart en waarde in ‘vast’. Met overheidsgeweld afgedwongen betaalmiddel is uiteraard in jouw belang. Jouw werken en sparen door de jaren heen alleen gedekt door overheidsschuld, voel je vrij en blij bij de kassa.
  Niro [10] reageerde op deze reactie.

 4. @Niro [10]:

  Zou u willen toelichten hoe u aan dat water komt? Toevallig via papieren (geld) manipulatie of toch middels overheidsgeweld?

 5. @Niro [10]: Welke gek zou een druif met 10 druppels water (nog niet gesproken over het benodigde water voor de productie) ruilen voor een druppel water? Als jij niet wilt ruilen voor goud zoeken de goldbugs toch gewoon iemand anders, het is niet alsof jij de enige overlevende zult zijn en NL heeft meer dan genoeg water.

  /ontopic
  Ben blij dat ik mijn geld net voor de Fortis overname heb weggehaald bij de ABN, klantenservice was al geheel verdwenen (lokaal kantoor bv gesloten) en de kosten voor een rekening bleven stijgen. Niet dat de Rabobank geen bailout geld ontvangen heeft, maarja…
  http://925.nl/archief/2009/03/09/frustratie-alom-in-amerika-enjoying-your-bailout-of-rabobank

Comments are closed.