STOP_Can't stop thinking cartoonIk wil niet meer, ik kan het niet meer en ik zal wel moeten.

Ik wens vanaf vandaag geen deel meer uit te maken van de maatschappij.

Ik verafschuw de mensen erin, ik verafschuw de leiders en ik verafschuw de wijzen waarop men denkt en door het leven gaat.

Vandaag was mijn dag, de dag dat ik mijn salaris strook binnen kreeg. Als respectabel burger heb ik het goed, ik verdien modaal en kan mijn kinderen naar onderwijs doen waar de overheid godzijdank nauwelijks grip op heeft, waar ze zich volledig vrij kunnen ontwikkelen zonder de lemming creatie drang van scholen die wel met de staat van doen hebben. Het kost een paar duiten maar.. ow nee dat kost het niet. 
 
De school kost evenveel als je zelf kan missen, en wat je wilt geven. Toch krijgen mijn kinderen alle aandacht die ze nodig hebben en wordt er nauwlettend in de gaten gehouden waar hun kwaliteiten liggen en hoe deze te ontwikkelen.

Ik zie hoe deze kinderen onbelemmerd hun gang kunnen gaan en van de meest simpele dingen de meest complexe creaties maken. Ook leren zij al 3 talen spreken als ze 6 zijn, en tegen het eind van de basisschool krijgen ze er ook nog een kleine portie Latijns bij als ze dat willen.

Geen voorkeur voor politieke meningen of dogma’s, zo ook met geloof; het kind is vrij om zelf te beslissen wat het belangrijk vindt en vooral, erover na te Denken waarom hij/zij dat vindt. Weet hoe kennis te vergaren, en deze te bekritiseren.

 Dit beeld wat ik van mijn kinderen zie, krengt me.
Maar wat heeft dit met de maatschappij te maken? Je maakt er toch ook deel van uit?
Dat doe ik eigenlijk nauwelijks.
Het enige wat ik doe is enorme hoeveelheden belasting afdragen en vervolgens afwachten wat de staat er mee gaat doen.

 Ik hoor plannen om het aan 3e wereld landen te schenken voor de zoveelste keer, maar nu via klimaat veranderingen. Ik hoor over snoepreisjes naar de USA voor criminele jongeren. Ik hoor over kilometerheffing en Verichips, waarmee we allemaal in de gaten gehouden kunnen worden.
En dit alles is betaald onder dwang met het vooruitzicht van een gevangenis straf als ik niet gehoorzaam.

Zo trek ik even de parallel met wat mij kinderen doormaken op school, en wat ik meemaak in de maatschappij.
De bronnen die wij voorgeschoteld krijgen zijn van politiekbelang; gezien de mensen toch nog enig vermogen hebben tot kritisch nadenken zijn de meeste bronnen vertroebeld en door subsidie afhankelijk gemaakt van de staat.
Zo zijn sites als Kennislink in het leven geroepen en tal van kranten en magazines afhankelijk van een bepaalde politieke kleur.
Nauwelijks nog krijgen we echt onafhankelijk nieuws, wat objectief gebracht wordt.
Van ge-photoshopte lijken en ruines in Gaza, tot vervormde grafieken over het opwarmen van de aarde.

Deze staat op zijn beurt bestaat uit een paar hooggeplaatste heren met een enorme ego trip. Zij zijn belangrijk en wat zij vinden, is het belangrijkste streven dat er op dat moment is, “ all evidence to the contrary”.
Feiten worden niet meer benoemd maar geschuwd, tenzij zij in de goede aarde vallen bij wat politiek correct is.
Het is alsof je in de klas zit van een wereldvreemde leraar en je moet hem dicteren, anders krijg je straf.
In het geval van Wilders zelfs celstraf, omdat hij niet het brave jongetje was en de leraar gehoorzaamde te allen tijde, hoewel wat hij zegt op feiten berust en tegen argumenten blijven uit.

Zo vrij als mijn kinderen zijn in hun opvoeding zo wil ik ook zijn.
Ik wil los van de ketens die mij binden en mijn vooruitgang tegengaan en zo ook mijn persoonlijke ontwikkeling.

Met geld wat van mij gestolen is, betaal ik universitair onderwijs voor anderen, betaal ik het maandsalaris van een bankhangende luiaard en zorg voor immigranten, waardoor ik zelf iedere maand op mijn tenen loop als mijn eigen zorgverzekering betaald moet worden. Alweer 250 euro pffff, waar moet ik het deze maand toch van doen.
Door mijn eigen centen worden er manieren gevonden om mij in de gaten te houden, dadelijk ook wat ik koop, waar ik ben, of ik wel verantwoord leef volgens de regent die dan aan het stuur zit. Wat ik zeg wordt opgeslagen en gewogen en wanneer ik niet voldoe aan het gehoorzame beeld van de regent ben ik een crimineel, misdadiger, en wordt er nog meer geld van mij gestolen of word ik opgesloten.

