Arbeider_zakkendragerToch wel leerzaam zo’n Partij van de Arbeiders congres maar arbeiders zijn er in geen velden en wegen te bekennen, alleen partij-apparatsjiks met een via de partij geregeld overheidsbaantje of types die nog bezig zijn zulks te ritselen.

Allemaal afgestudeerd in het een of andere dialect van de sociologie, totaal nutteloze quasi-wetenschap dus waar men verder helemaal niks mee kan en om niet te verhongeren is men dan automatisch aangewezen op een zinloos staatsbaantje ergens.

Een samenkomst van linkse intellectuelen dus die op willen komen voor de onderdrukte arbeider, alleen heeft niemand van deze dappere voorvechters ooit een echte arbeider in het wild gezien, ze kennen het verschijnsel uitsluitend uit elkaars publicaties en die beschrijven de arbeider als een knoestige, stoere, zware sjek rokende naar eerlijk arbeiderszweet ruikende bonk met dikke nek en eeltige handen, de mouwen van zijn blauwe overall opgestroopt, eenvoudig en oprecht van karakter terwijl zijn door het vele baren bloedarmoedig geworden vrouw in hun plaggenhut de ganse dag walmende bruine bonen met aardappelen en vetspek  staat te stoken, de obligate smoezelige en ondergescheten arbeidersbaby op de arm en omringd door tien hongerige kleine proleten.

Deze eenvoudige lieden worden uiteraard uitgezogen door de kwaadaardige standaardkapitalist met dikke sigaar en een glimmende cilinderhoed op zijn hoofd en daar moeten deze linkse PvdA- congresgangers de onderdrukte werkman tegen beschermen, tegen een passende beloning uiteraard want de linkse open haard moet ook roken.

In de volksrealistische Sovjetkunst werd de verhouding arbeider –  intellectueel heel treffend weergegeven door afbeeldingen van kameraad Lenin die met een rode hamer & sikkel vlag voorop loopt om het kapitalistische gevaar te trotseren, in blind vertrouwen gevolgd door een stoet strijdbare arbeiders die de onderdrukking zat zijn met vrouw op weg naar de socialistische heilstaat, het collectivistische paradijs waar socialisten altijd naar op weg schijnen te zijn maar er om de een of andere reden nooit aankomen.

Misschien omdat de ideologie toch niet helemaal deugt.

Arbeiders zijn dus eenvoudige en eerlijke mensen die niet echt een taal gebruiken, die hebben ze namelijk niet nodig, ze grommen en grauwen wat tegen elkaar en dat is voldoende voor hun eenvoudige dagelijkse routine maar ze zijn wel gevoelig voor stoere arbeiderstaal die socialistische kopstukken gebruiken om ze te bereiken en daarom doorspekt PvdA-leider Bos in zijn congrestoespraak met het woord “strijd” (“FNV, strijd met ons”), “bondgenoot Pechtold” (=kameraad in de strijd) en fractievoorzitter Hamer met het woord “verdomd” (“dat weten onze coalitiepartners verdomd goed”).

Dat is taal die de arbeider verstaat.

4 REACTIES

 1. Dat stereotype van dat verhongerende arbeidersgezin klopt heel aardig, alleen is die sigaren rokende hogehoed dragende uitbuiter geen kapitalist, maar een socialistische kameraad zoals een en ander goed te zien is in Cuba, Noord-Korea, Zimbabwe en Zuid-Afrika.

  Bij de PVDA zien ze het verschil tussen arbeiders, ambtenaren en allochtonen al lang niet meer. Wouter Bos, Guusje ter Dorst, Ronald Plasterk, Ab Klink. Dit soort types rent gillend weg als ze een echte arbeider dreigen te ontmoeten.

  Echte arbeiders -voor zo ver die nog bestaan- stemmen op Wilders of de SP.

 2. Leuk artikel en maar al te waar! Hoe ver de PvdA van de bevolking af staat en hoezeer ze elk contact met de realiteit volledig kwijt zijn blijkt alleen al ondubbelzinnig uit de volgende opmerking van W.Bos „Wij gaan van Nederland weer een normaal land maken”,

  Dit is gewoon niet te bevatten, die man moet onmiddelijk afgevoerd worden in een dwangbuis, platgespoten en opgeborgen in een degelijk gecapitioneerde cel!!

 3. Van Kiel: je hebt gelijk maar schrap alle bijvoeglijk naamwoorden eens uit je stukken. Zal je zien dat er ineens veel beter en leesbaarder Nederlands staat.
  graag gedaan.

 4. Alleen de anderhalf miljoen islamitische analfabeten,in achterstandswijken, geloven deze onzins zolang ze maar een uitkering keren.Wil Bos van Nederland een normaal land maken?Terwijl vooral pvda bestuuders van dit land een gekkenhuis gemaakt hebben.Een typische socialistische oplossing –maak van gekte de norm en er is geen gekte meer!-maak domheid tot norm en er is geen domheid meer enz.enz.

Comments are closed.