Politici_OorlogToen enkele jaren geleden de Nederlandse militaire missie in Afghanistan verlengd werd, waren er al veel tegenstanders. Toen hebben de politici uit kabinet en Tweede Kamer toch een nieuwe missie er door gekregen, met het verhaal dat dit uiterlijk tot 2010 zou duren. En het volk slikte het. Op dit moment zijn er op kosten van de belastingbetaler meer dan 2000 Nederlandse militairen in Afghanistan. (2160 militairen wordt ergens genoemd). Plus een onbekend aantal ontwikkelingswerkers, NGO’s en dergelijke.
 
Onmiddellijk heeft de Vrijspreker toen gewaarschuwd dat het volk bedrogen werd en dat er helemaal geen garantie was dat 2010 een definitief einde zou zijn. Deze voorspelling blijkt steeds meer uit te komen.

 Dat bleek al heel snel toe de term “einde” vervangen werd door “einde van onze leidende rol”. Hetgeen betekent: “geen einde”!
Logisch, want bedenk maar dat het doorgaan van het sturen van militairen primair in het belang is van politici. Zij zijn daardoor belangrijker in de internationale contacten met politici uit andere (onder andere EU) landen die van invloed zijn bij het vergeven van mooie internationale baantjes.

 De komende verlenging na 2010 komt de laatste paar weken snel op ons af. Allerlei buitenlandse politici prijzen “ons” de hemel in over hoe goed “wij” zijn. Maar wie zijn “wij” en “ons”?

 Barack Obama belt Jan Peter Balkenende en Balkenende vertelt over de lof voor “ons”. Of zou Obama “opdracht” gegeven hebben dat er ook Nederlandse troepen moesten blijven? Maar los daarvan, wat betekent die “lof”? Hebt u die verdiend? Ikke niet! Ik heb niets gedaan. Wie wel? Hoogstens de uitgezonden jongens en meisjes die daar waren voor hun vrijwillige baan. Ook hun financiers verdienen geen lof omdat zij gedwongen werden om te betalen. Die kozen gewoon eieren voor zijn geld omdat “niet betalen”ernstige consequenties heeft.

 Dan komt Hillary Clinton, U.S. minister van Buitenlandse Zaken dat versje nog eens opzeggen, en ook de US Ambassadeur zingt het refrein:’Nederland moet in Afghanistan blijven”.

Niet te vergeten, het hoofd van de NAVO, Rasmussen, heeft ook al gezegd dat Nederland verwacht wordt wel te blijven!

 En de politici zijn al lang door de knieën. Alleen Wouter Bos sputtert nog tegen. Waarom?? Misschien wel omdat hij aanvoelt dat er veel kiezers ook tegen zijn, en dat die houding van tegen zijn wel eens nuttig zou kunnen zijn voor de komende Gemeenteraadsverkiezingen.
Prima, misschien slim. Maar we zijn wel zeer benieuwd naar het handhaven van zijn uitspraak dat “Verlenging van de missie onbespreekbaar is!!

 Let wel, in oktober heeft de Tweede Kamer nog gestemd om geen nieuwe taken na eind 2010 in Uruzgan. (Het had AUGUSTUS 2010 moeten zijn, maar laten we niet op een paar maanden kijken!)
WAT zeggen ze dan? Niet Uruzgan, maar wel in de aangrenzende provincie? Of wel in ander deel van de wereld waardoor troepen vrij gemaakt kunnen worden voor Afghanistan? Met dergelijke smoesjes wordt u belazerd waar u bij staat.

 Maxime Verhagen CDA, de minister van Buitenlandse Zaken houdt verhalen dat Amerika 30.000 extra troepen gaat sturen en dat ook Polen, Italië, Spanje, Groot-Brittannië, Slowakije en Macedonië extra troepen toegezegd hebben.

DUS Neder land moet ook overwegen om mee te doen. Begrijpt u dat? Als de hele wereld gek is, MOET Nederland (whoever that is) ook meedoen?

 Verhagen: Nederland wordt ook nauwelijks meer serieus genomen als het zich zo weigerachtig opstelt. “Je krijgt zo dat er niet meer geluisterd wordt naar onze argumenten”. Welke argumenten van wie en waarvoor? “Nederland” had toch een zelfstandig soeverein besluit genomen? En als er niet geluisterd wordt naar de NL-politici, welk concreet nadeel is er dan voor u en voor mij? Of is het een voordeel en gaat het hele gedoe ons minder (belasting)geld kosten?