Wie denkt dat dit overdreven is moet even terug in de tijd gaan, toen Gregorius nekschot van zijn bed werd getild, met groot genoegen van Hirsch Balin.

En dit gaan we nog veel meer zien in de toekomst wanneer de Verichip verplicht gaat worden, we hebben dan immers al een kilometerheffing die ons kan volgen in de auto, dus waarom niet simpel een chipje in je arm waarmee je kunt betalen. Even niet meegewogen dat alles wat je koopt ook zichtbaar is. Immers kan je met cash geld nog wel eens iets kopen wat niet mag, sigaretten bijvoorbeeld?
Nu rook ik stevig maar moet toch echt gaan stoppen, niet omdat ik zo veel geef om mijn gezondheid, wat lekker is, is lekker en wil ik graag zo houden. Maar het geld wat ik daarvoor betaal aan de staat is monsterlijk hoog. Zo ook om mij vrij te verplaatsen.

Wat ik ervoor terug krijg?? Ik heb werkelijk geen idee, behalve dan dat de regenten steeds groter samenwerken om nog meer uit mij te knijpen, een man die werkt voor zijn gezin en zichzelf.
Het is al erg genoeg dat ik pas in juni voor mezelf aan het werk ben en ik tot die tijd alles afdraag aan de staat. Dan betaal ik ook nog eens voor alles wat ik koop, en als ik niet betaal, dan ben ik crimineel en hoor ik vervolgd te worden.
Ook als ik in de auto anoniem wil zijn, staat mij celstraf te wachten.

 En het aller ergste waar ik mij aan stoor, is dat iedereen het accepteert. Met deze mensen wil ik niets meer van doen hebben. Hun stilzwijgen geeft iemand anders het vrijbriefje om mij te beroven van de vruchten van mijn arbeid.
Ik betaal anderen hun school terwijl ik mijn kinderen ook zelf moet onderhouden. Ik wil zelf nog wel een opleiding erbij doen maar kan dit simpelweg niet ophoesten door de enorme belasting druk die op me ligt.
Stel ik zou 3000 euro verdienen, dan zijn er nog maar 1200 echt van mij, als het niet minder is. En nu wil Donner ook nog eens dat er een limiet op mijn loon gaat komen.

Zodat we niet kunnen stoppen met werken voor ons 67ste, of wie weet tegen die tijd wel langer.
Maar zoals velen zeggen hoort de staat voor mij te zorgen gezien ik een bijdrage doe aan het algemeen goed en beschermen ze mijn eigendommen en lijf tegen kwaadwillende invloeden.
Hoe vraag ik me af, kan een maffia van een staat mij beschermen voor het geen zij zelf doen? Zo wordt er van mij gestolen wanneer ik geld verdien, en wanneer ik iets koop.

Een onderhandeling van bedrijf naar persoon waar een derde partij nog een graantje in mee pikt, is niet anders te noemen dan diefstal.
Ik heb immers geen overeenkomst met deze persoon, noch heb ik een dienst gekregen van deze organisatie. De organisatie die zichzelf het alleenrecht tot het gebruiken van geweld heeft toegekend. En ons met geweld dreigt om ons zogenaamd te behoeden voor ons zelf.

Dit zijn enkele redenen waarom ik niets meer met de maatschappij te maken wil hebben, ik wil niet aansprakelijk zijn voor andermans succes of misstap tenzij dit door mijn eigen toedoen is gebeurd. Ik kan het niet meer opbrengen de vruchten van mijn arbeid en hard verkregen kennis af te dragen naar een organisatie die mijn vrijheid en zelfbeschikking afneemt.
Zolang dit geaccepteerd wordt kunnen we met kleine drommen mensen protesteren en de straat op gaan, maar het heeft geen effect, we hebben zelf de Dieven betaald om ons dat privilege te gunnen.
Immers we hebben geen rechten, alleen privileges. We waren vrij vanaf onze eerste ademstoot, maar bij de tweede lag ons lot al vast.
Er is gelukkig hoop, in de lessen die mijn en andere kinderen leren, en ik hoop ook dat we dit allemaal in gaan zien.

Even terug naar de kleuterklas met z’n allen waar eens een juffrouw zei.
 “ Niet het poppetje van Jan afpakken, het is van hem en je moet er om vragen als je er me wil spelen”

Wat je al niet leert van je kinderen.
Zo zal ik hen een les leren waarmee ze het leven in kunnen.
Een les waar we allemaal wat aan hebben:
Wanneer je een bult valt, leer je er van, wanneer je je best doet, beloon ik je, wanneer je niets doet blijft dit uit.
Je bent vrij om jezelf te ontwikkelen zoals je wilt, ik kan je alleen dingen toereiken om je oordeel mee te maken. Die vrijheid heb jij, maar niet de vrijheid dat zelfde van een ander te ontnemen.

