afghanistan-limbs

Dat wil zeggen: in sommige takken van “sport”.

Misschien een idee voor het nederlandse ministerie van de – sorry offensie om daar de ontbrekende spullen te gaan bestellen voor “onze jongens” die daar lichaamsonderdelen zijn kwijtgeraakt. Scheelt weer wat belastingcenten.

Over jongens gesproken: dat “onze jongens” wat onderdelen verliezen, kun je nog onder beroepsrisico indelen. Hadden ze maar na moeten denken. Maar dit ?

toystots1

Nog wat meer leesvoer voor op de nuchtere maag: over het Ali Abad Orthopaedic Centre in Kabul en een artikel over het ICRC Othopedic Programme. Google zelf ook eens wat zou ik zeggen. Altijd handig om te weten wat voor een ravage je met andermans belastingcenten aan kunt richten.

Afghanistan ? Nee, bedankt.

Hattip lewrockwell.com

6 REACTIES

 1. zit wat in..

  als we “onze jongens” niet naar -het historisch bew. onneembare- afghanistan sturen , hoeven we ook geen ontbrekende spullen te gaan bestellen voor “onze amputanten” slachtoffers “onzer” missie
  ook niet onbelangrijk
  is bovenstaande onderneming (zie foto) een geprivatiseerd bedrijf ?
  zo ja ..kan ik daar aandelen kopen in die kunstbenen branche ?, wie weet kan ik met winst de kosten(belasting) v defensie dekken

  Andre [2] reageerde op deze reactie.

 2. @nachtwaker [1]:

  Al het geld (o.a. mijn geld) dat in Afghanistan voor de “wederopbouw” wordt uitgegeven, is weggegooid geld conform Bastiat’s Broken Window Fallacy.

  Al het leed dat buitenlanders in Afghanistan veroorzaken, is overbodig. De enigen die er “beter” van worden, zijn de Bakellende’s, de Obomba’s etc. en degenen die hen in het zadel hebben geholpen.

  Zum kotzen.

 3. Leuk en grappig zo’n lachend kind met een kunstbeen, je zou denken dat ze met echte benen nooit zo gelukkig zouden kunnen worden. Bloed aan de handen van politici?…Ik zou zeggen dat je door het bloed de haagshonden niet eens meer kan herkennen.

  Ach, volgens goed gereformeerd gebruik is een kapotte poot van een kind een offer voor de toekomst en dat neem je op de koop toe. En zolang het niet de poten van leden van het koningshuis zijn, maakt het geen reet uit.
  Ach natuurlijk, daarom zullen mensen ook wel een chip in de schedel krijgen, want ergens anders in het lijf getransplanteerd kan het voorkomen dat bij verlies van een ledemaat je ook dat judasding kwijt raakt…

  Maar even zonder gein, als ik mensen spreek en we krijgen het over chippen en de aantasting van vrijheid en zeker de vrijheid van onze kinderen, krijg ik steevast te horen dat het voor kinderen later geen probleem is, omdat ze niet beter weten…”ze groeien er mee op”…WTF!!!

  Maar vergeet niet dat alles wat je de wereld instuurt dubbel en dwars recht voor de kop terugkrijgt. Politici moeten niet vergeten achter wie en wat ze hebben gestaan en welke reet ze hebben uitgelepeld en met wie ze vriendjes willen zijn…Nu spelen ze nog een rol op het politieke toneel en vinden ze zichzelf geweldig, maar eens zullen ze verdwijnen en terugkrijgen op wat ze hebben uitgedeeld. Hoe mooi en leuk ze het ook later mogen brengen, eens zijn ze ook aan de beurt. Op dit moment een schrale troost misschien, totdat de dag komt en we toch even terug denken aan het moment dat ze de muilen nog groot hadden en we zien hoe ze aan de beurt zijn gekomen.
  Michel [5] reageerde op deze reactie.

 4. Vrijheid heeft een prijs?
  Iedereen ziet toch hoeveel beter de mensen in Afghanistan het nu hebben, na nog maar 8 jaar oorlog?

  Wat een ellende…

  Hoe het in Pakistan precies zit momenteel is me niet helemaal duidelijk, maar daar in het noorden is het helemaal niet pluis.
  Men spreekt immers van ‘AfPak’ en het ziet er naar uit dat het daar nog gaat escaleren.

 5. @IIS [3]:

  Veel mensen weten nu ook niet beter. Ach, wat maakt het ook uit als je een slaafje geboren bent met voor de meesten onzichtbare ketens. Je weet niet beter.

  Ignorance is Bliss.

 6. Wij komen de olie halen en bij jullie de ellende brengen, door de regering veroorzaakt bij de afghanen en jullie hebben dan de vredes kant gezien van het nederlandse volk, wat dom gehouden wordt door de regering en de media en zijn meelopers.

Comments are closed.