religie_witch doctorZondag 20 december gaf Max Pam een fantastisch goede column in Buitenhof over de klimaatreligie.

Een religie die weinig te maken heeft met wetenschap maar des te meer met het manipuleren van mensen.

Max beschrijft meesterlijk hoe politici een religieus aspect gebruiken om hun macht over het gelovige volk te versterken en hen te laten betalen. Ongelooflijk hoe in 2009 de massa zich daardoor laat manipuleren. Hoe kunnen we die massa nu wakker maken?

Ga naar de site van Buitenhof en geniet van deze duidelijke openbaring.  

12 REACTIES

 1. Bij toeval keek ik naar buitenhof en was stomverbaasd dat onze publieke omroepen het toestonden dat zo’n machtig satirische blik werd gegeven op de klimaatreligie en indirect daardoor op degenen die ons regeren en dit soort geloof zo ongebreideld kunnen uitdragen door alle kritiek en tegenstand in de kiem te smoren en op “het volk” dat het voetstoots slikt.
  Zou er dan toch een kleine omslag komen?

 2. Leuk stukje. Hij had ook nog het begrip “aflaat”op kunnen nemen. Koop nu een vrijbrief voor een klimaatneutrale footprint.

  Ben bang dat er geen omslag komt. De massa wil niet wakker worden, vrees ik. De gelovigen zullen zich sterker gaan roeren. Doen ze altijd wanneer je zegt dat hun God een bedenksel is en hun bijbel een leuk stukje proza. Liever een helder wereldbeeld (ook al is het vals) dan de onzekerheid dat we het allemaal niet weten. De toekomst is onzeker en dat is voor velen lastig te accepteren.

  Samen met de overheid verharden ze in hun standpunten. Want de papen hebben belang bij deze religie. Zo meteen volgt er een heksenvervolging en boekverbranding. Let maar op.

  Heel dapper van Max Pam. Ik vrees dat dit voor hem consequenties gaat hebben.

 3. Vrijdenker moeten wij worden dan is het afgelopen met die kwasten,die de zaken verneuken!

 4. Als het kalf verzopen is [Kopehagen] zie men ook zelfs bij de omroep licht en gaat men dempen.
  Dankzij email werd duidelijk dat je bedonderd word waar je bijstaat door dezelfde omroep die opeens net als bij daders versus slachtoffer gewoon de rollen gaan omdraaien.
  Wat in dit geval is dat zij het altijd wisten maar de kijker niet.
  Dan bedoelen ze natuurlijk het linkse onbenul die in massa alles gelooft wat de priester zegt en vervolgens gaat demonstreren voor alles wat hun verteld word zonder nadenken om een uitkering voor eeuwig vast te stellen.

 5. Inderdaad, een religie, compleet met het onvermijdelijk bijbehorende en hypocriete verketteren van de “ongelovigen”. De toorn en verontwaardiging waarmee twijfelaars, laat staan tegenstanders, worden aangepakt heeft niets met enige realiteit of wetenschap te maken, net zo min als in de tijd van de Spaanse Inquisitie !
  Religie, wat “geloof” je. Volkomen virtueel dus want je kunt immers wel van alles geloven, je eigen onzin of die een ander je voorschotelt! Het zijn natuurlijk weer de linkse uitvinders van de hypocrisie zoals J.Cramer die voorop lopen en het hardste schreeuwen, bah, wat is het toch een walgelijk volk.

 6. De beste oplossing tegen vervuiling is het implementeren van volledige eigendomsrechten.

 7. Het is een hooguit aardige column die enkel een globale vergelijking maakt en snel wegleest. Er zijn artikelen met betrekking tot kritiek op de climategate te vinden die een stuk meer in de buurt komen bij het streven om mensen wakker te schudden.

Comments are closed.