europa geldDe Britten? Ja, ik heb nog geen data kunnen vinden over Nederland. Mocht ik dit vinden plaats ik daar nog een artikeltje over, weet u dit te vinden dan houd ik mij gaarne aanbevolen. Maar desondanks de uitsluitend Britse berekeningen in dit artikel, zegt het toch ook wel iets over andere landen, Nederland incluis.

De Britten van de website Open Europe (www.openeurope.org.uk) hebben becijferd wat de EU hen tussen 2010 en 2020 gaat kosten. Een volledige lijst van de Top 100 reguleringen vindt u onder http://www.openeurope.org.uk/research/top100regulations.pdf (dit is meteen mijn bron) en de onthutsende Top 4 van deze Top 1000 is:

 1. De werktijdreguleringen. Deze kosten lopen tot het jaar 2020 op tot 36,1 miljard euro (32,8 miljard Britse Ponden). De door de EU voorgeschreven werktijdenbesluiten zorgen voor grote problemen in de Britse publieke sector, met name grote risico’s voor de veiligheid van patiënten binnen het NHS (National Healthcare System / collectieve gezondheidszorg). EU parlementariërs beslissen door hun reguleringen dus over gezondheidsrisico’s. Moreel vraagstukje???
 2. De klimaatverandering-regulering loopt op tot 31 miljard euro (28,2 miljard Pond) en kost elk Brits gezin een 130-200 Pond (140-220 euro) EXTRA, per jaar, tot het jaar 2020. En wat gaat dit de betalende burger helpen? Minder CO2???
 3. Energiecertificaten voor gebouwen. Dit zorgt voor extra kosten voor elke onroerend goed bezitter in Groot-Brittannië, terwijl zij daar zelf (als bezitter) nauwelijks voordeel van hebben. Die reguleringen kosten echter 22,2 miljard euro (20,2 miljard Pond) tussen nu en 2020. De EU bemoeit zich dus schaamteloos met het bezit van anderen???
 4. Nieuwe EU-regels voor uitzendkrachten gaan de Britten bijna 17,2 miljard euro (15,6 miljard Pond) kosten. Duizenden extra mensen zullen afhankelijk worden van uitkeringen in Groot-Brittannië. Waar bemoeit de EU zich mee???

Alle EU-reguleringen die aan Groot-Brittannië opgelegd zijn leveren voor het land een kostenpost op van meer dan 184 miljard Pond, ofwel ruim 202 miljard euro.

Nog iemand geïnteresseerd om UIT de EU te stappen? Zouden er nog Britten zijn, die dit bedrag eens naast hun begrotingtekort willen leggen en kijken of het verlaten van de EU misschien een begrotingsgaatje zou kunnen dichten?

Hoe dat in Nederland zijn?

5 REACTIES

 1. Hetzelfde denk ik. Wij moeten ook uit de EU treden. De EU maakt Nederland straks failliet. En als nu het hele kabinet een leuk baantje elders vindt, hebben we de eerste hobbel genomen. En we moeten partijen hebben die dit ook vinden, aangezien we nog steeds vast zitten aan dit idiote partijenstelsel.

 2. Wie weet stappen de Britten er wel uit. Velen balen dat al het gedoe dat de EU oplevert tegenover de weinige voordelen (als die er uberhaupt zijn). Maar eerst moet Koning Eenoog weg uit Downing street 10.

  Al is er nog van alles mogelijk met problemen rond de pound sterling.

  Feit is dat de EU een ‘empire’ in oprichting is en dat zal nog veel geld nodig hebben in de komende jaren.

 3. En dan hebben de britten nog geluk.. Zij genieten nog allemaal kortingen ook op het door europa afgeperste lidmaatschapsgeld. Hier in Nederland zijn we dubbel de sjaak, en we worden onmiddellijk onderworpen aan iedere hersenscheet die in brussel wordt gelaten en we worden financieel uitgeknepen ten behoeve van brussel..

 4. volgens mij zijn er andere krachten achter de schermen die er voor zorgen dat landen in de eu zullen blijven.ik had bij de laatste eu verkiezingen mijn hoop gevestigd op libertas,omdat zij de bakermat van het Ierse nee waren,maar die zijn roemloos ten onder gegaan nadat de europese propaganda orgel de Ieren op andere gedachten zou hebben gebracht.nou denk ik eerder dat de hoge pieten in Ierland met bepaalde vormen van chantage onder druk zijn gezet om toch maar in het voordeel van “het verraad van lissabon”te gaan denken.maar daar zullen wij”het klootjes volk”toch niks van meekrijgen.kijk ook maar eens hoe al die bankgeheimen opgeheven gaan worden.ik geloof nooit dat de banken in kwestie dit vrijwillig doen,want dit is hun troef om de miljarden aan pleuro’s binnen te halen die om de belastingdienst heen verkregen zijn.

Comments are closed.