Jan Peter Balkenende verkondigt nu de hij “blij is dat de Amerikanen 30.000 extra troepen sturen. Weet u waarom hij daarover “blij” is? Heeft dat voordeel voor Nederlanders?

Eimert van Middelkoop (CU), de NL-minister van oorlog vertelt bij een medaille-uitreiking dat Afghanistan nog vele jaren internationale hulp nodig heeft.

Nou en? Wat wil dat zeggen? Dat u die hulp dan maar MOET leveren? Want als de politici dat bepalen, dan MOET u inderdaad dokken. En Eimert zegt er meteen achteraan dat u dat inderdaad moet: “Nederland zal betrokken blijven”.

Om wat sussend op te treden heeft Maxime Verhagen in Brussel wel weer 10 miljoen extra (belasting)hulp toegezegd, bij de al eerder geschonken 10,6 miljoen (belasting)geld.
Balkenende helpt: “Premier Balkenende vindt dat Nederland een buitenbeentje zou zijn in de NAVO, als het helemaal niets meer doet in Afghanistan. Dit zei hij tijdens zijn wekelijkse persconferentie.   
“Alle landen tonen hun betrokkenheid. Als we niks doen, worden we het buitenbeentje van de NAVO,” stelt Balkenende. “We hebben helemaal geen zin om Afghanistan de rug toe te keren, “ aldus Balkenende. “Maar deze omvang kunnen we niet continueren.”

Wel, wat betekent dat? Nederland een buitenbeentje? Dat is toch prachtig. Laat het iets extra zijn! Laat het persoonlijkheid tonen! En welk nadeel zou u of ik er van hebben? Minder belasting? Voor de rest niets. Nederland krijgt meer mogelijkheden zijn economie te ontplooien en anderen willen graag onze betere producten hebben.

En wat zegt Jan Peter:”We hebben geen zin …”Wie is “we”? In ieder geval is mijn indruk uit alle gesprekken over dit onderwerp dat de meeste mensen willen ophouden met (belasting)geld in een bodemloze put te gooien.

Het gescherm met het vage “wij”, “ons” en “Nederland” zou veel meer tegengesproken kunnen worden.

Simpel met de vraag:”Vertel nu eens precies WIE je bedoelt, en WAT het voor die mensen precies betekent”.

 P.S. Het wachten is nu op een aanmaning of een bevel vanuit de EU!

11 REACTIES

 1. Wat kunnen we voor actie bedenken om het cabinet te laten vallen
  wanneer ze niet uit die oorlog om een pijpleiding en heroine stappen
  die oorlog=vredesmissie in afganistan
  hoeveel slachtoffers willen we nog maken voor heroine en een pijpleiding
  wat als de kamer nou eens zelf daar ging vechten tegen (een computerprogramma) Al Qaida of (CIA missie)Taliban

  Hoe stoppen we dat fasisten clubje

  Talleyrand [5] reageerde op deze reactie.

 2. en als we daar weg gaan waar gaan we dan heen Afrika een vredes missie beginnen
  waarom eigelijk hun micro-kridiet schulden innen of verder beroven van grond stoffen
  of zou dat wel een goede rede zijn

 3. ach ze (oorlogs-kabinet) zijn hier ook al een oorlog begonnen een voedsel oorlog boven op een geld oorlog
  einde van de maand gaat de codex alimentarius http://www.anarchiel.com/display/zie_ginds_komt_de_codex in
  en hebben daar vorige maand al een voorproef op genomen door monsanto ruimte te geven om geklooi aan eten hier toe te staan
  komt er nog even bij bij de E-nummers

 4. Ik snap het niet meer helemaal want nog maar enkele maanden terug zeiden politici dat we al voor een onevenredig groot deel hebben bijgedragen aan de “bevrijding” van de Afghanen.
  Nu hoor je dus weer dat we buitenbeentjes zijn als we helemaal niks meer doen in Afghanistan?

  De publieke omroepen hebben van hun politieke bazen ook al weer de opdracht gekregen om de algemene opinie richting verlenging te masseren.
  Nu laat men bij hun actualiteitenprogramma een moeder zien die haar zoon heeft verloren en vind dat als we nu zouden stoppen de dood van haar zoon voor niets is geweest.
  Het is te walgelijk voor woorden dat zo’n mevrouw met haar verdriet wordt misbruikt om het gemoed van de Nederlanders te bezwaren en de publieke opinie richting verlenging te drukken.

