Rijkswaterstaat heeft vorige week een kort geding aangespannen tegen censorship-causes-blindnessonderzoeksjournalist Marcel Metze. Hij heeft, in opdracht van Rijkswaterstaat, een boek geschreven over de reorganisatie van deze rijksdienst. De uitkomsten bevallen de heren ambtenaren blijkbaar niet want er wordt nu met overheidsgeld voorkomen dat een met overheidsgeld betaald project niet doorgaat. Wat heeft Rijkswaterstaat te verbergen dat zo schokkend is ?

Rijkswaterstaat, dat er ieder jaar zo’n slordige 4 miljard euro belastinggeld doorheen jast, blonk zelfs in overheidskringen uit in ‘overvloedig personeel met een onduidelijke functieomschrijving’.  In combinatie met de veenbrand bouwfraude (‘wie namen toch die steekpenningen aan ?’) meende men ingrijpend te moeten reorganiseren en Metze mocht een en ander fraai opschrijven.

Marcel Metze, hij schreef doorwrochte werken over o.a. de grote reorganisaties bij Philips, kreeg carte blanche. Zelfs personeel van Rijkswaterstaat werd vrijgesteld om hem te helpen bij zijn research. De kosten van dit project werden geschat op minimaal 100.000 euro.  Na lezing van zijn manuscript ‘Veranderend Getij’ weigerde de top van Rijkswaterstaat het als boek uit te brengen. Metze wilde het stuk daarop zelf laten publiceren, iets waartoe hij contractueel gerechtigd zou zijn. Uitgeverij Balans kondigde ‘Veranderend Getij’ als een verhaal van binnenuit namelijk al een jaar geleden aan in hun najaarsbrochure.

Metze wil niet reageren, op straffe van een boete. En Rijkswaterstaat doet geen inhoudelijke mededelingen over auteursrechtenkwesties zolang de zaak in behandeling is, zo laat persvoorlichter Saskia Flesch weten.

Kortom, het enige wat zeker is, is dat de overheid uw geld gebruikt om openbaarheid van feiten over het misbruik van uw geld tegen te houden. Rijkswaterstaat; ver onder N.A.P.

9 REACTIES

 1. Tja, de NL overheid: verloederd, verrot, gedegenereerd. De bodem is nog lang niet bereikt.

  Het is onderhand een aardiger missie om op te schrijven waar de NL overheid WEL iets positiefs doet. Ik vrees dat de lijst artikelen dan kort zal zijn.

  Mike [5] reageerde op deze reactie.

 2. @Rik Vogelschrik [2]:
  “Dan kunnen zich beperken tot een “flyer” ”

  Serieus: ik zou niet weten wat er in die flyer kan komen.

  Probeer eens een artikel voor de Vrijspreker te maken met een titel als:
  “De overheid doet ook wel eens iets goeds”
  waarbij je dan niet moet tellen het terugdraaien van hun eigen fouten. Want dat zie je sporadisch wel eens.

  Ik ben echt benieuwd. Stuur maar rechtstreeks naar mij.

 3. Nu wil iedereen weten wat deze ondezoek journalist van naam te melden heeft, als de troonrede al uitlekt dan de inhoud van dit boek niet……………kwestie van tijd..en dat weten we meer.
  Tweede kamerlid heeft u uw vragen al gereed voor de verantwoordelijke minister ?

 4. @Bon VIvant [1]:

  Een klant van me werkte bij rijkswaterstaat. Toen nam hij ontslag omdat het te gek werd. Hij ging er elke dag heen en wist totaal niet wat hij er moest doen.

  Toch te gek voor woorden.

  Er zal heus wel iets nuttigs gedaan worden maar het is ook een manier van werkverschaffing.

 5. Gisteren heb ik eens even gezocht bij een aantal bibliotheken naar het boek Vaccinaties van Anneke Bleeker dat vorige week is uitgekomen. Noppes. Zelfs gaf op dat moment de Koninklijke in den Haag niet thuis.

  Net als indertijd met de boeken van Robin de Ruiter, nauwelijkes in een bibliotheek te vinden, behalve dan in de militaire bibliotheek.

  Nou weet ik wel dat bibliotheken vrij zijn om al dan niet in te kopen maar toch komt dan de vraag boven of ze niet, zachtjes of niet, van ‘bovenaf’ gestuurd zijn.

  Hoe in vredesnaam krijgen we die hele EU ondersteboven?

  Fred [9] reageerde op deze reactie.

 6. De aanleg van een gedeelte van de weg van Assen naar Zuidbroek N33 valt onverwachts even € 12.000.000,00 duurder uit dan begroot. De redenen was dat deze € 12 000.000,– gestort moest worden in de landelijke overkoepelende organisatie van Waterschappen. Nu vraag je jezelf af waar gaat dat geld dan voor gebruikt worden , en dan blijkt bij navraag dat bij iedere aanleg van een gedeelte van een weg in geheel Nederland deze organisatie dit soort bedragen ontvangt. De vraag wat doet men er mee kan ik niet vinden

 7. Ha ha, daar hoef ik dat boek niet voor te lezen,dat het bij de waterschappen niet deugt weet ik inmiddels al 25 jaar, proberen ordinair de mensen kapot te procederen met misleiding en steun van de rechter of raad van state, die van het zelfde laken en pak zijn. Het gaat naar vrienden en collega’s en de belastingbetaler betaalt het gelag van, die parasieten. Toezicht is eveneens zo goed geregeld als bij de Nederlandse Bank ziende blind!!!!!!!!!!!!!!!!!! Evenals het water milieu, dat door het toezicht van die laaien lichters, naar de kloten gaat! Kijk op http://www.sdnl.nl daar vallen de schellen van de ogen van de blinden!

 8. @marianne [6]:
  Marianne,
  Een boek wat een week uit is, kan nooit al bij de bibliotheken liggen. Het duurt minstens 1-2 maanden voordat je ze bij de bieb kan zien liggen. Hoe weet ik dat?
  Ik ben de uitgever (Succesboeken.nl) van o.a. het boek Vaccinaties van Anneke Bleeker.
  Overigens haal je in 4 alinea’s vier onderwerpen aan die niets met elkaar te maken hebben: Vaccinatie boek, Robin de ruiter boeken,
  bibliotheken die zelf kunnen inkopen en de EU die je onderste boven wil halen.

Comments are closed.