RagendraPachauriDat de VN een criminele organisatie is zal de meeste lezers van de Vrijspreker niet verrassen. Dat staatsinmenging in de economie per definitie tot corruptie en kapitaalvernietiging leidt, en daarmee tot afname van de welvaart, evenmin. De jongste scam heet emissiezwendel, onder de bezielende leiding van de VN klimaatbaas zelf.

Een rationeel mens zou verwachten dat met ClimateGate de hoax is doorgeprikt, en dat daarmee in één klap al die carbon credits waardeloos. Niets is minder waar; terwijl de bewijzen van fraude op straat liggen doet men net alsof er niets aan de hand is en gaat men gewoon door met de misdadige activiteiten die moeten leiden tot CO2 reductie.

Wie het principe van Follow the Money volgt merkt al snel waarom. Niemand minder dan industrieel ingenieur en UN klimaatbaas Rajendra K. Pachauri heeft persoonlijk financiële belangen bij de hoax. Pachauri is voorzitter van zowel TERI als IPCC. TERI is het Tata Energy Research Institute dat met Tata Power een joint venture is aangegaan voor het onttrekken van CO2 aan de atmosfeer ten behoeve van het bevorderen van de groei van micro algen. Pachauri ‘won’ in 2007 samen met Al Gore de Nobelprijs voor de vrede, en representeerde bij die gelegenheid openlijk het IPCC, dat naar ik aanneem hier geen nadere introductie behoeft.

Zeer voorspelbaar is de industrie niet bereid voor windhandel te betalen. Men eist gratis credits, en dreigt anders de productie gewoon van de EU naar India te verplaatsen. Eurofor, een Europese handelsorganisatie, representeert Corus Redcar en ArcelorMittal, twee bedrijven waar Pachauri banden mee heeft, chanteert op deze wijze de EU om credits ter waarde van vele honderden miljoenen binnen te halen.

Zo kreeg de Corus Redcar staalfabriek in Engeland, eigendom van Tata, na aggressief lobbyen 7,5 miljoen gratis carbon credits van de EU, een waarde van naar schatting $650 miljoen vertegenwoordigend. Nu de buit binnen is is Tata toch van plan de fabriek te sluiten en naar India te verplaatsen, waardoor 1.700 man op straat komt te staan, en zo’n 6 miljoen ton CO2 emissie ‘bespaard’ wordt. Die besparing kan dus verhandeld worden, en is momenteel $130 mio waard, maar naar verwachte koersen ca. $325 mio. Daarnaast verkrijgt men door de move nog meer gratis credits, ditmaal van de VN, omdat India als Derde Wereld-land is geklassificeerd.

AcelorMittal ondertussen, ook gelieerd aan Pachauri, heeft een heel andere scam gerealiseerd. Lakshi Mittal, een steenrijke Indiër die in Londen woont, is de eigenaar van AcelorMittal, dat onder het EU handelsschema veel meer gratis credits heeft verkregen dan het bedrijf ‘nodig’ heeft, zodat het de overtollige credits kan verhandelen. Dat levert AcelorMittal tussen 2008 en 2012 een voordeeltje op van £1 miljard, met dank aan de Europese belastingbetaler.

Eurofor heeft de credits verkregen door te dreigen met sluiting van staalfabrieken in Europa waar in totaal 90.000 banen mee gemoeid zouden zijn, en de productie naar India te verplaatsen, waar dus gratis credits van de UN verkregen zouden worden. In het geval van Corus RedCar sluit men de fabriek toch, en het lijkt erop dat de Britse staat daar ook nog een graantje van mee pikt. Zij annuleert de toegewezen credits na sluiting namelijk niet, maar verhandelt ze gewoon.

Mag ik voorzichtig suggereren dat het geen toeval is dat de UN klimaatbaas een Indiër is, en dat de beide staalfabrieken die ‘gratis geld’ uit het Europese handelsschema halen eveneens Indiase eigenaren hebben, geassociëerd aan die klimaatbaas? Is het dan nog vreemd dat ondanks ClimateGate de bodem niet onder die handel uit valt? Sinds haar oprichting heeft de Usurper Nations uitsluitend schade aangericht en vele doden op haar conto. Hoewel niet valt uit te sluiten dat dat conform haar officieuze doelstellingen is dringt de vraag zich op: Wordt het niet eens tijd deze organisatie op te heffen?

Who is John Galt?

Bronnen: WorldNetDaily, WND, TimesOnline

7 REACTIES

 1. Weer een zeer verhelderend artikel. Wanneer worden de massamedia eindelijk eens wakker?

 2. Die heren zuigen de gewone burger leeg, en zij gaan er met de poen vandoor om ergens anders weer hun zakken te vullen op dezelfde manier is toch niet zo moeilijk, omdat te doorzien, maar om het eigen ego laat men hier elkaar vallen, maar de wal zal het schip eens keren let maar op, dat blijft niet goed gaan. De tijden komen er weer aan van voor de oorlog, omdat de mensen niets geleerd hebben over saamhorigheid.

 3. @Spy-Nose NI
  Reken niet op de media. Die zijn ook van hun.
  De mensen moeten zelf op onderzoek gaan.
  En mensen als wij moeten anderen wakker maken.

 4. O jee, dat wist ik helemaal niet van die Pachauri.
  Toevallig hoorde ik vorige week op de radio dat Arcelor Mittal 10.000 jobs op de helling zou zetten.

  AP:
  “The Wall Street Journal, citing unidentified sources, reported this week that ArcelorMittal would use 70 percent of capacity for four more years and planned about 10,000 job cuts worldwide, with most likely to occur in Europe and the U.S.”

  Andere bron
  http://www.streetinsider.com/Corporate+News/ArcelorMittal+%28MT%29+Could+Cut+10,000+Jobs+Next+Year/5181803.html

  “ArcelorMittal has invested in a mill in India and made a bid in Zimbabwe to take over the country’s steel operation.”

  Wat een scam ja. Door een zichzelf gelegaliseerde maffia.

Comments are closed.