Armoede5Het heeft vaak te maken met jouw achtergronden, hobby of principes of kennis overdracht en of het vergaren daarvan. Slechts een onderwerp zal ik nader toelichten en dat is waar ik zelf vaak over schrijf, politiek en geld. Mijn achtergronden zijn dat ik gezien heb hoe mensen in armoede en in oorlog verkeerde keuzes maakten, enkel alleen om het beter te krijgen en uit armoede te geraken.

De gevolgen waren dat ze blindelings door één dictator in een oorlog betrokken werden, en er over de gehele wereld onrust en geweld kon ontstaan.
 
Armoede brengt oorlog met zich mee, ook in ontwikkelingslanden zie je dat gebeuren. Dictators komen aan de macht door armoede, waaruit  onrust en onvrede  van inwoners ontstaat. En ik vraag mij af kan het hier nogmaals zover komen? Onvrede is er voldoende, dat merk je op internet ook wel , maar financieel is het nu nog verdraagzaam. Maar we zullen niet verder af moeten glijden,  dan ontstaat er een risico waar ik aandacht voor vraag.

Onverantwoord met geld omgaan door de overheden en investeringen met een groot risico en daarvoor de burgers maar steeds zwaarder en onoverzichtelijker te gaan belasten kan funest voor ons land worden. Als ons land gaat afglijden en er staat een dictator op, dan  kan dat grote gevolgen hebben . Het gaat mij niet alleen om geld, maar om mensen een volwaardig bestaan te laten houden  en dat er weer rust en geen tweedracht zal zijn. Je weet nooit hoe anderen reageren, en je weet nooit waar je vijand zit. Momenteel is de overheid met haar onbeheerst beleid het grootste risico.

Vriendelijke mensen en politici verlagen zich soms door geloof, overtuiging of uit armoede tot verraders en je kunt niemand meer vertrouwen.  De futuristische gedachte dat windmolens ons zullen redden en men investeert nog even 55  miljard in een project waar geen enkele garantie voor is dat het zou kunnen helpen, terwijl er een recessie is en er veel werkelozen bij zullen komen. Vooral ook door de inloop van buitenlanders die niet stil gezet zal kunnen worden, en het bedrijfsleven zit met tegenvallende resultaten. De redding van Banken hebben ons aan een hoge staatsschuld geholpen, wat de burger uiteindelijk met belastingbetalen moet inlossen. Aan topsalarissen en bonussen is alleen met woorden iets  gedaan, maar de daden blijven achterwege. Alles gaat gewoon door !

De salarissen van de mensen gaan omlaag en dan wil onze Minister van milieuzaken ons ook nog extra milieuheffingen opleggen op energieverbruik om het experiment van haar te kunnen betalen. Gemeenten worden ingekort op hun budget en zullen het moeten verhalen op hun inwoners. Waterschappen gaan ongecoördineerd maar aanslagen verhogen. Het leger in een oorlogssituatie vergt veel kapitaal en de inwoners zijn ontevreden over het feit dat we meedoen aan een bloedige en uitzichtloze oorlog in Afghanistan. Maar de politiek is aan het draaien om toch aanwezig te kunnen blijven, toezeggingen om te vertrekken worden geflatteerd met andere benamingen.
De economie zal geschaad worden doordat de inwoners minder zullen besteden doordat hun inkomen dat niet meer toelaat.

Het wordt tijd dat onze bestuurders op de rem gaan staan,  en eens gaan realiseren waar ze mee bezig zijn, en de burger moet bij de volgende stembus van zich laten horen: dat het zo niet kan!

Ontwikkelingshulp .
Een ding is zeker er gaat al minimaal 50 jaar veel geld naar de ontwikkelingslanden, en het einde is nog lang niet in zicht. We kunnen nog jaren doorgaan met geldpompen in deze landen want het is en blijft een bodemloze put die tot op heden nog niet veel verbeteringen opgeleverd heeft. 
Het probleem zit er in dat er 100 Miljoen mensen verhongeren  en wij 10 Miljoen mensen ondersteunen, die daardoor een iets beter leven kunnen krijgen. De andere 90 miljoen mensen proberen dat van de 10 miljoen weer af te nemen en voeren oorlog met ze, en daarbij ontstaan dictators die de macht willen grijpen om ook te kunnen profiteren van het ontwikkelingsgeld.

 Dictators investeren dat geld in wapens en aan een kleine groep mensen om zich heen en laten de anderen gewoon verhongeren om zelf in welvaart te kunnen leven. Welke oplossing je ook bedenkt je zult nooit alle mensen in de arme landen kunnen redden, enkel wat pleisters op de zere plekken leggen, en dat doe je het meeste voor je eigen gevoel waardoor je als sociaal voelend persoon overkomt naar anderen,  en je geen schaamte gevoel meer hebt. Wil je de wereld verbeteren dan zullen we een andere aanpak moeten bedenken, want na 50 jaar nog maar weinig bereikt te hebben, is beschamend.

Zou je deze mensen niet beter eerst kunnen helpen dan je druk te maken over ons milieu. Het milieu is een politiek item geworden , en dat is belangrijk voor politici maar niet ten voordele van mensen die nu creperen in arme landen onder het geweld van dictators. En dat oplossen is net z’n groot probleem als het milieuprobleem wat op langere termijn speelt.   

 Ingezonden door Reiny
————————————–

Nawoord Redactie: 
Het sleutelen aan de symptomen zal niet en nooit een goede oplossing brengen.
De enige oplossing is een rigoureuze vermindering van de overheid en de daarmee gepaard gaande bevrijding van de mens.

