Politiek_BeloftesWaar praten we dan over?
Waar het om gaat is dat een aantal Nederlandse (vrijwillige) beroepsmilitairen, door de overheid worden uitgezonden naar Afghanistan. Dit wordt gefinancierd door productieve mensen (onder dreiging met geweld) te dwingen een deel van de opbrengsten van hun inspanningen af te geven. Dat noemen ze niet “roof” maar “belasting”.
 
De overheid heeft bij een eerdere verlenging beloofd, dat in augustus 2010 deze verspilling definitief afgelopen zou zijn. Met die belofte kregen ze de simpele politici van de tweede Kamer om; wetende dat ze wanneer het eenmaal zover is, toch weer andere besluiten kunnen en zullen nemen.

 Bij die vorige verlenging hebben we op de Vrijspreker onmiddellijk gewaarschuwd dat “Nederland” na 2010 WEL door blijft gaan. Het is namelijk simpel in het belang van de politici die op het internationale politieke vlak een persoonlijke belangrijke functie willen vervullen.
Ook hebben we vanaf toen regelmatig gesignaleerd hoe onze voorspelling verwezenlijkt zou worden.

 De laatste paar weken verschijnen allerlei artikelen over “Hoe goed wij zijn”;  “Dat wij niet te missen zijn”; “Dat wij het Afghaanse volk niet in de steek mogen laten”; en dat Karzai (corrupte president) en Obama ons nu “officieel gevraagd hebben”.

 Ik kan dat nu niet goed zo zeggen, maar vroeger zeiden we gewoon dat “dit allemaal slap gelul” is. Voorspelbare smoesjes!

 Rusland heeft geprobeerd negen jaar lang om Afghanistan onder de duim te krijgen Zij zijn met de staart tussen de benen afgedropen. Het westen probeert het nu al acht jaar. Met miljarden dollars en euro’s aan kosten en met een ongeveer 5000 dode westerse militairen.

 Wordt het niet tijd om de Nederlandse regering naar huis te sturen? Zelfs al is dat geen oplossing want het volk is nog lang niet gereed voor een alternatieve oplossing die echt ANDERS is. Een oplossing waarin ieder individu weer recht krijgt op zijn eigen leven.

23 REACTIES

 1. Waarom wordt er eigenlijk oorlog gevoerd in Afghanistan? Al-Queda zit voornamelijk in Pakistan en de Taliban krijgt zelfs zelfbestuur in een aantal provincies daar.
  Oh wacht even, zie hier:
  http://en.wikipedia.org/wiki/CIA_drug_trafficking
  http://web.worldbank.org/WBSITE/EXTERNAL/COUNTRIES/SOUTHASIAEXT/0,,contentMDK:21133060~pagePK:146736~piPK:146830~theSitePK:223547,00.html
  http://pkonweb.com/tag/trans-afghanistan-pipeline-tap-or-tapi/
  Dat verklaart natuurlijk alles!

  Augusto [5] reageerde op deze reactie.

 2. Wat je er ook van vind,de missie gaat 100% door.

  Alleen die PVDA maakt zich nu onsterfelijk belachelijk met hun nee.
  We weten allemaal dat het ja wordt.
  Eventueel komen er nieuwe verkiezingen.

  En, als de PVDA hun rare “nee” ophangen aan de gemeente verkiezing, dan voorspel ik een dikke 2 zetels voor ze.

  Het mag toch duidelijk zijn dat die “nee” tegen de wereld opinie in meer dan idioot klinkt.

 3. Deze regering zegt nee. Volgende verkiezing komt er aan en wat gebeurt er dan ?? Herziene inzichten , nieuw beleid en dan mogen er weer soldaten naar toe.

 4. @Hans van Domselaar [1]:
  En maar reclame maken voor de kids, geschikt of ongeschikt. Kannonenvoer of oorlogs trauma.
  En waarvoor????????????????????????????????????
  Thx, nu weten we het.

  ps, ze hebben het vaak over een doden tal van de Amerikanen en hun vriendjes, Maar hoeveel Afghannen er al dood zijn of vermikt door onze raketten??????????????????????

