Person_Wilders&BalkenendeJan Peter Balkenende ziet met afgunst dat de partij van Geert Wilders, de PVV, op dit moment met veel meer zetels uit een verkiezing zou komen dat zijn eigen partij.
Een NIPO Peiling Geeft Wilders 27 zetels (nu parlement 9) en het CDA 21 (nu parlement 41) als er nu verkiezingen gehouden zouden worden. Vandaar dat er al het mogelijke wordt geprobeerd om Wilders zwart te maken. Zelfs met laffe en oneerlijke methodes.
 
Zo wordt op 20 januari Wilders voor de rechter gesleurd omdat hij dingen gezegd heeft die zouden aanzetten tot discriminatie en haat.
Het is de vraag of dit enige grond van waarheid heeft, maar die redeneringen zijn eigenlijk niet interessant.
Interessanter is, of iemand (ook niet-parlementsleden) de vrijheid hebben van meningsuiting. En die komt door een dergelijk proces wel degelijk in het gedrang. Deze essentie zou op 20 januari een beter onderwerp zijn dan het bekvechten of ergens een komma verkeerd staat.
Het is interessant om te zien of rechter het aandurft om die vrijheid van meningsuiting aan te pakken of dat er “woordspelletjes” gespeeld gaan worden.

Het libertarisme stelt dat iedereen de volledige vrijheid van meningsuiting hoort te hebben. Los ervan of dat iets te maken heeft met haat, belediging, discriminatie of zelfs fatsoen. Het wordt pas af te keuren op het moment dat er gedreigd wordt om fysiek geweld te gebruiken.
Het zou voor gevestigde Haagse Belangen niet mogelijk moeten zijn om met gebruik van de rechter een concurrent de mond te snoeren.

Zie meer artikelen op de Vrijspreker over “haat zaaien of beledigingen”onder andere “Haat zaaien moet mogen”

24 REACTIES

 1. -Zelfs met laffe en oneerlijke methodes.-
  Balkje hééft geen andere methodes!

 2. De wal zal het verderfelijke schip keren na zoveel jaren averij hier in nederland gepleegd te hebben. Hopelijk zullen de nieuwe bezems schoon gaan vegen, waarover ik mijn twijfels heb, want het spreekwoord is soort zoekt soort!

 3. ik verwacht dat ‘men woordspelletjes’ speelt ten gunste van de huidige machthebbers,ik maak me geen illusies over de zogenaamde … nou ja laat maar.

 4. Kijk, Hubert. De machtselite is doodsbang voor verandering en houdt krampachtig vast aan oude paradigma’s. Juist deze sneuvelen nu met de realiteit van de economische crisis. JP Balkenende is niets anders dan een charlatan, die dankzij de opkomst van Pim Fortuyn garen kon spinnen bij de verkiezingen. Je weet wel dat het CDA al bijna een decennium in een deplorabele staat verkeerde vanwege hun slechte staat van dienst, voordat Pim Fortuyn de verkiezing won.

  Nadat Pim werd vermoord door een extremist, waarvan de ‘haatzaaierij’ voordien al veelvuldig door de extreem-collectivistische partijen was aangewakkerd, kon JP Balkenende de verkiezingen wegsleuren van de ontevreden massa. Nu dat de onkunde van deze CDA-charlatan is tentoongesteld probeert men ook Wilders en in het verlengde daarvan Verdonk in een positie te plaatsen, waarbij de aanslag gewoon een kwestie van tijd zal zijn.

  Zo zit de machtselite van Nederland gewoon in elkaar. Democratie is leuk en aardig, maar het mag geen roet in het eten gooien van de mensen die de lakens uit willen delen.

  Tu ne cede malis.
  bill [16] reageerde op deze reactie.
  Anthony [21] reageerde op deze reactie.

 5. Vraagt men zich wel eens af hoe groot de invloed van de Koningin is op de “rubberen” MP en zijn regering? Denkt u dat er voor niets op elk wettelijk stuk, dus ook de processtukken die Wilders ontving om voor de rechter te verschijnen staat te lezen: “In naam der koningin”.