  Vanmiddag laat men bij buitenhof een medewerker van Obama’s kernteam aan het woord over de kwestie Afghanistan.
  “Het moreel appel van een bondgenoot” staat er boven het teletekststukje.
  Dit klinkt alweer een stuk anders vanuit de monden van onze “linkse” vrienden van buitenhof.
  Uit alles blijkt voor mij dat het een pro-Afghanistanverhaaltje wordt waar de journalist voor de vorm wat “kritische” vraagjes mag stellen.

 5. @gerben [1]:

  Je kunt het kabinet niet laten vallen, omdat ze nooit vrijwillig zullen opstappen. De hulp van de 2de kamer hoef je ook niet op te rekenen, want dat zijn handlangers van dit criminele politieke bedrog.

 6. Het is allemaal onzin-geargumenteer op het niveau van “wat zullen de buren er wel niet van denken?”. Waarop maar een passend antwoord is: “wie kan dat iets schelen?”.

  Laten wij wat functies binnen de overheid rouleren. De soldaten in Afghanistan worden in Nederland ingezet als reparateur van fietspaden. De politici die graag oorlog willen, krijgen de kans van hun leven en mogen deze zelf gaan uitvechten in Uruzgan.

  Als ik de analyses mag geloven, worden de problemen in Afghanistan in geen honderd jaar opgelost, want het is een grote verzameling stammen (net als in Pakistan) van wie er niet een de overheersing door anderen accepteert. Karzai is een marionet van de Nato.

  peter [9] reageerde op deze reactie.

 7. We staan er bij en we kijken er naar. Die missie wordt gewoon voortgezet, maar dan heet het anders. Een onbetrouwbare club als PvdA (Irak onderzoek, weet je nog?)gaat gegarandeerd weer overstag. Een onnozele deskundige van de Clingendael rotary, Van Wijk zegt ook al dat we internationaal niks meer voorstellen als we daar weggaan en -blijven. De arrogantie waarmee dergelijke stellingen geponeerd worden (Verhage, JPB, c.s.)wijzen op 100% minachting voor de burger/financier.
  De politiek is dermate gecorrumpeerd, dat ze elkaar nog geloven wat ze elkaar aanpraten ook nog!
  Ik ben tegen die missie en ik wil daar niet voor betalen. Ik heb dus recht op een beschikking bij de fiscus.

  Toen werd ik weer wakker.

 8. Op deze manier wordt je constant het bos in gestuurd. Veel beloven en weinig geven doet de gekken in vreugden leven gaat in nederland wel op! Weet je de volgende keer hopelijk met het stemmen, dat je dit niet vergeten bent met het stemmen op de zogenaamde volksvertegenwoordigers echt een lachertje he!!!!!!!!!

 9. @Bon Vivant [6]: Ja, job-rotation, dat werkt verfrissend. Tenminste in een gewoon bedrijf.

  Ik was altijd al van mening dat de hardste schreeuwers het eerst de wapenrok dienen aan te trekken om zodoende in staat te worden gesteld een goed voorbeeld te geven. Goed voorbeeld doet goed volgen, toch?

  Binnen de kortste keren zal het nieuwsbericht dan luiden: Van het Afghaanse front “nichts neues….”

 10. 24 imperiums hebben in de laatste 2000 jaar geprobeerd die koppige Afghanen te onderdrukken, zou het ons dit keer wel lukken?

  What Empires Have Said Throughout History: “One More Surge”
  http://www.washingtonsblog.com/2009/12/what-empires-have-said-throughout.html

  Btw dezelfde corrupte en onbetrouwbare oorlogscriminelen in Den Haag hebben ook een paar thermo-nucleaire bommen:
  What to Do About Europe’s Secret Nukes
  http://www.time.com/time/world/article/0,8599,1943799,00.html?xid=newsletter-daily

 11. Afghanistan: Vrede voor pijpleidingen en drogs.CIA[Amerika] de drugshandel beheerst in Avganistan, en dat dit een geldstroom van wel 300 miljard dollar per jaar oplevert.2 jaar na de invasie van Afghanistan dat de productie van heroïne weer voor 90% hersteld is.Wat Afghanistan echter wel belangrijk maakt is dat over zijn grondgebied een gas- en oliepijpleiding richting Pakistan en de Arabische zee moet gaan lopen. Daarom moet de Taliban verslagen worden en een Westerse marionettenregering geïnstalleerd. Dat is de enige reden waarom ook Nederlandse militairen daar vechten.

Comments are closed.