En zo wil ik ook weer mijn eigen blauwe plekken voelen, en mezelf kunnen belonen met hetgeen wat ik bereik.
En niemand meer hebben die dat van mij af kan namen, onder valse voorwendselen als rechten, plichten.
Maar helaas, we blijven slaven zoals honderd jaar geleden in Amerika.
Alleen hadden die meer trots dan wij.

Reageren kan hieronder of naar HocVolearunt@live.nl

101 REACTIES

 1. Alles als een half leeg glas zien en op zo’n manier omschreven lees ik een beetje als opgegeven hebben.

  We zitten nu eenmaal in een lijf opgesloten dat op deze wereld moet ronddwalen en alhoewel we zelf verantwoordelijk zijn voor al onze keuzes zal het lopen niet altijd even gemakkelijk zijn.

  Echter, het oplossen van al deze ongemakken, begint met het ons realiseren dat ze er zijn, hoe ze er zijn en waarom ze er zijn. Alleen dan kunnen we verder stappen in een wereld die door onze keuzes mede-geschapen wordt en ongemakken verhelpen.

  Ik ga misschien off topic hiermee, maar begin ajb eens met de keuze tot het ondertekenen van de petitie om Blair en mede-kornuiten voor oorlogsmisdaden te berechten.

  http://www.petitiononline.com/BWCF/petition-sign.html
  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 2. *Ik heb besloten er niet meer aan deel te nemen.*

  Nou, ik heb dat geprobeerd, en je bent gelijk vogelvrij.

  denken dat je er niet aan hoeft deel te nemen is een illusie, of je moet gaan emigreren.

 3. @Bill [2]:

  In die petitie staan veel punten waar het gemakkelijk voor is om mee eens te zijn en toch heb ik er nog moeite mee:

  —Hij vraagt iets aan het opperhoofd van de UN. Een instantie waarvan ik “not amused” ben:
  To The President of The United Nations General Assembly, H.E. Father Miguel d’Escoto Brockmann, and The Attorney General of the United Kingdom, and their successors in office.

  —Hij pleit voor het UN-Charter, het verdrag van Rome en nog meer:
  We, the citizens of the United Kingdom and other countries listed, wish to uphold The United Nations Charter, The 1998 Rome Statute of The International Criminal Court, The Hague and Geneva Conventions and the Rule of International Law, especially in respect of:-
  enz.

  Los daarvan staat dat dit slechts één van de hele reeks bezwaren en slechte dingen aanpakt.
  Het is belangrijk om te zoeken naar de oorzaak en bron van al die ellendes.
  Die kun je vinden in de heersende opvattingen die er zijn tov andere mensen. Die is namelijk nog volledig tegengesteld aan de missie van de Vrijspreker.
  Eerst zouden veel meer mensen die missie moeten ondertekenen.

 4. Die steeds hogere belasting is nodig om de deze regering in deze crisis te financieren.
  Jammer dat ze er geen heil in zien om op eigen uitgaven te bezuinigen.
  Ikzelf koop zoveel mogelijk 2e hands om kosten uit te sparen.
  Maar ze zullen je toch wel weten te vinden.

  Hoe vinden jullie de voorspelling dat het volgend jaar al weer beter zou gaan met de economie, als je weet dat de belastingen steeds hoger worden?

  Wat denken jullie dat we zouden moeten ondernemen (eventueel tegen de regering)?

  Hoc Volearunt [6] reageerde op deze reactie.
  Talleyrand [7] reageerde op deze reactie.

 5. @John [5]:

  De Hoge belastingenzijn niet om de regering te financieren tijdens de crisis. zo zijn er tal van uitgaven die niet in het belang zijn van het algemeen goed maar van de politieke ideaal beelden die onverwezenlijk blijken te zijn.
  .
  We seken enorme hoeveelheden in ontwikkelingshulp die nutteloos is (geef ze geen vis en brood maar een hengel en schoffel)

  Daarbij betalen we voor meer regering en plannen en middelen om nog grotere overheden te krijgen.
  zo ook de financiering van de banken, die nu ineens denken om geen cash meer uit te delen, wat weer een ideaal platform is voor de miljarden investering, de verichip.

  Natuurlijk maak je deel uit van een groep mensen, maar samenleving is het verkeerde woord voor wat we nu hebben, we leven niet samen maar apart als individu, da’s niet slecht maar buiten dat vlak zit een torenhoge regent met de totasle macht over jou vrijheid.
  wat dat betreft zijn we geen steek verder dan de middeleeuwen.
  behalve in middelen, luxe en hygiene. die niet van de regenten komen maar het eerlijke bedrijfsleven en investeringen door de rijken aan de mensen met de goede ideen en vindingrijkheid.

