brainwashing2Ik loop op straat en voel me zo ontzettend vreemd. Mensen gaan aan me voorbij, ik kijk naar ze alsof ik door een surrealistische film beweeg. Ik ben van huis vertrokken, mijn kinderen draven voor me uit. Ik heb net een artikel gelezen van Anarchiel. *)
 
Daar rennen mijn kinderen; nog frank en vrij denken ze te zijn. Ik stel me voor dat die chips in hun mooie lijf zitten, of in hun hoofd. Ik gruwel en ril.

Ik zit aan tafel in onze huiskamer. Mijn gezin zit om me heen. Ze lachen, praten, eten, raken elkaar aan. Er verschijnt een beeld in mijn geest van diezelfde mensen maar dan met een chip in hun lijf. Deze mensen van wie ik zo intens houd, veranderen ogenblikkelijk in zombie-achtige wezens die me afstoten. Ik voel een misselijkheid opkomen, afschuw.

Hoe KAN dat nou?” vraag ik me vertwijfeld af. “Het kan toch gewoon niet waar zijn. Wat zijn dat voor verschrikkelijke berichten op het net? Waarom hoor je er niets over in de media? Is het nou waar of is het niet waar?”

De volgende dreun is dat ik lees over een stel imbecielen die in Baja Beach Club te Rotterdam vrijwillig een chip in hun arm hebben laten zetten ‘voor het betalingsgemak”. Ik kan het niet geloven dus ik ga het internet op.

Mijn god, dat er mensen zijn die hiertoe echt bereid zijn! Vrijwillig!

Ik gooi mij weer in de dagelijkse dingen van de dag. Weg van al die berichten. Weg van het besef dat ik werkelijk in een krankzinnige wereld leef. Ik richt me op de kinderen, op onderwijs, op de boodschappen. Maar het blijft fluisteren, knagen, zeuren dat ik ook op dit punt mijn ogen moet openen. Ik wil niet! Waarom zou ik. Ik kan er toch niets aan doen.. Maar ik ga toch naar de computer en klik het volgende bericht aan:

Intel gelooft dat zijn afnemers bereid zijn om een nanochip in hun hersenen te laten plaatsen zodat zij met hun computer kunnen werken zonder keyboard en zonder een muis. Gewoon op gedachtenkracht. Makkelijk toch? Niet dat dit ooit een wezenlijke behoefte was van iemand maar het wordt er als idee zo makkelijk in geschoven dat het niet anders kan zijn dat er hordes figuren zijn van het niveau Baja Beach Club, die in de rij gaan staan voor dit ellendige ding. Want, ook niet onbelangrijk, met zo’n chip kun je ook je mobieltje en de tv bedienen, joehee!

Het kost zoveel moed en doorzettingsvermogen deze verschrikkelijke wereld binnen te laten! Maar het moet! Ik moet dit tot me door te laten dringen. Ik kan er niet om heen! Het gebeurt echt! Want als ik later, als mijn kinderen mij vragen of ik dit alles niet heb zien aankomen, moet zeggen: “Ja, ik wist het” waarop zij natuurlijk zullen vragen: “Waarom heb je dan niets gedaan??” moet antwoorden: “Ik wilde het niet weten, ik wilde het niet onder ogen zien”, dan heb ik hen verloochend op een manier die ik niet kan verantwoorden voor mezelf.

Ik moet dit onder ogen gaan zien!!*) Zie: Nederland is klaar voor de onderhuidse chip. Deel 1 en Deel 2

————————————

Ingezonden door Eugenie van Ruitenbeek

29 REACTIES

 1. Helaas heb ik dit ook al zeer lang zien aankomen en vindt ik het zeer verontrustend, ik zou zelfs inhumaan zeggen.

  Mensen zien niet dat deze progressie in fases is en telkens net 1 stapje verder tot het idd net is alsof we allemaal een enkelband met gps dragen.

  De stapsgewijze invoering zorgt vooral voor acceptatie die er niet zou zijn als dit in een keer zou worden ingevoerd. Kenmerkend, hiervoor is dus idd clubs die al dit soort dingen doen om het maatschappelijk draagvlak te creëren.