  Ouders houd jullie kinderen ver van het leger, U wilt toch niet dat ze hun leven geven of van anderen te ontnemen voor DRUGS. Geen soft drugs maar gewoon HEROINE.

  love peace & respect
  Augusto

 5. Ik houd mijn zoon voor iedereen die hem zou bevelen anderen dood te schieten, die betreffende moordenaar-by-proxy zelf neer te schieten.

  Als alle soldaten dat van hun ouders te horen zouden krijgen en hun raad zouden volgen, zou het snel afgelopen zijn met het wapengekletter.

 6. Als onze bestuurders zelf naar het front moesten dan zat hun broek vol en zouden ze hier nooit meer aan meewerken. Ook al zou men het overleven het blijft ze altijd achtervolgen. Onlangs overleed een vriend van mij die in Korea gelegerd was , en bij zijn overlijden kwam alles weer boven, en als je dat gezien hebt,kun je nooit iemand naar het front willen sturen.

  Spy-Nose [8] reageerde op deze reactie.

 7. @reiny [7]:
  Misschien zouden scholen die oorlogsveteranen kunnen uitnodigen hun ervaringen maar eens persoonlijk aan jonge scholieren te komen uitleggen.

  In Amerika lopen er ook steeds meer spijtoptanten rond, die het oorlogvoeren niet meer met hun geweten kunnen verenigen.

  Er komen steeds meer psychische wrakken, waar de federale overheid niets aan doet.

  En dan zie je zo’n Dick Berlijn met zijn uitgestreken gezicht komen vertellen, dat het toch zo belangrijk is, dat NL het karwei afmaakt. Hoeveel onschuldige Afghanen die missie ongelukkig maakt of vermoordt vertelt hij er niet bij.

  It’s worth it, zou Albright zeggen.
  reiny [9] reageerde op deze reactie.
  M. van den Heuvel [12] reageerde op deze reactie.

 8. @Spy-Nose [8]:
  Lijkt mij wel een goed idee , maar het gaat nu over beroeps soldaten en daar weet ik niet zo veel van af. De kennisen van mij zaten in Indonesie . Vietnam en Korea , en de meeste van deze jongens leven al niet meer. En nog vervelender ze willen er liever niet meer over praten ,of drinken te veel. Dus daar verwacht ik weinig van. Jouw voorstel spreekt mij uiteraard wel aan.

 9. Kotsmisselijk wordt je ervan!

  Wikipedia:

  Task Force Uruzgan. Zij zouden zich in beginsel twee jaar lang bezighouden met het bevorderen van stabiliteit en veiligheid in de provincie. Inmiddels is deze periode verlengd tot augustus 2010.

  Weten we dan echt niet meer, dat we deze discussie al eens hebben gevoerd? En op grond van dezelfde onzin argumenten van nu hebben indertijd de missie verlengd. MAAR onder voorbehoud, dat we dan ook echt weg zouden gaan. Dat stond toen al vast en het is een NAVO-missie dus die opvolger had er al lang kunnen zijn.

  Nu is het gewoon klaar, over en uit!

  Een op propaganda-fabeltjes berustende illegale bezetting. Daar wil toch niemand iets mee te maken hebben.

  Spy-Nose [14] reageerde op deze reactie.

 10. @Sigmund [10]:
  @M. van den Heuvel [12]:
  @reiny [13]:

  Het zijn stuk voor stuk lieden, die hebben geleerd hoe ze heel gemakkelijk een knopje in hun bovenkamer om moeten zetten om als moordenaar tekeer te gaan om het na afloop even gemakkelijk weer terug te zetten.

  Dat is precies wat ze in het leger of de moordbrigade leren. En dat gebeurt al zo lang er legers en moordbrigades bestaan.

  En wat politici betreft: die hebben stuk voor stuk geleerd om de ethiek als persoonlijk en maatschappelijk richtsnoer geheel af te schaffen en hun valse moraal als (pseudo-)ethiek aan de goegemeente te verkopen.

  Ze houden er een dubbele moraal op na.