  Dat de maatschapij die ik hier afschilder is zoals hij is, mensen worden haast opgeleid en gedwongen een lemming gedrag aan te nemen, volgen zonder kritiek en gehoorzamen van de regenten. en waarin de regenten alles kunnen make door de onwetendheid van de meute. aan deze maatschapij wilik niet deelnemen.
  Een regering is wel goed… maar dan beperkt tot de oorspronkelijke taken. strafrecht, al moet deze wel rechtvaardig zijn en werkelijk blind voor kleur en vooral politieke voorkeur, met oog op persoonlijke vrijheid.

  Volledige anarchie is ook niet wenselijk.
  Maar een regering ten grote van een organisatie i.p.v. de overkoepelende macht als nu is wenselijker en menselijker.

  Volgend jaar gaat de economie mischien weer beter, en heb je iets meer koopkracht, dat zal kloppen, maar het neemt niet weg dat een overkoepelend orgaan in je samenleving je enorme bedragen afhandig maakt om zijn idealen te verwezelijken.
  Dat is niet meer dan diefstal.

  Iedereen behoort vrij te zijn zonder dat iemand in je geldzak graait voor dingen die jij niet wil .
  Daarom zou een overheid in mijn ogen alleen nog maar goed zijn om bescherming te bieden voor de burger d.m.v. politie en leger en daarmee is dan ook alles gezegd.

  Dit is dan meer een preventie middel i een vrijwillige samenleving om geen machtpositie te krijgen van de persoon met de meeste wapens en de wil ze te gebruiken.

  Achja.
  Niets is perfect… ik weet alleen dat dit systeem met deze maatschapij niets op gaat leveren, en een afbraak is aan onze samenleving en beleving van onze vrijheid als persoon.

  I

 6. Goh, ik herken veel van mijn eigen ergernissen. Maar ipv eruit te stappen, voor zover dat al mogelijk is zonder je van het leven te beroven, probeer ik mijn kleine steentje bij te dragen om het tij te keren. Misschien kun jij ook wat bijdragen naast deze prima bericht op het net. Als we allemaal bij de pakken neer gaan zitten zijn we pas echt verloren…sta op en vecht ertegen zelfs als je daardoor jezelf gaat beperken door bijvoorbeeld je paspoort niet meer te vernieuwen. Laat die regentenzooi naar de kl°ten lopen en kom voor jezelf op…precies wat je je kinderen mee wilt geven. Stand up and fight 4 your right !

  Hoc Volearunt [12] reageerde op deze reactie.

 7. Verhaal duidelijk?

  Okay, het verhaal is een relaas over:

  – onderwijs waar de overheid nauwelijks grip op heeft; scholen die met de staat van doen hebben; hoge prijs voor onderwijs; kinderen meertalig en ongeprofileerd; belastingdruk en afwachten….; Nieuws uit de media: plannen van overheden; Vertroebelde bronnen – niet objectief; Verichip en kilometerheffing;
  Acceptatie door (Zwijgende) meerderheid; Stoppen met werken voor 67ste.

  Ik kan niet anders concluderen, dat deze “loonslaaf” niets anders doet, dan werken, thuis komen keurig zijn rekeningen betaalt en het nieuws leest en dan zijn conclusies trekt.

  Ik kan me dan ook mateloos ergeren aan dit kuddediergedrag, niet in staat is om het kaft van het koren te scheiden en niet eens de moeite neemt om, in zijn vrije tijd, achter te komen hoe de vork aan de steel zit.

  In gewoon hollands:
  Ik lees niets over de politieke competenties en ambities van de auteur.
  Pas als je lid bent van een politieke partij, deelneemt aan (Inter-)-gouvernementalitische en/of publieke sociaal-maatschappelijke debatten, maakt men deel uit van de maatschappij.

  In de (analoge) tijd dat de kiesgerechtigden (degenen die naar de stembus gaan) en daarmee dachten dat hun burgerplicht is verveuld, ligt in deze (digitale) tijd wel even anders.

  Van de hedendaagse burger wordt meer verwacht dan komen opdraven voor het inkleuren van een stembiljet; er is één ding erger: degenen die geen tv hebben, geen kranten lezen; alleen de preek van op zondag aanhoren en tijdens de verkiezingen op een kandidaat stemmen omdat het woord: “Chrsitelijk” ervoor staat.

  En dat is nu meteen de oorzaak dat de auteur daardoor in deze maatschappij terecht is gekomen.

  Hoc Volearunt [12] reageerde op deze reactie.
  LvM [14] reageerde op deze reactie.

 8. @Mik Mak [11]: @Mik Mak [11]:

  Ik kan niet anders concluderen, dat deze “loonslaaf” niets anders doet, dan werken, thuis komen keurig zijn rekeningen betaalt en het nieuws leest en dan zijn conclusies trekt.

