prikEr komt een nieuwe campagne voor vaccinatie tegen baarmoederhalskanker. Meneer Coutinho is teleurgesteld dat bij de vorige campagne slechts de helft kwam opdagen. Eerlijk gezegd weet ik helemaal niet zeker of er daadwerkelijk zoveel mensen zijn komen opdagen.

2 maart 2009
GGD tevreden over opkomst vaccinatie baarmoederhalskanker
De GGD heeft het over een opkomst van 75%

4 maart 2009
Hoge opkomst vaccinatie baarmoederhalskanker
Ook hier claimt men een opkomst van 75%

Dit ging echter over de eerste dag en dan moet er natuurlijk euforisch worden gesproken over het succes van de campagne. Nu is het opeens slechts de helft terwijl ik mij ook percentages kan herinneren van minder dan 30%. Net als bij de opwarming van de aarde heeft de overheid er schijnbaar geen moeite mee om “te spelen met getallen”.

En er moet nog meer worden gespeeld want er wordt nu een heus marketingbureau ingeschakeld. Er zal bovendien meer op de emotie worden ingespeeld.

Welja, alsof dat nog niet genoeg werd gedaan. Kent u die levensgevaarlijke Mexicaanse griep nog? Het hele land zou lam komen te liggen. Weet u nog? Wie schreeuwde er moord en brand over een pandemie. Je hoort er bitter weinig meer over dus een parlementair onderzoekje zou niet misplaatst zijn gezien de onterechte stemmingmakerij en de 700 miljoen belastingeuro’s die er even doorheen werden gejaagd.

De overheid en de koningin waarschuwen ons voor alle onzin op internet en diverse fora, maar zij gaan daar nu actief aan deelnemen. De koningin zelf niet maar wel ambtenaren vermomd als “kruidentuintje”,  “Allemaal_onzin88” en bijvoorbeeld “Jantje_Prikmemaar”.  Alsof zij dat nog niet deden.

U begrijpt het: het feest is nog niet voorbij. Al is de waarheid nog zo snel, de leugen achterhaalt haar wel. We zullen doorgaan.

Sen Huwa

14 REACTIES

 1. Ik had er toevallig met mijnouders over dat de griep opeens het land verlaten scheen te hebben nadat alle kindjes gevaccineerd waren. ERG!

  Inderdaad tijd voor onderzoek. Maar ja de vvd vindt zelf Klink eenzwaar integer persoon en vond de opruiing op het inetrenet walgelijk ( ik vond dat we daar de enige juiste info kregen) dus ik weet niet of we het van de politiek moeten gaan hebben.

  Maar die rakker van een Coutinho gaat nu ook het internet op. Dus wellicht dat we hem hier ook kunne verwachten.

 2. @Hub Jongen [1]:

  Nou sterker nog: er wordt weer op angst gezinspeeld. Ik hoorde iets over lijdensweg verhalen van baarmoederhalskanker.

  Zouden ze er dan ook even willen bijvertellen dat door screening veel kan worden voorkomen. Ooit het officiele standpunt van de regering voordat men overging op vacciantie. Men wilde er eerst eigenlijk helemaal niet aan. Nu men eraan is moet men er ook vanaf zo lijkt het wel.

 3. We ontvingen over dit onderwerp een uitgebreide aanvulling van Paul E. die we u niet willen onthouden.

  Zie vooral laatste link die verwijst naar een petitie die u misschien wel wil tekenen.
  ———————————–

  Vandaag in Trouw:

  Drol Couthino: „Een losse opmerking van een moeder telt op internet net zo zwaar als een analyse van een deskundige. We waren ons gezag kwijt.”
  Het bureau ComBat, gespecialiseerd in jongerenreclame, helpt nu om de regie terug te krijgen. „Op feiten alleen win je het niet”, aldus ComBat-adviseur Marjon Huibers. „Je moet meer met emotie werken.” Een voorproefje is te zien op de site ’prikenbescherm.nl’. Daar staan persoonlijke filmpjes van moeders, meisjes en deskundigen die elk hun eigen kijk op de vaccinatie geven. Veel emotie is er bij schrijfster Marjan Berk, die vertelt dat haar schoondochter binnen anderhalf jaar aan baarmoederhalskanker is overleden.

  Onderdeel van de nieuwe aanpak is ook dat het RIVM zich meer in internetfora gaat mengen. Coutinho: „Als een moeder in een online discussie meldt dat er door het vaccin vijf doden zijn gevallen en dat je er kaal van wordt, wat allemaal onzin is, reageren wij daar als RIVM op. Of we vragen iemand anders te reageren. Dat kan een huisarts zijn, maar ook een moeder die vertelt dat haar dochter na de prik alleen last van haar arm had.”
  Verder worden huisartsen en gynaecologen actiever bij de campagne betrokken.
  Net als docenten. Dit jaar bleek dat een leraar wiskunde of Latijn soms een hele klas ervan wist te overtuigen dat de vaccinatie slecht was. Dat kan niet, meent Coutinho. „Voorlichting over dit thema hoort thuis bij de leraar biologie of maatschappijleer.”

