bodyscanDat gaat verdacht snel zeg. Eén “verijdelde” aanslag en meneer Hirsch-Ballin heeft er direct voor gezorgd dat binnen drie weken reizigers op Schiphol in de onderbroek wordt gekeken en zonodig betast.

Verdacht snel, zou ik zeggen. Het heeft weer alles weg van de beproefde  “Problem-Reaction-Solution”-cycle. Alleen was het niet de bevolking die vroeg om een reactie, die gaf Ernst zelf maar meteen.

Incidenten aangrijpen om razendsnel eigen plannetjes door te drukken, is wel heel gewoon geworden voor onze overheid. Drie weken? Dat doet vermoeden dat de bodyscans al enige tijd geleden besteld waren en reeds klaar staan om geïnstalleerd te worden.

Kom op nu! Drie weken? Dat is wel erg doorzichtig.

Sen Huwa

24 REACTIES

 1. Nigirianen kunnen heel goed toneel spelen als je ze een leuk zakcentje geeft….

 2. Ik zat er nog even over na te denken.

  1. Voorstel maken voor de tweede kamer
  2. Fractieberaad.
  3. Kamerzitting.
  4. Start openbare aanbesteding.
  5. Sluiting inschrijfperiode.
  6. Beoordelen offertes.
  7. Onderhandelingen.
  8. Productie.
  9. Tests.
  10. Installatie.

  En dat in drie weken inclusief de jaarwisseling en de vakantieperiode.

  Knap.

 3. Ze hebben haast.
  Alles moet nu snel gebeuren voordat slapende honden wakker worden.
  Waarom de oude stadsmuren niet weer in ere herstellen, met kaartlezers voor je paspoort, gezichtsherkenning en vingerafdrukscan, en als kers op de taart nog een bodyscan erbovenop.
  Dit is technisch allemaal mogelijk.

  Bon Vivant [6] reageerde op deze reactie.

 4. Het stinkt aan alle kanten. Een bom die ‘per ongeluk’ niet af gaat. Een hoop media-spin en, tadaa, daar is de 100% controle gestandaardiseerd en snel ingevoerd. Uiteraard onder het mom van “als je niets te verbergen hebt, heb je niets te vrezen”.

  De vraag is: wat is het werkelijke doel van deze komedie?

  Ik ga er van uit dat politici, de familie van Amsberg en andere dragers van een diplomatiek paspoort zijn vrijgesteld van dit soort vernederende maatregelen. Om een of andere reden geloof ik niet zo in de vermeende dreiging door Al Qaida. Bin Laden is een soort Emmanuel Goldstein (1984) geworden.

  Ik ben het eens met de video van Ron Paul in de andere draad. Laat de beveiliging maar aan de luchtvaartmaatschappijen over. Dan kun je zelf kiezen welk niveau beveiliging je acceptabel vind.
  Annamarie [8] reageerde op deze reactie.
  Armin [17] reageerde op deze reactie.

 5. @Bon Vivant [5]:

  @ Bon Vivant,

  Je zegt “Het stinkt van alle kanten”, bedoel je hetgeen in onderstaand artikel beschreven wordt?
  Je zou er bang van worden, jammer dat dit niet in de Politiek correcte dagbladen wordt vermeld, want hoeveel mensen zouden er geen internet hebben en weten van toeten noch blazen, geen wonder dat er op zo,n debiele wijze gestemd wordt..

  http://www.klokkenluideronline.nl/

 6. Die apparaten stonden al lang klaar om te gebruiken, er moest eerst een smoes gevonden worden om het te legaliseren, nu die hebben ze dan ook wel gevonden en de burgers houden hun mond. Je zal wekelijks maar moeten vliegen op amerika, je zal wel een apart kleurtje krijgen!

 7. Stond ik gisteren ergens in de winkel in de rij voor de kassa en zie daar 2 kranten liggen.
  De ene kopt: ‘Bodyscans wapens tegen terroristen’ en de krant die er boven lag had een kop met: ‘Al Qaeda oefent al tijden met bodyscans’.
  Ik denk nog ‘nou, dan is dat ook weer opgelost’, hoor ik tot mijn verbazing gisteravond al afkondigen dat ze er binnen 3 weken zouden zijn.