  Ik kan me dan ook mateloos ergeren aan dit kuddediergedrag, niet in staat is om het kaft van het koren te scheiden en niet eens de moeite neemt om, in zijn vrije tijd, achter te komen hoe de vork aan de steel zit.

  Nu doe je me toch echt tekort, of ik pak de moraal van je verhaal niet.

  Het laatste wat ik genoemd kan worden is kuddenvolk. Echter er is nauwelijks een weg uit dit debakel van een politiek systeem.
  hoe de vork in de steel zit is duidelijk met ook maar een beetje geschiedenis kennis, open voor iedereen om te zien.

  En mijn ergernis is dan ook dat niemand er ook maar iets aan wil / kan doen.
  Daarom schrijf ik dit ook, het is een wakkerschuddertje geschreven in de eerste persoons vorm, die hopenlijk mensen in laat zien wat ik zie en constateer. De weg naar een andere maatschapij is dan ook door het verlichten, of eerder beinvloeden van de algemene gedachten en mening.
  Wanneer die verandert verandet de maatschapij pas. En daarom schrijf ik ook, net als velen anderen.
  (immers,een geschreven stuk kan machtiger zijn dan het zwaard)
  En inderdaad lees ik nieuws, wie niet? Natuurlijk trek je daar o.a. ook je conclusies uit. Er zijn vele variabelen die iemand zijn mening vormen en nieuws is daar 1 van.

  Over mijn politieke voorkeur, die zou je makkelijk kunnen ontdekken na het lezen hiervan.
  Libertarier / libertijn (en dan niet met de perversiteiten van De Sade, maar wel de achterliggende gedachten en als grens de integriteit van anderen behouden i.p.v. te schenden)
  Niemand is in 1 woord te beschrijven of onder 1 label te plakken.

  Daarbij werk ik me inderdaad de pleuris om mezelf en gezin te onderhouden en die rekeningen te kunnen betalen.
  Rekeningen betalen is niets schandelijks,jij een overeenkomst met de mensen hebt gesoten. zoals je huisbaas of een internet provider.
  En dan met pijn in mijn hart moet ik de rekeningen voor de staat over maken. Waar ook mogelijk zal ik die ontduiken en betaal alleen waar ik niet onderuit kan komen.
  Ik moedig ook iedereen aan dit te doen.

  @Yatta [10]:

  Bij de pakken neer zitten moet je ook nooit doen.
  Het is zoals ik al zei een wakkerschuddertje vanuit mezelf geschreven, waarin diverse ergernissen verwoord worden.
  En als ik alleen zat te mokken dan zond ik het stuk niet in, maar ging ik met lang gezicht naar mijn werk en werd apatisch zoals het overgrote deel met die zelfde gevoelens als ik .

  @Mik Mak [11]:

  In gewoon hollands:
  Ik lees niets over de politieke competenties en ambities van de auteur.
  Pas als je lid bent van een politieke partij, deelneemt aan (Inter-)-gouvernementalitische en/of publieke sociaal-maatschappelijke debatten, maakt men deel uit van de maatschappij.

  Ik wek ook niet de illusie dat je jezelf buiten de maatschapij kan plaatsen, i die zin in deelnamen. zolang je er woont idd. maar met je gedachten kan je er wel buiten staan, buiten het kudden denken of zoals ik omschrijf lemming gedrag. Daartegen kan je rebelleren en jezelf daar uit plaatsen.
  Dit doe je ook door ongehoorzaam te zijn aan de regenten of er juist tegenin te gaan. Je zit nogsteeds in de maatschapij, maar verzet je juist tegen de maatschapij onder de status quo .

  Moct ik onduidelijk zijn dat kan, ben nogal chaotisch in mijn reacties.
  Mijn excusses daarvoor.

  In het ieder geval bedankt voor het lezen

  Mik Mak [18] reageerde op deze reactie.

 9. @Mik Mak [11]:

  “Pas als je lid bent van een politieke partij, deelneemt aan (Inter-)-gouvernementalitische en/of publieke sociaal-maatschappelijke debatten, maakt men deel uit van de maatschappij.”

  Omdat “wij” dan toch geen deel uitmaken van de maatschappij, kunnen we dan ook stoppen met het betalen en daarmee in stand houden van de maatschappij?

  “burgerplicht”

  Waar komt deze “burgerplicht” volgens u vandaan? Van het geboren worden?

  “En dat is nu meteen de oorzaak dat de auteur daardoor in deze maatschappij terecht is gekomen.”

  Neen, de gedachte dat zaken met geweld opgelost kunnen worden, dat het doel de middelen heiligt is de oorzaak dat deze samenleving is zoals die is.
  Mik Mak [20] reageerde op deze reactie.

