dijk_verzwaringGisteren noemden we het voor de rechter slepen van een concurrent.

Een tweede truc van Balkenende omvat zijn recente uitspraken over de houding van de PVV ten opzichte van de EU.

Wilders, PVV, is tegen de huidige EU die op weg is naar een volledige dictatoriale machtsconcentratie in Brussel. Ook het libertarisme is tegen deze met bedrog, verraad, en zelfs eedbreuk van de koningin, tot stand gekomen EU.
 
Balkenende: “Hoe kun je je zo achter de dijken terugtrekken als je economie zo afhankelijk is van het buitenland, van de Europese Unie?”, zegt Balkenende in een interview met het Nederlands Dagblad. “Dat kan helemaal niet. Als je mensen wegzet en jezelf terugtrekt achter de dijken, ben je bezig met een lijn die schadelijk is voor de verhoudingen binnen Nederland en voor onze economie.”

Wilders is het overduidelijk niet eens met de opvattingen die de minister-president ventileert over zijn partij. “Meneer Balkenende, de PVV wil de miljarden die Nederland jaarlijks aan de EU geeft in Nederland besteden. Dat is goed voor onze economie”, reageert hij.
“U wil Roemenen en Bulgaren spekken. Wij niet. Economische samenwerking in de EU is prima maar niet langer als grootste nettobetaler en dus de gekke Henkie van Europa spelen!”, aldus Wilders.

Ook libertariërs hebben helemaal niets tegen (economische) samenwerking. Daarom waren zij ook niet zo fel tegen de EEG, Europese Economische Gemeenschap.
Vrijwillige, kapitalistische economische samenwerking is uitstekend en iedereen zal daar vruchten van plukken.

Die echte felheid van het libertarisme tegen de EU ontstond vooral toen politici er een politieke Unie van maakten. Wat overigens bij velen van hen al direct vanaf de oorsprong de (geheime?) bedoeling was.

Ook in gesprekken met veel kennissen wordt al vlug de opmerking van Jan Peter herhaald en wordt de waarschuwing voor de EU dictatuur uitgelegd als “terugtrekken achter de dijken”. Hoe dom ook, het gebeurt. Komt dat nu doordat veel mensen niet goed kunnen nadenken? Zijn ze door opvoeding, onderwijs, kerk en media zo erg afgestompt? Het proces waarvan Jan Peter in het onderhavige voorbeeld gebruik probeert te maken?

We willen aan het eind van het jaar niet al te somber zijn. Maar een feit is dat het vlug 1 januari 2010 zal zijn. En dat staan de deuren wijd open voor het verraad van Lissabon. Ik zal dan proberen me in te houden, en niet te vaak zeggen: “We told you so!!”

En laten we ondertussen wegen blijven zoeken om ons uit de EU terug te trekken, ons te bevrijden.

13 REACTIES

 1. Ik ben het totaal met u eens! Ik spreek meer mensen die geïndoctrineerd en gehersenspoeld zijn, en hun avondje popstars kijken(of welk ander inspiratie loze onzin van tegenwoordig)belangrijker vinden.

 2. Ik vind een economische samenwerking primas de euro ook, de rest kunnen we zelf wel af, Brussel niet voor nodig.
  Als ik dat zeg , waar ook ter wereld kijken ze me gek aan, hu wat zeg je nu, geen EU !?
  Dan zeg ik weer :” wel een EU maar niet deze dure variant” waar we net zo veel in te brengen hebben als een donkere plantage arbeider in New Orleasns 200 jaar geleden. nada dus .
  bron:
  http://anno4you.forumcity.com/viewtopic.php?p=34#34

  Dit artikel van Hub doorgepost op het nieuwe forum in Arnhem
  ik steun Pro Arnhem met de verkiezingen van 3 maart 2010, sta ook op die lijst, ik kan wel wat support gebruiken op dit nieuwe forum van Libertariers hier, we strijden tegen de oude politiek in Arnhem.
  vast dank

