Ron PaulAls een vlag op een modderschip staat Ron Paul eenzaam en alleen temidden van machtshongerige politici. Waarom ? De man heeft impliciet tegen zijn eigen ‘Audit the Fed’ wetsvoorstel gestemd.

Congreslid Ron Paul heeft met zijn HR1207 wetsvoorstel een overweldigende meerderheid van meer dan 300 van zijn collega’s achter zich gekregen. Ondanks die meerderheid is het helaas niet gelukt om deze als zelfstandig wetsvoorstel te laten overleven.

Wél is het gelukt om dit voorstel als onderdeel van een groter wetsvoorstel, de Wall Street Regulatory Overhaul. Desondanks heeft hij niet vóór het overall wetsvoorstel gestemd. Het wetsvoorstel heeft als effect dat de Fed in feite nog meer macht krijgt en is daarmee dusdanig onacceptabel voor Paul dat hij tégen het geheel, inclusief zijn eigen voorstel, heeft gestemd.

Het wetsvoorstel gaat nu naar de Senaat en het valt te bezien of HR1207 het overleeft als onderdeel van het grotere wetsvoorstel; er schijnen nogal wat belangen te zijn van diverse leden van de Senaat die daarmee niet zijn gediend. Wellicht helpt het indien de grassroots achter Ron Paul doorgaan met druk uitoefenen op individuele Senatoren zodat dat niet gebeurt.

Meer informatie over dit en andere actuele zaken van Ron Paul op de Mike Church Show:

[HTML1]

[HTML2]

Artikel op examiner.com

Hattip lewrockwell.com

2 REACTIES

 1. Interessant interview. Het zou inderdaad een stunt zijn als Texas zich los maakt van de federatie.

  Is Agent Smith terug naar de FED?

 2. Wat is een audit? Als je accounttant jouw boeken controleet kun je toch ook egwoon zijn ‘aanbevelingen’ negeren? Atwoord nee, want de staat heeft aangegeven dat jij zijn hantekening moet hebben voor je boekhouding en bepaald ook wat wel en niet mag. Die dwang van de staat geeft de accountant macht.

  Hoe zit het dan met een audit van de FED? Juist ja, de staat bepaald wat mag, de staat legt straf op én … en dat is het enge … de staat controleert ook. Effectief geeft het dus de staat meer macht over de FED en daarmee de geldschepping.

  Nu het verpakt zit in een groter wetsvoorstel, krijgt de FED niet zozeer meer macht, maar meer bevoegdheden. De macht van de FED neemt in principe af, want deze bevoegdheden worden overheveld naar het stemmenhongerige congres. Als je denkt dat de geldpers nog niet hard genoeg gelopen heeft, wacht dan maar af als het congress de kans krijgt enige jaren invloed uit te oefenen.

  Dus dus maar hopen dat de senaat deze hele wet afschiet of in ieder geval flink inkort om de schade te bepeken.

  Gelukkig is een meerderheid in het congress niet zo veelzeggend in demeeste gevallen. In het congress is ook een meerderheid vor Obamacare en klimaatbelasting. Dat men dus dits oort zotte voorstellen maakt is helaas een trend. Gelukkig schiet de senaat ze wel vaker af.

Comments are closed.