 10. Stel, we gaan doen aan burgerlijke ongehoorzaamheid.
  We stellen lastige vragen die ze liever niet horen.

  Wat dan gebeurt is het volgende.
  http://www.youtube.com/watch?v=aUtzMBfDrpI
  http://www.youtube.com/watch?v=Xtru3beRW0U

  Oke, dat gaat over Climategate.

  Oja.
  Iets niet betalen is totaal zinloos.
  Ik heb die weg meerdere malen bewandeld.
  Daar zijn rechtszaken van gekomen, die ik ook nog eens won.
  Wat men dan doet, is jouw “schuld” verkopen.
  En die koper daarvan, begint gewoon weer helemaal opnieuw, incl. een lekkere dikke vette boete erop.
  Ook daar weer een rechtszaak van laten komen.
  En wederom gewonnen.
  En ook die verkoopt het gewoon weer door, en het begint weer opnieuw.

  Oke, je kan het rekken, trekken en winnen, maar je gaat er helemaal stuk aan.
  Het breekt je uiteindelijk, want tegen loon beslag doet een rechter niets.
  En dan kan jij een zaak aanspannen, moet ik nu nog verder gaan?!

  Waar ik nu ergens sta.
  Ik sta aan het abso;te minium, ik heb niets meer om van te plukken.
  Kom ik ook maar 1 euro erboven, dan pakken ze 1.5 euro
  Het is nu, of je verdiend niets, of heel veel.
  zit je in de middenmoot (waar je echt hard voor moet werken) dan ga je nat.

  Hoc Volearunt [16] reageerde op deze reactie.

 11. @Helder [15]:
  Zo waar!
  die grens kent iedereen wel . Daar ging mijn vorige sollicitatie gesprek ook over, of dit bedrag mat een beetje extra excl btw of een enorm hoog bedrag o te compenseren wat de staat er uit trekt.

  Natuurlijk is dit gedrag en stelsel schadelijk voor werkgevers, gezien dat extra geld wel kwijt is aan de staat en dat bedrijf dus tegen komt in de winst marge, en dus zal je als werknemer dingen te kort komen.
  Bepaalde budgetten voor opleiding, nieuwe collega, werkdruk verlichten, nieuwe apperatuur enz enz enz .
  Maargoed, da’s een onderwerp op zich

 12. Ik ken het gevoel, en denk er bijna elke dag aan.

  “Ik wens vanaf vandaag geen deel meer uit te maken van de maatschappij. Ik verafschuw de mensen erin, ik verafschuw de leiders en ik verafschuw de wijzen waarop men denkt en door het leven gaat.”

  Ik zoek naar een oplossing, maar kan er geen vinden. Ik vraag me af of ik de enige ben met dit probleem. Het leek erop. Want niemand scheen moeite met de burgerlijke gehoorzaamheid te hebben.

  Maar nu ben ik er dan achter dat er toch nog anderen zijn die denken zoals ik. (Of ik denk zoals hen)
  Gelukkig… Maar wat nu?

 13. @Hoc Volearunt [12]:

  Met aandacht je reply gelezen en herlezen:
  Mijn moraal van mijn verhaal: Wat Wil Je Eigenlijk ????

  De Hollandsche gewoonte om achteraf te klagen. als je rekening gepresenteerd wordt, dat kan een Eskimo ook; maar niemend hoor ik vooraf klagen dat dit democratisch genoemde systeem deugt of moeite doet bij de traditioneel gevestigde politieke stromingen tegengas te bieden: Allemaal zijn ze Koninghuis gezind, gaan braaf naar de stembus…. punt. Maar heb jij je standpunt recent geuit bij een politieke partij, vakbond of wat dan ook? Uit jouw verhaal kan ik daarover niets uit opmaken. Toch?

  Dan heb je in je antwoord over jouw politieke voorkeur.
  Voorkeur? Op basis van wat of wie? Is dat relevant?
  Het enige wat telt is, wat de wereld en haar bevolking nodig heeft voor een menswaardig bestaan: Dak boven je hoofd, een gevarieerde maaltijd, drinkwater, bestaanszekerheid in de vorm van gezondheidszorg, onderwijs en zorg voor ouderen en zwakkeren.

  Dus vergelijk jij je klachten eens met iemand anders op de wereld, die gebukt gaat onder natuurgeweld, burgeroorlog, mislukte oogsten, kindersterfte en alle andere ellende.
  Dan zijn je boekhoudkundige klachten over weinig overhouden na het betalen van je rekeningen beslist peanuts.

  Dus ben je gelukkiger als je meer “netto” overhoudt (lees minder hoeft te betalen) en exact dezelfde levenstijl kunt handhaven?
  Dan wil je, zoals je eerder schreef “Een opleiding erbij doen.”
  Een opleiding om er zelf beter van te worden; tja dat willen liberalen altijd. Em met zulke politieke filosofieën crëert men gemakkelijk een kuddedierenvolk.