  Ik weet, ik weet, waarom was ik er nou verbaasd over, tja, kan ik zo niet verklaren maar ik ruik duidelijk een strontlucht.

 8. Iedereen nog bijkomend van de kerstdagen en uitbuikend richting oud en nieuw… Tatatatatattaaaaaaaaaa
  De bodyscan is een voldongen feit..
  Lang leve de democratie… pffffffffffffffffffffff… hahahahahahahahhahahahahah… lang leve de dictatuur!!!!

  Uil…

 9. Laat Rouvoet het maar niet horen, weer wat meer gegevens voor zijn schaamhaardossier. (3x woordwaarde?)

 10. En weer heeft de dictatuur in dit land een overwinning behaald! Democratie is een illusie!

 11. Ja een totaal ongeloofwaardig verhaal en niet alleen omwille van de bodyscans, maar ook verschepte background checks voor visa en meer gegevens dan nu (dat komt eraan, mark my words).
  Ik bedoel: wie gelooft er nu dat een vader een brief schrijft aan de ambassade van een ander land met daarin zoiets als “Zeg, mocht mijn zoon toevallig bij jullie aankloppen voor een visum, weiger het dan want hij heeft nogal rare ideeen”?
  Maar als men dit de bevolking kan doen geloven (*) dan kan men nadien zeggen “zie je wel, die diensten werken nog niet goed genoeg, we moeten er meer personeel zetten en nog uitvoeriger checks laten doen met nog meer vragen (naast adres, bankrekening, creditcards, …)” en kijken of iemand op een zwarte lijst voorkomt (waarbij tips van familieleden of desnoods ananiemen zwartmakerij door een jaloerse buur allemaal zorgvuldig bijgehouden wordt).
  Zo doorzichtig allemaal, behalve voor de onnadenkende massa stemvee die toch blindelings alles slikt.

  (*) een bevolking die gelooft dat na de vliegtuigkrach op 9/11 waarin zowat alles compleet verschroeid was, men wel nog de paspoorten van de terroristen vond, kan men helaas ook echt alles doen geloven. Jammer voor ons, maar de elite heeft de domheid (en daarmee de support) van onze medemens helaas wel als wapen aan hun kant.

 12. @Bon Vivant [5]: Nou, in zulke complotten geloof ik niet. Doorgaans is hetveel en veel simpeler. De Nederlandse overheid wilde al veel langer bodyscans. Dat is geen geheim. Technisch zijn er nog wat kinderziekten, maar dat speelt geen rol als de staat iets wil. (Zie km-heffing.).

  De EU echter had bezwaren. Lastig lastig.

  En nu doet zich en mooie gelegenheid voor om het alsnog door te drukken. Zo simpel is het.

  Ik geloof niet dat men dit bedacht had. dat lijkt me veel te vergezocht. Het was een mooie gelegenheid. En anders had men wel wat anders bedacht.

  Veel treffender vind ik dat als de EU wetgeving heeft die NL niet aan staat, men kennelijk dus wel in staat is gewoon te handelen of zoals bijvoorbeeld bij harmonisatie van verkeersregels betreffende aanhangers (waarbij EU wetgeving soepeler is dan de NL regels) men moeiteloos jaren kan treuzelen. Maar als het de andere kant op is, NL met droge ogen roept dat het de EU is en men niet anders kan …

  .M [24] reageerde op deze reactie.

 13. Die maatregelen hobbelen altijd achter de feiten aan dus veiliger wordt het niet (onveiliger ook niet want de kans dat je de volgende Jasper Schuringa wordt is miniem, autorijden is veel gevaarlijker).

  Als je geen wapens in je handbagage meer kan meenemen, omdat die wordt doorzocht c.q. ge-x-rayed, dan doe je ze onder je kleding. Dan komen er detectiepoortjes voor metalen voorwerpen, dus dan schakel je over op niet-metalen wapens (bv explosieve vloeistoffen). Met de verplichte 100 ml flesjes wordt de kracht daarvan weer beperkt, maar met explosief poeder in je broek (zoals bij dit incident), of wat Semtex in je schoen (zoals jaren terug bij de Lockerbie aanslag) omzeil je zoiets weer.

  De nieuwe full body scanners kijken door de kleding tot op de huid en zien ook alle niet-metalen voorwerpen. Zij werken met andere straling waarvan de gezondheidsrisico’s nog niet vaststaan. De overheid wijst elke aansprakelijkheid uiteraard af als je later toch ziek wordt.