  Ook al ben ik niet gelovig het zet me toch aan het denken over een tekst uit de bijbel. “Openbaring 13:17: En dat niemand mag kopen of verkopen, dan die dat merkteken heeft, of de naam van het beest, of het getal van zijn naam.” Verder, wordt er verwezen naar hand of hoofd waar het teken zou moeten zijn.

  Wat zeker geïnterpreteerd zou kunnen worden als een chip in hand of hoofd. Maar een erg religies mens ben ik nooit geweest dus deze verbindingen zal ik ook niet als werkelijk beschouwen maar vond ik wel toepasselijk.

  hda [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Timothy [1]:

  Omkeer redenering ook mogelijk, let op! Ooit bij stilgestaan dat dit bijbelverhaal als fantasie denkbaar is, dat het als SF verhaal zoals ook de Foundation van Asimov, nu als script wordt gebruikt door bestuurders ? Gewoon omdat ze zelf niets anders kunnen verzinnen om te doen en bestuurders overtuigd zijn iets te moeten doen…
  En met de voortschrijdende communicatie technologie zal de diversificatie in gedrag en denken minder worden en neemt de kans op kartelvorming of samenzwering toe. Het is fascisme in ontwikkeling. Daarom blijf voor jezelf denken en handelen.

 3. Dat iets gebruikt kan worden voor verkeerde doeleinde wil niet zeggen dat het per definitie fout is.

  Zo is geld een erg belangrijk middel in mijn leven, maar zodra er een “monopolie op geweld” zich er mee gaat bemoeien wordt het een middel voor onderdrukking.

  Zo is school en scholing erg belangrijk in mijn leven, maar zodra er een “monopolie op geweld” zich er mee gaat bemoeien wordt het een middel voor onderdrukking.

  Zo is… zorg, economie, wetenschap, media, infrastructuur, voedsel, energie, beveiliging…
  Technologisch versnellen en vergemakkelijken van interactie tussen personen en apparaten kan wel degelijk een positieve bijdrage leveren aan mijn leven. Maar een of andere “monopolie van geweld” moet er ver uit de buurt blijven.

  Of even op een andere manier bekeken: mijn handen kan ik gebruiken om mensen te vermoorden, ben ik of zijn mijn handen nu onwenselijk?

  Het probleem in het bovenstaande bericht is dan ook niet de nieuwe technologie maar die zo genaamde “monopolie op geweld”.

 4. misschien is het off topic,
  maar ik wel even kwijt dat ik mij zit af te vragen ; ‘waarom is een anonieme ov- chip kaart van het vervoers bedrijf in A’dam duurder den veel duurder dan als ik niet anonieme ov -chipkaart neem.

  ik zelf ga ervan uit dat ik in de toekomst veel duurder uit ben, als ik b.v.b. niet met een chip-pas of een pasje betaal dan als ik braaf met chip-pas of gewoon pin.
  o het brengt me gelijk op de gemeente Purmerend die haast alleen maar parkeermeters heeft waar je perse een chipkaart in moet doen, ja een paar verdwaalde parkeermeters waar je contant kunt betalen zijn er wel maar je moet echt een lampje hebben om die te vinden. Dit is toch subtiele dwang? van een gemeentelijke overheid? of ben ik nu aan het zeuren en spijkers op laagwater aan het zoeken ?

  hda [6] reageerde op deze reactie.

 5. Als je de straat opgaat, vergeet dan niet je mobiel aan te zetten. Zo weet de overheid waar je bent.

  Waarom het dragen van een aan staande mobiel niet verplichten en mensen die weigeren de cel ingooien? U heeft toch niets te verbergen? En de staat kan zo over u waken. Praktiserende pedofielen en andere misdadigers kunnen op die manier worden opgespoord, wie kan daar nu tegen zijn?

 6. @hda [6]:
  en jij stel jij je regelmatig de vraag ‘van hoe je bestuurbaar bent door geld wat nu eenmaal in deze maatschappij gebruikt wordt?’ en wil je ook zo als vele andere mensen voor een dubbeltje op de 1ste rij zitten?

  en wat is voor jou bestuurbaar zijn door geld? is dat door te werken of….?