  Daarover is de tekst en uitleg bij Wikipedia duidelijk genoeg:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Kritiek_op_het_libertarisme

  Hoc Volearunt [24] reageerde op deze reactie.

 14. @Talleyrand [7]:

  Vrijwillig kiezen op hoog bejaarde leeftijd voor een uitgehuwelijke vrouw betekent wel dat je niet moet zeuren bij de gynaecoloog over het uitblijven van een kinderwens.

 15. @LvM [14]:
  Allereerst: Men maak automatisch door geboorte en vestiging deel uit van de maatschappij waarin een burger zich bevindt.

  Ten tweede: Met het stoppen van betaling maak je je schuldig aan staatsrechtelijk plichtsverzuim. (Daar schiet je niets mee op en daarmee kan je individueel geen revolutie mee ontketenen.)

  Burgerplicht is normaliter ontleend aan gewoonterecht; waardering voor meelopers. Niet-stemmers (ook een vorm van protest) worden meestal minachtend bejegend.

  En tenslotte: met geweld wordt niets opgelost; wel in de heersende publieke opinie tijdelijk gerechtvaardigd, maar achteraf door een volgende generatie altijd politiek en maatschappelijk veroordeeld. (Denk bijv. aan Viëtnam)

  Oscar [21] reageerde op deze reactie.
  LvM [28] reageerde op deze reactie.
  Liberty 5-3000 [30] reageerde op deze reactie.

 16. @Mik Mak [18]:
  Gezien ik zelf geen politieke partij ben kan ik ook moeilijk deze uiten in een 2e kamer, ik ken de gang van zaken om die op te zetten en hier is heel veel geld voor nodig en steun geloof me .
  Daarbij komt ook nog eens een feit dat alle nieuwe partijen die tegengas geven direct in het condon sanitair worden geplaatst of door de 1e kamer geblocked als zij in de 2e kamer gekozen worden . Hier ook het onmogelijke probleem van nieuwe partijen, zoals de LPF in het verleden en dus nu ook de PVV.

  De 2e kamer koningshuis gezind? Natuurlijk, staat namelijk in hun eed om de koningin te dienen “ ja dat beloof ik” deze leggen alle 2e kamer leden af en dus is de verantwoordelijkheid naar het volk niet meer dan een slechte grap.

  Ik stem wel degelijk al weet ik het de volgende verkiezingen nog even niet welke partij mijn steun krijgt. Hoewel ik betwijfel of er iets nuttigs uit zal komen op de korte termijn gezien de staat slopend traag is met het in gang zetten van nieuwe vormen en/of wetten.

  En welke politieke partij ik steun is volledig onrelevant, mijn denkbeelden staan in de tekst en als je het niet kunt zien raad ik je aan dit nog eens te lezen.

  Wat staat betreft., deze komen helemaal niet kijken bij;
  Dak boven je hoofd, een gevarieerde maaltijd, drinkwater, bestaanszekerheid in de vorm van gezondheidszorg, onderwijs en zorg voor ouderen en zwakkeren.

  Gezondheids zorg gaal ik van de verzekeraar en ziekenhuizen die daarvoor betaald worden door o.a. die verzekeraar. waar ik zelf voor betaal
  Dak boven mijn hoofd huur of koop je zelf, enige wat de staat doet is er een extra last aan toe voegen, zie, derde partij skimt er een graanveld vanaf.
  Drinkwater betaal ik ook zelf voor, sterker nog, bedrijven kunnen het veel beter zelf runnen .
  Onderwijs en zorg voor ouderen en zwakkeren.. Yeah right.. heb je wel eens rondgekeken de laatste tijd? Ons onderwijs is op niks gebaseerd en enorm slecht vergeleken met buurlanden als belgie, de enige vorm van onderwijs waar een kind nog en beetje individueel aangepakt wordt en gestimuleerd is ZONDER de staat. En ouderen. Heb je een oma in een verzorgingstehuis? Dan stel ik toch echt voor eens op bezoek te gaan.
  En zwakkeren oke.. die moeten we steunen helemala mee eens, maar je hebt zwakken en volledig kansloze bankhangers die te lamlendig zijn iets voor zichzelf te doen en jammer genoeg vormen die een overgrote meerderheid van onze verzorgings staat. Daarbij alle idealistische projecten erbij als kickboxen voor criminele jongeren (WTF?) of LCD tv’s voor mensen met een lager inkomen.

  Owja, gaan we weer
  “Dus vergelijk jij je klachten eens met iemand anders op de wereld, die gebukt gaat onder natuurgeweld, burgeroorlog, mislukte oogsten, kindersterfte en alle andere ellende.
  Dan zijn je boekhoudkundige klachten over weinig overhouden na het betalen van je rekeningen beslist peanuts.”
  Duoor een grote catastrofe te benoemen maak je mijn punt niet minder valide en ben je dus bezig met drogredenering. En heeft wat weg van een stropopredenering”

  Weer eve een stukje citeren.