 3. De EU is al een dictatoriaal gedrocht en het zal nog erger worden. Hoezo profijt van de EU? Bakken met geld kost het ons en we krijgen alleen maar nog meer regelgeving/wetten die onze vrijheid steeds meer verminderen. En dan nog met de hulp van een soortgelijk kabinet, die vindt dat de mensen in Nederland alleen nog maar goed zijn als loonslaven. Verder moet men de mond houden en mag men beslist niets zeggen over deze “geweldige” EU. Ik ben voorstander van het uit de EU treden en wel onmiddellijk. Ooit was er de EG en toen ging het inderdaad om economie. Nu gaat het over in de tang nemen van de EU-bevolking en het verkwanselen van Europa aan de arabieren. Die toezegging is al gedaan en zal worden uitgevoerd. Lees Eurabië van Bat y’Or (hoop dat de naam goed is gespeld) maar eens, daar staat het allemaal in. En de euro is ook een gedrocht. Hoe je het ook wendt of keert, de prijzen zijn wel allemaal hoger geworden. 1 op 1 overgezet. Dus hoog tijd voor een ander kabinet (regering) hier in Nederland, die het goed voor heeft met de Nederlanders en niet loopt te kwijlen om een leuk EU-baantje.

 4. @Paljas [4]: Als er 1 auteur is die iedereen zou moeten kennen en lezen, is het Fjordman wel. Spijtig dat zijn Engelstalige stukken nogal moeilijk en lang zijn en de drempel verhoogt. Zoveel te beter dat er een vertaling is op hvv!

  Wat hij zegt over de EU ben ik het volledig mee eens. Het ‘blanke’ dit en dat een beetje misplaatst en niet de kern van het probleem, imho.

  Hoe dan ook, het anti-EU gevoel zal evenredig groeien naarmate mensen het voelen in hun geldbeugel. Momenteel worden de financiële en economische luchtbellen nog in het leven gehouden, maar dat gaat niet tot 2011 duren.. .

  Spy-Nose [6] reageerde op deze reactie.

 5. @Paljas [4]:
  Dank voor de link.
  @surfer [5]:
  De bureaucratische kaasschaaf van de EU-bureaucraten, in samenwerking met de nationale multiculturele elites, blijft doorschaven en het valt te vrezen, dat de autochtone Europeaan pas in het geweer komt, wanneer het te laat is.
  Dat is toch in wezen, waar Fjordman in zijn artikel voor waarschuwt?

  Intussen laten types als Bea en Balkenende en consorten zich gaarne door die bureaucratie aansturen
  (onder motto’s als “Liever Turks dan Paaps”).

  Spy-Nose

  P.S. Ik zal de wens meer artikelen te vertalen bij de Vrijspreker nog eens aankaarten.

 6. De Europese Unie baart me zorgen. Obama doet me walgen. Zijn de mensen ziende blind dat ze zich zo laten inpakken door deze Wolf in schaapskleren?

  Kijk naar wat de man doet. NIET wat hij zegt.

 7. open brief geschreven door katertje,zondag 20 dec.

  Geweldig geschreven moet iedereen lezen,.

 8. Dat wordt hoogtijd om je uit deze strop uit te worstelen, waar de democratische gekozen heren je hebben in laten lopen, niet te geloven maar het is zo en voor hun eigen gewin. Dat er zulke zakken zijn, die zich laten gebruiken, is niet voor te stellen, maar zij zijn er en allemaal die in de regering zitten door hun smoel te houden in opdracht van de verborgen macht. Mijn voorgevoel is toch goed geweest al jaren,dat zij niets goeds in de zin hadden met het volk.

 9. Ik wil persoonlijk best Bulgaren en Roemenen spekken, als ze maar met goede waar komen. Maar dat is het probleem ook niet. Het probleem is de centrale overheidsmacht. In vele opzichten is de politieke unie een logisch uitvloeisel van de economische unie. De economische unie had immers niets te maken met vrijwillige economische interactie tussen individuen, maar met economische afspraken tussen landen – implicerende dat de centrale overheid het recht heeft deze afspraken te kunnen maken, implicerende dat ze het recht heeft voor een ieder te spreken en te handelen. De EEG was dus al antithetisch t.a.v. een marktorde, dus het is logisch dat dit zich ontwikkelde tot iets dat daar nog meer in tegenstelling tot was.

  Wilders kan Balkenendes kritiek trouwens makkelijk ombuigen, tuurlijk moeten ‘wij’ (politiek/staat) ons wel terugtrekken achter de dijken, maar dan wel met de herwonnen soevereiniteit. Dit zegt niets over de economische interactie tussen individuen van verschillende nationaliteiten.

Comments are closed.