  En dat geldt mutatis mutandis ook voor de collectivistische ideologieën zelf.
  reiny [15] reageerde op deze reactie.
  Spy-Nose [16] reageerde op deze reactie.

 11. @Spy-Nose [14]:
  Juist daarom willen ze jonge mensen in het leger die ze nog kunnen manepuleren en onder gezag opdrachten laten uitvoeren. En ze maken deze jonge mensen wijs dat ze beschermd zijn met het verdrag van Geneve, maar ze moesten eens weten hoe mensen uit landen die nog in andere tijden daar mee omgaan. Als je ouder wordt dan besefs je pas hoe er met jouw leven omgegaan is.

  Spy-Nose [17] reageerde op deze reactie.

 12. @Spy-Nose [14]:

  De combinatie van deze twee levensgevaarlijke kronkels, t.w. de militaire en de politieke kronkel, leidt tot de rechtvaardiging van het georganiseerde moorden, dat oorlog genoemd wordt.

  Dat is m.i. ook de reden, dat er tegenwoordig in brede lagen van onze samenleving over oorlog gepraat wordt alsof het een geoorloofd politiek drukmiddel is om gevestigde collectivistische belangen door te drukken.

  Dat zag men, zoals ik mij de 1950-er jaren herinner, in NL althans, toch anders. Maar toen lag de oorlog nog vers in het geheugen.

  reiny [18] reageerde op deze reactie.

 13. @reiny [15]:
  “Juist daarom willen ze jonge mensen in het leger die ze nog kunnen manepuleren en onder gezag opdrachten laten uitvoeren.”

  Precies.

  “Als je ouder wordt dan besefs je pas hoe er met jouw leven omgegaan is.”

  Precies. Ethisch besef ontwikkel je pas in de loop der jaren. Daar moet je iets voor willen doen en er keihard aan werken. Dat komt je niet zomaar aanwaaien.

  Probleem is natuurlijk, dat “ethisch besef” zich in het dagelijks maatschappelijk verkeer niet zo gemakkelijk laat vaststellen. Dat blijft discutabel en dat is in zekere zin misschien maar gelukkig ook.

  Daar moet dus over gediscussieerd en gebrainstormd worden, voor men daar achter komt. Maar dan weet men tenminste van elkaar of er over is nagedacht of niet.

  Ik vrees, dat vandaag de dag dit aspect van het leven veelal uit het oog wordt verloren.

  Spy-Nose.
  reiny [19] reageerde op deze reactie.

 14. @reiny [11]:

  Nee van politici kun je het verwachten, maar zo’n reactie nummertje 2, daar wordt ik niet goed van. Dat er nog mensen bestaan, die erin blijven trappen. Maar laten we daar nu eens een referendum over houden. Lijkt me zinvoller dan over minaretten. Ik sta er niet om te springen, maar als we morgen weggaan uit Afghanistan, mogen ze er morgen een bouwen op mijn huis.

 15. @Sigmund [21]:
  Je hebt helemaal gelijk .

  Nu vraag ik mij ook af waarom had Rusland zoveel belangstelling in dat land, het gas moet nu richting Turkije /europa , maar dat was toen nog niet in beeld vermoed ik.

  Opvallend is wel dat de Europesche gemeenschap veel geld investeerd in de infrastructuur van Turkije. Zal wel wat achter zitten, maar ik heb mij er nog niet in verdiept.

 16. Wij hoeven niet de Amerikaanse oorlogsindustrie aan de praat te houden. En nee, die Afghanen doen toch wat ze willen, al stuur je 100.000 extra manschappen.
  Wij bouwen daar, met ons geld, scholen, die vervolgens kaal geplunderd worden, en moskeeën. Tot zover de opbouwmissie.
  Ik word echt heel moe van dat investeren in de carrière en het aanzien van JP. Terugtrekken, en onmiddellijk. Blijft er chaos achter, dus de status van het land blijft dan hetzelfde. We moeten stoppen met overal de wijze Westerse man uit te hangen. En vooral orde op zaken stellen binnen de grenzen van Nederland.

Comments are closed.