12 REACTIES

 1. @Angelique [1]: Aan het kapitalisme zitten wel grenzen, corporatisme (wat in uw artikel genoemd wordt) niet.

  Ook wordt het ‘survival of the fittest’ van Darwin weer veel te letterlijk geïnterpreteerd.

 2. Reiny, wat is precies je conclusie? Dat de overheid ons berooft en dit geld vervolgens besteedt aan immorele oorlogen, mislukte milieuprojecten en bodemloze ontwikkelingsputten? Dan ben ik het met je eens. De beste ontwikkelingshulp die Europa kan geven is het vrijmaken van de handel in bijvoorbeeld landbouw. Vrijhandel is het beste recept voor welvaart.

  reiny [5] reageerde op deze reactie.

 3. @Angelique [1]:
  Beste Angelique,
  Ik werd nieuwsgierig en linkte naar Chavez.

  Het waren alleen maar inhoudsloze onsamenhangende kretem totfdat ik kwam op:
  “Men zou kunnen zeggen, meneer de president, dat een spook waart door Kopenhagen, naar Karl Marx, de grote Karl Marx, een spook waart door de parafrase straten van Kopenhagen, en ik denk dat spook loopt zwijgend door deze kamer, loopt onder ons, door de hallen, hieronder, het stijgt, dit schrikbeeld is een verschrikkelijke spook bijna niemand wil noemen het: Kapitalisme is het spook, bijna niemand wil het noemen.

  [Audience applaus] ”

  Ik kon het niet meer opbrengen om verder te lezen.
  Kun je in het kort zeggen of er nog wat zinnigs in staat?

  Wel vind ik illustrerend het applaus van de massa.

 4. @Paul [3]:
  Conclusie van het schrijven en kennis vergaren op internet is dat je kunt vaststellen dat de burger genoeg kennis en ervaring heeft om te constateren dat een overheid er een chaos van maakt , en dat politici enkel bezig zijn met zelfverheerlijking en overal in de wereld onvrede en ellende aan het schoppen zijn en onze vrijheid en zelfstandigheid wil beperken c.q afnemen..
  De gevolgen zijn dat misdagers uit andere landen zich hier kunnen verstoppen , afgeschermd worden door principiële onnozele politieke groepringen, waardoor ons hele systeem van goed besturen aan het wankelen zal raken en het al reeds lang tijd duidelijk wordt dat er verandering zal moeten komen. De maatschappij zal ontwrichten en er ontstaat een tweedracht doordat bestuurders de mensen gaan oproepen , net als in de oorlog , om elkaar te verraden , en als het mis gaat dan komen en kunnen de misdadigers uit de opvangcentra ons in de rug aanvallen.
  En met het milieu en vluchtelingen proces zal men alleen bereiken dat ze de maatschappij uitkleden , en zodra er dan opstanden komen of het dreigend gaat worden zitten bestuurders allang in het buitenland, met als voorbeeld Femke Halsema die ook al plannen had om in een ander land onder te duiken. Wij hebben een laf bestuur die enkel van ons land een chaos zal maken , en onze vrijheid zal daar onder moeten gaan lijden , dat zijn de gevolgen waar je achter komt door de juiste kennis op internet tot je te nemen.

  Andre [6] reageerde op deze reactie.

 5. Het zou te mooi om waar te zijn als vrouwe extreem links activiste Halsema ( dekmantel het parlement) het land zou verlaten. Als toch EEN iemand de mond niet open mag doen om riool praatjes te spuien is het de aanvoerder van Groen Links wel. Na Duyvestein, Sam pormes, Herman Meijer en die “nieuwe nederlandse” semulant Sing Farma en haar banden met de exteem linkse activist Renee Danen, zou ze zich de ogen uit het hoofd moeten schamen . Als zelfs ontwikkelingsgelden niet veilig zijn voor linkse speeltjes, is nederland toch ziende blind en een groot gedeelte van de burgers dom.

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2009/12/11/pvda-minister-koenders-wist-van-subsidies-aan-nederland-bekent-kleur-en-jokt-in-beantwoording-kamervragen/

  reiny [9] reageerde op deze reactie.

 6. @Annamarie [8]:
  Het wordt tijd dat de stinkende beerput van subsidiepotjes open gaat. Maar men verstopt alles onder de dekmantel der liefde .
  Ik had persoonlijk een bezwaarschrift ingediend bij EU , en men zou het onderzoeken maar helaas na vele navragen verhullen ze zich in nevel. Dat is ook EUROPA !!

 7. Het hele zooitje de straat op, en ook die lui die in de oppositie hebben gezeten, dat zijn aangevers van de komedie die de heren ten toon spreiden.

 8. Vroeger was er dienstplicht en als er te veel werkelozen kwamen
  begonnen ze een oorlogje ruimde lekker op.
  Nu is er geen dienstplicht meer en weten ze niet wat ze met al die werkelozen aan moeten.De mensen trappen niet meer in de praatjes van de politici dus denken ze wat nu.
  Verzinnen ze het een met het ander ,Te veel ouderen.
  luchtvervuiling,en klimaat enz.
  Overal zijn ondergrondse tunnels voor de trein de olie waarom niet
  een pijpleiding naar die landen met water?
  Nee daar verdienen zr zeker niet aan.

  reiny [12] reageerde op deze reactie.

 9. D@alidas [11]: De overheid verzint ( op advies) ambtenaren baantjes. Zo raken ze ook werkelozen kwijt. Inderdaad zouden ze waterleidngen aan kunnen leggen. Had ik nog nooit aan gedacht.

Comments are closed.