 7. @Angelique [9]:

  Ik ben er van overtuigd dat vrouwen de wereld kunnen redden, mannen niet. Feitelijk zouden vrouwen de mannen met hun zogenaamde macht als schoolkinderen bij de oren moeten pakken en het ‘kind’ eens flink de oren moeten wassen. Absurd om te zien hoe gewillig de vrouwen nog achter da mannetjes aanhobbelen, mannetjes die, als het eropaan komt, gewoon zielige wezens zijn. Ik ben voor een vrouwenbeweging die zonder omhaal de wereld zuivert van alle onreinheden en alle leugens. Niet dat vrouwen de macht moeten overnemen, maar laat het de heren duidelijk zijn dat hun macht niet meer doet dan de wereld vernietigen.
  Angelique [11] reageerde op deze reactie.
  LvM [13] reageerde op deze reactie.

 8. @Angelique [11]:

  Ik zou niet weten of er al een vrouwen (protest) beweging is, maar hopelijk zullen de vrouwen snel van zich laten horen. Het zou prachtig zijn al die vrouwen die even de mannen laten zien dat ze het wel kunnen en het niet eens zijn met het gevoerde beleid in NL, de EU en de rest van de wereld.

 9. @LvM [13]:

  Ik vind de vrouwen tegenwoordig zo mak, zo onbeschrijfelijk meegaand, er waren tijden dat de vrouwen nog wel eens voor iets wilden opkomen. Kijk alleen maar hoe de vrouw mee marcheert in de politieke wandelgangen, ik herken er geen vrouwelijk vernuft of sensibiliteit meer in. Het spijt me als ik een uitglijder heb gemaakt met mijn reactie, maar er moeten toch nog mensen te vinden zijn die ergens voor staan en niet domweg meelopen onder de vleugels van de ‘heren’. Kijk hoe braaf de vrouw uiteindelijk nog is en zich laat koeioneren. Een hoofddoek bijvoorbeeld, is dat een uitvinding van de vrouw of van ziekelijk jaloerse mannen die proberen vrouwen als minderwaardig en onderdanig vlees te zien…En vrouwen laten het nog steeds toe in deze moderne (geciviliseerde??) wereld? Er is op het terrein van gelijke behandeling niet veel gewonnen, eerder verloren. Vrouwen zoet houden met douceurtjes en leuke postjes of zogenaamde belangrijke functies en het kippetje doet haar plicht. Zijn mannen alleen maar in staat macht te grijpen en uit te oefenen? Ik zou denken dat bij het zien van alle aangerichte schade door mannen, -de grote leiders- men spontaan in huilen zou moeten uitbarsten en men hevig woest op de barricades gaat, maar het tegendeel is waar. Een appèl aan het gezonde verstand van vrouwen is m.i. niet zo heel raar, maar goed ik kan het mis hebben.
  Ik zie namelijk grote verschillen tussen mannen en vrouwen, mentaal en fysiek, en acht de vrouwen tot meer in staat dan wat ik nu zie. Mijn mond valt open als ik een vrouw tref die praat over het morele verval van de politiek, want meestal praat men over ditjes en datjes. Net zo goed vind ik dat er naar kinderen mag worden geluisterd, wat ze vinden en hoe ze tegen de werkelijkheid aankijken. En dan bedoel ik niet de kinderen die geïndoctrineerd zijn, maar kinderen die open en onbevangen mogen kijken naar belangrijke zaken, hun toekomst en hun wereld en niet de wereld die de politiek of de belerende maatschappij voor ze heeft klaarstaan.
  Angelique [16] reageerde op deze reactie.

 10. @IIS [15]: Vrouwen zijn tegenwoordig zo mak?? nou dan vergis je je echt wel hoor,Vrouwen hanteren nu een andere taktiek,maar dat weten vrouwen onderling wel.
  Als een vrouw haar op haar tanden heeft dan wordt ze weg gezet als een manwijf, kenau en wordt slachtoffer van ‘gosip’ dat niet van de lucht is, en wel door mannen veroorzaakt, en verder ondersteund door vrouwen jawel hoor!
  En wat verwacht je eigenlijk voor spectaculaire dingen van een vrouw? wat zouden de vrouwen volgens jou moeten doen?
  en kinderen mogen toch wel kind blijven nietwaar?

  IIS [17] reageerde op deze reactie.

