Wapen_zelfverdedigAls Vrijheid een hoge waarde voor je heeft, moet je ook bereid zijn om die vrijheid te beschermen en te verdedigen. Maar dan moet je ook over de mogelijkheden om dat te doen kunnen beschikken. De persoonlijke keus van de middelen daarvoor wordt door westerse overheden aanzienlijk beperkt. Alleen al het bezit van een beschermings-vuurwapen wordt als een misdaad aangerekend. En een honkbalknuppel in je auto maakt je al strafbaar. Maar u weet: “Als het hebben van een wapen een misdaad is, hebben alleen misdadigers wapens”.
 


Waardoor heeft Zwitserland de de laagste misdaadcijfers in de wereld?

 

 

 

Bijgaand filmpje, dat ons werd toegestuurd, geeft het antwoord:

10 REACTIES

 1. Zwitsers beseffen blijkbaar nog dat behoud van vrijheid een continue proces is dat je alleen kunt afdwingen met de juiste tools. Hier zien we vrijheid als een vanzelfsprekend iets waarvoor je niet uit je stoel hoeft te komen.

  Die sticker in de wapenkast vat het goed samen; “fight crime shoot back”.

  En dan maakt het niet uit of die misdaden begaan worden vanuit een individueel persoon of (in het uiterste geval) door de overheid.

 2. Militaire opleiding verplicht? Maar goed, misschien heeft men in Zwitserland het saamhorigheidsgevoel en de eenheid hoog in het vaandel staan en is de overheid zoals het hoort, het volk. Zou het mogelijk zijn dat Zwitserland door zijn soevereiniteit niet beïnvloed wordt door corrupte mogendheden zoals de EU of Amerika?
  Ken het land niet goed genoeg om er voldoende over te weten, als kind ben ik daar wel eens geweest en vond het maar arrogant volk, maar misschien was dat een momentopname.

  IIS [3] reageerde op deze reactie.

 3. @IIS [2]:

  Meneer is bang ooit in een kamp te worden gestopt, vreemd toch, hoe komt ie er bij? Ziet hij dreigingen van buitenaf? Maar wie zal de Zwitsers ooit in een kamp willen stoppen? De EU of Amerika? Tja, misschien wel want die mogendheden lijken mij er gek genoeg voor, want daar heeft men de vrijheid reeds opgegeven en willen ze er de volledige controle over mensen hebben en zullen ze weigeraars/dwarsliggers of verzetshelden zeer zeker opsluiten in kampen.

 4. Kruisboog, katrolboog en luchtdrukgeweer zijn nog steeds legaal voor iedereen bover 18 jaar en kunnen zeer effectief worden gebruikt als verdedigingswapens.

  Een krachtige kruisboog is waarschijnlijk het meest interessant. Eenvoudig meer te richten, de pijlen kunnen eenvoudig zelf worden gemaakt en effectief tot zeker 50 meter.

  Natuurlijk alleen te gebruiken op speciaal daarvoor gemaakte doelen in een veilige omgeving. Dit is geen speelgoed ;o)

  John [5] reageerde op deze reactie.

 5. @Richard [4]:

  Kijk eens op Ebay. En kruisboogpijlen heten bouten in het Nederlands (Bolzen in het Duits, Bolts in Engels).
  Voor het echtere werk zoek ook naar ‘broadheads’.
  Ikzelf heb 3 kruisbogen en 1 handboog.

  Er hoeft maar iets te gebeuren, en het wordt zomaar verboden.
  Vooral als ze in de gaten krijgen dat steeds meer mensen deze dingen hebben.

 6. Meer over het beschermen van de vrijheid(en daarmee ook de vrijheid van meningsuiting) in nr 50 van HP/DETIJD, titel: De Goeroe van Geert Wilders. Helaas geen digitale versie.
  Absolute aanrader als u belangrijk vindt dat de vrijheid van meningsuiting blijft bestaan.

  R. Hartman (NI) [9] reageerde op deze reactie.

 7. Self-defense begint legaal met een Smurfenspray, een kogel/mes-bestendig vest, een huis met alarmsysteem, CCTV en panic room, een gepanserde auto met GPS tracking, en een abonnement op een particulier beveiligingsbedrijf:
  http://www.libertarianfaq.org/index.php?title=Self-defense

  Voor de doe-het-zelvers zijn er verder nog pepperspray (illegaal in NL), handkatapulten, handkruisbogen en handvuurwapens. Laatste categorieën alleen legaal voor schietsport en jacht.

  Handkatapulten die je met stalen lagerkogels kan gebruiken zijn er in krachtige uitvoeringen met hoge precisie, incl. armsteun, balansgewichten, (laser)vizier, of in compacte opvouwbare versies waarbij het handvat dient als dispenser van de lagerkogeltjes:
  http://www.ronniesunshines.com/catapults-slingshots-catapults-c-30_76.html

  Handkruisbogen zijn er in uitvoeringen met een groot bereik en een hoge precisie, en in uitvoeringen die heel compact zijn c.q. opvouwbaar:
  http://www.teraasekeskus.com/tuotteet.asp?osasto=zhaoshi&lan=eng
  http://www.fadevalken.nl/webshop.asp

  Een klein, licht en toch krachtig handvuurwapen is de klassieke Belgische FN P90 submachinegun:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/FN_P90

  ===
  “Armed people are free. No state can control those who have the machinery and the will to resist, no mob can take their liberty and property. And no 220-pound thug can threaten the well-being or dignity of a 110-pound woman who has two pounds of iron to even things out … People who object to weapons aren’t abolishing violence, they’re begging for rule by brute force, when the biggest, strongest animals among men were always automatically “right.” Guns ended that, and a social democracy is a hollow farce without an armed populace to make it work.”
  ~ L. Neil Smith (from The Probability Broach)

 8. @R. Hartman (NI) [9]: Net het stuk gelezen, en er zit één grote misser in: Hedegaard spreekt van integratie. Wat mij betreft is dat niet aan de orde, wat nodig is is assimilatie. En dat is ook wat Hedegaard feitelijk beschrijft. Maar er is een groot verschil tussen integratie en assimilatie.

  Verder: uitstekend artikel.

Comments are closed.