  Dus ben je gelukkiger als je meer “netto” overhoudt (lees minder hoeft te betalen) en exact dezelfde levenstijl kunt handhaven?
  Dan wil je, zoals je eerder schreef “Een opleiding erbij doen.”
  Een opleiding om er zelf beter van te worden; tja dat willen liberalen altijd. Em met zulke politieke filosofieën crëert men gemakkelijk een kuddedierenvolk.

  Ik ben er inderdaad op uit om mezelf te verbeteren, en om meer kennis te vergaren.
  En natuurlijk wil ik alles netto overhouden als het zou kunnen, het is immers werk gedaan door mij en als iemand er iets van steelt is dat diefstal, nu heet het belasting.
  Daarbij als ik iets goed genoeg acht om in te investeren met geld zal ik dat zeker doen, zoals collecte of misschien als ik het kapitaal had een aantal nieuwe boeken voor een school (ik heb kennis erg hoog in het vaandel staan)
  Ik zie echter niet hoe dit kuddediervolk maakt. Men is een individu met eigen wil en eigen talenten en eigen manier van doen.
  Maar onze scholen en staat wil onze individu beperken tot wat zij acceptabel achten.
  Hierin ligt iets wat in mijn filosofie misdadig is.

  Natuurlijk ben ik er voor dat mensen het goed hebben, natuurlijk zou ik graag zien dat iedereen zijn zelfbeschikking zou gebruiken en zichzelf onderhoudt. Dat mensen zich individueel bewust worden van kennis en deze gaan gebruiken daarbij hun karakter vormen e.d.
  Hierbij heb je geen enkele staat nodig of iemand die je centen afpakt, of je regels oplegt “ at gun point”

  Wat kuddenvolk creëert is het opzetten van beperkingen en een levens baan maken voor diverse mensen om te bewandelen met van hogerhand opgelegde restricties.

  Mik Mak [41] reageerde op deze reactie.

 17. WELKE SCHOOL GAAN JOU KINDEREN EIGENLIJK?
  IS DIT BASIS ONDERWIJS, OF VERVOLGOPLEIDING?
  BETALEN NAAR WAT JE KUNT AFDRAGEN?

  IK ZOU HIER GRAAG MEER OVER WETEN!

 18. Duoor een grote catastrofe te benoemen maak je mijn punt niet minder valide en ben je dus bezig met drogredenering. En heeft wat weg van een stropopredenering”
  Juist, het is gewoon je hoofd in het zand steken.
  Alles is erop gebaseerd, je moet je eigen geluk afmeten aan de ellende van een ander.

  Het is de doodmaker van elke discussie.
  Ik begin dat echt te “haten”. als men dat aandraagt, hoe waar het ook is, het is niets meer dan moedwillig jezelf afsluiten om door te zetten voor je eigen idealen,

  hoc Volearunt [29] reageerde op deze reactie.

 19. @Mik Mak [20]:

  Eerst zegt u:

  “Pas als je lid bent van een politieke partij, deelneemt aan (Inter-)-gouvernementalitische en/of publieke sociaal-maatschappelijke debatten, maakt men deel uit van de maatschappij.”
  En dan zegt u:

  “Men maak automatisch door geboorte en vestiging deel uit van de maatschappij[…]”

  Welke van de twee is het nou, Mik Mak?

  Dan kunnen we verder gaan met de discussie…
  Mik Mak [38] reageerde op deze reactie.

 20. @Helder [27]:
  Da’s een grote dooddoener.
  je haalt iets aan wat nauwelijks te koppelen is met waar ik het over heb.
  Daarbij zijn die landen die dat hebben ook nog eens slachtoffer van een corrupte staat en dat is de hele reden waarom ze ellende hebben.

  ook is de ellende daar inderdaad groot, maar om dat aan te halen als tegen argument is volstrekt ongeldig en is een drogredenering gezien het nauwelijks raakvlak heeft en niets te doen heeft met het argument .

  Voorbeeld: ik heb 3 rotte appelbomen die moeten opnieuw geplant worden
  Antwoord: ja maar in afrika hebben ze geen appelbomen , da’s pas erg.

 21. @Mik Mak [20]:
  “Allereerst: Men maak automatisch door geboorte en vestiging deel uit van de maatschappij waarin een burger zich bevindt.”

  Wat en wie is “maatschappij”?
  Wat en wie is een “burger”?

  “Ten tweede: Met het stoppen van betaling maak je je schuldig aan staatsrechtelijk plichtsverzuim.”
  “En tenslotte: met geweld wordt niets opgelost”

  Hoe en wat is staatsrechtelijk plichtsverzuim?
  Als “zonder geweld’ preferentieel is, waarom dan leger en politie?
  LvM [40] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.