 11. @Angelique [16]:

  Vrouwen zijn in mijn ogen slimme wezens (mensen) en hebben volgens mij, bijvoorbeeld, een beter ontwikkelde zesde zintuig dan mannen. Ik bedoel in letterlijke zin dat vrouwen zich juist geen kloten moeten onderbinden of zich niet moeten gedragen als harige bonken. Juist dat een vrouw een vrouw mag en kan zijn werkt als voordeel voor de maatschappij, net als een kind een kind mag zijn. Laat een vrouw of kind dat zijn wat ze van nature zijn en vandaar uit kracht doen gelden.

  Kijk eens naar dit bericht http://www.dvhn.nl/nieuws/nederland/article5531373.ece/Justitie-bewaart-dna-van-kinderen
  Moeten kinderen als criminelen worden behandeld of juist als kinderen? En moeten ze jeugdzonden meedragen voor de rest van hun leven? Wie van ons heeft in zijn jeugdjaren geen kattenkwaad uitgehaald en zou daarom voor de rest van zijn leven moeten worden gebrandmerkt? Kijk alleen al eens even naar Rouwvoet met zijn prachtige EKD. Kinderen zijn en worden gestigmatiseerd en waarom? Wat hebben ze gedaan? Volgens mij helemaal niets.

 12. 🙂 ik denk dat vrouwen en mannen niet zozeer verschillen ,wat hun zesde zintuig betreft,het verschil is misschien dat een vrouw eerder zegt;’ik weet het niet d’r is iets aan deze zaak,maar ik kan de vinger er niet opleggen’.

  en alles wat er nu gebeurt, kind-dossier het wat nog meer zij, heeft toch te maken met onze eigen laksheid?
  papa staat moet toch zo nodig voor alles zorgen? men wil zelf toch geen verantwoordelijkheid nemen? men is gewoon te lui en te gemakzuchtig. en men wil zekerheden, terwijl er geen zekerheden bestaan, ja de enige dat je een afspraak met de dood hebt.

  en men is te goed gelovig, en gelooft in de mooie praatjes van de politici, terwijl men vergeet dat de gemaakte afspraken nagekomen moeten worden.die de vorige regeringen hebben gemaakt.

  men doet ons geloven dat als er nu eenmaal een ander parij aan het regeren is ,dat het dan anders wordt, Bullshit, het toneelspel gaat door ineen ander decor, kleur of wat je er ook voor naam aan geeft.

  Wat nu van belang is dat men elkaar als mens ziet, en eens moet ophouden met het elkaar van etiketjes opplakken! ‘jij bent een vrouw, dus je zal wel…
  en jij bent een man dus jij zal wel…
  en vergeet niet we als of we beschaafd zijn ,maar dit is een flinterdun laagje, en wij zijn erg ge-indoctrineerd door onze christelijke cultuur, ja we kunnen denken dat we ons bevrijdt hebben maar is dat wel zo?? en zolang ‘sex-sells’ is nog ver verwijdert van enige beschaving!
  en begrijp me goed, sex is heerlijk en goed hoort bij de basis behoeften van de mens, maar dat is met kracht ontkent … nietwaar? en vandaar al die irrationele oplossingen.en excuses.

  en nu hebben we het volgende wat ruehktsichtlos ge-exploiteerd gaat worden, en u mag raden wat dat toch zijn kan!

 13. aan vulling; men gelooft maar al te graag in alle mooie praatjes van politici ,goeroe’s en wat ik wat nog meer,
  dat alles om maar de goedkeuring te verkrijgen, terwijl je okee bent, maar dit niet kan accepteren of voorwaar aannemen, omdat men generaties lang ge-indoctrineerd is met ‘je bent zondig,slecht,je hebt iets gedaan tegen …wat eigenlijk? alle eigenwaarde, alle overtuiging ,’dat men zelf de kracht heeft om iets te bewerkestelligen, is op een nauwkeurig manier uitgewist’. en ergens in de dipeten van ons wezen weer klinkt het zwakjes en wij hebben er nog steeds geen oog voor.

  en nog steeds wachten we in het algemeen gesproken op een’wonder…’ terwijl men zelf de wonderen kan bewerkstelligen, maar men wil het kleine kind blijven,en maar zuigen aan de tiet of wat dan ook.

  IIS [20] reageerde op deze reactie.

 14. @Angelique [19]:

  Ik had graag het kleine kind willen blijven. Als ik zie hoe volwassenen zijn dan was ik toch graag kind gebleven. Mijn mooiste en prettigste jaren, blijken achteraf, te liggen in mijn jeugd.