  Uit eerdere kersttoespraken van de Koningin en uit de mond van Arend Jan Boekestijn, mochten we vernemen dat de opkomst van “Nieuwe partijen” ( waar overduidelijk de PVV is bedoeld) “haar zorgen baart”, vrij vertaald “haar niet welgevallig is”.
  Als de mogelijkheid bestaat dat een Argentijnse vlieger die het nederlandse paspoort bezit niet in nederland mag worden berechtigd, wegens mogelijke belediging voor de Argentijnse vader van Maxima, waarom zou Wilders dan WEL voor de rechter moeten verschijnen.
  Wilders heeft nooit opgeroepen voor moord op de medemens (de ongelovigen), nog eerwraak en genitalieen verminkingen van kleine meisjes gewild.
  Ook wil hij geen Homo’s van hoge gebouwen afgooien maar werkt hard om nederland weer nederland te laten zijn, hetgeen je van de “nieuwe nederlanders “waarvan velen in een uitkering zitten en ons de wetten willen opleggen niet kan zeggen.

 6. Ik sta niet voor Wilders. Wel voor zijn vrijheid van meningsuiting. Die zou heilig moeten zijn en voor iedereen gelden.

  Dit is een politiek proces. Mocht Wilders veroordeeld worden, dan is de waarde van onze rechtspraak gereduceerd tot een nieuwe propagandatool van de zittende politieke garde. Zoals de nieuwsmedia dat al jaren zijn.

  Laat onze “democratie” straks haar ware gezicht zien aan de oplettende kijker?

 7. Ik heb Balkenende in het echt meegemaakt. Hij is in werkelijkheid heel grappig en gevat. Zeker geen eng mannetje. Ik deel zijn politieke keuze en geloofsovertuiging niet maar zou zo een biertje met hem drinken…

  Eric [11] reageerde op deze reactie.

 8. @Jean-Pierre [10]: Ik heb Balkenende in het echt meegemaakt. Hij is in werkelijkheid heel grappig en gevat.

  Dat zegt helemaal niets want dat heeft hij dus blijkbaar gemeen heeft met de gemiddelde glad pratende oplichter! In je gezicht leuk en aardig maar als je je omdraait…………………..

  Alle politici zijn buitengewoon eng, hebben twee gezichten en een dubbele agenda, hoe hoger ze komen, de erger het wordt.

  Jean-Pierre [14] reageerde op deze reactie.
  René [22] reageerde op deze reactie.

 9. @Walter [6]: Nee, niet Balkenende persoonlijk, maar de machtselite. Deze is er fel op gebrand om mensen als Wilders het zwijgen op te leggen. Met machtselite bedoel ik de gevestigde belangen, socialistisch en corporatistisch van aard. Ieder die dit wil doorbreken wordt zoveel mogelijk dwarsgezeten.

 10. Fraaie peiling! Wilders for President ?

  1. PVV 9=>27 (+ 200%)
  2. VVD 22=>24 (+ 9%)
  3. PvdA 33=>22 (-33%)
  4. CDA 41=>21 (- 49%)
  5. D66 3=>20 (+ 567%)
  6. SP 25=>15 (- 40%)
  7. GL 7=>9 (+ 29%)
  8. CU 6=>8 (+ 33%)
  9. SGP 2=>3 (+ 50%)
  10. PvdD 2=>1 (- 50%)
  (ToN 1=>0)

  Huidige regeringscoalitie :
  CDA/PvdA/CU 80=>51 (- 36%)

  Confessionelen: CDA/CU/SGP 49=>32 (- 35%)
  Socialisten: PvdA/SP/GL/PvdD 67=>47 (- 30%)
  Liberalen: PVV/VVD/ToN/D66 35=>71 (+ 103%)

  Nieuwe regeringscoalitie ?
  PVV/VVD/CDA/CU 78=>80 (+ 3%)

 11. @Eric [11]:
  “Dat zegt helemaal niets want….”
  Je meent het….

  “Alle politici zijn buitengewoon eng”
  Ik zou het niet weten want ik ken ze niet allemaal. Ik ken er wel enkelen die oprecht zijn en het niet achter hun ellebogen hebben.