  De vaccinatiecampagne, dit jaar halverwege afgeblazen, wordt in april hervat. Alle 12-jarige meisjes kunnen dan de prik halen, net als 13-tot 16-jarigen die spijt hebben dat ze hem het afgelopen jaar hebben geweigerd.
  Bron: http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article2949501.ece?comments#comments

  Vorig jaar probeerde het RIVM nog meisjes over te halen zich met het omstreden en onveilige HPV-Baarmoederhalskanker-vaccin te laten injecteren…door I-Pods te verloten onder de meisjes die zich hadden laten vaccineren!
  Zie: http://tinyurl.com/aq8noh

  http://www.novatv.nl/page/detail/uitzendingen/6751/

  De GGD’s gebruikten zelfs kreten als ‘je hoeft je ouders geen toestemming te vragen voor het halen van deze vaccinatie’!
  Bron: http://tinyurl.com/ylfq2ds

  Zie ook deze hyves waar jonge meiden worden opgeroepen om zich wel/niet te laten vaccineren met dat HPV-vaccin:
  http://kika-beer.hyves.nl/forum/2859652/Xsdl/baarmoederhals_kanker/

  Petitie voor Betrouwbaarheidsonderzoek naar het HPV-vaccin:
  http://www.axci.nl/axci/index.php?ln=ned&show=petitie&id=3705&t=BAARMOEDERHALSKANKERVACCIN

 4. *Heeft kramp in haar voeten omdat haar tenen constant krom staan van dit soort berichten*

 5. Gelukkig is het de overheid die iets gaat ondernemen, dus we kunnen van 2 dingen uitgaan.

  1 : het gaat ontzettend veel geld kosten

  2 : het beoogde doel gaat nooit bereikt worden.

  Dat zijn zo’n beetje de enige dingen waar onze overheid in uitblinkt. Geld over de balk smijten en niets bereiken.

  Verder vind ik dat we iemand met die Couthino moeten laten praten, de beste man is ontzettend in de war.

  Lijkt mij trouwens een uitstekend idee een reclamecampagne met couthino en klink.

  Wel als onderschrift erbij dat dat de heren zijn die alle paniek hebben veroorzaakt rondom de varkenskuch.

 6. Beatrix had gelijk. “De leugen regeert”.
  Bij de Overheid dan.

 7. De overheid zal toch uit een helder vaatje moeten tappen,want de mensen beginnen uiteindelijk toch wakker te worden, al heeft het veel tijd gekost. De mensen worden financieel met deze kolder uitgekleed!

 8. Jezelf -of anderen- laten vaccineren kan best een leuke business worden.

  Als zo’n meiske tegen VWS of de GGD zegt, dat ze haar vriendinnen wel wil overhalen en dat ze voor elke vriendin bijv. netto 50 Euri op haar rekening wil opstrijken, zou ik denken, dat er heel wat voor zouden gaan.

  Misschien een leuk idee voor een chatsite?

  Trouwens wie zegt, dat de GGD niet sowieso wat mollen inzet?
  Geld zat.

 9. Sen Huwa, leuk artikel.

  Nu is het opeens slechts de helft terwijl ik mij ook percentages kan herinneren van minder dan 30%

  De eerste week van Helmond wordt steeds als succes verhaal met 75 % gepresenteerd. Verder zijn weinig getallen te vinden. Het beste inzicht na wat googlen geeft volgens mij deze link:
  http://www.ggdzeeland.nl/vaccinaties/opkomstpercentage3eronde/

  De GGD Zeeland geeft hier zo te zien eerlijk inzicht over meerdere oproepen en de percentages schommelen per locatie tussen de 30 en de 70 procent.

  Er zal bovendien meer op de emotie worden ingespeeld. Dit is een kenmerk van foute propaganda omdat men het niet op feiten kan winnen. Een burger moet zelfs naar de rechter gaan om de feiten boven tafel te krijgen over vaccinaties:
  http://www.vrijspreker.nl/wp/2009/10/stralingsarm-nederland-spant-kort-geding-aan-tegen-minister-klink/#more-65747

  Dus de overheid zet burgers die de strijd op argumenten willen voeren bewust koud, ontzegt ze de feiten, en verwijt de burger vervolgens dat er niet op feiten gediscussieerd wordt. Dit was dan weliswaar een ander vaccin, maar er spreekt dezelfde minachting voor de burger uit die eens wil weten wat de overheid hem in zijn lichaam wil spuiten.

