VredeDe kersttijd is de tijd date er het meest gesproken (en gezongen) wordt over vrede op aarde. En dan net nu verschijnen gegevens over aantallen (burger)doden door Nederlandse militairen in Afghanistan veroorzaakt. Over het aantal gedode Afghaanse militairen zien we nog geen getallen, maar voor burgers wordt er omstreeks 100 genoemd. (De gepubliceerde getallen variëren ongeveer van 80 – 110). Ik kan me niet goed voorstellen hoe deze handelingen de Nederlandse militairen geliefd maken. Wel dat er daardoor terroristen gekweekt worden die wraak willen nemen.
 
Ik kan me ook niet voorstellen dat de verhouding goed gemaakt kan worden door een idioot project als het uitdelen van korans aan de bevolking door Nederlandse soldaten.

Als je dan ook nog bedenkt dat er meer dan 20 Nederlandse soldaten in Afghanistan gesneuveld zijn, en dat dat alles betaald wordt uit de belastingen die productieve burgers moeten inleveren, dan vraag je je toch af waar ze mee bezig zijn en welke belangen daarmee gemoeid zijn.

Dan zijn de kerstdagen heel geschikt om weer eens na te denken over de kern van de oorzaken van oorlog. We kunnen dan tot de conclusie komen dat die kern wel heel dicht in onze eigen maatschappij ligt. De maatschappij waarin wij leven is immers gebaseerd op geweld. Onderlinge problemen worden opgelost met geweld en zelfs wensen worden verwezenlijkt met geweld.

Dat wordt natuurlijk verdoezeld door mooie woorden. Het wordt dan “democratie” genoemd, met het imago dat het volk, dus iedereen, zelf beslist wat er gebeurt. Maar dat is in strijd met de feiten. De feiten zijn dat als iemand iets wil, dat hij/zij alleen maar hoeft te zorgen dat “50% plus 1” Kamerleden er voor stemmen. Of nog gemakkelijker dat er 3 politieke clubjes vóór zijn.
Dan is het systeem zodanig opgezet dat alle anderen, onder dreiging van geweld, gedwongen worden aan die wensen te voldoen. En dat geweld wordt dan ook gebruikt.

Die ontwikkeling van gebruik van geweld gaat bovendien in de wereld nog steeds in de verkeerde richting. Het was nog zo dat de schijn van een soort meerderheidsbeslissing werd opgehouden.
Bij de ontwikkeling van Nederland in de EU, via het Verraad van Lissabon, zien we echter dat de politici de wil van de meerderheid (referendum) al naast zich kunnen neerleggen. En ook voor de Nederlandse burger wordt nu de dienst uitgemaakt door een commissie van zichzelf benoemde Komissars in Brussel.

In wereldverband kan dit binnen afzienbare tijd nog worden uitgebreid met een NWO wereldregering. Over een wereldwijde klimaatpolitie was er in Kopenhagen al een voorstel van Roger Brown, de Engelse premier. **   

Een aanzet om de wortels van het ontstaan van oorlogen bloot te leggen is al meer dan 50 jaar geleden gedaan door Ayn Rand in haar Essay: The Roots of war”   dat ik warm aanbeveel om te lezen.

En mocht u in de stemming komen om aan meer vrede mee te werken, begin dan met deze ideeën meer bekendheid te geven.

7 REACTIES

 1. De taak van de 2de kamer is om de regering te controleren. Meer dan helft van de 2de kamer bestaat uit partijen die aan de regering deelnemen. Dat is als een slager die zijn eigen vlees keurt.

  De koningin wijst een formateur aan en bepaald de koers van de formatie besprekingen. Onze koningin zou een ceremoniële functie hebben… Ze heeft ook haar eigen ministerie van algemene zaken. Elke week moet Balkenende aan haar rapporteren hoe de zaken verlopen. Waarschijnlijk verteld Trix dan aan Balkie welke wijzigingen er gemaakt moeten worden.

  Dit land wordt door de elite geregeerd en het volk is niet meer dan belastingvee. Boeren merken hun vee ter indentificatie en om te weten hoe productief ze zijn. Moderne boeren chippen hun dieren, zodat ze ten allen tijde weten waar hun vee zich bevinden. Zeker als er opstandige dieren zijn, die niet goed luisteren of meewerken. Als belastingvee niet meewerkt, kunnen ze van de kudde gesepareerd worden en in de gevangenis terecht komen. Het doet niet ter zake of de klachten van het belastingvee terecht zijn, de veeboer heeft de macht en kan je met geweld dwingen om je productie van te staan.

  De functie van de belastingvee is om volledig uitgemolken te worden.

 2. Het is voor het eerst dat ik met een wansmaak kerst ‘vier’.

  Naast de computer ligt een stapeltje blauwe enveloppen die deze week betaald moeten worden en ik lees jouw woorden. Ik ben een melkkoe. De waarheid is hard.

  Vrolijk kerstfeest en laten we doorgaan met er iets aan doen!
  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 3. Goed stuk. Zelf verbaas ik me al jaren over het feit dat sex (= liefde) verboden is op tv maar massamoord, martelen etc vertoont/verheerlijkt mag worden op diezelfde tv. Kortom, minder (massa)moord en meer sex op tv zou al iets schelen.

  Ps. begrijp me niet verkeerd, ik ben groot voorstander van het vrije bezit van wapens en het recht op zelfverdediging.

 4. Gepke De Leef komt onder bewind van CAV opdrachtgever
  Smithuijsen advocaten Haarlem.
  IK mag dakloos sterven op straat. lieta de bruin de leef Hoofddorp en broer tom de leef. mogen na eerder kluis te hebben leeggehaald( belangrijke documenten 40/45) Nu ook de\ nalatenschap verdelen onder politie( boete’s voor dakloos zijn
  nadat ze eerder de deurwaarder bijstonden om mij met geweld op straaat te zetten. Raar mijn vader stond niet onder beweind en broer en zus hebben hem bestolen en besloten tot palletieve
  sedatie(MOORD) ism Bornholmkamp hoe omzeilen
  we de wet.onee sinds 2003 mogen goden in witte jas moorden in opdracht de wet van hiepokrieten.

Comments are closed.