  “Alle politici zijn buitengewoon eng, hebben twee gezichten en een dubbele agenda, hoe hoger ze komen, de erger het wordt.”
  Ok,stel even dat je daar volledig gelijk in hebt. Hoe zouden we dan uit die impasse kunnen komen?

  Eric [17] reageerde op deze reactie.

 12. Op korte termijn zal deze juridische machtstrijd Wilders goede peilingen opleveren.
  Toch denk ik dat dit gedoe hem op de langere termijn zowel financieel als geestelijk kapot zal maken.
  Niet alleen deze juridische plagerijen moet je in dat licht zien maar ook de motie voor openheid in donaties voor politieke partijen.
  Men weet duivelsgoed dat dit vele potentieële geldschieters zal afschrikken. Vrijheid van meningsuiting is er vooral voor links en gelovigen. Fortuyn en van Gogh hebben duidelijk gemaakt dat je niks van de overheid hoeft te verwachten als je bepaalde groepen en de zittende macht kritische benadert. Bewuste politiek natuurlijk.

  De strijd tegen vrijheid van meningsuiting zal doorgaan ongeacht de uitslag op 20 januari. Dat is slechts een stap.
  Zie; Fitna, Deense spotprenten, Gregorius Nekschot en de recente aanval van Bea op internet.
  Wie deze tendens niet ziet is blind.
  Ook in het nieuwe jaar kunnen we nog veel van de zittende elite verwachten op dit punt omdat de (internationale)belangen domweg enorm zijn.

  De enige kink in de kabel voor de zittende elite kan een complete meltdown van wereldeconomie zijn. De daarbij horende chaos kan de val van de huidige elite betekenen maar het zou ze ook nog meer macht kunnen geven.
  Welke van de twee het wordt ligt aan de bevolking; men krijgt wat men verdient.

 13. @Jean-Pierre [14]:
  “Dat zegt helemaal niets want….”
  Je meent het….

  Als je dat zelf blijkbaar ook weet dan snap ik niet waarom je dit naar voren brengt alsof het enige relevantie heeft!

  Sinds samenlevingen de macht uit handen hebben gegeven aan degenen die zich opwierpen om alles wel voor ze te regelen op “democratische” wijze is er gesjoemeld, gemanipuleerd, gelogen en bedrogen. Dit is geheel inherent aan de aard van het volk wat zich zo graag opwerpt hiervoor en de enorme belangen. Blijkbaar kun je alleen overleven in dit milieu als je het achter je ellebogen hebt. Er is sprake van een impasse omdat het is “zij” en “wij”; zo lang de “wij” die de macht hebben zich kunnen veroorloven maling te hebben aan de “zij” en minachting voor ze hebben (de burgers dus), zal er niks veranderen.

 14. In Nederweert heeft een locale CDA’r op zijn grond reclame borden voor de CDA gezet met de tekst:
  “Een Respectvol 2010”

  Hoe kan een overheid gebaseerd op dwang, fraude, diefstal en geweld, respectvol zijn?

 15. @Albert S. [5]:

  Bill je slaat de spijker op de kop. Overigens is voor ons libertariers democratie net zo verderfelijk als marktregulering.

  Daarbij de elite, de duistere machten die zowel altijd profiteerden wie er ook regeerde en met wie dan ook, houdt niet van politici waar ze geen greep op kunnen krijgen, Pim was daarom een serieuze bedreiging. Matt Herben echter was mogelijk Pim’s Trojan Horse als vrijmetselaar met iets te hechte banden met de wapenindustrie.

  Geert is niet de visionair noch de humanitaire libertarier die we echt nodig hebben. Geert is geen Peters Schiff of Ron Paul. De kogel van Corporate Nederland met een suffert, de lone gunman Volkert van de Graaf die de fallguy werd.

 16. @Eric [11]: -In je gezicht leuk en aardig maar als je je omdraait…………………..-, net als de ware moslim dus.

 17. @bill [16]:

  Heel erg bedankt voor de link naar een uitstekend interview!

  Wel schokkend dat pim en Theo beide niet haddne kunnen voorzien wat ze overkomen is…

Comments are closed.