 10. @Angelique [11]:
  Inderdaad, leef als rationeel mens. Wees je bewust dat het drukken op de “angstknop” grote voordelen heeft voor foute religies en politieke partijen. Zeker omdat een groot gedeelte van de NL maatschappij in praktijk te laf is om rationeel te denken en te leven.

  Ga uit van 3 stellingen: 1 Er is geen God, dus daar hoef je niet bang voor te zijn. 2 Er zijn politieke partijen en religies die je graag bang maken omdat ze dan grote invloed over je hebben. 3 Maar de kans dat de wereld tijdens jouw bestaan vergaat is te verwaarlozen, dus de kans dat je door onterechte angsten gemanipuleerd wordt is vele malen groter dan dat het daadwerkelijke einde der tijden nadert. Pas als je deze 3 stellingen durft te aanvaarden ben je een vrije burger die niet wordt onderdrukt.

  Honderden generaties lang hebben mensen hun leven laten vergallen door religie, angst voor hel, of angst voor een eindtijd. (einde der tijden zouden zijn de moren die europa veroveren, de zwarte dood, de dood van het ancien regime, wo1, de depressie van de jaren 30, wo2, het rode gevaar, het kapitalisme, het communisme, de atoom oorlog, aids, en meer recent de mexico kuch en de y2k scare).

  Verwerp als bevolking deze angst en we zijn eindelijk vrij burger. Wees vrij van onterechte angsten. En durf te leven. En laat al die onheilsprofeten lekker in hun sop gaarkoken. Wees rationeel en actief op sites als deze. Geef die onheilsprofeten de middelvinger die ze verdienen. En leef als vrij en rationeel mens. Of leef als gemanipuleerd bang wezen onderdrukt door religie en foute politieke partijen, de keuze is aan U.

 11. Je lacht je toch een ongeluk als je Coetinho met een uitgestreken gezicht op de tv hoort zeggen dat er nu op de emoties gespeeld gaat worden. Inderdaad, wanneer de feiten niet voor je werken doe je het via emoties. Ik hoop echt dat er nog minder mensen zich laten indoctrineren door deze vaccinatiemachinaties. 1. Met deze prik houd je de BMHK niet tegen. 2. Wie zegt hoe het straks met de meisjes gesteld zal zijn indien ze kinderen willen krijgen? 3. RIVM is totaal ongeloofwaardig gezien hun connecties met de farmaceutische industrie. 4. Mensen zelf kunnen beslissen maar dan op basis van eerlijke informatie en niet met indoctrinaties. 5. Kanker is een uiting dat je immunititeit slecht is en is niet de oorzaak.

  Spy-Nose [14] reageerde op deze reactie.

 12. @MareJane [13]:
  Er is hier ongetwijfeld sprake van staatspropaganda: ‘de staat zorgt goed voor jou, vertrouw op de staat.’

  Hoewel de statistische kans door HPV-vaccinatie aanzienlijk zou worden verminderd bestaat er geen garantie dat vaccinatie met HPV-vaccin cervixcarcinoom voorkomt.

  Je loopt dus altijd nog risico (en natuurlijk ook risico op bijwerkingen), zeker op lange termijn, omdat daarover geen onderzoek bestaat en dus zou je nog wel je uitstrijkjes moeten blijven halen.

  Je wordt dus feitelijk proefkonijn.

  De beslissing of je jezelf als jong meisje wilt laten vaccineren of niet, is dus afhankelijk van een afweging en wel een individuele en kan alleen genomen worden op basis van juiste voorlichting en wilsbekwaamheid op dit punt.

  In medische terminologie spreekt men van “informed consent”. Daarvoor bestaat een vragenformulier.

  http://www.umcn.nl/userfiles/other/infovachpvouders2.pdf

  Dat dient voor minderjarigen door ouders / voogd van het proefkonijn tevoren worden ingevuld en ondertekend.

  Uit de invulling ervan moet blijken of zij zich bewust zijn van de risico’s en de eventuele onwerkzaamheid van de behandeling/trial.

  Als de staat deze procedure die voorafgaat aan de vaccinatie beinvloedt, is geen sprake van informed consent en kan aan de juistheid van de informed consent procedure en de juiste rechtsgrond van de behandeling worden getwijfeld.

  Als Coutinho namens het RIVM of wie dan ook beweert, dat je het niet aan je ouders hoeft te vragen, maakt hij een ernstige juridische uitglijder.

  De staat is hier aansprakelijk, niet alleen voor eventuele schade die hieruit mocht voortvloeien, maar ook voor onjuiste voorlichting.

Comments are closed.