Beurs_crashTNT schrapt postambities

TNT gaat zich meer toeleggen op het vervoer van pakketjes en vracht. Het laat zijn ambitie vallen om een pan-Europees postbedrijf te worden. De Nederlandse postdivisie gaat zich toeleggen op het driemaal per week bezorgen van post. Mede door de crisis zijn overheden nog protectionistischer geworden. (FD, p.1)

Met andere woorden, Nederland maakt de postmarkt vrij, TNT moet in prijs omlaag, loopt verlies op, maar kan dat elders niet trachten te compenseren. Blij met de regelgeving elders

 

Verkoop HBU kan meer kosten

De gedwongen verkoop van onderdelen van ABN Amro kan voor de schatkist ongunstiger uitkomen dan minister Bos heeft beraamd. Uit onderzoek van de Rekenkamer blijkt dat het in een ongunstig scenario tot 460 mln euro meer kan kosten. Bos rekent op een verlies van 1,12 mrd euro. Er bestaan twee berekeningen, die van ABN zelf en van een extern adviseur. De optimistische opvatting is door Bos doorgegeven aan de Kamer. (Tel, p.25 – VK, p.1)

Los van verkeerde voorlichting aan de Kamer, dat zijn we inmiddels gewend, ben ik al lang blij dat er geen bonussen zijn verdiend bij de verkoop van HBU, stel je voor dat iemand een paar miljoen bonus had gekregen en de verkoop had dan 200 miljoen minder verlies opgebracht?

Oja en wat zou de opbrengst geweest zijn in een niet door EU/Neelie afgedwongen tijdsframe? Blij met bonus en EU regels hoor

 

Verbod bonussen voor tussenpersonen

Minister Bos is akkoord met een totaal verbod op bonussen en voorzieningen in natura voor tussenpersonen van banken en verzekeraars. Bos wacht op een evaluatie en idee?n vanuit de financi?le sector om de provisies zelf te regeluren. Mocht het zelfreinigend vermogen van de sector onvoldoende zijn, kan altijd nog met wetgeving worden ingegrepen. (FD, p.1 – Tel, p.23)

BOS: als je het nu niet zelf afschaft, schaf ik het af: oftewel: de beul vraagt vriendelijk of de veroordeelde? zelf de trekker over wil halen.

 

Accountants falen

De AFM uit forse kritiek op de grote accountantskantoren. Zij hebben niet altijd de vereiste professioneel-kritische instelling getoond. Accountants hebben steken laten vallen bij de waardering van specifieke financi?le producten, gerelateerd aan Amerikaans vastgoed. (FD, p.1 – Tel, p.23 – VK, p.9)

Aha, de crisis en het niet reageren door de AFM, is de schuld van de accountants. Eerst waren het de bonussen, nu de accountants. Maar wie controleerde die accountants en banken al jaren? Juist het begint met een A.

 

Aflossing Bank of America

Bank of America betaalt de 45 mrd dollar aan staatssteun onverwacht snel terug. Zo denkt de bank meer getalenteerde bankiers aan te kunnen trekken. De overheid eist terughoudendheid met bonussen bij banken die gesteund worden. Blijkbaar staat de bank er financieel beter voor dan gedacht. (FD, p.13)

Kijk, now you are talking. Bedankt voor de tijdelijke steun, hier is je geld terug plus een enorme bonus (voor de overheid) en laat me nu gewoon doorwerken.

3 REACTIES

 1. Maar gelukkig valt het banenverlies in de VS mee. 10.000 ipv de verwachtte 130.000 en een bijstelling van vorige maand. Beleggers reageren euforisch omdat er bij dit soort berichten geld te verdienen valt (niet omdat ze een visie hebben).

  GB [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Mike [1]:

  You have lies, damn lies and statistics.
  Ik vertrouw de cijfers tegenwoordig voor geen meter meer.
  De cijfers zullen net zoals de berekeningen van de HBU wel uitgaan van het “optimistische” ipv het reeële scenario.

  Vwb de toezichthouders vatte Kees de Kort het kernachtig samen met woorden van devolgende strekking;

  Het probleem is niet dat we te weinig toezicht en toezichthouders hebben gehad. Ook uitbreiding van regels heeft geen zin. Sterker nog we hebben te veel regels!
  Het probleem is dat bestaande regels niet zijn gehandhaafd.
  Oftewel de toezichthouders hebben gefaald.
  Dat geldt zowel voor de AFM als bv de raad van commisarissen (die schuld afschuifden) waar Kees het in dit specifieke geval over had.

  Dan hebben we het hier nog niet eens over het totaal rotte monetaire systeem gehad dat de verantwoordelijke elite de laatste deccenia hebben opgetuigd.
  Hoe kun je een fiatmunt die puur op vertrouwen steunt in handen geven van onbetrouwbare lieden zoals die bij de overheid zitten??
  Albert Spits vat het allemaal nog eens goed samen;

  http://www.nujij.nl/albert-spits-de-slotfase-van-zestig-jaar.7301975.lynkx

  Mike [3] reageerde op deze reactie.

 3. @GB [2]:

  Mijn reactie was ook enigzins sarcastisch bedoeld. Beleggers (lees gokkers) hebben nu een mooie reden om te doen alsof het beter gaat. 3x raden wie die gokkers voor het grootste gedeelde zijn….

Comments are closed.