  Maar we zijn het toch wel eens dat de invloed van de politiek en het geloof diepe sporen hebben nagelaten in de maatschappij. En dat de karavaan nog steeds verder trekt en zijn sporen trekt. Wie stopt de karavaan? Misschien gebeurd er toch een wonder of misschien wel een groot drama en blijft van de karavaan geen spaan heel.

 15. Wat dacht je ervan om zelf eens de karavaan te doen stoppen????

  Wat dacht je ervan om zelf ouder voor jezelf te zijn? en je te geven wat je werkelijk nodig hebt? zodat je het volle vreugde kind kan zijn?
  met alle voordelen van het volwassen zijn en je levens-ervaringen???
  dan gebeuren er wonderen!
  IIS [22] reageerde op deze reactie.

 16. @Angelique [21]:

  Je hebt volkomen gelijk, maar ik krijg, helaas, niet meer het opgeruimde gevoel van vroeger terug, het heerlijke losstaand-van-alles-gevoel is weg. Ik heb eerder de indruk een voedingsbodem te zijn van een erge ziekte. Alsof ik niet meer leef voor mezelf, maar voor iets dwingends. Maar goed, stukje bij beetje proberen de boel om te buigen en verder maar zien wat er nog allemaal voor waanzinnigs komt.
  Angelique [23] reageerde op deze reactie.

 17. en wat is er mis mee dat het niet overtuigend klinkt? door het doen wordt je eigen overtuiging sterker.
  ‘Fake it until you make it’. dus doe alsof dat je….

  vanzelf komen er mensen op je weg die je daadwerkelijk helpen ,ondersteunen op welke manier dan ook.

  doe!!

  IIS [26] reageerde op deze reactie.

 18. @Angelique [25]:

  Tuurlijk komen er mensen op mijn weg, maar het is wel zo dat een mens zijn eigen boontjes moet doppen…”Daar word je later groot en sterk van”. Vind je uitspraak fantastisch…”Fake it until you make it”, niet te veel natuurlijk, want fakers zijn er reeds genoeg in de wereld, maar ik begrijp wat je bedoelt. Nog bedankt voor je prachtige peptalk.

  Angelique [27] reageerde op deze reactie.

 19. @IIS [26]: men kan ook samen enkele boontjes doppen, mits men duidelijk is ,in wat men vraagt.
  je kan ook op zoek gaan of een duidelijke oproep plaatsen in wat je wilt,hoe jij het denkt gestalte te geven.

  en hou maar op om vermeende excuses te zoeken om je eigen realiteit in beweging te krijgen
  over schijnheilig gesproken

  IIS [28] reageerde op deze reactie.

 20. @Angelique [27]:

  Welke excuses heb je het over? Het enige waar ik me nooit te goed voor voel is mijn verontschuldiging aanbieden als men daar op staat, maar excuses zoeken om iets niet te doen past me niet. Ik ken mijn eigen kracht en waarom zou ik me vertillen aan zaken, of dingen doen waar ik niet volledig achter sta, een advies die ik alle mensen zou willen meegeven.

  Ik interpreteer je reacties volgens mij fout, maar wat is volgens jou schijnheilig? Schijnheilig vind ik meer iets voor iemand die ze achter de ellebogen heeft en daar heb ik mezelf, voor zover ik weet, nog niet op kunnen betrappen. Ben niet heilig en maar zeker niet schijnheilig. Hoewel je dat mag vinden, natuurlijk.

  Angelique [29] reageerde op deze reactie.

 21. @IIS [28]: @IIS [28]:
  ik bedoel niet dat je je moet verontschuldigen ,nee beslist niet wat ik bedoel met excuses is bedoel is motiveringen ,redenen zoeken om ‘iets’ te doen,om op de een of andere manier in actie te komen.
  je kan b.v.b. naar http://www.vrijheidsparade.nl of privacyfirst, stralingsarm.nl of verontrustemoeders.nl aan klikken en je kan vrijblijvend eens kijken op die sites ook kan je mee-werken als je dat wilt.
  ik ben ervan overtuigd dat je integer bent,en dat je trouw aan jezelf bent.laat daar geen mis-begrip over bestaan.
  nou ik zie je commentaar wel.

Comments are closed.