  Terroristen zullen nu hun explosieven inwendig gaan vervoeren (net als drugs). De full body scanners zijn dan waardeloos geworden en men zal iedereen nu ook inwendig moeten gaan controleren.

  Aangezien de maatschappelijke weerstand tegen het in je kruis en anus betasten zeer groot is (zie http://www.telegraaf.nl/binnenland/5683090/__Fouilleren_mag_ook_in_het_kruis__.html?p=9,1 ), zal men na de nieuwe full body scanners voor de nodige miljoenen full body röntgenapparatuur gaan installeren.

  In verband met het zeer grote gezondheidsrisico als je regelmatig dergelijke x-ray poortjes moet passeren zullen uiteindelijk minder mensen op deze manier gaan vliegen.

  Terroristen zullen nu alternatieve manieren gaan bedenken om een vliegtuig uit de lucht te halen, bijv. niet langer als passagier meevliegen maar infiltreren bij de schoonmakers of in de onderhoudsdienst en de bom (tijdschakelaar of radiografisch bediend) gewoon in het vliegtuig verstoppen.

  En de Taliban in Afghanistan hebben vast nog wel ergens een paar oude Stingers van de CIA liggen. Die kan Al-Queda dan mooi gebruiken om vanaf de parkeerplaats bij Schiphol een Amerikaans lijntoestel neer te halen.

  Deze hele excercitie is één grote oplichterij. Vliegen wordt er beslist niet veiliger door.

  Peter de Jong [19] reageerde op deze reactie.

 14. In Duitsland willen ze die apparatuur ook, maar ze gaan eerst onderzoeken of er geen gezondheidsrisico’s aan zitten…
  Mogen wij ook even het rapport inzien waaruit blijkt dat alles in orde is met die communisten-bevredigers?

  En nu verder??? Na het eerstvolgende incident op een school ook alle scholen uitrusten met die dingen? Enne… dan gaan “ze” een rottigheidje in een winkel uithalen (een in scene gezette overval) en dan staat straks voor elke Super de Boer, Aldi, Praxis, Gamma en Albert Heijn zo’n ding?

  Welkom in Nederland: een “vrij” land.

 15. Nog iets… Hoe zit het met het scannen van <18 jarigen?

  De Roverheid doet aan Pedopraktijken!

  Deze scanners zijn weeral een stap achteruit voor de vreiheid, richting de high-tech control grid.

 16. Bij de PvdA vinden ze dat het privacy-probleem mbt die bodyscan eenvoudig opgelost kan worden.
  http://tinyurl.com/yhz3gyz
  Vraag aan alle dames die dit lezen: hoe zouden jullie reageren als je
  met je armen omhoog voor zo’n scanner moet staan terwijl je ongesteld bent en de controleur meekijkt..???(zie foto bij dit artikel)
  Want dat verhaaltje dat controleurs niets kunnen zien is natuurlijk je reinste propaganda.
  Wat we straks ook gaan krijgen is dat alle hotemetoten niet door zo’n scanner hoeven.
  Dan is er nog de oplossing van El-Al…
  http://tinyurl.com/ye4jmc2
  Iedereen een gezond en voorspoedig 2010 toegewenst!

 17. @Armin [17]: Tja, of” NL wil iets en de EU ook maar deze denkt dat in sommige andere lidstaten dan NL de bevolking het niet zou pikken en kan dus niet anders dan formeel protesteren en er een stokje voor steken. Maar dan bekokstoven ze samen een plan om de geesten toch rijp te maken, bv. een fake aanslagpoging met een vlucht vertrekkend vanuit -toevallig- Nl. NL mag vervolgens als eerste deze nu ineens acceptable maatregel nemen en korts daarop zullen enkele andere “daadkrachtige” lidstaten volgen waarna de EU dit tot algemeen beleid maakt met als voorbeeld/argument de succesvolle resultaten die in o.a. NL werden geboekt sinds de invoering.
  Denk dat het eerder dat is: verschillende publieke opinies om rekening mee te houden in 27 cultureel verschillende lidstaten maar onderling zijn die politici immers allemaal 4 handen op 1 buik.

Comments are closed.